Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

Pale_Companion
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la Pale_Companion » 28 nov 2012, 22:33

Hvala qurcu više, došlo je vrijeme i da se pobijedi u ligi na domaćem terenu.. Napokon je i igra ličila na nešto i stvarale su se šanse. Utakmicu nisam uspio pogledat u komadu kako spada jer su me streamovi masovno yebavali i dizali mi živce.

Al ne treba dizati bezpotrebnu euforiju, pobijedio se nezgodan protivnik, ali igra može biti još puno bolja jer je još uvijek izražen dosta visok broj netačnih dodavanja, i fali još malo bolje kretenje u napadu i podrška sredine terena i bekova. Drago mi je da smo dobili s nulom, ovo će jako puno značiti i kad je moral u pitanju.

amere, mislim da neko ko ozbiljnije prati fudbal i bundesligu ne treba sumnjati previše u Favrea, kvalitetan je to trener. On je trener na duže staze i napokon je dobio priliku kod nas da se dokaže i etabilira. Samo treba strpljenja jer ovo je očito prijelazna sezona za nas, stvara se jedan novi tim od kojeg treba čekati nešto više iduće sezone, a nadam se da će se to vidjeti već u ruckrunde-u

Arango 8-) kakav potez mestra, ali i kakva lopta Nordveita koji je po meni po onome što sam uspio pogledati večeras bio najbolji na terenu. Jeote lik je neumoran, odigrao sve minute ove sezone za nas :shock:

@azter :mrgreen:
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 28 nov 2012, 23:00

[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 29 nov 2012, 22:32

dva poznata lica sinoć na Borussia Parku

slika

i jedno nepoznato ali ipak poznato :mrgreen:

slika
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 nov 2012, 23:13

@ pale

prvo sam pomislio da je u pitanju Vettel, ali sam skontao da isti navija za Eintracht Frankfurt. :D :D
Ko je ovaj lik na drugoj slici - isti Rudi Assauer.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 29 nov 2012, 23:18

amerosm je napisao/la:@ pale

prvo sam pomislio da je u pitanju Vettel, ali sam skontao da isti navija za Eintracht Frankfurt. :D :D
Ko je ovaj lik na drugoj slici - isti Rudi Assauer.
nije Rudi :mrgreen:

ako si gledao tekmu protiv AEL-a prošle sedmice to je onaj junak što je animirao stadion tokom čitave tekme svojim ''ponašanjem'' :D
Agieren statt reagieren

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 01 dec 2012, 17:00

Jos 18 minuta a vodite, izgleda ovdje 3 boda se upisuju, ak ostane ovako ovo ce vam biti veoma vrijedna pobjeda u borbi za europu :)
FC Bayern !!!!!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 01 dec 2012, 17:33

uf šteta što na samom kraju primismo gol, ali treba istaći da ga je Schalke apsolutno zaslužio. U odbrani smo danas bili odlični ali prema naprijed tanko, par šansi bilo jednu iskoristili.

Jedan bod je odličan na gostovanu protiv šalkea, prihvatio bih to i prije meča.

Malo nas je sudija sjebo, u onoj jednoj situciji nije bio ofsajd kad je de Camargo trebao izaći sam ispred golmana šalkea, i par žutih kartona nije dao na samom početku susreta.

idemo dalje, iduća kući protiv zahuktalog Mainza
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 dec 2012, 17:46

@ Pale

mislim da mozete biti zadovoljni ovim bodom. Ova danasnja igra je podsjecala na onu iz protekle godine, gdje se iz sigurne odbrane cekala greska protivnika koja bi hladnokrvno bila iskoristena.

Bogami izgleda da Xhaka nema buducnosti u Gladbachu, jer od kako se isti preselio na klupu Gladbach je proigrao. Nadam se da ce Eberl taj slucaj uspjeti rijesiti bez nekog ogromnog gubitka.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 01 dec 2012, 17:51

o Xhaki sam dosta već pisao i ranije i o njegovoj situaciji u klubu. Očekujem ga u ekipi od drugog dijela sezone i vjerujem da će pružati partije koje će zadovoljiti i navijači a i upravu.

Ako se to ne desi vjrujem da će to Eberl riješiti na najbolji mogući način
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 dec 2012, 15:30

Borussia, HsV, Ajax i PsV su zaintersirani za usluge mladog napdača Hosinera (23 godine) koja nastupa za Austriu Beč.

Hosiner je u sjajnoj formi ove sezone, u 18 utakmica dao 17 golova i 6 asistenicija. Jako je brz i tehnički jak, veoma efektivan pred golom i sjajno se uklapa i postavku igre koja se bazira na kontre i veoma brzo okomito napdanje sa što manje dodira i igru kraćih pasova.
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 dec 2012, 16:37

@ Pale

sta je sa onim Japancem sto je igrao kod Vas protekle sezone ?
Hosiner ima odlicnu statistku, ali je ogormna razlika izmedju ove dvije Bundeslige, tako da mislim da ga i Vi i mi gledamo kao alternativu sa klupe, odnosno kao igraca koji ce pojacati konkurenciju.

Evo citam Vas forum na TM-u i ruku na srce ima svakavih pokemona.Samo kritikuju Favre-a i kazu da im se ne svidja stil kojim igrate i da je ovo jedna vrsta anti-fudbala. Tacno neki zaboravljaju odakle ste dosli i da ste proteklu sezonu igrali iznad svojih mogucnosti.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 dec 2012, 17:11

amerosm je napisao/la:@ Pale

sta je sa onim Japancem sto je igrao kod Vas protekle sezone ?
Hosiner ima odlicnu statistku, ali je ogormna razlika izmedju ove dvije Bundeslige, tako da mislim da ga i Vi i mi gledamo kao alternativu sa klupe, odnosno kao igraca koji ce pojacati konkurenciju.

Evo citam Vas forum na TM-u i ruku na srce ima svakavih pokemona.Samo kritikuju Favre-a i kazu da im se ne svidja stil kojim igrate i da je ovo jedna vrsta anti-fudbala. Tacno neki zaboravljaju odakle ste dosli i da ste proteklu sezonu igrali iznad svojih mogucnosti.
Yuki Otsu je prodan u Venlo ovog ljeta za neku siću, a kako vidim nije se ni tamo nametnuo.

Jasno je to za Hosinera, ali mnogi koji prate austrijsku bundesku kaže da zaista momak obećava i nakon nekih godinu dana adaptacije ne Bundesligu mogao bi postati odlično pojačanje. A i sam znaš da je u posljednje vrijeme austrija proizvela nekoliko zaista nekoliko solidnih napdača/ofanzivaca tipa Harnik, Janko, Arnautović itd. koji su se afirmirali i etabilirali.

Ma više mi se sere na tu priču oko Favrea po forumima TM-a. Mnogo je njih tu slijepo i fudbalski needukovano, i ko što sam kažeš monogi zaboravljaju gdje je ovaj klub bio prije nekoliko sezona.

Trenutno se ne igra neki lijepi fudbal, ali u zadnje vrijeme zaista igramo odlično u defanzivi a tu je i donedavno najviše škripalo kad smo primali 5 i 4 komada od Bvb-a i Werdera i to je bila velika zadaća Favrea da stabilizira odbranu i to je uspio. Ekipa je izgubila binte igrače, došli su novi i treba to sve fino ukomponirati i pronaći i naučiti pravi sistem igre za dalje. To ne ide preko noći i treba biti strpljiv. Ja lično očekujem da će se u drugom dijelu sezone polako igra dizati i da će samim tim i svaki segment biti bolji, a tek iduće sezone očekujem da opet se etabiliramo u gornjem dijelu tabele.

Navijači su bezrazložno nezadovoljni, u sredini smo tabele a Evropa je par bodova iznad i još uvijek se može reći da smo u borbi za istu. Također smo prezimili u EL u jednoj jakoj teškoj grupi. Igra nije bajna ali to je nešto što će s vremenom nadoći.

Još je dosta posla i pred Favreom ali i pred Eberlom ali ja sam optimista i vjerujem da će njih dvojica uraditi dobar posao. Treba ipak biti realan sa očekivanjima kad se pogleda kolika je zaista jačina našeg kadra.
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 dec 2012, 02:27

spielverlagerung.de:
Gerade defensiv muss er sich noch steigern. Das Spiel gegen den Ball ist nicht seine Stärke; nicht umsonst verbrachte er fast seine gesamte Jugendzeit auf offensiven Positionen im Mittelfeld. Das unterscheidet ihn vom klassischen Box-to-Box-Mittelfeldspieler, der „defensiv ausschließlich defensiv agiert und offensiv ausschließlich offensiv“ (ein fast schon philosophisches Zitat vom Kollegen RM). Hinzu kommt, dass Gladbach zu Beginn der Saison die stark raumorientierte Defensivstrategie der Vorsaison wählte. Xhaka hatte Probleme, in die Fußstapfen seines Vorgängers Roman Neustädters zu treten, und leistete sich Fehler in der Positionierung. Als Gladbach auf eine stärker am Gegner orientierte Verteidigungsweise wechselte, saß Xhaka bereits auf der Bank.

Auf der anderen Seite konnte sich Xhaka noch nicht ins Passspiel der Gladbacher einfügen. Trotz seiner generell starken Technik hat er noch leichte Probleme mit der ersten Ballberührung. Diese ist beim Ein-Kontakt-Fußball der Gladbacher jedoch enorm wichtig. So missglückte Favres Experiment, ihn als hängenden Stürmer einzusetzen – er konnte sich und seine Kollegen bei Doppelpässen nicht in die richtige Position bringen.
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 dec 2012, 16:43

Večeras utakmica bez rezultatskog značaja, Fener prvi, Borussia druga. I jedna i druga ekipa će večeras izaći sa B-sastavima i ruku na srce treba ipak priznati da je B-sastav turaka mnogo jači od našeg ( Krasić, Stoch).

Raduje me večerašnja utakmica jer neće biti nikakve rezultatske napetosti, mogu u miru da pogledam. A još me više raduje činjenica da ću večras vidjeti neke klince koji dosad nisu bili u prvom planu stoga možda se desi da neko odigra dobro i iznenadi Favre-a i natjera ga da s nekim ozbiljnije kalkulira. U Istanbul nisu otputovali Ter Stegen, Jantsckhe, Stranzl, Nordveit, Marx, Rupp, Arango i De Camargo.

Večerašnji sastav bi stoga mogao ovako izgledati:

slika
Agieren statt reagieren

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 06 dec 2012, 19:36

Ljepo balavurdija šamara preplaćene Turske kvazi-igračine. Gladbach ima finog potencijala u kadru.

@Pale kakvo je stanje sa Hrgotom? Jel ima išta u onoj priči o novom Ibri? Vidim i Luuk na klupi.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 dec 2012, 19:39

Odlicno Gladbach vec ima prednost od 2:0, i ako pobjeda ne moze puno uticati na konacni plasman, no lijepo je radi koefcijenta samog Gladbacha i Bundeslige.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 dec 2012, 20:00

Opa :o :mrgreen:

kako lijepo dečki igraju ma to je milina za gledat :D , znao sam ja da tu ima potencijala nadam se da odsad i Favre zna :mrgreen:

@Ksivle

Eto Hrgota igra, nije loš ali da je novi Ibra vala i nije. Mada ako se Favre zadrži dugo kod nas u što ne sumnjam onda možda bude i 50% Ibre što će naravno bit odlično za Borussiu.

@amerosm

fino je vidjet rezultat zasada, a i samim tim koef ide gore. Bit će to dobro kad opet budemo igrali i evropi, nadam se da neću opet čekat 10+ godina :? ;)

Očekujem u drugom pol Younesa da pokaže šta zna a i možda De Peh dobije koju minuticu :D ;)

Pozdrav za sve koji prate tekmu ;)
Agieren statt reagieren

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 06 dec 2012, 20:36

Younes ismija ove Fenerovce i pokloni Luuku gol za povratak.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 dec 2012, 20:51

Cestitike Gladbachu na zasluzenoj i ubjedljivoj pobjedi. Veceras su odigrali bez nekog pritiska i to je odmah uticalo na igru. Pobjeda koja na prvu ruku nista ne znaci, ali Gladbachu i Bundesligi znaci mnogo zbog koefcijenta.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 dec 2012, 21:09

KSIVLE je napisao/la:Younes ismija ove Fenerovce i pokloni Luuku gol za povratak.

Younes :o

šta uradi mali, trojicu povalja na pod i asistencija de Jongu koji suvereno to zabija. Eberl pod hitno produžuj ugovor Younesu i Favre daj malom da igra ! Večeras je igrao 20 min ali je pokazao kakav je talent i da ga nisam bezveze prozivao. Pratim forume i većina njih kaže da je Younes zlatan igrač i da ne pamte kad smo takvog talenta imali !!!

De Jong 8-) ... nema ga 2 mjeseca, večeras 20 minuta i odmah gol. Jači smo za jednog preyebenog igrača u nastavku sezone.

Svaka čast, momci zu zaista odigrali perfektno i nadam se da će Favre dobro razmisliti sa svojim rotacijama i da će napokon nekim igračima koji to zaslužuju dati šansu. Znam ja da je Bundesliga nešto sasvim drugo ali vrijeme je da neki momci dobiju priliku...

Jako sam ponosan na ekipu kakvu je partiju pružila 8-) ;) i to naš ''drugi tim'' ....

Pokušao je trener fenera nešto promijeniti uvođenjem trojice standardnih prvotimaca u drugom poluvremenu ali džaba mu.... :D

Bilo je i nekih povreda ali nadam se da nije ništa ozbiljno :( ( Mlapa , Cigerci)

Željno iščekujem ždrijeb i da vidim ko će nas to zapasti :D ( Livepool bi bio san snova, čisto zbog tradicije)

Borussia je sasvim pristojno predstavila Bundesligu u Evropi ove sezone, ali Evropski san i dalje traje, nadam se što duže :) 8-) ;)
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.