JHam je napisao/la:NEZALAGANJE je napisao/la:JHam je napisao/la:Sacekajte malo, imamo mi jos vremena da se vratimo, samo ako Karl ne ponovi istu gresku ko iz 2,3 i 4e utakmice pa previse bude igrao s niskom postavom.
Pa covjece,pravis li se slijep ili pricas napamet?Kako mislis da ne igrate nisku postavu protiv njih?Jednostavno se mora inace ce ljudi cijeli dan imati otvorene suteve za 3,a vidjeli smo kako ih realizuju...Mozes malo igrati regularnu 4 i 5 u pocetku,ali ne i kad se lomi tekma i to nema veza sa Karlom.Jedini nacin da oni to promjene je da im razbijete zonu sutevima(jako tesko iz znanih razloga) ili da konstantno idete na post up i fakticki ih kaznjavate dole,ali to ce tesko ici,jer kad napadas zonu,obicno iz kvalitetnog post up-a izadje otvoren sut za 3,ali je vama to tesko da kapitulizirate i to je kljuc cijele serije.Jednostavno su vam ljudi los match up,a jedini nacin da ih dobijete je vas odbrana i ukradene lopte koji bi rezultirale poenima iz tranzicije.Usput,ne uzimas valjda 5-tu utakmicu kao ozbiljno mjerilo,kad se jasno vidjelo da oni veci dio utakmice nisu igrali punom snagom!?
U 5oj kad smo igrali sa normalnom postavom imali smo 20 poena prednosti i te price "punom snagom" su price za malu djecu, ti stvarno mislis da su oni toliko jaki da mogu da se kockaju i budu sigurni da nas dobijaju veceras??
A sto se tice niske postave ona je pocela 2., 3., 4. utakmicu pa smo vidjeli kako su sve tri zavrsile, i ne nece imati cijeli dan otvorene suteve za 3 ako se igra sa sto manje Millera i Brewera u igri(jedan ne zna sta je rijec ODBRANA a drugi se previse kocka kod igranja iste).
I mi ne mozemo igrati svoju igru ako igramo sa Chandlerom na 5 jer je to previse za njega i previse se umori u odbrani i to moze biti samo gore za nas.Vidjelo se u zadnjoj cetvrtini kad smo igrali sa tebi drazom postavom(vjerovatno zelis da karl tako igra jer 100% gubimo) da su oni vratili na 5 razlike sa otvorenim tricama kojih po tebi nemaju kad igramo sa nizom postavom(kad igramo s njom pretezno je miller na terenu pa je to ko da igramo 4na5).
Jedina "niza" postava koja nam vjerovatno nebi zadavala probleme jeste Ty,Iggy,Chandler,Faried,Randolph, i nista nize od ovoga!!!
Nisam ja rekao da su oni jaci toliko i bili opusteni,ali je 5. tekma bila daleko od njihovog max. efforta,a to ce ti se potvrditi i veceras.

Dalje,Igrali ste i prvu sa niskom na kraju tekme,jer ste promjenili odmah kad se Lee povrijedio,pa ste uspjeli dobiti.Naravno da ce imati otvorene suteve,jer Farried( ako bude igrao pored McGee i Koufosa iliti Randolpha) ne moze braniti Barnesa na perimetru,niti je navikao da bude tako daleko od reketa na covjeku, sto ce rezultirati njegovim prodorom i poenima ili otvorenom trojkom ukoliko neko bude pomagao na tom prodoru i to se desava vec nekoliko utakmica u ovoj seriji cim je Faried na 4.Pa zato je i startao sa njim na 5. u utakmici br.3 Karl!

Dalje,ko je spominjao Chandlera na 5?To nikako nije dobro rjesenje.Da skratim,petorka koja najbolje moze odgopvoriti ovoj postavi GSW je ,neupitno,Ty,Iggy,Brewer,Chandler i bilo ko na petici od visokih igraca.E sad sto ti kazes da se Brewer kocka stalno i sto je nedisciplinovan u odbrani je njegov limitirani BBIQ,pa kad ne presjece loptu,dovede citavu odbranu u kolaps.Da sam Karl,posvetio bi paznju da mu to objasnim i vjeruj mi da bi bila druga prica.Doduse,nije on jedini koji se kocka,to cesto rade i Iggy i Chandler,a to se nikako ne smije protiv odlicne suterske ekipe,zato sam i rekao da su vam ljudi los match up,jer je vas stil igre da pokusate krasti lopte i time otvoriti svoju tranzicijuSve druge petorke,vi ste u missmatch-u,htio ti to priznati ili ne i pusti mi se te djecije price da ja zelim ovako nesto,jer zelim da DEN ispadne.Pa ne vodim ja ekipu!