NBA Playoffs

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

alemsa
Kontakt:

Re: NBA Playoffs

Post Postao/la alemsa » 02 maj 2013, 17:50

JHam je napisao/la:ako vam ne uspije za CP3-a pokusajte sa Bledsoe-om, lik je zvjer i sigurno je dosta bolji od Lin-a.
Ma, skeptican sam u vezi Howarda toplo hladno, mozda je i bolje ostaviti Asika, jer ce unaprijediti igru, mozda je bolje da Lakersi brinu o supermanu.

A CP3, morali bi dovesti jos jednog najmanje da bi on dos'o sumnjam da ce doci samo zbog Hardena. A tu je i Josh Smith posebno sto je rek'o da ne trazi max.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 02 maj 2013, 18:10

Oklahoma bi se bez Westbrooka borila za playoff znači nije ništa jača ekipa od Houstona.Da,toliko je važan za njih.

Kad bi Rocketsi uzeli CP3-a :o Harden,CP3,Asik da drži odbranu i svi oni tricaši :twisted: Contender bi čak bili ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 maj 2013, 18:44

LBJ MVP je napisao/la:Oklahoma bi se bez Westbrooka borila za playoff znači nije ništa jača ekipa od Houstona.Da,toliko je važan za njih.

Kad bi Rocketsi uzeli CP3-a :o Harden,CP3,Asik da drži odbranu i svi oni tricaši :twisted: Contender bi čak bili ;)
Opet zezas

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 maj 2013, 19:23

majestic24 je napisao/la:na kraju ce u finalu zapada biti gsw i memphis
Reci mi da se zaj.ebavas?? :shock:

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 02 maj 2013, 19:39

NEZALAGANJE je napisao/la:
Pa moguce je. Sta je toliko cudno?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 maj 2013, 19:50

Greivis je napisao/la:
Pa moguce je. Sta je toliko cudno?
Moguce je sve,jer za sve postoji sansa,ali ipak mislim da je SA prevelik zalogaj za GSW,ako uopste i zavrse DEN veceras... ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 maj 2013, 19:56

NEZALAGANJE je napisao/la: Moguce je sve,jer za sve postoji sansa,ali ipak mislim da je SA prevelik zalogaj za GSW,ako uopste i zavrse DEN veceras... ;)
Iako si im predvidjeo kraj serije nakon povrede Lee-a, oni u inat uzeli 3 tekme (nakon što su pročitali tvoj komentar na forumu :mrgreen: ) i večeras imaju meč loptu br.2, ovaj put pred najboljom publikom u cijeloj NBA 8-) :mrgreen:

Može se reći da si im dao dodatnu motivaciju :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 maj 2013, 20:06

rio_Ferdy88 je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Moguce je sve,jer za sve postoji sansa,ali ipak mislim da je SA prevelik zalogaj za GSW,ako uopste i zavrse DEN veceras... ;)
Iako si im predvidjeo kraj serije nakon povrede Lee-a, oni u inat uzeli 3 tekme (nakon što su pročitali tvoj komentar na forumu :mrgreen: ) i večeras imaju meč loptu br.2, ovaj put pred najboljom publikom u cijeloj NBA 8-) :mrgreen:

Može se reći da si im dao dodatnu motivaciju :mrgreen:
Realno su i trebali biti vani i mislim da su to svi ocekivali,ali je Jackson pokazao da 'zna znanje' i umjesto match up odbrane postavio zonu,kojom je prikrio nedostatke svoje niske petorke,a DEN nema konstantne sutere,niti post up igraca kojom bi razbio istu i to je,za sada,prekretnica ove serije,po meni! ;)

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 02 maj 2013, 20:22

Sacekajte malo, imamo mi jos vremena da se vratimo, samo ako Karl ne ponovi istu gresku ko iz 2,3 i 4e utakmice pa previse bude igrao s niskom postavom.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 02 maj 2013, 20:48

alemsa je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Oklahoma bi se bez Westbrooka borila za playoff znači nije ništa jača ekipa od Houstona.Da,toliko je važan za njih.

Opet zezas
Momak prati malo kako OKC igra pa ces skontati sta Westbrook znaci za njih. Jos kad uzmes u obzir trenutak povrede i nije senzacija sto se sada muce sa vama.

I sta ono onaj Royce White proziva nesto Duranta nesto twittera? Joj klovna Boze sacuvaj, bas se on nasao da prica price.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 maj 2013, 20:52

JHam je napisao/la:Sacekajte malo, imamo mi jos vremena da se vratimo, samo ako Karl ne ponovi istu gresku ko iz 2,3 i 4e utakmice pa previse bude igrao s niskom postavom.
Pa covjece,pravis li se slijep ili pricas napamet?Kako mislis da ne igrate nisku postavu protiv njih?Jednostavno se mora inace ce ljudi cijeli dan imati otvorene suteve za 3,a vidjeli smo kako ih realizuju...Mozes malo igrati regularnu 4 i 5 u pocetku,ali ne i kad se lomi tekma i to nema veza sa Karlom.Jedini nacin da oni to promjene je da im razbijete zonu sutevima(jako tesko iz znanih razloga) ili da konstantno idete na post up i fakticki ih kaznjavate dole,ali to ce tesko ici,jer kad napadas zonu,obicno iz kvalitetnog post up-a izadje otvoren sut za 3,ali je vama to tesko da kapitulizirate i to je kljuc cijele serije.Jednostavno su vam ljudi los match up,a jedini nacin da ih dobijete je vas odbrana i ukradene lopte koji bi rezultirale poenima iz tranzicije.Usput,ne uzimas valjda 5-tu utakmicu kao ozbiljno mjerilo,kad se jasno vidjelo da oni veci dio utakmice nisu igrali punom snagom!?

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 maj 2013, 20:54

Balon je napisao/la:
Momak prati malo kako OKC igra pa ces skontati sta Westbrook znaci za njih. Jos kad uzmes u obzir trenutak povrede i nije senzacija sto se sada muce sa vama.

I sta ono onaj Royce White proziva nesto Duranta nesto twittera? Joj klovna Boze sacuvaj, bas se on nasao da prica price.
Pa ako je iko govorio da ce OKC biti oslabljena povredom Russa, ja sam govorio i objasnjavao zasto, i to se isto desava.

Ali i mimo toga ostajem pri tome sto je 100%, sto sve moguce medije u Americi govore, iz svih kuca, i showa, da je OKC i bez Rusa dosta bolja i iskusnija ekipa od Rocketsa. I to svaki laik zna.....

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 02 maj 2013, 20:59

JHam je napisao/la:Sacekajte malo, imamo mi jos vremena da se vratimo, samo ako Karl ne ponovi istu gresku ko iz 2,3 i 4e utakmice pa previse bude igrao s niskom postavom.
Pa covjece,pravis li se slijep ili pricas napamet?Kako mislis da ne igrate nisku postavu protiv njih?Jednostavno se mora inace ce ljudi cijeli dan imati otvorene suteve za 3,a vidjeli smo kako ih realizuju...Mozes malo igrati regularnu 4 i 5 u pocetku,ali ne i kad se lomi tekma i to nema veza sa Karlom.Jedini nacin da oni to promjene je da im razbijete zonu sutevima(jako tesko iz znanih razloga) ili da konstantno idete na post up i fakticki ih kaznjavate dole,ali to ce tesko ici,jer kad napadas zonu,obicno iz kvalitetnog post up-a izadje otvoren sut za 3,ali je vama to tesko da kapitulizirate i to je kljuc cijele serije.Jednostavno su vam ljudi los match up,a jedini nacin da ih dobijete je vas odbrana i ukradene lopte koji bi rezultirale poenima iz tranzicije.Usput,ne uzimas valjda 5-tu utakmicu kao ozbiljno mjerilo,kad se jasno vidjelo da oni veci dio utakmice nisu igrali punom snagom!?
U 5oj kad smo igrali sa normalnom postavom imali smo 20 poena prednosti i te price "punom snagom" su price za malu djecu, ti stvarno mislis da su oni toliko jaki da mogu da se kockaju i budu sigurni da nas dobijaju veceras?? :lol: :lol:
A sto se tice niske postave ona je pocela 2., 3., 4. utakmicu pa smo vidjeli kako su sve tri zavrsile, i ne nece imati cijeli dan otvorene suteve za 3 ako se igra sa sto manje Millera i Brewera u igri(jedan ne zna sta je rijec ODBRANA a drugi se previse kocka kod igranja iste).
I mi ne mozemo igrati svoju igru ako igramo sa Chandlerom na 5 jer je to previse za njega i previse se umori u odbrani i to moze biti samo gore za nas.Vidjelo se u zadnjoj cetvrtini kad smo igrali sa tebi drazom postavom(vjerovatno zelis da karl tako igra jer 100% gubimo) da su oni vratili na 5 razlike sa otvorenim tricama kojih po tebi nemaju kad igramo sa nizom postavom(kad igramo s njom pretezno je miller na terenu pa je to ko da igramo 4na5).
Jedina "niza" postava koja nam vjerovatno nebi zadavala probleme jeste Ty,Iggy,Chandler,Faried,Randolph, i nista nize od ovoga!!!

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 02 maj 2013, 21:08

alemsa je napisao/la:
Balon je napisao/la:

Pa ako je iko govorio da ce OKC biti oslabljena povredom Russa, ja sam govorio i objasnjavao zasto, i to se isto desava.

Ali i mimo toga ostajem pri tome sto je 100%, sto sve moguce medije u Americi govore, iz svih kuca, i showa, da je OKC i bez Rusa dosta bolja i iskusnija ekipa od Rocketsa. I to svaki laik zna.....
Jaci jesu ali nije to vise neka aman zaman razlika. Usred PO-a ostati bez drugog najboljeg igraca koji je pokretac gotovo svih akcija na parketu nije mala stvar.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 maj 2013, 21:17

JHam je napisao/la:
U 5oj kad smo igrali sa normalnom postavom imali smo 20 poena prednosti i te price "punom snagom" su price za malu djecu, ti stvarno mislis da su oni toliko jaki da mogu da se kockaju i budu sigurni da nas dobijaju veceras?? :lol: :lol:
A sto se tice niske postave ona je pocela 2., 3., 4. utakmicu pa smo vidjeli kako su sve tri zavrsile, i ne nece imati cijeli dan otvorene suteve za 3 ako se igra sa sto manje Millera i Brewera u igri(jedan ne zna sta je rijec ODBRANA a drugi se previse kocka kod igranja iste).
I mi ne mozemo igrati svoju igru ako igramo sa Chandlerom na 5 jer je to previse za njega i previse se umori u odbrani i to moze biti samo gore za nas.Vidjelo se u zadnjoj cetvrtini kad smo igrali sa tebi drazom postavom(vjerovatno zelis da karl tako igra jer 100% gubimo) da su oni vratili na 5 razlike sa otvorenim tricama kojih po tebi nemaju kad igramo sa nizom postavom(kad igramo s njom pretezno je miller na terenu pa je to ko da igramo 4na5).
Jedina "niza" postava koja nam vjerovatno nebi zadavala probleme jeste Ty,Iggy,Chandler,Faried,Randolph, i nista nize od ovoga!!!
Nisam ja rekao da su oni jaci toliko i bili opusteni,ali je 5. tekma bila daleko od njihovog max. efforta,a to ce ti se potvrditi i veceras. ;) Dalje,Igrali ste i prvu sa niskom na kraju tekme,jer ste promjenili odmah kad se Lee povrijedio,pa ste uspjeli dobiti.Naravno da ce imati otvorene suteve,jer Farried( ako bude igrao pored McGee i Koufosa iliti Randolpha) ne moze braniti Barnesa na perimetru,niti je navikao da bude tako daleko od reketa na covjeku, sto ce rezultirati njegovim prodorom i poenima ili otvorenom trojkom ukoliko neko bude pomagao na tom prodoru i to se desava vec nekoliko utakmica u ovoj seriji cim je Faried na 4.Pa zato je i startao sa njim na 5. u utakmici br.3 Karl! ;) Dalje,ko je spominjao Chandlera na 5?To nikako nije dobro rjesenje.Da skratim,petorka koja najbolje moze odgopvoriti ovoj postavi GSW je ,neupitno,Ty,Iggy,Brewer,Chandler i bilo ko na petici od visokih igraca.E sad sto ti kazes da se Brewer kocka stalno i sto je nedisciplinovan u odbrani je njegov limitirani BBIQ,pa kad ne presjece loptu,dovede citavu odbranu u kolaps.Da sam Karl,posvetio bi paznju da mu to objasnim i vjeruj mi da bi bila druga prica.Doduse,nije on jedini koji se kocka,to cesto rade i Iggy i Chandler,a to se nikako ne smije protiv odlicne suterske ekipe,zato sam i rekao da su vam ljudi los match up,jer je vas stil igre da pokusate krasti lopte i time otvoriti svoju tranzicijuSve druge petorke,vi ste u missmatch-u,htio ti to priznati ili ne i pusti mi se te djecije price da ja zelim ovako nesto,jer zelim da DEN ispadne.Pa ne vodim ja ekipu! :roll: :roll:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 maj 2013, 21:23

Balon je napisao/la:
Jaci jesu ali nije to vise neka aman zaman razlika. Usred PO-a ostati bez drugog najboljeg igraca koji je pokretac gotovo svih akcija na parketu nije mala stvar.
aman zaman je razlika sve dok imas drugog najboljeg igraca lige, i dok igras protiv tima kojem je 90% ekipe prvo Po iskustvo

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 02 maj 2013, 21:26

Chandler je u vise navrata cuvao Boguta kad smo igrali s niskom postavom jer je Karl tako trazio(ni ja nezz zasto ali eto...) i ta postava nam nikako ne odgovara.
Ta postava koju si ti naveo se nikada nece poslati na teren(mozda par minuta) jer je Karlu nezamislivo igrati s niskom postavom a da u njoj nije Miller.
citavu sezonu smo igrali sa visokom postavom i imamo 57 pobjeda(3 protiv GSW-a) dok smo nisku poceli igrati u 2oj. utakmici i nakon cega smo svaku u kojoj smo poceli s tom postavom izgubili.
To sto mi uspijemo koliko toliko zaustaviti njihov sut za 3 sa niskom postavom(iako ne uspijemo bas opet zbog millera i brewera,vidjelo se u drugoj utakmici) ne moze nikako nadopuniti onih 20ak poena vise koje postignemo u reketu sa visokom petorkom i nekih 10ak skokova vise od kojih zavisi nasa igra koju smo igrali citavu sezonu.to sto uspijemo im umanjiti 2-3 trice sa manjom postavom nam nije od neke koristi kad nemamo sutere a chandler se ne moze gurati sa Bogutom pod kosem nit moze ijedan igrac koji bi u istoj igrao...a po sutu smo VEOOOOMA poznati. ;)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 02 maj 2013, 21:33

alemsa je napisao/la:
Balon je napisao/la:
aman zaman je razlika sve dok imas drugog najboljeg igraca lige, i dok igras protiv tima kojem je 90% ekipe prvo Po iskustvo
Oklahoma nema sistem koji bi prikrio izostanak Westbrookovog talenta.I dalje ostaju talentovanija ekipa,ali bez sistema za razliku od Rocketsa koji imaju sistem.Ne bi me iznenadilo da Rocketsi uzmu seriju.

Btw Warriorsi su bolja ekipa od Nuggetsa i predviđao sam njihov prolazak,ali kada se povrijedio Lee nisam vjerovao da će GSW i dalje biti bolji.Posmatrajući dosadašnju tekme u seriji ne vjerujem da mogu preokrenuti,i u zadnjoj su dobili na Curryev loš šut,a takav šuter neće 3 puta zaredom biti toliko loš,ne vjerujem ni da će dvaput.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 02 maj 2013, 21:41

LBJ MVP je napisao/la: Oklahoma nema sistem koji bi prikrio izostanak Westbrookovog talenta.I dalje ostaju talentovanija ekipa,ali bez sistema za razliku od Rocketsa koji imaju sistem.Ne bi me iznenadilo da Rocketsi uzmu seriju.

Btw Warriorsi su bolja ekipa od Nuggetsa i predviđao sam njihov prolazak,ali kada se povrijedio Lee nisam vjerovao da će GSW i dalje biti bolji.Posmatrajući dosadašnju tekme u seriji ne vjerujem da mogu preokrenuti,i u zadnjoj su dobili na Curryev loš šut,a takav šuter neće 3 puta zaredom biti toliko loš,ne vjerujem ni da će dvaput.
AHHAAHAHAHA
Znaci Rocketsi imaju sistem s kojim su jedva usli u PO, odnosno 8-o mijesto je kao jedva, bez obzira sta se sve desavalo, a OKC je na osnovu iskljucivo baziranog talenta bez sistema bila prvo mijesto na zapadu. Svaka cast, jak ovaj sistem u Rocketsima, baziran na tricama jer tek ako damo preko 8 trica imamo sansu da dobijemo tekmu protiv OKC....

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 maj 2013, 21:43

JHam je napisao/la:Chandler je u vise navrata cuvao Boguta kad smo igrali s niskom postavom jer je Karl tako trazio(ni ja nezz zasto ali eto...) i ta postava nam nikako ne odgovara.
Ta postava koju si ti naveo se nikada nece poslati na teren(mozda par minuta) jer je Karlu nezamislivo igrati s niskom postavom a da u njoj nije Miller.
citavu sezonu smo igrali sa visokom postavom i imamo 57 pobjeda(3 protiv GSW-a) dok smo nisku poceli igrati u 2oj. utakmici i nakon cega smo svaku u kojoj smo poceli s tom postavom izgubili.
To sto mi uspijemo koliko toliko zaustaviti njihov sut za 3 sa niskom postavom(iako ne uspijemo bas opet zbog millera i brewera,vidjelo se u drugoj utakmici) ne moze nikako nadopuniti onih 20ak poena vise koje postignemo u reketu sa visokom petorkom i nekih 10ak skokova vise od kojih zavisi nasa igra koju smo igrali citavu sezonu.to sto uspijemo im umanjiti 2-3 trice sa manjom postavom nam nije od neke koristi kad nemamo sutere a chandler se ne moze gurati sa Bogutom pod kosem nit moze ijedan igrac koji bi u istoj igrao...a po sutu smo VEOOOOMA poznati. ;)
Pa znaci,nasli smo gresku.On ne smije da izostavi veterana Millera i odigra zavrsincu utakmice bez njega,nece da to uradi ili jednostavno ne vidi,u sta sumnjam.Opet me ne razumijes.Pazi ovako,jer cu samo jos jednom da ti objasnim.Ja razumijem sta vam je donijelo tih 57 pobjeda i s kakvom ste postavom igrali,ali u PO se moras prilagodjavati ekipi protiv koje igras.Vasi visoki igraci su (kad igraju u standardnom paru) neefektivni u ovoj seriji,jer nijedan nema dobar post up i totalno se gube u zoni GSW,te sav pritisak pada na Iggya i Lawsona,sto se lako vidi i po njihovim brojevima iz zadnjih nekoliko tekmi.Chandler na Bogutu ne i to sam pisao,vec McGee po meni.Najbolja bi bila ona petorka koju sam ti naveo,ali da nekako uspiju biti disciplinovani,sto ce tesko ici,jer ne mozes mijenjati svoje navike i identitet u par utakmica,a gradio si ga cijelu sezonu.Posto to niste u mogucnosti,onda je mozda i bolje igrati visoku postovu koju ti trazis i nadati se da ljudi nece pogadjati suteve, kojih ce biti mnogo,te da ce nekako vasi centri pronaci nacin da budu efektivni protiv zone...Znaci,nada vam je najbolja opcija na oba kraja parketa,a to nikako nije dobro...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.