Transferi, igrači Premijer Lige BiH

ciza
Kontakt:

Re: Transferi,igrači Premijer Lige BiH

Post Postao/la ciza » 18 jan 2013, 13:09

u kakvim vi zabludama zivite to je cudo,nego sta nego jadni, kad postavite stvari kako jesu i krenemo iz pocetka mozda i postanemo nesto,iz blata s takvim razmiljsanjem necemo nikad izac,
ovaj vladavic ne bio pojacanje u 50% klubova hrvatske lige ovdje je prema nekima najbolji igrac i ako jo neznaju ni u kakvom je stanju,i mozel izdrzat 20 minuta,al je vec proglasen najboljim igracem,reci mi zasto se nije zadrzao i nametnuo u nekom od klubova trece klase u evropi?
nisam ja sastavljo ovu listu i stavio nas na 120 mjesto,obrati se uefi i zali im se da nas omalovazavaju,vjerujem da imas dokaze da smo kvalitetni!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 jan 2013, 13:21

ciza je napisao/la:u kakvim vi zabludama zivite to je cudo,nego sta nego jadni, kad postavite stvari kako jesu i krenemo iz pocetka mozda i postanemo nesto,iz blata s takvim razmiljsanjem necemo nikad izac,
ovaj vladavic ne bio pojacanje u 50% klubova hrvatske lige ovdje je prema nekima najbolji igrac i ako jo neznaju ni u kakvom je stanju,i mozel izdrzat 20 minuta,al je vec proglasen najboljim igracem,reci mi zasto se nije zadrzao i nametnuo u nekom od klubova trece klase u evropi?
nisam ja sastavljo ovu listu i stavio nas na 120 mjesto,obrati se uefi i zali im se da nas omalovazavaju,vjerujem da imas dokaze da smo kvalitetni!
Vladavica je najboljim igracem proglasio samo jedan forumas vise niko to nije spomenuo.
Inace, isti igrac je u Slovackoj bio najbolji igrac a odatle je igrao za Reprezentaciju.
On je bio solidan igrac dok nije otisao u Red Bull Salzburg gdje se nije uspio nametnuti i tada je njegova karijera pocela samo padati.
Reci za bivseg Repezentativca kako nije pojacanje za neki prosjecan nas klub moze samo neko ko se ne razumije u fudbal.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 18 jan 2013, 14:01, ukupno mijenjano 1 put.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 jan 2013, 13:24

ciza je napisao/la: vjerujem da imas dokaze da smo kvalitetni!
Sta je mjerilo kvaliteta?
U poredjenju sa Hrvatskom sigurno nismo kvalitetni.
Jer mi nismo dovoljno ludi da kao Hajduk bacamo preko 10 miliona eura u vodu ni za sta.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 18 jan 2013, 13:39

mjerilo kvaliteta je to koliko ti klubovi mogu odigrat u evropi i kako i protiv koga,koliko igraca iz lige se moze prodati u evropu i hocel postati ravnopravni igraci,i napredovati i narpaviti karijere i usput da se zaradi na njima ili ce bit odbaceni na prvom prelaznom roku i tako kruzit po klubovima najnizeg ranga,koliko ce reprezentativaca stasat u nasoj ligi,koliki ce trag ostavit na najvisem nivou itd itd!
i mjerilo kvaltiete i je i to da je nasa liga 130 na svijetu po uefi ne po meni ili nekim pljuvacima,ti ces to nazvat kavalitetom?
i mi tek trebao doc na nivo da mozemo bacit 10 miliona kako ti kazes za nista,treba preuzet rizik poslovanja jer bez toga nema ni obiti,mi vidimo samo ono sto hocemo vidimo kad dinamo zaradi milione na transferu,a ne vidimo kad dinamo plati krstanovic miliona i nesto eura koji propadne ko kauc i takvih ima jos. PA citiy ,real,liverpool itd itd baci 200 000 miliona za nista,
eto primjer seara igrac koji slovi za jednog od najboljih irgaca lige ide utursku na posudbu pa ako zadovolji sarajevo ce dobit nekih para,eto ti dokaz koliko vrijedi nas kvalitet,igrac iz tog hajduka sto baca pare ce otic za fisksnu cijenu
al ne zaboravi da hajduk za dva igraca vrati te pare ;) i ne zaboravi da je recimo jedan nebitni zageb izbacio u evorpu konjica,nadarevica,mujdzu,spahica koji su nam oslonac reprezentacije bili ili su sad

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 jan 2013, 13:58

ciza je napisao/la:mjerilo kvaliteta je to koliko ti klubovi mogu odigrat u evropi i kako i protiv koga,koliko igraca iz lige se moze prodati u evropu i hocel postati ravnopravni igraci,i napredovati i narpaviti karijere i usput da se zaradi na njima ili ce bit odbaceni na prvom prelaznom roku i tako kruzit po klubovima najnizeg ranga,koliko ce reprezentativaca stasat u nasoj ligi,koliki ce trag ostavit na najvisem nivou itd itd!
i mjerilo kvaltiete i je i to da je nasa liga 130 na svijetu po uefi ne po meni ili nekim pljuvacima,ti ces to nazvat kavalitetom?
i mi tek trebao doc na nivo da mozemo bacit 10 miliona kako ti kazes za nista,citiy ,real,liverpool itd itd baci 200 000 miliona za nista
al ne zaboravi da hajduk za dva igraca vrati te pare ;) i ne zaboravi da je recimo jedan nebitni zageb izbacio u evorpu konjica,nadarevica,mujdzu,spahica koji su nam oslonac reprezentacije bili ili su sad
Ne mozes porediti nas sa drzavama u kojima je jaca ekonomija i koje imaju vise stanovnistva.
Ako nas zelis optuzivati za nekvalitet trebas naci neku priblizno istu drzavu.

Inace sto se tice Hajduka, trebas znati da je taj klub bio pred stecajem.
To je propao projekat, smijesno je govoriti da transferima vracaju pare.
Pred pocetak ove sezone trazili su kredit od 60 miliona kuna.
Znas li ti koje su to pare?
:lol:

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 18 jan 2013, 14:08

ASD je napisao/la:
ciza je napisao/la:mjerilo kvaliteta je to koliko ti klubovi mogu odigrat u evropi i kako i protiv koga,koliko igraca iz lige se moze prodati u evropu i hocel postati ravnopravni igraci,i napredovati i narpaviti karijere i usput da se zaradi na njima ili ce bit odbaceni na prvom prelaznom roku i tako kruzit po klubovima najnizeg ranga,koliko ce reprezentativaca stasat u nasoj ligi,koliki ce trag ostavit na najvisem nivou itd itd!
i mi tek trebao doc na nivo da mozemo bacit 10 miliona kako ti kazes za nista,citiy ,real,liverpool itd itd baci 200 000 miliona za nista
Ne mozes porediti nas sa drzavama u kojima je jaca ekonomija i koje imaju vise stanovnistva.
Ako nas zelis optuzivati za nekvalitet trebas naci neku priblizno istu drzavu.

Inace sto se tice Hajduka, trebas znati da je taj klub bio pred stecajem.
To je propao projekat, smijesno je govoriti da transferima vracaju pare.
Pred pocetak ove sezone trazili su kredit od 60 miliona kuna.
Znas li ti koje su to pare?
:lol:
OFF topic al da znas inace hajduak nisam aj spomenuo i ne trebamo se poredit snjim ali eto
ne zelim s tobom o tome temi pricat vidim da je ne poznajes.hajduk je sdd i vise ne finansira iz proracuna grada nego od prodanih dionica i para koje sami zarade,kao i svaka firma obavezni su da placaju porez prirez i drugo ostali klubovi u ligi nisu jer su udruzenja gradjana i samim tim neprofitne org.i kao ostvrajuju zaradu
hajduk je uzeo pozajmicu od grada 30 miliona kuna koje prodajom ovog radosevic(3 miliona) i jos jednog igraca i parama koje su stogle od vukusica oko 3 miliona i parama koje su zaradili od mrketinga karti itd ce vraitit to je ukratko necu dalje ima puno stavri koje neznas nego si procitao naslov koji je senzacinalisticki pa ti to izgelda wow,vjeruj mi da su u tezoj situaciji sve i jedan nas klub ne go oni,bez uvrede osim sam je vise puta nagalsavao da visina kazne koje se dobiju od uefe dovode u pitanje finansijskog opstanka kluba,a zeljo nikad finaskijski nije bio stabilniji,vidis kakvo je stanje

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 jan 2013, 18:36

ciza je napisao/la: OFF topic al da znas inace hajduak nisam aj spomenuo i ne trebamo se poredit snjim ali eto
ne zelim s tobom o tome temi pricat vidim da je ne poznajes.hajduk je sdd i vise ne finansira iz proracuna grada nego od prodanih dionica i para koje sami zarade,kao i svaka firma obavezni su da placaju porez prirez i drugo ostali klubovi u ligi nisu jer su udruzenja gradjana i samim tim neprofitne org.i kao ostvrajuju zaradu
hajduk je uzeo pozajmicu od grada 30 miliona kuna koje prodajom ovog radosevic(3 miliona) i jos jednog igraca i parama koje su stogle od vukusica oko 3 miliona i parama koje su zaradili od mrketinga karti itd ce vraitit to je ukratko necu dalje ima puno stavri koje neznas nego si procitao naslov koji je senzacinalisticki pa ti to izgelda wow,vjeruj mi da su u tezoj situaciji sve i jedan nas klub ne go oni,bez uvrede osim sam je vise puta nagalsavao da visina kazne koje se dobiju od uefe dovode u pitanje finansijskog opstanka kluba,a zeljo nikad finaskijski nije bio stabilniji,vidis kakvo je stanje
Jesi li ikad cuo za oprost duga?
Ono, klub se zaduzi, a oproste mu se velike pare.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 18 jan 2013, 18:41

ASD je napisao/la:
ciza je napisao/la:
a to ima veze sa? druze procitaj gore sta pise u psotovima ne kontam ti pitanja nikako,trazio si sta su mjerila kvalitete ja sam ti napisao,pa si ti pomenuo hajduk ne ja
Zadnja izmjena: ciza, dana/u 18 jan 2013, 18:46, ukupno mijenjano 2 puta.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 jan 2013, 18:43

Nego Ciza, nisi mi odgovorio, u poredjenju sa kim smo jadni?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 jan 2013, 18:45

ciza je napisao/la:
ASD je napisao/la:
ciza je napisao/la:
a to ima veze sa?
Ti gore sad rece da placaju porez.
Nogometnom klubu Hajduk Vlada Jadranke Kosor u listopadu 2009. oprostila gotovo 143 milijuna duga poreza, piše Večernji list.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 18 jan 2013, 18:55

]
ASD je napisao/la:
ciza je napisao/la:
a to ima veze sa?[/quote]

Ti gore sad rece da placaju porez.
Nogometnom klubu Hajduk Vlada Jadranke Kosor u listopadu 2009. oprostila gotovo 143 milijuna duga poreza, piše Večernji list.
[/quote]
nije tacno ali i ne bi dalje da vodimo rapsravu sto nije tema,ali evo opet Hajduku nije oprosten dug vec je upisano vlasnistvo nad dionicama (prilikom preoblikovanje) tema je premier liga itd i ti

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 jan 2013, 18:59

ciza je napisao/la: nije tacno ali i ne bi dalje da vodimo rapsravu sto nije tema,ali evo opet Hajduku nije oprosten dug vec je upisano vlasnistvo nad dionicama (prilikom preoblikovanje) tema je premier liga itd i ti
Nije tacno ako ti tako kazes.
I de mi reci u poredjenju s kim je nasa liga jadna ili imas neku bolesnu potrebu da ovdje dolazis pljuvati?

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 18 jan 2013, 19:03

ASD je napisao/la:
ciza je napisao/la: nije tacno ali i ne bi dalje da vodimo rapsravu sto nije tema,ali evo opet Hajduku nije oprosten dug vec je upisano vlasnistvo nad dionicama (prilikom preoblikovanje) tema je premier liga itd i ti
I de mi reci u poredjenju s kim je nasa liga jadna ili imas neku bolesnu potrebu da ovdje dolazis pljuvati?
mjerilo kvaliteta je to koliko ti klubovi mogu odigrat u evropi i kako i protiv koga,koliko igraca iz lige se moze prodati u evropu i hocel postati ravnopravni igraci,i napredovati i narpaviti karijere i usput da se zaradi na njima ili ce bit odbaceni na prvom prelaznom roku i tako kruzit po klubovima najnizeg ranga,koliko ce reprezentativaca stasat u nasoj ligi,koliki ce trag ostavit na najvisem nivou itd itd!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 jan 2013, 19:10

ciza je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Hajde iskreno.
Koja je to po tebi liga kvalitetna?
Litvanska?

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 18 jan 2013, 19:15

druze ako imas cinenicu da je liga kvalitetna,igraci iz ove lige prave zavidne karijere,isto tako i klubovi daj
necu vise da citiram i da idemo ovako pitanje po pitanje ,uzmi prelistaj od koga su sve nasi klubovi ispali u evropi samo ce ti se kazat
Zadnja izmjena: ciza, dana/u 18 jan 2013, 19:22, ukupno mijenjano 1 put.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 jan 2013, 19:18

ciza je napisao/la:druze ako imas cinenicu da je liga kvalitetna,igraci iz ove lige prave zavidne karijere,isto tako i klubovi daj
Govoris kako je nasa liga nekvalitetna, a ne znas da mi kazes koja je to kvalitetna.
Zanimljivo.

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 18 jan 2013, 19:40

@ASD, evo ja cu da ti odgovorim, koja je liga jadna u odnosu na velicinu zemlje i razvijenost. Evo jel ti Kipar imao predstavnika koji je prosle godine dosao u osminu lige prvaka(Apoel)? Pa Bate Borisov Bjelorusija igrao sad u ligi prvaka, pa pretprosle godine moldavski Serif. itd....

Najveci uspjesi bh klubova u ligi prvaka su korak do lige prvaka Zeljo i Sarajevo, nazalost.

A sad da ti ne spominjem razdoblje prije rata, Zeljo igrao polufinale KUP UEFA sa Videotonom i bio 8 minuta prije kraja na korak do finala sa velikim Real Madridom, Sarajeva je jedva eleminisao Manchester United, HSV.., Velez Mostar je igracki razbio Borusiju Dortmund i rezultatski je sa 2:1. ali po igri sansama je trebalo biti 5-6:1. itd. Ni tada timovi iz tog doba nisu imali neke jake finansijske budzete, ali bilo je pravilo da inostranstvo ne mozes otici prije navrsene 27. godine i osluzenog vojnog roka, a i strani timovi nisu mogli imati vise od 2-3 stranca maksimalno u svojim ekipama.

Na kraju krajeva, evo ti jos jedan parametar kvaliteta lige: Koliko igraca iz bh liga igra u bh reprezentaciji(odgovor 1-3 Sesar, Svraka i Avdukic)?
Koliko njih od te trojice nabrojanih igra u reprezentaciji zapazeniju ulogu osim sto grije klupu( odgovor: ni jedan)?
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 jan 2013, 19:51

Crni gavran je napisao/la:@ASD, evo ja cu da ti odgovorim, koja je liga jadna u odnosu na velicinu zemlje i razvijenost. Evo jel ti Kipar imao predstavnika koji je prosle godine dosao u osminu lige prvaka(Apoel)? Pa Bate Borisov Bjelorusija igrao sad u ligi prvaka, pa pretprosle godine moldavski Serif. itd....
Bate Borisov i Apoel Nicosia su pravi primjeri uspjesnih klubovi, iako ne prodaju igrace daleko su bolji od recimo jednog Hajduka koji ima veci budzet.
Ali realno se mi sa njima ne mozemo porediti jer mi imamo manje budzete.

Smijesno je govoriti da je Moldavska liga jaca od nase.
Imaju samo jedan klub koji je daleko iznad ostalih.
Crni gavran je napisao/la: Najveci uspjesi bh klubova u ligi prvaka su korak do lige prvaka Zeljo i Sarajevo, nazalost.
Nije ni Sheriff otisao dalje.
Crni gavran je napisao/la: A sad da ti ne spominjem razdoblje prije rata, Zeljo igrao polufinale KUP UEFA sa Videotonom i bio 8 minuta prije kraja na korak do finala sa velikim Real Madridom, Sarajeva je jedva eleminisao Manchester United, HSV.., Velez Mostar je igracki razbio Borusiju Dortmund i rezultatski je sa 2:1. ali po igri sansama je trebalo biti 5-6:1. itd. Ni tada timovi iz tog doba nisu imali neke jake finansijske budzete, ali bilo je pravilo da inostranstvo ne mozes otici prije navrsene 27. godine i osluzenog vojnog roka, a i strani timovi nisu mogli imati vise od 2-3 stranca maksimalno u svojim ekipama.
Ni prije rata stanje u fudbalu nije bilo bolje.
Dobre igraci si imao samo zato sto si im zabranio da idu vani, a u Finale LP si mogao otici ako pobijedis tri, cetiri utakmice.
Crni gavran je napisao/la: Na kraju krajeva, evo ti jos jedan parametar kvaliteta lige: Koliko igraca iz bh liga igra u bh reprezentaciji(odgovor 1-3 Sesar, Svraka i Avdukic)?
Koliko njih od te trojice nabrojanih igra u reprezentaciji zapazeniju ulogu osim sto grije klupu( odgovor: ni jedan)?
Ne znam bas da li je ovo mjerilo kvaliteta, neke Reprezentacije ubacuju igrace iako to kvalitetom ne zasluzuje tj. samo iz razloga da bi se prodali.
Toga kod nas nema, ne misli se uopste o tome.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 18 jan 2013, 19:56

Crni gavran je napisao/la:@ASD, evo ja cu da ti odgovorim, koja je liga jadna u odnosu na velicinu zemlje i razvijenost. Evo jel ti Kipar imao predstavnika koji je prosle godine dosao u osminu lige prvaka(Apoel)? Pa Bate Borisov Bjelorusija igrao sad u ligi prvaka, pa pretprosle godine moldavski Serif. itd....
Znam da nece puno promjeniti, ali Seriff nikada nije igrao LP, samo LE u dva navrata (2009-10 i 2010-11). BATE je igrao u tri navrata LP (ove gdje su ispali u LE i prosle godine + 2008-09) i dva puta LE (2009-10, te 2010-11 kada su prosli dalje u grupi). APOEL je igrao prvi put LP 2009-10 i prosle godine kada su dosli cak do 1/4 finala, a nikada u LE.

Ali pogledaj sve ove lige bez ovih klubova, tj. bez jednog Seriff-a, BATE-a i APOEL-a. Pa prije njihovih uspjeha te lige su bile vece kante za nabijanje od nase. I danas je Moldavska i Bjeloruska liga poprilicno slaba (pored ova dva kluba), a Kipar su uspio barem malo izdici.

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 18 jan 2013, 20:38

Ma mi ne smijemo nikoga zivog potcijeniti, niti se nesto qrciti, niti nesto podiciti posebno. Jel Siroki Brijeg ispao od prvaka Azerbedzana neke godine, jel Sarajevo ispalo od crnogorskog predstvanika Zete ( a grad Sarajevo samo ima stanovnika vise od citave Crne Gore), eto i moj Čelik ispade od bijednog Grblja iz Radinovica, doduse iz nekog lijevog takmicenja, al eto ipak sramota.

Mi smo za Slovence izmislili fudbal i vjerovatno nasa liga nije puno bolja ni slabija od slovenacke, ali Maribor je prosle godine demolirao naseg Zelju, ali jedne godine Siroki Brijeg bez problema eleminisao Olimpiju, prije Olimpije jos jednog slovenackog predstavnika.

A kako bi ti ASD rangirao kvalitet lige?

Broj igraca u reprezentaciji=katastrofalan
Posjete na utakmicama=bijedne
Uspjesi u euro takmicenjima=Prosle godine izuzev Sarajeva, katastrofa smo
Iznosi novcanih transfera unutar nase lige=Izuzetno bijedni i smijesni za evropske prilike
Iznosi novcanih transfera iz nase lige u inostranstvo=Izuzetno bijedni i smijesni za evropske prilike

Ti rece ni prije rata nismo nesto bolji, pa ovi sto sada igraju fudbal u nasoj ligi, ne mogu se sa igracima iz istih klubova prije rata, dobro je rekao npr. Nikola Nikic, iz sadasnjeg tima Zelje ni jedan ne bi mogao biti ni 18. po rangu spram prijeratnog Zelje :D , isto tako vazi i za Sarajevo i za Velez i za Slobodu i za Celik. Izvini glupa ti ta tvrdnja.

Uostalom, hajde ti meni reci, koji po tebi parametri opredjeljuju kvalitet bilo koje svjetske lige u fudbalskom smislu(pusti se razvijenosti zemlje i broja stanovnika)

@Anel_Z, mi trebamo da se poredimo sa tim zemljama tj. nasi klubovi sa tim klubovima? Pa nemoj biti siguran da smo nesto posebno bolji. Bilo bi zanimljivo da se odigraju neke kontrolne utakmice da se uporede kvaliteti. Pa eto ti npr. Bekric sa svojim klubom u inostranstvu maksimalno 4 - 5 na tabeli, a kod nas ponajbolji igrac najboljeg tima u PL -ligi. Pa Adilovic Eldin, smece iz ljubljanskog Interbloka, prosle godine najbolji strijelac PL lige. Mi jesmo jaci samo od liga San Marina, Lihenstajna. Luksemburga, Malte, Andore, ali ne trebamo se sad sa tim pokazateljima qrciti i junaciti :mrgreen:
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Lecler i 6 gostiju.