Ma mi ne smijemo nikoga zivog potcijeniti, niti se nesto qrciti, niti nesto podiciti posebno. Jel Siroki Brijeg ispao od prvaka Azerbedzana neke godine, jel Sarajevo ispalo od crnogorskog predstvanika Zete ( a grad Sarajevo samo ima stanovnika vise od citave Crne Gore), eto i moj Čelik ispade od bijednog Grblja iz Radinovica, doduse iz nekog lijevog takmicenja, al eto ipak sramota.
Mi smo za Slovence izmislili fudbal i vjerovatno nasa liga nije puno bolja ni slabija od slovenacke, ali Maribor je prosle godine demolirao naseg Zelju, ali jedne godine Siroki Brijeg bez problema eleminisao Olimpiju, prije Olimpije jos jednog slovenackog predstavnika.
A kako bi ti ASD rangirao kvalitet lige?
Broj igraca u reprezentaciji=katastrofalan
Posjete na utakmicama=bijedne
Uspjesi u euro takmicenjima=Prosle godine izuzev Sarajeva, katastrofa smo
Iznosi novcanih transfera unutar nase lige=Izuzetno bijedni i smijesni za evropske prilike
Iznosi novcanih transfera iz nase lige u inostranstvo=Izuzetno bijedni i smijesni za evropske prilike
Ti rece ni prije rata nismo nesto bolji, pa ovi sto sada igraju fudbal u nasoj ligi, ne mogu se sa igracima iz istih klubova prije rata, dobro je rekao npr. Nikola Nikic, iz sadasnjeg tima Zelje ni jedan ne bi mogao biti ni 18. po rangu spram prijeratnog Zelje

, isto tako vazi i za Sarajevo i za Velez i za Slobodu i za Celik. Izvini glupa ti ta tvrdnja.
Uostalom, hajde ti meni reci, koji po tebi parametri opredjeljuju kvalitet bilo koje svjetske lige u fudbalskom smislu(pusti se razvijenosti zemlje i broja stanovnika)
@Anel_Z, mi trebamo da se poredimo sa tim zemljama tj. nasi klubovi sa tim klubovima? Pa nemoj biti siguran da smo nesto posebno bolji. Bilo bi zanimljivo da se odigraju neke kontrolne utakmice da se uporede kvaliteti. Pa eto ti npr. Bekric sa svojim klubom u inostranstvu maksimalno 4 - 5 na tabeli, a kod nas ponajbolji igrac najboljeg tima u PL -ligi. Pa Adilovic Eldin, smece iz ljubljanskog Interbloka, prosle godine najbolji strijelac PL lige. Mi jesmo jaci samo od liga San Marina, Lihenstajna. Luksemburga, Malte, Andore, ali ne trebamo se sad sa tim pokazateljima qrciti i junaciti

"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor