collector je napisao/la:@neno#4 ja znam da ju je on imao kada je igrao za bosnu... dalje nebitno i to nije bilo samo kad je igrao za rin...
samo malo ti si koliko se ja sjecam rekao niko ne pruza priliku mladjim igracima... pa sad se vadis na to vanserijski ono de jarane malo...kakav god da je on je dobio priliku, pau ribas talenat dobio priliku i jos se ocekuje od njega al vanserijski nije, bjelica isto tako samo se pokazao kao igracina u repki srbije, slican slucaj kao i keselj samo sto ovaj drugi vec biljezi dobre nastupe u grckoj... ti malo lupas loncice...nema danas vise tih ekipa prave talente danas se progura mladi igrac ili valja ili nevalja... osim nas iz bivse yuge...
za romu ja stvarno ne znam koji ti klinac imas protiv njih, hajd da si spomenuo neki truski klub koji samo kesira igrace koje su drugi izbacili, ili lupam real...al ono nigdje...dobro dasic i djedovic tu jesu mozda radi tanjevica al on ih je gurno... nisam uspio naci roster jos al ubrzo cu pa ce vidjeti da je bilo dobrih mladi igraca...
jennings... kosarka.hr a jest mi i on mjerilo neko...citao sam ja njihovih milion clanaka pa ih pola glupost...trajan lengdon iz cesk..osvoji sa deronom williamsom ako me dobro sluzi pamcenje ncll titulu bio medju prvih 10 na draftu nije uspio... a bio jedan od najboljih strelaca na svom univerzitetu svih vremena..al dok se nekom ne smraci drugom ne svane...ciljano na jenningsa koji je tako uspio...oni su mu dali priliku da e pokaze kao mlad igrac ostalo historija...
caja, tau kako hoces ima skauting dobar u juznoj americi koliko ja vidim...i sta je najinteresantnije uzeli su igrace koje je draftovao san antonio a sobzirom kako radi ekipa san antonia sa ne americkim igracima nije bilo tesko caji poslat ugovor i nadat se najboljem..samo sto je npr scola poslije trejdovan u huston, a splinter zavrsio u san antoniu tako da se na tu temu ima dosta reci...i nije to bas njihovom zaslugom... eto dema zna dosta o tome i on bi ti mogao reci...
tako da dalje necu niti mi se da pisati niti objasnjavati ima tu dosta stvari...i vjeruj mi u nekim grijesis.... pozz
@majestic24 mislim nema nikakve al eto jedan na drugi post nadovezali se napravili frku i eto ga.... no hard feelings

Koji bolan Pau Ribas, covjek je izgradio sebe u Joventutu...
Aj me citiraj i nadji gdje sam ja rekao da niko u EL ne daje sansu mladim, ja cu sam sebe banovati i nikada vise necu nista napisati na ovom forumu..Cuj ja to rekao....Ja sam reako mixed roster, spoj kvalitetnih i dokazanih imena sa mladjim igracima...
Mijesas Pau Ribasa, covjek uopste nije doveden da bude nosilac nego covjek sa klupe pretezno kao ispomoc...Ti si pomijesao ova dva pojma...
A Litvanci, sta mislis o njima

Oni su ti koji itekako guraju svoje talente...
Klubovi sa velikim budzetima nemaju kad da cekaju igrace toliko vremena....
Jednostavno nemaju, vrlo je tesko drzati i mladost i rezultate...
Sta ja mogu da imam protiv Rome, pogledaj rostere od prethodnih sezona i vidjet ces sve
Sezona 2008/2009
http://www.euroleague.net/main/results/ ... code=E2009
Sezona 2007/2008
http://www.euroleague.net/main/results/ ... code=E2007
Sezona 2009/2010
http://www.euroleague.net/main/results/ ... code=E2009
Eto nadji mi ti sad tu da su oni nekog napravili...
Ljudi su pogodili sa ovim igracima, i ne samo u Juznoj Americi...Oni i po Africi traze i dovode....Pa i nas Sandro Gacic je vec kod njih sa 15 godina....
Samo mi reci sta ti hoces da kazes za Bjelicu...Da nije vanserijski talenat? Nije...Da je igrac koji ima odlicne fizicke predispozicije, rad nogu koji malo ko ima, ima..Malo ko sa ovom visinom ima ovakve predispozicije.....Da li ce da se snadje dole i postane nosilac i pravi igrac, ko to zna...Ali potencijal ima....
Sto se tice Eurolige, tu sam svoj na svom...Sto se tice ovog foruma rijetko ko bolje poznaje prilike bolje od mene....Tu ce me tesko iko da ispreskace
E sto se tice NBA to je neka druga stvar