Bas si neumoran. Kao i obicno, mnogo napises a nista ne kazes. Apsolutno nista. A onda si se dobrano nalupetao za ovo 8+6. Gdje li si to nasao? Nama treba sedam vanjskih igraca na Europskom prvenstvu i svaki je izuzetno bitan. Ako mislis da ce Crni moci giljati 30 minuta, pet utakmica u sest-sedam dana, onda ne znam o cemu pricamo.Dufresne je napisao/la:Otasevic i Gordic su u Buducnosti igrali zajedno dvije ili tri sezone, a hajd sad da te podsjetim koliko vremena su oni od 40 minuta utakmice, istovremeno provodili na terenu? Ako te ne sluzi, ja cu ti reci - veoma malo!neno#4 je napisao/la:Gordic je dugo godina igrao dvicu u petorci sa Otasevicem, ali to si ocigledno prespavao. Muha je vise bek nego play i to je to. Mora neko i Nihadu pomoci na dvojci, jer cemo se orijentisati na napad vise. Ja sam tog Pasalica vise gledao uzivo nego ti na televiziji![]()
![]()
Sta pricas ti kakav reket, kakav propuh? Na prvenstvo se uvijek vodi 7+5 (ako znas sta to znaci). Sve ostalo je improvizacija ili dokaz da nemas kvalitet.
Evo opet, Buducnost, Lotomatica, Azovamsh i Partizan? Reci mi u kojoj od ovih ekipa je Gordic igrao cistu dvojku?
Po stilu igre on je combo guard, koji vise vuce na beka, ali evo opet pitam u kojoj od ovih ekipa (Bosna, Kavala, Aris), je Pasalic igrao cistu dvojku?
Oni obojica jesu bekovi u tijelu playa, ali bash zato sto nemaju predispozicija nikad nijedan klub u kojem su igrali nisu usudili da ih stavljaju da igraju ciste bekove, zato sto ne bi mogli ni 10% da pruze ono sto pruzaju kad igraju na playu....Zato su obojica, kolko - toliko morali da se priviknu da budu organizatori igre, a odatle djeluju kao combo guards...
I opet cu ponoviti, kao takvi su bolji playevi od Adamovica!
Hajd ovako da te pitam, nama je poziciji dvojke siguran Djedovic, opet moja procjena zagarantovana minutaza od 25 -30 minuta, ti bi vodio Pasalica i Gordica da popunjavaju njegovih 10-15 minuta odmora, a pored njih dvojice poveo bih jos Adamovica da igra 10 minuta sto Wright odmara?!?!? U tom slucaju, ti Gordic ne treba nikako, on u ovakvoj formi kakav je sad igra 15 minuta playa u Partizanu, a ti bi ga vodio da EP da zamjeni Djedovica 5-7 minuta???
Ne, neno#4 ja zaista ne znam sta znaci sistem 7+5, hoces li mi molim te objasniti?Ja cu sa mojim skromnim kosarkaskim zanjem reci slijedece, da spomenuti sistem (7+5) je uveden na proslom ili predproslom EP, a kako me sjecanje sluzi do tada si mogao imati 14 igraca na klupi koji su mogli igrati utakmice, a taj sistem slobodno ako zelis mozes nazvati 8+6...
Tako da tvoja tvrdnja da se sistem od 7+5 "igra godinama", i ne stoji upotpunosti...
A sad cu te pitati jos jednu stvar, kad vec spominjes sistem 7+5, nabroj mi 5 nasih visokih igraca koji ce zatvoriti nas reket?
Gdje sam ja primarno napisao da je Gordic ili Pasalic dvojka? Gdje? Ja sam rekao da je sa Otasevicem to cesto igrao u petorci. Sto i jeste istina. Ali, jok ti pokusavas meni dokazati da Adamovic nece biti pozvan ili da nema mjesta u reprezentaciji. A ja ti opet govorim da hoce. Zato sto znam sta se u Savezu misli o njemu ili sta Aco misli