Bolji ili ne (a i taj sveti Non Stop Neuer je sumnjiv, već dosta dugo nije skinuo ništa opasno ni bitno, protiv podmornice kojoj upravo voda ulazi na sve strane je primao sve i poklanjao lopte na istrčavanju, a to je napravio i u zadnjoj utakmici u ligi...) Nubel je trebao dobiti ono što su mu obećali, kratko i jasno.Bundesliga je napisao/la: ↑27 apr 2022, 21:10Jesi ti i zapeo za Nubela kao da je prajm Kahn. Pa od tog polugolmana je Neuer bolji u 40-toj godini.
FC Bayern München
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: FC Bayern München
-
- Kontakt:
Ko mu je obecao? Salihamidzic koji se obrukao milion puta sa dovodjenjem igraca i trenera? Vidjeli smo kako je Bayern igrao kada je Neuer isao na operaciju. Katastrofa ziva i u rezultatima i u igri. Nisu mogli lopte kako treba iznijeti. Ne znam sta je on kriv za golove Villareala. Smijesno, nije imao sanse da odbrani ista. Pitaj navijace Schalkea kakav je Nubel. On je i tamo uspio biti drugi golman eto koliko je dobar.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Mene nije pogodilo ispadanje, desi se, mene je pogodilo ispadanje od prosječne ekipe iz Španije, znajući da smo ih mogli rastaviti na proste faktore da je taktika bila kakva je trebala. I ovdje ne aludiram samo na uzvrat u Minhenu, nego na prvu utakmicu koja je taktički bila na nivou Vrbanjuše. E to me pogodilo i zato sam burno reagirao. Svaka čast za Bundesligu, kup se zna desiti, nije ni prvi ni posljednji put, ali dozvoliti ispadanje od ekipe kao što je Villareal je velika sramota za klub kao što je Bayern Munchen. Izgubili smo mnogo novca, izgubili smo reputaciju kao klub, a najteže boli ravnodušnost nekih igrača koji su igrali kao marionete bez emocija te utakmice.
Trener je zakazao i to je evidentno. Također je evidentno da će dobiti i drugu šansu, a ne vidim mogućnost popravka ovog tima, bez dovođenja igrača koji će odgovarati sistemu ovog trenera. Pep Guardiola se nije zadržao kod nas, ne zbog novca i plate, već zbog nemogućnost da mu Bayern kupuje sve i svašta i kao takav da sprovede svoj sistem. Upravo je izmišljao pozicije nekim igračima, praveći svoj unikatni sistem. Uvidjevši da mu se želje neće ispunjavati, otišao je u football manager ekipu koja je u njegovog mandatu potrošila preko MILIJARDU eura na pojačanja.
Ja sam pisao negativno o Pepu, upravo zbog ovakvih stvari. Radi se o trenerskom genijalcu, ali treneru kojem su potrebni svestrani igrači da bi sproveo svoje zamisli. I zato će, po meni, Klopp imati veći legacy od njega.
Možemo podvući crtu, da je ovo stari Bayern, trener bi letio nakon ispadanja, ali nova verzija mekušaca od uprave ne želi priznati svoje sopstvene greške pa daju podršku tamo gdje je niko ne bi trebao dobiti. Hipotetički, oni zaista ne skrivaju sopstvene greške, trener dobija drugu priliku, okej, dajte mu onda da dovede igrače koje on želi, ne moraju to bit ni zvučna pojačanja, nego pojačanja koja će se uklopiti u njegove zamisli.
Trener je zakazao i to je evidentno. Također je evidentno da će dobiti i drugu šansu, a ne vidim mogućnost popravka ovog tima, bez dovođenja igrača koji će odgovarati sistemu ovog trenera. Pep Guardiola se nije zadržao kod nas, ne zbog novca i plate, već zbog nemogućnost da mu Bayern kupuje sve i svašta i kao takav da sprovede svoj sistem. Upravo je izmišljao pozicije nekim igračima, praveći svoj unikatni sistem. Uvidjevši da mu se želje neće ispunjavati, otišao je u football manager ekipu koja je u njegovog mandatu potrošila preko MILIJARDU eura na pojačanja.
Ja sam pisao negativno o Pepu, upravo zbog ovakvih stvari. Radi se o trenerskom genijalcu, ali treneru kojem su potrebni svestrani igrači da bi sproveo svoje zamisli. I zato će, po meni, Klopp imati veći legacy od njega.
Možemo podvući crtu, da je ovo stari Bayern, trener bi letio nakon ispadanja, ali nova verzija mekušaca od uprave ne želi priznati svoje sopstvene greške pa daju podršku tamo gdje je niko ne bi trebao dobiti. Hipotetički, oni zaista ne skrivaju sopstvene greške, trener dobija drugu priliku, okej, dajte mu onda da dovede igrače koje on želi, ne moraju to bit ni zvučna pojačanja, nego pojačanja koja će se uklopiti u njegove zamisli.
Obećao mu je onaj tko ga je doveo, isti onaj koji bi trebao odgovarati ako taj igrač ne opravda dovođenje, a da bi opravdao to dovođenje i da bi uopće igrač došao, treba mu određen broj utakmica, ako nema utakmica nema ni prilike da se vidi kakav je.Bundesliga je napisao/la: ↑27 apr 2022, 22:42Ko mu je obecao? Salihamidzic koji se obrukao milion puta sa dovodjenjem igraca i trenera?
Nisu ni primali, Sven je bio i više nego dobar, bez greške uz par "velikih" obrana.Bundesliga je napisao/la: ↑27 apr 2022, 22:42Vidjeli smo kako je Bayern igrao kada je Neuer isao na operaciju. Katastrofa ziva i u rezultatima i u igri. Nisu mogli lopte kako treba iznijeti.
Primio iz mrtvog kuta, nije ni beknuo, dao loptu kod istrčavanju protivniku, ovaj promašio čisti šut, još bila stativa isto ni blizu, ukratko velika nula.Bundesliga je napisao/la: ↑27 apr 2022, 22:42Ne znam sta je on kriv za golove Villareala. Smijesno, nije imao sanse da odbrani ista.
Tom logikom možemo reći da su ispali čim je otišao.Bundesliga je napisao/la: ↑27 apr 2022, 22:42Pitaj navijace Schalkea kakav je Nubel. On je i tamo uspio biti drugi golman eto koliko je dobar.
-
- Kontakt:
Sta njemu Salihamidzic ima obecavati bez da se konsultuje sa trenerom? Jel on trener mozda? Eto brani u Monacu, pa vidjet cemo ako bude sta od njega dobit ce priliku. Ludost bi bila sada Neuera mijenjati jer covjek uopste nije star za golmana i brani na vrhunskom nivou. I ne samo brani, vec je strasno znacajan za igru tima.
Ulreich je odlican backup, a da Bayern nije imao problema su gluposti jer su se patili nenormalno. Cim se Neuer vratio dobili su Salzburg 7:1.
Ispali su oni i prije nego je otisao Nubel. Lik je bio uzasan na golu. Jos je dobio i onu suspenziju zbog brutalnog starta na igracu. Znam da je dobio podobru kaznu za to.
Neuer je najbolji golman u historiji sporta. Nikad nije bio onakav golman. Gleda mu se svaka greska, a ne gleda se koliko puta je odbranio nemoguce i koliko pomaze u iznosenju lopte, koliko se brzo i lako rjesava presinga, kako je jak na izlazenju i hvatanju lopte kod prekida. Koliko je samo puta sprijecio 1 na 1 situacije zbog svog citanja igre. Produzuje mu se ugovor na godinu, ako padne u kvalitetu onda ce i otici i to je to. Ili ce preseliti na klupu.
Ulreich je odlican backup, a da Bayern nije imao problema su gluposti jer su se patili nenormalno. Cim se Neuer vratio dobili su Salzburg 7:1.
Ispali su oni i prije nego je otisao Nubel. Lik je bio uzasan na golu. Jos je dobio i onu suspenziju zbog brutalnog starta na igracu. Znam da je dobio podobru kaznu za to.
Neuer je najbolji golman u historiji sporta. Nikad nije bio onakav golman. Gleda mu se svaka greska, a ne gleda se koliko puta je odbranio nemoguce i koliko pomaze u iznosenju lopte, koliko se brzo i lako rjesava presinga, kako je jak na izlazenju i hvatanju lopte kod prekida. Koliko je samo puta sprijecio 1 na 1 situacije zbog svog citanja igre. Produzuje mu se ugovor na godinu, ako padne u kvalitetu onda ce i otici i to je to. Ili ce preseliti na klupu.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 27 apr 2022, 23:35, ukupno mijenjano 1 put.
Imamo problem kod ljudi da gledaju jednu grešku i po toj grešci definiraju čitavu karijeru jednog igrača, u ovom slučaju golmana. Neuer je imao greške kroz karijere, ne baš tako velike, ali tu i tamo se primio ponekad neki sumnjivi gol, posebno prije 3-4 godine, kada je der Stegen dominirao u Barci i čak sam ga vidio tada ispred Neuera ali se povratio.
Neuer je najbolji svjetski golman koji će ostati zapisan zlatnim slovima u historiji fudbala. Osim što je fenomenalan po refleksima, shvaćanju igre, razumijevanju igre, pamtiti ćemo ga po fudbalskom novitetu i igranu dvije pozicije, golman i libero. Toliko istrčavanja i aktivnog učešća u igri je bilo neviđeno do pojave Manuela.
Neuer je najbolji svjetski golman koji će ostati zapisan zlatnim slovima u historiji fudbala. Osim što je fenomenalan po refleksima, shvaćanju igre, razumijevanju igre, pamtiti ćemo ga po fudbalskom novitetu i igranu dvije pozicije, golman i libero. Toliko istrčavanja i aktivnog učešća u igri je bilo neviđeno do pojave Manuela.
-
- Kontakt:
Kad vidim kako ljudi ovdje pricaju o Neueru i Mulleru imam osjecaj kao da pricaju o Lellu i Ottlu.
I mene to iznenađuje. Muller je imao 20tak asistencija ove sezone, redovni doprinos, ima svojih slabijih utakmica ali takav je kroz cijelu karijeru bio kod nas. Često nestane, ovdje je mana što je nestao kada je bio najpotrebniji, ali i pored toga je imao asistenciju protiv Villareala.
Mene su više razočarali Coman i Sane, te pogotovo Kimmich. Nama je falila kreativnost, Thiago nam je falio, a ja sam prvi rekao da možemo bez njega.
Vjerujte da bi nam Coutinho odlično došao za ovakvu utakmicu, ali eto, mi ne biramo ekipu, to radi uprava, a mi, kao navijači imamo pravo napisati svoje mišljenje i diskutirati oko neke teme. Po meni se već neko vrijeme radi loš posao, a sve je počelo sa Kovačom.
Mene su više razočarali Coman i Sane, te pogotovo Kimmich. Nama je falila kreativnost, Thiago nam je falio, a ja sam prvi rekao da možemo bez njega.
Vjerujte da bi nam Coutinho odlično došao za ovakvu utakmicu, ali eto, mi ne biramo ekipu, to radi uprava, a mi, kao navijači imamo pravo napisati svoje mišljenje i diskutirati oko neke teme. Po meni se već neko vrijeme radi loš posao, a sve je počelo sa Kovačom.
-
- Kontakt:
Ma Muller standardno ima svoj broj. Gledao sam nedavno neku listu najboljih asistenata u posljednjih 10-15 godina. Muller je tu u vrhu odmah iza Messija, Ozila, cini mi se. A moguce je da je sada i pretekao neke od njih. Vjerovatno je sada samo Messi ispred njega. A treba uzeti u obzir da Muller ima manje utakmica u toku sezone zbog 4 kola manje u Bundesligi.
Kimmich nije isti igrac nakon povrede i korone koju je imao. A najvise zbog trenera, ubijedjen sam da je to primarni razlog. Isto vazi i za Sanea. Coman je najbolje krilo u posljednje vrijeme bio.
Kimmich nije isti igrac nakon povrede i korone koju je imao. A najvise zbog trenera, ubijedjen sam da je to primarni razlog. Isto vazi i za Sanea. Coman je najbolje krilo u posljednje vrijeme bio.
Ja ne pričam da ga Nubel treba odmah mijenjati, nego da bi bilo lakše za sve da mlade snage budu zamjene i da ih se tako testira a ako se pokažu da odmah imaš spremnu zamjenu, ovako se još do trenutka kad se Sven dokazao u tih par utakmica razmišljalo o Ortegi koji je gle čuda rekao ne jer ne želi u čitavoj sezoni skupiti možda 1 utakmicu.Bundesliga je napisao/la: ↑27 apr 2022, 23:30Sta njemu Salihamidzic ima obecavati bez da se konsultuje sa trenerom? Jel on trener mozda? Eto brani u Monacu, pa vidjet cemo ako bude sta od njega dobit ce priliku. Ludost bi bila sada Neuera mijenjati jer covjek uopste nije star za golmana i brani na vrhunskom nivou. I ne samo brani, vec je strasno znacajan za igru tima.
Lista želje koje su imali bivši a i sadašnji trener su legendarne, ovaj npr. dovede Sabitzera pa ti slijepo slušaj - daj mi Havertza, Voigta itd.
Isto tako je Sven skinuo dosta toga tamo. Ulreich je odličan back up jer šuti i može sjediti čitavu sezonu, nešto što malo tko može. Ovdje se priča o pojačanjima, rotaciji, a minuta jednostavno nema ako nema ozljeda.Bundesliga je napisao/la: ↑27 apr 2022, 23:30Ulreich je odlican backup, a da Bayern nije imao problema su gluposti jer su se patili nenormalno. Cim se Neuer vratio dobili su Salzburg 7:1.
Zadnja izmjena: Bayo, dana/u 27 apr 2022, 23:53, ukupno mijenjano 1 put.
Šta kaže Neuer nije ništa skinuo osim što je spasio par zicera iz prve utakmice protiv Villareala gdje smo trebali biti potopljeni.Malo respekta prema najboljem golmanu ikad u svijetu fudbala.Kakav Nubel i pm.
Pogba ni pod razno precjenjen igrač maximalno.
Dybala pokretna bolnica i koji nažalost nikad neće dostići svoj puni potencijal.
Dembele kvalitetan komad budale kojem su važnije igrice sa haverima od treninga i utakmice.Kakve je probleme pravio BvB sad pravi i Barceloni.
Belloti u rangu Immobile što znači nije nivo za Bayern.
Ginter kiksara.
Eriksen dobar ali ne želim igrača koji u svakom trenutku može dobiti posjetu.
Mbappe mission impossible jer ode u Real.Neutral je napisao/la: ↑27 apr 2022, 21:20Da jedan post ne bude predug, evo i drugi dio.
Par igrača koji su zanimljivi, a radi se o free agency players.
Mbappe, ne vidim mogućnost da igra za nas, prije svega što je Bayern u Munchenu, ovi igrači traže toplo vrijeme, Španija je njegova nova destinacija, jedino ako se pojavi neki engleski klub koji će mu dati 40 miliona po godini.
Pogba je odličan igrač, dominirao bi u Bundesligi, ali vjerujem da traži previše para. Vjerujem da će potpisati za PSG.
Dybala, kako bi volio da dođe kod nas, fenomenalan igrač, samo djeluje jako lijen. Vjerujem da bi bio top 3 igrača da je trenirao koliko je mogao. Jako podsjeća na Lukasa Podolskog. Nije ni preskup (ugovor), Juve mu nudi smijuriju od plate, a 28 godina ima. Može igrati četiri vrhunske sezone.
Dembele, preskup, a nije stabilan van terena.
Belotti, zanimljiv igrač. Da se igra 4-4-2 kao prije dvadeset godina s dva napadača, vjerujem da bi dominirao.
Ginter, please no.
Eriksen? Kao naš novi Thiago?
Pogba ni pod razno precjenjen igrač maximalno.
Dybala pokretna bolnica i koji nažalost nikad neće dostići svoj puni potencijal.
Dembele kvalitetan komad budale kojem su važnije igrice sa haverima od treninga i utakmice.Kakve je probleme pravio BvB sad pravi i Barceloni.
Belloti u rangu Immobile što znači nije nivo za Bayern.
Ginter kiksara.
Eriksen dobar ali ne želim igrača koji u svakom trenutku može dobiti posjetu.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Slobodno pronađi te zicere da ih svi vidimo i da se pospem pepelom.
Ma šta će Neuer daj Nubela na gol.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Kakav je golman Atubolu, ovaj iz Freiburga? Je li neko pratio detaljno Freiburg ove sezone? Neuer ima 36 godina, i on mora pasti, ne može se protiv ljudske genetike.
-
- Kontakt:
Ah ti sramotni Neuer i Muller. Zbog njih je Bayern ispao od mocnog Villareala.
Bayern je ispao jer je bio bezidejan, a navedeni dvojac se fino uklopio.
-
- Kontakt:
Uklopili su se svi. Nemas ti tu sta koga izdvajati. Ko je to igrao dobro? Dzaba trazite krivce u individualcima u timu.
Nitko, neki su se bar trudili kao *Coman ili Hernandez, ostali ni to. Vi ste krenuli sa trpanjem Lewata, ja sam se samo priključio 
*Davies također...

*Davies također...
-
- Kontakt:
Lewat trazi visegodisnji ugovor, igra na poziciji napadaca, ima 34 godine i trazi povisicu. Ti sad gledaj je li to ima smisla. Nigdje ga nema kada je najvaznije u Ligi Prvaka, osim ako mec/dvomec vec nije rijesen i tako od kad je dosao u Bayern. Muller kojega toliko pljujete ima daleko veci doprinos u osvajanju obe Lige Prvaka 2013 i 2020. I u mnogim drugim dvomecima koje je Bayo prolazio.
Trudit se i igrati dobro su dvije razlicite stvari. Svi su se oni trudili u Minhenu, a niko nije igrao dobro.
Trudit se i igrati dobro su dvije razlicite stvari. Svi su se oni trudili u Minhenu, a niko nije igrao dobro.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 28 apr 2022, 00:42, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.