Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

fahrenheit
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la fahrenheit » 25 maj 2010, 20:32

bojim se da cemo Džeku jos jednu sezonu gledati u Wolfsburgu...
"Like a krme in Teheran."

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 25 maj 2010, 20:39

omerbavarac je napisao/la:
Wayne je napisao/la:Dzeko je rekao da ce se sve znati do kraja sedmice a jedina konkretna ponuda je stigla iz Uniteda.
Pregovori su vec trebali biti u toku ali je onaj malac Redzepagicev malo prolongirao stvar.
Ovdje stoji da nema jos niti jedne ponude. Ne znam odakle ti imas informaciju da je ista stigla iz Uniteda? Da ti nije Dzeko rodjak??? :D :D
http://sportsport.ba/ino_fudbalp-36988.htm
vjerovatno odavde
http://www.24sata.info/sport/fudbal/335 ... Dzeku.html
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 25 maj 2010, 20:41

fahrenheit je napisao/la:bojim se da cemo Džeku jos jednu sezonu gledati u Wolfsburgu...
ma omrzo je i Bogu i narodu u onom zelenom dresu....neka ovaj HONES je supak na 40 mil. klauzulu napravio puuuu jbt pa normalno da nece niko da ga kupi....**** ga u ustaa usljava....... :x :x :x
-RIVALDO-

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 25 maj 2010, 20:42

Mu*a mi otekose od vas i vasih ekskluziva! Vec godinu dana se Dzeko sa ovog portala seli od severnog ka juznom polu. Sta jos nisam procitao na ss.ba u vezi Dzeka je to da ga ne povezuju sa nekom pingvin ekipom. :D

Na nemackom teletexu je juce pisalo da bosanski mediji povezuju Dzeka sa Realom(prenose bh medije), a na bosanskim (npr: ss.ba) da u nemackim pise kako se Dzeko u Sarajevu "dogovara" sa Realom. Stvarno komedija.

Zasto ne kontaktirate direktno njegove menadzere, direktora Wolfsburga, samog Edina, napisite koji mail na odredjene adrese u evropskim klubovima i zatrazite info da li ljudi imaju u planu iskesirati lovu za generala BL-Edina Dzeka!

neznalica
Kontakt:

Post Postao/la neznalica » 25 maj 2010, 20:59

narode, daj jedan jedini dan da ne pogadjamo gdje ce dzeko i hoce li dzeko iz wolfsburga.....

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 25 maj 2010, 21:11

Manchester daje Berbatova i pare za Dzeku, u Realu mu je ost'o jos samo ljekarski pregled, Juve se vraca na vrh dovodjenjem Dzeke, Cesc odlazi u Barcu a Dzeko u Arsenal, Milan prodaje Huntelara da bi doveo Dzeku, Bayern daje pola ekipa i pare za Edina, Liverpool prodaje Torresa a dovodi Dzeku kao zamjenu. Na kraju to ispade ovako nekako :mrgreen:
Rey de la furia española...

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 25 maj 2010, 21:12

calcio je napisao/la:
Elddar je napisao/la:Nije do Hoeneßa, sve je zbog nesposobnog Irfana. Ne može prodat najboljeg napadača u Evropi. :roll:
Pa nije mu Irfan stavio cijenu od 40M nego ovaj pohlepni Hoenes, prodao bi njega Irfan za 24 sata da mu seljaci iz Wolfsburga spuste cijenu na 20-25 miliona (to je realna cijena).
pa slažem se da je 40mil € prenapuhano, al' brate mili ako Irfan ne može to malo pogurati, ne znam ko može. Džeko je već odlučio da želi napustiti Wolfsburg, siguran sam da imaju već 2-3 zvanične ponude.
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 25 maj 2010, 21:14

cole-ch je napisao/la:Mu*a mi otekose od vas i vasih ekskluziva! Vec godinu dana se Dzeko sa ovog portala seli od severnog ka juznom polu. Sta jos nisam procitao na ss.ba u vezi Dzeka je to da ga ne povezuju sa nekom pingvin ekipom. :D

Na nemackom teletexu je juce pisalo da bosanski mediji povezuju Dzeka sa Realom(prenose bh medije), a na bosanskim (npr: ss.ba) da u nemackim pise kako se Dzeko u Sarajevu "dogovara" sa Realom. Stvarno komedija.

Zasto ne kontaktirate direktno njegove menadzere, direktora Wolfsburga, samog Edina, napisite koji mail na odredjene adrese u evropskim klubovima i zatrazite info da li ljudi imaju u planu iskesirati lovu za generala BL-Edina Dzeka!
Nije Džeka, nego Džeku :mrgreen:
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 25 maj 2010, 21:35

To sam davno napisao Dzeko je previse posten. On je vec davno trebao Ibrahimovicevu taaktiku. Kada mu se ide naravi pizdariju i nered u ekipi i onda ga puste bez problema.
A on ono pravo Bosanski naivno bit cu ljep , zadovoljiyt cu se sa mrvicama. NE kazem ne treba biti bezobrazan ali trenutno je u Evropi medju prva tri napadaca a tretiraju ga kao nekog poluigraca bez respekta.
Nigdje se i ne pise puno o njegovom transferu osim po Bosanskim novinama i malo upoznatijim forumima aktuelnih klubova a i tu se spominje ono kao "cheap laber" .
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 25 maj 2010, 21:38

kimbo je napisao/la:To sam davno napisao Dzeko je previse posten. On je vec davno trebao Ibrahimovicevu taaktiku. Kada mu se ide naravi pizdariju i nered u ekipi i onda ga puste bez problema.
A on ono pravo Bosanski naivno bit cu ljep , zadovoljiyt cu se sa mrvicama. NE kazem ne treba biti bezobrazan ali trenutno je u Evropi medju prva tri napadaca a tretiraju ga kao nekog poluigraca bez respekta.
Nigdje se i ne pise puno o njegovom transferu osim po Bosanskim novinama i malo upoznatijim forumima aktuelnih klubova a i tu se spominje ono kao "cheap laber" .
Pa sto je potpisivo ugovor ako ga ne misli ispostovat?
Naravno da bi ispo supak ako bi poceo praviti probleme oko ostanka u Wolfsburgu.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 25 maj 2010, 22:07

Bilal je napisao/la:
kimbo je napisao/la:To sam davno napisao Dzeko je previse posten. On je vec davno trebao Ibrahimovicevu taaktiku. Kada mu se ide naravi pizdariju i nered u ekipi i onda ga puste bez problema.
Pa sto je potpisivo ugovor ako ga ne misli ispostovat?
Naravno da bi ispo supak ako bi poceo praviti probleme oko ostanka u Wolfsburgu.
Vidi , oni su bez njega supak ekipa dali su mu od pocetka mizeran ugovor ovaj zadnje ugovor je iole normalan a sada su mu spucali cijenu kao da je Messi. Ok ako trazis ostetu kao za najvece zvijezde treba onda da ga i plate koa najvece zvijezde ali je fora sto ga tretiraju kao cheap laber a sada hoce i da masno zarade na njemu. Nista ljepo od njih osim lazne kurtoazije ...
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 25 maj 2010, 23:57

Elddar je napisao/la:
cole-ch je napisao/la:Mu*a mi otekose od vas i vasih ekskluziva! Vec godinu dana se Dzeko sa ovog portala seli od severnog ka juznom polu. Sta jos nisam procitao na ss.ba u vezi Dzeka je to da ga ne povezuju sa nekom pingvin ekipom. :D

Nije Džeka, nego Džeku :mrgreen:
Eee, neka si me vala prosvetio. Hvala ti od srca! :D

Posto sa gramatikom nemas nista zajednicko, da nebi doziveo brukanje pred sirom narodnom masom javi mi se (ako hoces) na pp da ti pojasnim zasto je "Dzeka"!

P.¨S. U futuru pre nego sto krenes da solis tudje tintare, kontakriraj starije ukucane sta nijetis raditi. 8-)

Necromacer
Kontakt:

Post Postao/la Necromacer » 26 maj 2010, 00:09

senad_flamin je napisao/la:
fahrenheit je napisao/la:bojim se da cemo Džeku jos jednu sezonu gledati u Wolfsburgu...
ma omrzo je i Bogu i narodu u onom zelenom dresu....neka ovaj HONES je supak na 40 mil. klauzulu napravio puuuu jbt pa normalno da nece niko da ga kupi....**** ga u ustaa usljava....... :x :x :x
Nije Hones glup vec menader Redzepagic,a i Dzeko koji su potpisali ovaj ugovor...ocigledno su pojurili za lovom i kontali "ma nece Edin ponoviti jos jednu onakvu sezonu"....sada kada je ponovio on bi da ide ,a zaboravio sta je sarno na ugovor....e nekada treba riskirati u zivotu...ovako daj Boze da iko da 40 miliona...zivi bili pa vidjeli!!!

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 26 maj 2010, 02:24

Ja cu navijat za taj klub gdje Dzeko ce igrati iduce sezone
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 maj 2010, 08:15

Elddar je napisao/la: Nije Džeka, nego Džeku :mrgreen:
Hm, rekao bih da je @Chole napisao onako kako je gramatički ispravno. Isti slučaj je sa muškim imenima tipa: Ratko, Vlatko, Natko...No, kod nas se ustalila praksa da kažemo DžekE, a ne Džeka(dugo "e"), tako da...Jbg, nije prvi put da "poletimo" onako kako sportski komentatori izgovaraju(Sidorf - Sedorf - Zedorf; Dejvids - Davids; Enfild - Anfild)...
Odoh daleko, ali mislim da znaš šta sam želio reći.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 26 maj 2010, 08:24

Monolog je napisao/la:
Elddar je napisao/la: Nije Džeka, nego Džeku :mrgreen:
Hm, rekao bih da je @Chole napisao onako kako je gramatički ispravno. Isti slučaj je sa muškim imenima tipa: Ratko, Vlatko, Natko...No, kod nas se ustalila praksa da kažemo DžekE, a ne Džeka(dugo "e"), tako da...Jbg, nije prvi put da "poletimo" onako kako sportski komentatori izgovaraju(Sidorf - Sedorf - Zedorf; Dejvids - Davids; Enfild - Anfild)...
Odoh daleko, ali mislim da znaš šta sam želio reći.
Pravilno je Dzeke. Samo se u nekim selima kaze Dzeka. Pa nije prvi put da cujes neko ime ili prezime da se tako izgovara. Samo se u Gacku (koliko ja znam, mozda i negdje drugo) kaze Dzeka, a za ostatak BiH je, po pravopisu bosanskog jezika, Dzeke, Muje, Sulje, Hase (a ne Muja, Sulja, Hasa) ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 maj 2010, 08:29

Bilal je napisao/la: Pravilno je Dzeke. Samo se u nekim selima kaze Dzeka. Pa nije prvi put da cujes neko ime ili prezime da se tako izgovara. Samo se u Gacku (koliko ja znam, mozda i negdje drugo) kaze Dzeka, a za ostatak BiH je, po pravopisu bosanskog jezika, Dzeke, Muje, Sulje, Hase (a ne Muja, Sulja, Hasa) ;)
Vidiš li razliku u ovim imenima? Možda slovo/glas "k"? I ja govorim "Džeke", da se razumijemo, ali Džeko=Jasminko(muško ime). Dakle, kada bi napisali JasminkE, onda bi ta osoba automatski promijenila spol, zar ne? Dakle, ne možeš u isti koš stavljati Mujo i Džeko upravo zbog glasa "k".

Sve u svemu, najpravilnije je "najbolji na svijetu" i tu ne možemo pogriješiti. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 maj 2010, 09:08

Bilal je napisao/la:Pravilno je Dzeke. Samo se u nekim selima kaze Dzeka. Pa nije prvi put da cujes neko ime ili prezime da se tako izgovara. Samo se u Gacku (koliko ja znam, mozda i negdje drugo) kaze Dzeka, a za ostatak BiH je, po pravopisu bosanskog jezika, Dzeke, Muje, Sulje, Hase (a ne Muja, Sulja, Hasa) ;)
Ovo što si ti napisao je totalna neistina. Neću ići dublje u razgovor jer smo to već nekoliko puta raspravili. Ne spominji pravopis bosanskog jezika, jer očito da nisi upoznat sa istim.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 26 maj 2010, 10:22

Necromacer je napisao/la:
senad_flamin je napisao/la:
Nije Hones glup vec menader Redzepagic,a i Dzeko koji su potpisali ovaj ugovor...ocigledno su pojurili za lovom i kontali "ma nece Edin ponoviti jos jednu onakvu sezonu"....sada kada je ponovio on bi da ide ,a zaboravio sta je sarno na ugovor....e nekada treba riskirati u zivotu...ovako daj Boze da iko da 40 miliona...zivi bili pa vidjeli!!!
Potpuno se slažem,amaterski potpisan ugovor koji je Džeki mogao odgovarati samo u slučaju da se povrijedio ili imao jako jako lošu sezonu.Po meni je trebao tražiti manju platu od trenutne(mislim da zaradjuje 5 miliona godišnje), ali klauzulu od 25-30 miliona koje bi sigurno neko platio.Druga opcija je ta da se mogao strpiti ovu sezonu i primati tu mizernu platu ne produživši ugovor,sada bi imao Wolfse u šaci jer bi 2011-te otišao džaba,a to njima sigurno ne bi odgovaralo tako da bi ga bili primorani prodati za 15-20 miliona.Čak bi ovo ljeto mogao povući Websterovo pravilo koje kaže da igrač može otkupiti svoj ugovor ukoliko je mladji od 28 godina i ako ga odrađuje 3 sezone,a klub ga zadržava bez njegove volje.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 maj 2010, 10:30

ITALY/ JUVENTUS, Giovinco for arrive to Dzeko

The future of Sebastian Giovinco is still not sure. Juventus can use him in the trade for arrive to Dzeko of Wolfsburg.

http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=61143
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14 i 9 gostiju.