Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la VanBasten » 22 feb 2014, 15:28

legenda reala je napisao/la:Što prije shvatite da ipak nismo toliko talentovani lakše će vam biti, to o uslovima je šuplja priča ;)
Ništa manje od Hrvatske ili Srbije. Što je sasvim dovoljno da budemo u vrhu. Jedina razlika je u "uslovima". Samo aj ne želim da nam stvari u Hrvatskoj/Srbiji budu plafon, odnosno nekakav ideal. Nego npr Holandija ili Belgija.
Pa ćeš vidjeti koliko smo talentovani, ili nismo.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 22 feb 2014, 15:31

legenda reala je napisao/la:Što prije shvatite da ipak nismo toliko talentovani lakše će vam biti, to o uslovima je šuplja priča ;)
Ti ako si limitiran ko Ashley Young, ne mora značiti da u ovoj državi nema talenata, nemoj po sebi gledati. Koliko sam turnira obišao, vidio odličnih talenata, ali nema ko da ih pogura i da im omogući napredak. Nažalost i po njih, a i po nas.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 feb 2014, 15:34

Unknown Genius je napisao/la:
Ti ako si limitiran ko Ashley Young, ne mora značiti da u ovoj državi nema talenata, nemoj po sebi gledati. Koliko sam turnira obišao, vidio odličnih talenata, ali nema ko da ih pogura i da im omogući napredak. Nažalost i po njih, a i po nas.
Ne samo da ih pogura, nego nema ni struke da od njih napravi fudbalere. Gledaš malog s 15, ne možeš da vjeruješ šta gledaš.. ko neki klip s yt iz Brazila. Za 2 godine, mali idalje jak na lopti, ali taktički - na istom nivou kao i s 15?!
To je samo jedan segment..

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 22 feb 2014, 15:40

VanBasten je napisao/la:
Unknown Genius je napisao/la:
Ne samo da ih pogura, nego nema ni struke da od njih napravi fudbalere. Gledaš malog s 15, ne možeš da vjeruješ šta gledaš.. ko neki klip s yt iz Brazila. Za 2 godine, mali idalje jak na lopti, ali taktički - na istom nivou kao i s 15?!
To je samo jedan segment..
Pa rekao sam i ja to sa ovim "omogući napredak", na to sam mislio.

Posebno oni koji su 95. godište, ta generacija da se znala iskoristiti na vrijeme, za par godina bi sigurno imali još par vrhunskih igrača, uvjeren sam u to...
Ali bit će još takvih generacija, samo da se napokon počne ulagati u ove mlade.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 feb 2014, 15:46

Aha, aha, izvini do mene je.

Omladinka takmičenja se moraju reorganizirati
Domaća liga skratiti
Uvesti neke stipendije NS za najtelentovanije ( da nam se ne dešaava ko mom komšiji, bivšem U17 rep., koji zbog posla na recepciji na Kliničkom batali fudbal)
Možda čak i pravilo da svaka ekipa u ligi u prvom sastavu ima minimalno 3 igrača U21
Redovni seminari za trenere u klupskim omladinskim prohramima gdje će im se prezentovati najnovije metode, trendovi..
eto padoše mi još neke napamet.
Vjerovatno ima i stručnijih ljudi s još brukom prijedloga, i boljih prijedloga, na kocu možemo samo i prepisati neke stvari od drugih.

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 22 feb 2014, 16:07

U pravu si što se svega tiče, posebno bih izdvojio ovo pravilo:
Možda čak i pravilo da svaka ekipa u ligi u prvom sastavu ima minimalno 3 igrača U21
To, ili nešto slično, bi se obavezno trebalo uvesti, ograničiti broj stranaca u ekipama također na 3 (igrače iz ostalih Balkanskih zemalja smatrati strancima), te kao što i ti kažeš smanjiti broj klubova na 10 ili 12 i kvalitet našeg fudbala bi se zasigurno popravio.

Samo nekim radikalnim promjenama se može napredovati i izaći iz ove kolotečine, a za tim naš fudbal vapi već godinama.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 feb 2014, 16:20

Uvedeno je to pravilo za strance, 7 mislim može biti prijavljeno.
Ima neko i za mlade, ali odnosi se samo na prijavu, dakle možeš nekog pprijaviti samo radi reda. JOk, da igra, dakle počet utakmicu s minimalno 2-3.

Rios

Post Postao/la Rios » 22 feb 2014, 17:59

Sve mi se cini da cemo ostati bez 3 igraca u Bundesligi.. :|
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 22 feb 2014, 19:34

sinoć sam malo gledao Šalke, kako igra Kolašinac - BH Mašina ko Poturak :D

ali kakve sjajne ljevake imamo u ekipi, Salihović, Kolašinac, Hajrović, Medunjanin, Lulić

jbt neke svjetske nabrijanije ekipe nemaju ovakav izbor ljevaka
Undici stelle - ACM 1899

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 feb 2014, 21:51

baltazar1 je napisao/la:sinoć sam malo gledao Šalke, kako igra Kolašinac - BH Mašina ko Poturak :D

ali kakve sjajne ljevake imamo u ekipi, Salihović, Kolašinac, Hajrović, Medunjanin, Lulić

jbt neke svjetske nabrijanije ekipe nemaju ovakav izbor ljevaka
A do jučer plakali za ljevakom :lol:

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 22 feb 2014, 22:31

Talentovani smo jednako kao i komsije,mozda i vise samo oni imaju bolje uslove i razgranatu mrezu menadzera koji se interesuju za njihove igrace i odmah ih tale u velike klubove dok nasi prvo moraju u neku truba ligu i tu uglavnom propadnu.Logicno jer nemaju tu sta nauciti i samim tim ne mogu postati pravi,vrhunski igraci.Da je jedan Visca dopao u ruke pravom treneru u neki ozbiljan klub garantovano bi ga taj isklesao u odlicnog igraca a da je bio iz Srbije ili Hrvatske garantovano bi otisao u jednu od liga petice a ne u Tursku.To je ta razlika.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 feb 2014, 15:42

Sad sam malo preletio ove tabele i izgleda da bi naredne sezone mogli imati rekordan broj igrača u LP.

Džeko, Pjanić, Kolašinac, Hajrović, Spahić & Arslanagić.

Nije isključeno da npr. Begović promijeni klub, pa da dobijemo još jednog.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 23 feb 2014, 15:45

Virtu4l je napisao/la:Sad sam malo preletio ove tabele i izgleda da bi naredne sezone mogli imati rekordan broj igrača u LP.

Džeko, Pjanić, Kolašinac, Hajrović, Spahić & Arslanagić.

Nije isključeno da npr. Begović promijeni klub, pa da dobijemo još jednog.
Zavisno od Brazila, možda dobijemo i još nekog. Avdiju npr :lol:

BigDaddy
Kontakt:

Post Postao/la BigDaddy » 23 feb 2014, 21:22

spaha zaradio 5. zuti, bicakcic plakao nakon promasenog penala, dzeko fulio zicer i sad je na meti hejtera, izet ne igra (e jes izabro klub i ligu sam je kriv), vedator vec dugo na hladjenju a klub mu gubi... kljucni igraci su nam van forme, ovo nije nikako dobro a jos 3 mjeseca do brazila :evil: jedino se kolasinac zahukto. nadam se da ce odigrat utakmicu zivota protiv reala da i nas malo obraduje

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 24 feb 2014, 09:58

Naš najveći problem su treneri u omladinskim selekcijama (10-15 godina). U klubovima to budu uglavnom treneri koji su bivši igrači i kojima se da neka selekcija eto reda radi, samo nek taj bivši igrač nešto radi. Pritom to budu igrači koji su nikakvi pedagozi, koji ni srednju školu nisu završili kako treba i onda oni uče tu djecu o osnovama i to u dobi kad su najosjetljivija. Kad već igrač dođe do juniora onda je kasno da se ispravljaju propusti. Dobar primjer je krilo iz (Veleža mislim da se zove Habibović). Momak ima talenat, zna igrati ali je taktički gotovo nepismen. Njemu su karijeru spriječili nepismeni treneri u omladinskim kategorijama.

Druga važna stvar je nedostatak strpljenja, kako kod igrača tako i kod roditelja. Hoće se sve preko noći i zbog preskakanja važnih etapa, igrač propadne.

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 25 feb 2014, 22:53

Seo
Spahić
Džeko
Hajrović
imamo 4 igrača u osmini finala LP jel ikad prije nas bilo ovoliko?
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 feb 2014, 23:14

adisice je napisao/la:Seo
Spahić
Džeko
Hajrović
imamo 4 igrača u osmini finala LP jel ikad prije nas bilo ovoliko?
Mislim da nije. Naredne sezone ćemo vjerovatno imati rekordan broj igrača u LP.
Voli te tvoje Sarajevo.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 26 feb 2014, 12:18

Zmajevi dobitnici Šestoaprilske nagrade
Vijećnici su sa 26 glasova za i jedan suzdržan usvojili prijedlog o dodjeli kolektivne Šestoaprilske nagrade muškoj nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Dobitnicima će nagrada biti uručena na svečanoj sjednici 6. aprila, a nagradu će im uručiti gradonačelnik Ivo Komšić.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

zmajusk
Kontakt:

Post Postao/la zmajusk » 26 feb 2014, 13:57

obagol je napisao/la:Naš najveći problem su treneri u omladinskim selekcijama (10-15 godina). U klubovima to budu uglavnom treneri koji su bivši igrači i kojima se da neka selekcija eto reda radi, samo nek taj bivši igrač nešto radi. Pritom to budu igrači koji su nikakvi pedagozi, koji ni srednju školu nisu završili kako treba i onda oni uče tu djecu o osnovama i to u dobi kad su najosjetljivija. Kad već igrač dođe do juniora onda je kasno da se ispravljaju propusti. Dobar primjer je krilo iz (Veleža mislim da se zove Habibović). Momak ima talenat, zna igrati ali je taktički gotovo nepismen. Njemu su karijeru spriječili nepismeni treneri u omladinskim kategorijama.

Druga važna stvar je nedostatak strpljenja, kako kod igrača tako i kod roditelja. Hoće se sve preko noći i zbog preskakanja važnih etapa, igrač propadne.
Svaka čast na opservaciji, ali ovo što si napisao je "samo zakopano po površini". Ovo je tema za napraviti simpozij po ovom pitanju, što svakako opet zahtjeva stručne ljude i svu ostalu logistiku koja bi iznijela plan,viziju i strategiju.

Jednostavno je nemoguće biti izlovani dio, od ovakovog društva i zemlje u kojoj živimo. Odnosno,ništa bolje kod nas ne funkcionira, redom od lokalne zajednice tj. MZ,Opštine,Kantona, školske ustanove i sl. jer u svakoj od pobrojanih rade mahom nestručni ljudi ili blaže rečeno upitnog znanja i kvaliteta.

Ali da se vratim malo na fudbalski teren, odnosno kada bi bilo više novca, vjerovatno bi i Talović i slični tražili znanje i proizvodili stručne kadrove, koji bi onda, slijedom događaja za svoj uloženi novac u usavršavanje, bili adekvatno plaćeni po klubovima u kojima bi radili sa tom djecom....Ali...ali...ali...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 feb 2014, 17:50

BaDa12 je napisao/la:
Zmajevi dobitnici Šestoaprilske nagrade
Vijećnici su sa 26 glasova za i jedan suzdržan usvojili prijedlog o dodjeli kolektivne Šestoaprilske nagrade muškoj nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Dobitnicima će nagrada biti uručena na svečanoj sjednici 6. aprila, a nagradu će im uručiti gradonačelnik Ivo Komšić.
E ko li je taj suzdržani samo da mi je znati. Sigurno neko s' foruma.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.