Nema Rebića?
Očekivao sam Tonalija u prvih 11, bio je dobar u Bg kad je ušao.
Negdje sam pročitao danas da Teo ne počinje, umjesto njega Dakota. Valjao bi nam Dalot
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Mislim da bi Theo bio još i bolji u ovoj formaciji.Beduin je napisao/la: ↑22 feb 2021, 21:42Iako mrzim formaciju sa 3 stopera, mozda bi bilo zanimljivo vidjeti nesto poput:
Donaruma
Tomori Kjaer Rom
Calabria Benacer/Tonali Kessie Theo
Hakan
Ibra Leao/Rebic
Ionako krila skroz malo doprinose samoj igri i statistici u zadnje vrijeme, a odbrana nam skroz spora i ocito je da ce Kjaer i Rom igrati u paru dokle god su zdravi pa bi Kalulu ili Tomori to malo ubrzali u formaciji sa 3 stopera, a ujedno bi uvijek jedan mogao pokriti krilnu stranu kad neko od bekova ostane na protivnickoj polovici.
U zadnje vrijeme daleko slabije iznosimo loptu a tome su doprinjele i povrede Benacera, dosta slobodnog prostora u sredini terena na nasoj polovici, nema vise one kohezije izmedju bekova i krila, nema vise ni penala, samo su povrede i izostanci ostali od onoga sa pocetka sezone.
Treba vidjeti i Hauge je li se dohavizao, moze li desno sta probati napraviti jer Saele i Samu su talasika, Samu od pocetka sezone, a Saele nakon povreda i iskljucenja nije vise onaj igrac.
Bekovi bi nam bas dosli do izrazaja, narocito Theo, a i Saelemaekers bi tu daleko vise dao. Mislim, nekad kad ne ide vrijedi pokusati nesto drugo. Jer krila igraju, a skoro nicim ne doprinose.OldFashioned je napisao/la: ↑24 feb 2021, 17:46Mislim da bi Theo bio još i bolji u ovoj formaciji.Beduin je napisao/la: ↑22 feb 2021, 21:42Iako mrzim formaciju sa 3 stopera, mozda bi bilo zanimljivo vidjeti nesto poput:
Donaruma
Tomori Kjaer Rom
Calabria Benacer/Tonali Kessie Theo
Hakan
Ibra Leao/Rebic
Ionako krila skroz malo doprinose samoj igri i statistici u zadnje vrijeme, a odbrana nam skroz spora i ocito je da ce Kjaer i Rom igrati u paru dokle god su zdravi pa bi Kalulu ili Tomori to malo ubrzali u formaciji sa 3 stopera, a ujedno bi uvijek jedan mogao pokriti krilnu stranu kad neko od bekova ostane na protivnickoj polovici.
U zadnje vrijeme daleko slabije iznosimo loptu a tome su doprinjele i povrede Benacera, dosta slobodnog prostora u sredini terena na nasoj polovici, nema vise one kohezije izmedju bekova i krila, nema vise ni penala, samo su povrede i izostanci ostali od onoga sa pocetka sezone.
Treba vidjeti i Hauge je li se dohavizao, moze li desno sta probati napraviti jer Saele i Samu su talasika, Samu od pocetka sezone, a Saele nakon povreda i iskljucenja nije vise onaj igrac.
Međutim nemamo mi stopere za takvo nešto, odnosno imamo ali Pioli nije dovoljno hrabar da kapitena sjedne na klupu.
Problem ove formacije je i naš očajan vezni red. Imaš Bennacera koji je totalno van forme te skoro pa slične igrače u Kessie-u i Tonaliju.
Hauge nije prijavljen za LEBeduin je napisao/la: Hauge evo ne igra neko vrijeme, pisali su pojedinci i da je umoran igrajuci dosta tekmi prije Milana pa je sigurno sad odmorio (a siguran sam da umor nije nikakav razlog losih igara, moze samo biti alibi), tako da je on trebao igrati sad protiv CZ, jer nam svaki igrac treba u nastavku sezone
E ja, zaboravio sam da su njega skinuli s liste. Do mene je.meecko je napisao/la: ↑24 feb 2021, 20:56Hauge nije prijavljen za LEBeduin je napisao/la: Hauge evo ne igra neko vrijeme, pisali su pojedinci i da je umoran igrajuci dosta tekmi prije Milana pa je sigurno sad odmorio (a siguran sam da umor nije nikakav razlog losih igara, moze samo biti alibi), tako da je on trebao igrati sad protiv CZ, jer nam svaki igrac treba u nastavku sezone
Za Hakana se slazem, ako produzi to jest. Sto se tiče Donnarumme , imas barem jednu 10 golmana koji imaju 10-ak miliona godisnje i vise, ako Milan hoce da se vrati na staze stare slave treba da ima jedne od najboljih na svojim pozicijama a Donnarumma to jest. 22 godine 200 nastupa za klub kao sto je Milan, Buffonu je za 200 nastupa trebalo dvije godine vise.Beduin je napisao/la: ↑24 feb 2021, 20:47Po pitanju Hakana volio bih da produzi napokon ugovor, a ako nastavi ovako igrati kao u posljednje vrijeme prodati ga za fine pare i otkupiti Diaza po pristojnoj cijeni, npr. Zasto da ne!?
Donaruma ako bude zahtijevao ove cifre koje su se spominjale, 10 miliona, onda i njemu produziti ugovor i na ljeto ga odmah prodati dok je u odlicnoj formi, uzeti i za njega jake pare i uloziti u dobrog dolmana i ostatak para nuzno preusmjeriti na desno krilo.
Trenutno korisnika/ca: celikmilan i 3 gosta.