Prvo : glavni krivac je uprava Željezničara koja je katastrofalno organizovala utakmicu .SarajlijaTM je napisao/la:Konacno je jasno da ovo sve nekome treba,neko opasno sabotira sve,glavni krivci za ovo sve su policija i zastitari,i ne samo veceras nego gledajuci mjesec u nazad sta se desavalo na terenima.
Ljudi trznite se vise,skontajte sta nam rade,skontajte gdje je najlakse izrezirati problem
Ovo veceras generalno je strasno bilo za gledati,pocevsi od premlacivanja djece na stadionu koja su postavljala koreografiju,pa do skakanja po glavama splicanima
Iskreno i u meni je revolt proradio kao i ostaloj raji i razumijem sve koji su se zaletili,ali sad kad sjedim kuci i kontam na miru,pa koje smo mi budale svi generalno
Samo jedna stvar je sigurna,ovo sve neodoljivo potsjeca na pocetak drugog poluvremena,ucestvovao sam u prvom,ali u drugom necu definitivno,pa ko hoce nek skonta sta pricam
Drugo : atmosfera uopšte nije bila zdrava za odigravanje ove utakmice visokog rizika pogotovo nakon nedavnih dešavanja u Banja Luci i Mostaru.
Treće : policija koje je zakasnila sa intervencijom u jednom trenutku novinar TVSA javlja kako nije vidio nijednog policajca ispred stadiona nakon što su neredi počeli.