FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

FKR_ajla_TZ
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la FKR_ajla_TZ » 08 dec 2010, 19:27

Probisvjet je napisao/la:Nedo bog da Sica dodje, nema on dvije daske u glavi!
slazem se s tobom nema on jedne daske a kamoli dvije, za njega su dvije daske veliki pojamm...on ako dodje batalite ono malo para sto sloboda imaaa... :o

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 dec 2010, 19:31

Da vidimo ko je taj (ne)srecnik sto ce naslijedit Sabovica ? Samo da poslije ne bude,dobar je bio Sabovic,vratit ga treba itd.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 08 dec 2010, 19:54

Ja predlažem da nas neki bogati Šeik kupi. :D
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

Urban Se Vratio
Kontakt:

Post Postao/la Urban Se Vratio » 08 dec 2010, 19:55

Nije niko budala. :mrgreen:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 dec 2010, 19:56

Urban Se Vratio je napisao/la:Nije niko budala. :mrgreen:
Nadje se :mrgreen:

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 08 dec 2010, 19:58

Ne kazemo da je budala, mozda koji milion viska ima, pa da cojk u dobre svrhe potrosi :mrgreen:.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Urban Se Vratio
Kontakt:

Post Postao/la Urban Se Vratio » 08 dec 2010, 20:00

guber90 je napisao/la:
Ne kazemo da je budala, mozda koji milion viska ima, pa da cojk u dobre svrhe potrosi :mrgreen:.
Da je on posten on nebi imao milione. :roll:
Gledo si Tesnu Kozu. :mrgreen:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 dec 2010, 20:12

Imal sta od pojacanja koja su ovdje napisana ?? Sad ce nas kupit ovi sto drze Manchester City,ima da budemo najaci klub na Balkanu :mrgreen:

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 08 dec 2010, 20:15

Nemora značiti, vidi Portsmouth-a, Arapi vlasnici a propada klub.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

Urban Se Vratio
Kontakt:

Post Postao/la Urban Se Vratio » 08 dec 2010, 20:15

Mislim da smo tek sad u ****.KO ce kupit klub kojem trebaju pare za stadion.A od kojeg budimo realni nema ama bas nimalo profita. :roll:

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 08 dec 2010, 21:19

JA se nadam da se nece ostvariti ali prema informacijama koje ja imam od covjeka najblizi klubu je Sica , za predsjednika sada zivi bili pa vidjeli a ja se iskreno nadam da nece biti ovo ... jer pokazao se ko direktor jednom nedaj boze ko predsjednik ...
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 08 dec 2010, 22:12

Ne znam sta da kazem na ovu vec dugo ocekivanu vijest.Samo se nadam da ce uraditi nesto dobro za klub onako iz SJENE zalazuci se da se vise para uvede u Slobodu i sam sport u Tuzli a ne samo po okolnim selima.Jel jos uvijek Giprom glavni sponzor ili se povlaci iz iz tog dijela u klubu.Za sljedeceg predsjednika treba nekog sa vizijom,ali koji ce istovremeno postovati tradiciju kluba.Ne bi zelio klub u vrhu tabele po svaku cijenu...npr. promjena dresova kao sto su uradili Celik ili Zeljo mi je jako nepozeljna cak i pod cijenu vrha tabele.Mozda malo glupo zvuci al tako ja razmisljam.
@Target malo je glupo reci da je stadion neprofitabilan kad imamo u losoj situaciji neki hajmo reci bolji prosjek u ligi,sto bi se naravno povecalo odvajanjem navijaca od simpatizera,mogucnoscu naplacivanja ulaznica za gostujuce navijace,povratkom stotina Fukara na stadion.Mislim da ce izgradnja stadiona doprinjeti umnogome povecanju gledalaca na tribinama a samim tim i prihodima kluba
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 09 dec 2010, 00:09

harry_90 je napisao/la:Salih Šabović podnio ostavku!

Salih Šabović nije više predsjednik FK Sloboda. Povukao je najbolji potez za spas premijerligaša s Tušnja – podnio je ostavku!

Istina, njegova ostavka uslijedila je zbog sukoba interesa, jer ne bi istovremeno mogao obavljati dužnost predsjednika kluba i novoizabranog zastupnika Kantonalne skupštine, u ime SBB Fahrudin Rafončić, čiji je član nakon odlaska iz SDA.

Postavlja se pitanje i da li će moći obavljajti dužnost zastupnika i direktora građevinske kompanije “Giprom”, čiji je vlasnik.

U medijima je Šabović izjavio da će i kao zastupnik nastojati da pomogne Slobodi, te da se za sport izdvaja više sredstava.

- Ukoliko kao zastupnik ne ispunim obaveze, podnijet ću ostavku – izjavio je Šabović, koji je na izborima dobio oko 1.500 glasova.

Ista obećanja, ali kao predsjednik Slobode, Šabović je davao više puta od 2007. godine, kada je izabran za predsjednika UO Slobode.

Tada je najavljivao stvaranje evropske Slobode, reduciranje broja osoba sa platnog spiska kluba, promjenu organizacije, identifikovanje svih krivaca za sadašnje teško finansijsko stanje kluba iz Rudarske 2, kao i smanjenje nagomilanih poreznih i drugih obaveza koje godinama opterećuju Slobodu. Uvijek je naglašavao da će podnijeti ostavku, ako ne izvrši obećanja.

Od svega, nije urađeno skoro ništa. Posljednje obećanje ovog tipa Šabović je dao u novembru prošle godine. Tada je najavio održavanje Skupštine u januaru 2010. godine, kada će načiniti rezove u svim segmentima, te radikalno promijeniti Upravu i dovesti u klub biznismene.

Ni od te Skupštine nije bilo ništa, a Šabović je ostavku podnio tek sada, ali ne zbog neispunjenih obećanja, nego zbog sankcija koje bi mu mogao izreći CIK ako ostane u sukobu interesa.

U poslednje dvije godine, na prste jedne ruke mogle su se izbrojati sjednice UO održane “s kvorumom”. Posljednju godinu, sjednica UO nije ni bilo, pa se pričalo kako je Sloboda klub jednog lica, jer je sve odluke donosio Šabović, uz još par njemu bliskih osoba.

No, mora se reći da je za vrijeme Šabovića Sloboda u pretprošloj sezoni izborila 3. mjesto u prvenstvu (s trenerom Sakibom Malkočevićem, koga je smijenio tvrdeći da je mešetar, mada ga je nešto ranije nazvao najboljim trenerom lige!?). Ali, isto tako, Šabović i najbliži mu saradnici snose dio krivice što Sloboda tada nije igrala u Evropi, pustivši da postane žrtva moćnika.
Nakon toga uslijedila je žalba zbog neigranja u Evropi, procijenjena na oko 610.000 maraka, u arbitražnom procesu, zahvaljujući advokatu Faiku Muhiću, kasnije je svedena na 209.000 maraka koje NS BiH duguje Slobodi. Ovaj novac još nije legao u blagajnu tima s Tušnja.

Sada će se konačno morati sazvati Skupština Slobode, da bi se imenovao novi mandatar i UO kluba. To je dobra prilika da se ocijeni i rad Skupštine, te da se u to tijelo, ali i u klub, u cjelini, uvedu svježe i sposobnije snage, kako bi klub vratio nekadašnji imidž, prije svega dobrim rezultatima i plasmanom u vrhu Premijer lige BiH.
ee prvo Hairlija ''otjera'' Blekića sa avatarom (doduše nenamjerno) a sad evo ode i Salih pa mogu konačno i promijeniti avatar ;) , mada i sam kontam da će se teško išta popraviti (ako ćemo i realno nema niko od ''pravih ljudi i onih koji su u mogućnosti da preuzmu funkciju) tako da će najvjerovatnije biti da ćemo i narednog predsjednika jedva čekati da ispratimo sa Tušnja. :|
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 09 dec 2010, 00:57

Dal bi ovaj odlazak Sabovica mogao znacit da krece na bolje,ili idemo na gore..Ako nas preuzme vojnik Slobode (Mesanovic) nece Sloboda imati ni za putovanje na gostujuce terene.

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 09 dec 2010, 01:54

joj napokon ode onaj sandaklija, hvala bogu nek dode samo tuzlak kakav pa nek odemo u drugu ligu ako treba, vazno mi je samo da je denis na klupi
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 09 dec 2010, 08:57

Urban Se Vratio je napisao/la:
guber90 je napisao/la:
Nisam ni rekao da je posten, nego malo da savjest ocisti :mrgreen:, a bgm i pare opere :mrgreen:.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 dec 2010, 11:20

Sinoc na FTV kazu o Mirzi:"Rodjen u Tuzli, a umro sa rajom u Sarajevu".
Gluplje izgovorene recenice na televiziji nisam cuo.
-da li je i raja umrla sa njim?
-da li je gdje je rodjen nema raje?
-da li Sarajevo ima ljubomoru jer se ovakva velicina rodila i samo mogla roditi u Tuzli
-karakter Mirze koji nosi iz Tuzle
-poceo kosarku u sarajevskoj Bosni, a nastavio... (opet nije istina da je poceo u Bosni)
STA JE NOVINAR FTV-a ZELIO DA KAZE? :roll:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Urban Se Vratio
Kontakt:

Post Postao/la Urban Se Vratio » 09 dec 2010, 13:28

guber90 je napisao/la:
Urban Se Vratio je napisao/la:
guber90 je napisao/la: Ne kazemo da je budala, mozda koji milion viska ima, pa da cojk u dobre svrhe potrosi :mrgreen:.
Nisam ni rekao da je posten, nego malo da savjest ocisti :mrgreen:, a bgm i pare opere :mrgreen:.
To za pranje para si upravu trebala bi nam jedna "ves masina" uz calgon naravno. :mrgreen:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 09 dec 2010, 13:53

na zalost mi necemo dobiti nikog boljeg od Sabovica ebiga... ovi su vec uklaljali obraz kluba i vise niko ne zeli doci u klub i uloziti novac nadam se da grijesim :(
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Dajdža
Kontakt:

Post Postao/la Dajdža » 09 dec 2010, 16:34

Ne vidim u čemu je problem što je otišao Šabović... "sretno mu bilo" i nikada više u Slobodu da ne kroči njemu slična šapa....još i ovoga njegovog rođu-bratića ,kvazi-menagera otjerati u SKUPŠTINSKE KLUPE,ALI U SANDŽAKU i mislim da bi i Tuzla i Sloboda prodisali.....Ljudi moji vrijeme je da tuzlanski klub vode Tuzlaci..da ga finansira njegova općina i njen gradonačelnik i privrednici koji tu djeluju u gradu. Da navijaju za Slobodu oni koji je nose u duši...
Sandžaklije je ne mogu voljeti,kao mi...vole je onoliko koliko para mogu izvući iz nje,a kada su uvidjeli da om ne ide,evo ostavke...pa što to ne uradi po onim silnim i neispunjenim obećanjima.
I na kraju hvala bogu da ode,prospimo vodu za njim i nijima..uzmimo stvari u svoje ruke i neka se vrate oni koji su cio život ostavili tu.........na Tušnju..

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.