Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
Ocekivao sam ovo i bio siguran 99% da ce ovako biti cim sam osjetio ono izvjestaceno trazenje sukoba sa ljudima u savezu. Citam ovu zadnju izjavu menadzera mu , koji je to idiot.
Za rumenog sam govorio da je neinteligentan momak totalno da ne upotrijebim drugu rijec da ne bi opet popusio ban od nekog rodjaka mu il prike.
Uglavnom bolje ovo za repku nego da se pojavi na pripremama i glumi mangupa.
Za rumenog sam govorio da je neinteligentan momak totalno da ne upotrijebim drugu rijec da ne bi opet popusio ban od nekog rodjaka mu il prike.
Uglavnom bolje ovo za repku nego da se pojavi na pripremama i glumi mangupa.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Je li to treba nekoga zaduzit da bi igrao za svoju drzavu? Po cemu smo Teletovica zaduzili? Dzeku? Bilo koga? To je obaveza i cast svakog sportasa koji ima trunka patriotizma i obraza.Interista je napisao/la:Cime smo mi to zaduzili Jusufa da igra za nas covjek je povredjen ne moze igrati ok sjecam se da je i Mirza par ciklusa kvalifikacija imao povredu pa takodjer nije mogao igrati.. sad napadati ga da laze bitnije je svima njegovo zdravlje pa tek ostalo.. Jeste da bi bio dobro pojacanje ali Kikanovic i Stipanovic su pokazali prosli eurobasket da mogu se sa svima nositi
A ako stvarno vjerujes u ovu "povredu" onda svaka ti cast.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Mislio sam da gore od ovog ne može da bude i složenije, ali evo vidim danas nove komplikacije samo tako se izrodiše i još veći haos i pometnu napraviše. Mnogi optužuju Enesa, međutim mislim da ovdje i Denver ima svoje prste umiješane odnosno ne samo Enes nego i nova agencija koja zastupa Jusufa u USA. Vjerujem da je njima u interesu da zaštite svog igrača i investiciju po svaku cijenu od dodatnog napora i obaveza u repki. Pa samo ime menadžera Leon Rose-a i njegovi igrači govore o kakvom je čovjeku riječ gdje vodi računa o Durantu, Paulu i Carmely, tako da je sigurno maher i da vodi računa o svemu. Ponavljam uvijek ima igrač koji donosi odluku, ali NBA je ogroman biznis i tamo se igrači ponekad manje pitaju nego što bi htjeli i željeli. Ali da baca sumnju ova operacija i mrlju to bez daljnjeg, ako se već znalo da je koljeno u takvom stanju i da treba oporavak od 6-8 mjeseci zašto se nije pristupilo iza NG kad su i sami znali da od PO nema ništa pustili Jusufa da završi to i da se do početka naredne oporavi u potpunosti. Evo sada je prošlo mjesec i nešto od zadnje utakmice Denvera ako se ne varam zašto se nije odmah nakon 16.04 otišlo na operaciju i krenulo sa oporavkom, ne može se naći opravdanje osim da se sve radi sa nekim planom i ciljem, a izgleda da je to da Jusuf propusti EP. Nažalost ovakve stvari mu ne idu u prilog jer će mnogi zapitati na redove iznad zašto se čekalo sada, zašto ovo i ono, a opravdanja nažalost nema.
Denver je vjerovatno isto upleten i njima je u cilju da Jusuf propusti EP da ga spreme za novu sezonu uz novi sastav i pokušaju napraviti bolji plasman nego ove sezone.
Super zapažanje od kolege @NEZALAGANJE sa medicinskog aspetka gdje se samo navodi problemi sa koljenom bez detaljnog objašnjenja problema. Previše mi je ovo zaračan krug i komplikacije da ne znaš više ni kome vjerovati ni kako se ponašati.

Super zapažanje od kolege @NEZALAGANJE sa medicinskog aspetka gdje se samo navodi problemi sa koljenom bez detaljnog objašnjenja problema. Previše mi je ovo zaračan krug i komplikacije da ne znaš više ni kome vjerovati ni kako se ponašati.

Teletovic je nesto sasvim drugo ako hoces isao je sa 18 godina na Eurobasket.. Patriotizam u profesionalnoj kosarci moze se okaciti macku o rep klubovi su ti koji se najvise pitaju novac igra najvecu ulogu nije ti to ko u nogometu da Fifa stiti reprezentaciju ovdje je obrnuto.. A kako ti znas da nema povredu jes ga ti pregledavao pa utvrdioCartman je napisao/la:Je li to treba nekoga zaduzit da bi igrao za svoju drzavu? Po cemu smo Teletovica zaduzili? Dzeku? Bilo koga? To je obaveza i cast svakog sportasa koji ima trunka patriotizma i obraza.Interista je napisao/la:Cime smo mi to zaduzili Jusufa da igra za nas covjek je povredjen ne moze igrati ok sjecam se da je i Mirza par ciklusa kvalifikacija imao povredu pa takodjer nije mogao igrati.. sad napadati ga da laze bitnije je svima njegovo zdravlje pa tek ostalo.. Jeste da bi bio dobro pojacanje ali Kikanovic i Stipanovic su pokazali prosli eurobasket da mogu se sa svima nositi
A ako stvarno vjerujes u ovu "povredu" onda svaka ti cast.
Smiješan i jadan si Jusufe, nadam se da nikad neceš zaigrati za repku.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Posto dosta godina pratim i NBA,slobodno mogu reci da DEN nije u interesu da on ne igra na EP.Zasto?Zato sto je Jusuf mlad igrac i svako igranje na visokom nivou takmicenja (a EP to svakako jeste) moze mu samo omoguciti da se sto prije razvije,postane bolji, te im ubrza njihove planove da postanu PO ekipa.To je elementarna logika.Da je on stariji igrac,razumio bih njihovu protekciju,ovako to nema uporiste.Npr.UTA ce pustiti svog mladog igraca(Gobert) da igra za Francusku i to je samo jedan primjercic.Ovdje sustina njegovg igranja nije ni u povredi,ni u DEN,vec u cinjenici da se Jusuf odnosno njegov menadzer petljaju tamo gdje im nije mjesto i pokusavaju diktirati ko ce biti u Savezu,a ko ne.E pa nece da moze tako,jer tvoje je da igras za svoju zemlju(ako zelis),pa makar u Savezu sjedili i najgori ljudi,neces ti biti taj koji ce ih smjenjivati.Za njihovu smejnu postoji i nacin i procedura,ali drzanje reprezentacije kao taoca to nije!!Janez je napisao/la:Mislio sam da gore od ovog ne može da bude i složenije, ali evo vidim danas nove komplikacije samo tako se izrodiše i još veći haos i pometnu napraviše. Mnogi optužuju Enesa, međutim mislim da ovdje i Denver ima svoje prste umiješane odnosno ne samo Enes nego i nova agencija koja zastupa Jusufa u USA. Vjerujem da je njima u interesu da zaštite svog igrača i investiciju po svaku cijenu od dodatnog napora i obaveza u repki. Pa samo ime menadžera Leon Rose-a i njegovi igrači govore o kakvom je čovjeku riječ gdje vodi računa o Durantu, Paulu i Carmely, tako da je sigurno maher i da vodi računa o svemu. Ponavljam uvijek ima igrač koji donosi odluku, ali NBA je ogroman biznis i tamo se igrači ponekad manje pitaju nego što bi htjeli i željeli. Ali da baca sumnju ova operacija i mrlju to bez daljnjeg, ako se već znalo da je koljeno u takvom stanju i da treba oporavak od 6-8 mjeseci zašto se nije pristupilo iza NG kad su i sami znali da od PO nema ništa pustili Jusufa da završi to i da se do početka naredne oporavi u potpunosti. Evo sada je prošlo mjesec i nešto od zadnje utakmice Denvera ako se ne varam zašto se nije odmah nakon 16.04 otišlo na operaciju i krenulo sa oporavkom, ne može se naći opravdanje osim da se sve radi sa nekim planom i ciljem, a izgleda da je to da Jusuf propusti EP. Nažalost ovakve stvari mu ne idu u prilog jer će mnogi zapitati na redove iznad zašto se čekalo sada, zašto ovo i ono, a opravdanja nažalost nema.Denver je vjerovatno isto upleten i njima je u cilju da Jusuf propusti EP da ga spreme za novu sezonu uz novi sastav i pokušaju napraviti bolji plasman nego ove sezone.
Super zapažanje od kolege @NEZALAGANJE sa medicinskog aspetka gdje se samo navodi problemi sa koljenom bez detaljnog objašnjenja problema. Previše mi je ovo zaračan krug i komplikacije da ne znaš više ni kome vjerovati ni kako se ponašati.![]()
Može se reći da je malo neozbiljna ova trakavica oko toga hoće li igrati ili ne, ali prije svega od strane njega.
Ako hočeš igrati, igraj, ako nečeš igrati ne moraš, ali je jadno više ovo natezivanje.
Što se mene tiče, više bi volio da ne igra, a da Mirza i Nihad budu tu. Ima Kikanovic, igra karijeru života, ima Stipanović, pa ja. Ne moramo ništa ni postići, ali vala ne treba nikoga ni moliti. Nek mu selektor pošalje poziv, ako dođe dobro, ako ne dođe opet dobro.
Ako hočeš igrati, igraj, ako nečeš igrati ne moraš, ali je jadno više ovo natezivanje.
Što se mene tiče, više bi volio da ne igra, a da Mirza i Nihad budu tu. Ima Kikanovic, igra karijeru života, ima Stipanović, pa ja. Ne moramo ništa ni postići, ali vala ne treba nikoga ni moliti. Nek mu selektor pošalje poziv, ako dođe dobro, ako ne dođe opet dobro.
ako mislis na krizni onda je 6 mjeseci, s tim sto nijedna od ovih navedenih tezih povreda ne moze se promjerit a kamoli igrat s njimaNEZALAGANJE je napisao/la:Ja od njega ocekujem kolektivno izvinjenje svima nama,ako se ovo pisanje ispostavi tacnim.Bilo bi ljudski u najmanju ruku priznati da je pogrijesio.stokton je napisao/la:Koje će sad nerminih74 nać opravdanje za balvana, da neće opet Harun biti kriv
Nadalje,poznajem jako dobre sportske povrede.Operacije koljena koje iziskuju duze odsustvo su: ligamenti( cca 12mjeseci) i meniskus gdje se pokusava spasiti ta "spuzvica" sivanjem (7-9 mjeseci).Sve ostale operacije koljena tipa vadjenje meniskusa,drenaza koljena,te neki sitni artroskopski zahvati se mogu sanirati u roku od 2mjeseca max.(kod rokova uzimam u obzir oporavke vrhunskih atleta i brigu koju oni imaju,a ne nas obicnih smrtnika).Sta nam sve ovo govori?Prvo,ako se radi o prve dvije pomenute povrede, nema sanse da bi mogao igrati uopste tokom sezone i drugo nema sanse da bi ga DEN ikako igrao jer mu ne bi zeljeli ugroziti buducnost.(ako bi ovaj kojim cudom mogao biti na parketu)Znaci,sad kad smo utvrdili da se radi o nekoj drugoj vrsti operacije i znajuci kad pocinje EP,nema dileme da moze imati operaciju (ili je vec trebao imati odmah po zavrsetku sezone) te biti spreman da igra za nas.Ocigledno je da decko iz xy razloga to ne zeli,samo mi nije jasno sto to ne kaze fino i ne pravi nas sve,kolektivno,budalama!?Na kraju krajeva, sto se ne objavi koja je to tacno povreda koljena??
naravno da je suplja i da se pokusava izvuci na elegantan nacin iz sveg ovog
Imam ideju ili prijedlog:
umjesto da seremo po ovom forumu, koji citaju samo forumasi, mogli bismo nesto drugo uradit.
Npr. svi koji su lajkali njegovu FB-stranicu i time ga prate, da to prestanu..
znam da nije bas neki revolucionaran prijedlog al bolje ista nego nista...
nabavio sam prosle godine dijetetu njegov reprezentativni dres... da napravim mozda neko javno spaljivanje i da mu postiram na zid??? (ovo je naravno sala)

umjesto da seremo po ovom forumu, koji citaju samo forumasi, mogli bismo nesto drugo uradit.
Npr. svi koji su lajkali njegovu FB-stranicu i time ga prate, da to prestanu..
znam da nije bas neki revolucionaran prijedlog al bolje ista nego nista...
nabavio sam prosle godine dijetetu njegov reprezentativni dres... da napravim mozda neko javno spaljivanje i da mu postiram na zid??? (ovo je naravno sala)

Zadnja izmjena: Sapce, dana/u 20 maj 2015, 17:27, ukupno mijenjano 1 put.
Brišu se komentari, sa stranice. Šupak!
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
treba ga ukinutjasmin10 je napisao/la:Brišu se komentari, sa stranice. Šupak!
trenutno 25.941 like
treba to smanjit

Edit: 25.940
pljujte balije
idemo sto zesce, ko najbolje pljune dobije nagradu
sto dalje od ovih bolesnika

Nadam se da ce portali minimalno pratit njegove igre za posrani Denver. Ne zasluzuje bilo kakvu paznju ni podrsku.jasmin10 je napisao/la:Brišu se komentari, sa stranice. Šupak!
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
nikakvo pljuvanje.. nema fajde a i ne treba. njegova odluka. al sto se mene tice ne moramo ga posebno podrzavatbaglama je napisao/la:pljujte balije![]()
samo ignore!

@baglama brate ove balije ne zasluzuju bolje upravu si tri cetiri sad.
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
Valjda se Juka udostoji i da svoju izjavu,pa da vidimo na cemu smo,ukoliko se pocne puciti i folirati treba ga stvarno medijski lincovati jer se nista ne moze sakriti i istina ce isplivati na vidjelo kad tad
ma nista od toga.rudy91 je napisao/la:Valjda se Juka udostoji i da svoju izjavu,pa da vidimo na cemu smo,ukoliko se pocne puciti i folirati treba ga stvarno medijski lincovati jer se nista ne moze sakriti i istina ce isplivati na vidjelo kad tad
treba ga samo ignorisati, ne hvaliti ga i ne tapsat ga po ledjima kad ga se sretne, ne slikati se s njim..
a FB-stranica ko da mu je iz sjeverne koreje... samo se komentari brisu, naravno oni nepogodni
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: Re : RE: Re: Jusuf Nurkić
Ma neka pljuju, opet će oni biti prvi koji će ga slaviti kad dodje u repku. Čovjek ima povredu koljena i mora je kad tada sanirati, i šta ako neće doći bit nije mu je zdravlje. Momak ima tek 20 godina i pojedinci ga već sad otpisali :/TaRgEt_ je napisao/la:@baglama brate ove balije ne zasluzuju bolje upravu si tri cetiri sad.
Nurkic trenutno i nije toliko dominantan da bi sa njim osvojili medalju ili bez njega da nećemo ništa napraviti. Neka on sredi koljeno pa će biti vremena kad budu Musa, Atic, Djedovic, Sulejmanovic, Karahodzic it'd.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
- sanelmasetic
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: Jusuf Nurkić
Ma nemoj tako mi nista ne znamo osim kako lopta prodje kroz obruc.Ako je rek'o tako enes onda je takoNEZALAGANJE je napisao/la:Ja od njega ocekujem kolektivno izvinjenje svima nama,ako se ovo pisanje ispostavi tacnim.Bilo bi ljudski u najmanju ruku priznati da je pogrijesio.stokton je napisao/la:Koje će sad nerminih74 nać opravdanje za balvana, da neće opet Harun biti kriv
Nadalje,poznajem jako dobre sportske povrede.Operacije koljena koje iziskuju duze odsustvo su: ligamenti( cca 12mjeseci) i meniskus gdje se pokusava spasiti ta "spuzvica" sivanjem (7-9 mjeseci).Sve ostale operacije koljena tipa vadjenje meniskusa,drenaza koljena,te neki sitni artroskopski zahvati se mogu sanirati u roku od 2mjeseca max.(kod rokova uzimam u obzir oporavke vrhunskih atleta i brigu koju oni imaju,a ne nas obicnih smrtnika).Sta nam sve ovo govori?Prvo,ako se radi o prve dvije pomenute povrede, nema sanse da bi mogao igrati uopste tokom sezone i drugo nema sanse da bi ga DEN ikako igrao jer mu ne bi zeljeli ugroziti buducnost.(ako bi ovaj kojim cudom mogao biti na parketu)Znaci,sad kad smo utvrdili da se radi o nekoj drugoj vrsti operacije i znajuci kad pocinje EP,nema dileme da moze imati operaciju (ili je vec trebao imati odmah po zavrsetku sezone) te biti spreman da igra za nas.Ocigledno je da decko iz xy razloga to ne zeli,samo mi nije jasno sto to ne kaze fino i ne pravi nas sve,kolektivno,budalama!?Na kraju krajeva, sto se ne objavi koja je to tacno povreda koljena??
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, lopticaskocica, TripleThreat, yusufoh i 14 gostiju.