Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Evolution87
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Evolution87 » 24 nov 2014, 21:49

kako da sve sto skiden i instaliram ide na D particiju, a ne na C :D
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 24 nov 2014, 22:10

Evolution87 je napisao/la:kako da sve sto skiden i instaliram ide na D particiju, a ne na C :D
Za skidanje možeš napraviti u browseru - ideš u Options -Save files to - pa izaberi gdje hoćeš na D da ti snima... A pri svakoj instalaciji te pita gdje hoćeš da ti se instalira program....samo izabereš D particiju.
Pld W D L
38 26 12 0

HarisHelic
Kontakt:

Post Postao/la HarisHelic » 24 nov 2014, 22:59

Kako se rijesit ovog gov.neta sto mi se pojavljuje Adfoc.us? :evil:
Zadnja izmjena: HarisHelic, dana/u 25 nov 2014, 00:23, ukupno mijenjano 1 put.

schweinsteiger
Kontakt:

Re: Re:

Post Postao/la schweinsteiger » 25 nov 2014, 00:02

Lampard8 je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:PES2013 mi je radio odlicno,ali skoro sam instalirao sistem ponovo i sada stalno trza (offline igram),toliko trza da je nepodnosljivo,a prije sve islo glatko.
Konf:
DualCore 2.0 GHz
4 Gb RAM
nVidia GeForce 9500GT 512 Mb

U settings mi pokazuje na procesor ok,a ovo dvoje good.
Jednako trza i na low i medium i high.
Svasta sam pokusavao,od iskljucivanja/ukljucivanja vsync u control panelu graficke,do stavljanja high prioriteta za PES u task manageru,ali nista ne pomaze.

Ima li neko kakvu ideju?

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
skini game booster, instaliraj i preko njega pokreni pes ;)
Ne radi to u ovom slucaju.To pomogne maaalo kad ti je prenatrpan kompjuter,pa imas dosta programa koji rade u backgroundu. Npr.to ti iskljuci windows live update,team viewer i sl.,sve uglavnom u trayu sto ima,a ja sam skoro na novo instalirao sistem,tako da odlicno radi trenutno.

Neko drugi neki prijedlog?
#miasanmia

Godfather
Kontakt:

Post Postao/la Godfather » 25 nov 2014, 00:41

Tuzlak04 je napisao/la:@Godfather

Rješenje je da ne koristiš Chrome.Valjda je on zaražen . .
Ja koristim IE i et sad nemam problema
Ma i to sam pokusao ali i na IE isti qrac...
Radio sam skeniranje sa Malwareytesom i HitmanPro i izbaci mi da nema nikakve stetne datoteke... :? :?

scorpy
Kontakt:

Post Postao/la scorpy » 25 nov 2014, 03:55

Mozda je glupo pitanje al hajd da vidimo.
Automatski updates sistema.
windows, Microsoft Office, net framework.
da li se automatski brisu nevazni a ostaju vazni ili se ne brisu nikako.
Treba li rucno brisati ili ne dirati.
Slucajno pogledah i imam 346 instaliranih update na svom laptopu od datuma kad je kupljen. otprilike 2,5godine star.
Da li treba brisat starije updates?
hvala na odgovorima

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 25 nov 2014, 11:25

Godfather je napisao/la:
Tuzlak04 je napisao/la:@Godfather

Rješenje je da ne koristiš Chrome.Valjda je on zaražen . .
Ja koristim IE i et sad nemam problema
Ma i to sam pokusao ali i na IE isti qrac...
Radio sam skeniranje sa Malwareytesom i HitmanPro i izbaci mi da nema nikakve stetne datoteke... :? :?
Vidim da se ljudi masovno žale i to je problem od prije 2-3 dana. Meni se više ne pojavljuje otkad sam prešao na IE, al zato na mobitelu i dalje imam taj problem.

EDIT
Evo sad sam instalirao AD-Aware i našao je nešto i obrisao, i ponovo se vrati na Chrome i nema ništa od adFoc.us (za sada)

HarisHelic
Kontakt:

Post Postao/la HarisHelic » 25 nov 2014, 12:10

Izgleda da je do usranog BHTelecoma....

http://forum.klix.ba/adfoc-us-reklame-p ... 23375.html" onclick="window.open(this.href);return false;

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 25 nov 2014, 12:49

Moze li mi neko objasniti prakticnu razliku izmedju ddr2 533 mhz i ddr2 800 mhz memorije.. Znam da je ova druga brza ali osjetili se ta razlika u radu racunara.. Pitam iz razloga sto trenutno imam 4 gb ove sporije a zamijenio bih je za ovu od 800 mhz ako bi to znacajnije uticalo na rad kompjutera..
BUDI ŽELJO !!!

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 25 nov 2014, 13:11

champions1921 je napisao/la:Moze li mi neko objasniti prakticnu razliku izmedju ddr2 533 mhz i ddr2 800 mhz memorije.. Znam da je ova druga brza ali osjetili se ta razlika u radu racunara.. Pitam iz razloga sto trenutno imam 4 gb ove sporije a zamijenio bih je za ovu od 800 mhz ako bi to znacajnije uticalo na rad kompjutera..
Iskreno razliku izmedju te dvije osjetit nećeš, ne mjenjaj, ne bacaj pare djabe ;)

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 25 nov 2014, 13:28

Jel još kome kad piše gore web adresu na chrome sporo slova dolaze i sav je chrome syeban sa ovim nekim novim update-ima
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

belson
Kontakt:

Post Postao/la belson » 25 nov 2014, 13:33

adisice je napisao/la:Jel još kome kad piše gore web adresu na chrome sporo slova dolaze i sav je chrome syeban sa ovim nekim novim update-ima
Meni radi sve perfektno.. Moze biti da si nesto oko kompa poremetio ili ti se mozda nakupilo dosta cachea u Chromeu... Jesil probao sa brisanjem pa opet instaliranjem Chroma?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 nov 2014, 14:26

Napokon sam instalirao SpyHunter i time su moje muke prestale. Sve sitnice i gluposti koje su mi usporavale računar je uredno pronašao i uklonio, spyware, malware, popup reklame, conduit gluposti i ko zna šta je sve pronašao, nisam mogao da vjerujem da se toliko g0vana vremenom nakupilo.

Prije mi je HDD ničim izazvan redovno radio, bolje da kažem 'mljeo' i time me upozoravao da se u pozadini nešto dešava, ali sinoć mi je po prvi put štekao stream, a to je ipak nedopustivo....

Toplo ga preporučujem svima koji imaju problema, a i onima koji nemaju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

orbit
Kontakt:

Post Postao/la orbit » 25 nov 2014, 14:29

orbit je napisao/la:Vozdra raja, treba mi pomoć nekoga ko se razumije malo bolje u kompjutere od mene .. :mrgreen:

Djevojka mi je danas dobila laptop, treba da instalira neki anti-virus program (Windows 8-ica u pitanju).
Takodjer mi treba neki link za download Office-a (djabni naravno) , neki direktan link da skinem odmah Office a ne da moram 100 nekih drugih stvari skinuti da bih došao do Office-a.

Eto ako ima neko da bi mi mogao pomoći, bio bih vam jako zahvalan. :D

može i u PP :thumbup:
jel ovo fakat niko ne može pomoći? :?

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 25 nov 2014, 14:38

orbit je napisao/la:
orbit je napisao/la:Vozdra raja, treba mi pomoć nekoga ko se razumije malo bolje u kompjutere od mene .. :mrgreen:

Djevojka mi je danas dobila laptop, treba da instalira neki anti-virus program (Windows 8-ica u pitanju).
Takodjer mi treba neki link za download Office-a (djabni naravno) , neki direktan link da skinem odmah Office a ne da moram 100 nekih drugih stvari skinuti da bih došao do Office-a.

Za antivirus ukucas avira antivirus i skines s njihove stranice.
Za office moras imat bittorrent,onda odes na piratebay nadjes office skines,instaliras,onda odes na piratebay ukucas office activator,skines,pokrenes i to je to.
#miasanmia

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 nov 2014, 14:40

orbit je napisao/la:jel ovo fakat niko ne može pomoći? :?
Ne znam hoće li ti pomoći, ali ja koristim samo Warez BB forum kada mi treba softver za džabe. Tamo imaš apsolutno sve, search im je perfektan, instalacije, krekovanje, patchovanje je opisano step by step, imaš screenshotove kao dokaze, i to je mjesto na kojem se sve prvo pojavljuje, bilo da se radi o filmovima, igricama, programima.

Mislim da se ovdje ne smiju stavljati linkovi, ali proguglaj, lako ćeš ga naći. Za sve one koji se ne žele zezati sa neprovjerenim torrentima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

champions1921

Re: Odg:

Post Postao/la champions1921 » 25 nov 2014, 15:50

JoseMourinho je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:Moze li mi neko objasniti prakticnu razliku izmedju ddr2 533 mhz i ddr2 800 mhz memorije.. Znam da je ova druga brza ali osjetili se ta razlika u radu racunara.. Pitam iz razloga sto trenutno imam 4 gb ove sporije a zamijenio bih je za ovu od 800 mhz ako bi to znacajnije uticalo na rad kompjutera..
Iskreno razliku izmedju te dvije osjetit nećeš, ne mjenjaj, ne bacaj pare djabe ;)
Hvala na odgovoru..
BUDI ŽELJO !!!

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 25 nov 2014, 16:10

belson je napisao/la:
adisice je napisao/la:Jel još kome kad piše gore web adresu na chrome sporo slova dolaze i sav je chrome syeban sa ovim nekim novim update-ima
Meni radi sve perfektno.. Moze biti da si nesto oko kompa poremetio ili ti se mozda nakupilo dosta cachea u Chromeu... Jesil probao sa brisanjem pa opet instaliranjem Chroma?
Obriso cache i piči...hvala ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 25 nov 2014, 19:16

orbit je napisao/la:

Antivirus ti ne treba imaš ga sa osmicom
Idi na pirat i ukucaj office 2013, nadi onaj kojeg najviše šalju i Skini ;)

HarisHelic
Kontakt:

Post Postao/la HarisHelic » 25 nov 2014, 23:09

Virtu4l je napisao/la:Napokon sam instalirao SpyHunter i time su moje muke prestale. Sve sitnice i gluposti koje su mi usporavale računar je uredno pronašao i uklonio, spyware, malware, popup reklame, conduit gluposti i ko zna šta je sve pronašao, nisam mogao da vjerujem da se toliko g0vana vremenom nakupilo.

Prije mi je HDD ničim izazvan redovno radio, bolje da kažem 'mljeo' i time me upozoravao da se u pozadini nešto dešava, ali sinoć mi je po prvi put štekao stream, a to je ipak nedopustivo....

Toplo ga preporučujem svima koji imaju problema, a i onima koji nemaju.
Taj program je smece, a jos ako je crackovan, onda je tvornica smeca na racunaru. Znam najmanje 5 osoba koje su sjebale svoj OS instalirajuci to smece koje nekad obrise i one fajlove koji su bitni za rad OS-a i onda ne gine reinstalacija ili spasavanje sistema sa Recovery CD-om.

Nemoj da reklamiras smece ljudima ovdje. Mozda si dobar poznavalac nogometa ali za komp i software-e koji mogu biti od stvarne koristi, si taraba ocigledno. :kafa:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: zemuntrg i 24 gosta.