obrijanopile je napisao/la: ↑23 avg 2021, 22:44
Samozdravlje je napisao/la: ↑23 avg 2021, 22:38
Milicevic je igracina i zato je nasao angazman, Mesanovica(volio ga ili ne) isto nasao angazman, ostadose samo oni koje ni Rudar ne bi na posudbu uzeo.
Da nije krize i duga PU ne bi mi Traku,Ramica,Imamovica,Dizdarevica(nasao bi se neki flop) vidjeli ili gledali po 5-10 min. reda radi.
Uvijek ti je tako. Ne kažu stari dzaba "svako zlo za neko dobro". Ako se sjećaš kako je se pojavila ona generacija sa Škorom, Alaimom, Berberovicem, a trener im bio Agim Nikolić. Isto smo bili u nekim problemima jer je Musemic preuzeo Džerzelez Zenicu i sa sobom poveo većinu "stariji" igrača, a mi se oslonimo na mlade. Poslije je Škoro postao mezimac navijača, zajedno sa Berberovicem. Iz te generacije mi je pravo zao Smaje Mahmutovica, kakav je to igrač bio, ali ga povrede uništile. E, tako je možda i sa ovom generacijom. Mada iskreno, ne vidim bas taj kapacitet...
To "svako zlo za neko dobro" je prvo sto sam podijelio sa @fera prijateljem, nadajuci se da ce 30.06. biti dan kad cemo se zahvaliti neperspektivnim.
Nazalost Uprava iz njoj znanih razloga produzuje dobre ljude, ali isluzene igrace.
Imao sam cast upoznati Smaju, par puta na Dobrinji i jednom u Švrakinu, povrijedi se protiv Rudar(K). Sjajna prica, da smo imali tad Tana bilo bi ludilo.
Slicna je situacija i ranije bila:
- 1966/67 g. predvidjali nam ispadanje, rahmetli Hase se oprostio, a mi prvu Titulu u Bosnu donijeli
- 1984/85 otisao Pape, a mi prvaci
Dosadan sam ja i sebi furajuci Akademiju(ne znam sto mi treba), ali ne mogu da gledam da bh mladost ne dobije sansu preko FKS. Nije svaki Akademac za prvi tim, ali evo u grotlu primitivizma djecaci iz Zenice,S.Mosta,Tesnja,Tuzle,Kasindola,Bugojna i Sarajeva nas obradovase kad smo se najmanje nadali. Cudi me da mladi ljudi na forumu to ne prepoznaju, doduse neki da.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.