Muhamed Bešić
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Muhamed Bešić
Ako je pametan, neka već u januaru traži posudbu jer se ni ove sezone očigledno neće naigrati, pa neka se na taj način dokaže Martinezu. A to su već 2 sezone ukupno gdje ne igra (odnosno, dobija na kapaljku minutažu), žali bože izgubljenog vremena.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Nema Bese ni na vidiku. Cuj Osman i Clev 
A smooth sea never made a skilled sailor.
više ne smatram da će dobit' šansu u Evertonu, ovo je druga sezona koja mu beze propada, a i slijedeća će sigurno, jer će opet igrat' mrtvi Barry, može imat' 40 godina, Martinez ga gotivi i kraj priče
a i kad se jednog dana desi da Barry završi svoje u Evertonu, barem u početnom sastavu, garant će tada dovest' drugog igrača
ili neka zatraži posudbu u Premiership ili Championship, da se što prije u potpunosti uklopi u otočki stil igre, ili neka zatraži transfer, ovako samo čeka šansu, koja izgleda nikada neće doći
očigledno je da su u Evertonu preoprezni s igračima koji su oporavili od povreda, pa zbog predostrožnosti još uvijek odgađaju njihov povratak na teren, ali sve i da je u konkrenciji za meč, sve i kad bi ga počeo, to je mrtvi Cup, koga boli za to, Premiership je ono što se pika
očigledno je da su u Evertonu preoprezni s igračima koji su oporavili od povreda, pa zbog predostrožnosti još uvijek odgađaju njihov povratak na teren, ali sve i da je u konkrenciji za meč, sve i kad bi ga počeo, to je mrtvi Cup, koga boli za to, Premiership je ono što se pika
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ma yebemu Martinezu. Ako se oporavio zar u yebenom kupu ni na klupi bit ne može? Šansu neće dobit, gluposti su mlad je, provikava se itd , kako se svi igrači ne prilagođavaju već odmah igraju? Tražit transfer u januaru, jedino pametno rješenje, sve ostalo je gubljenje vremena i stagniranje.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Nek trazi novi klub.
Nije ovo nista neocekivano, Besic je DALEKO iznad svih njihovih igraca kad se tice fizicki spremnost jer je imao vec 3 povrede od pocetka ljeta kada su pocele pripreme za novu sezone pa je i jos bio prerano rizikovan u barazu kad nije bio u pravu kondiciju da zaigra noliko sto na kraju jeste. I ja mislim da je mogao barem poceti na klupi danas i odigrati barem 10ak minuta ali sta ces. Martinez na kraju odlucuju i vidi se da ozbiljno shvata ovu priliku da dovedi jedan trofej u Evertonu nakon dugo vremena (koje im moze donjeti Evropu za narednu sezonu za jos jedan plus), sigurno da zeli napraviti nesta od ove velike prilike vise nego ikada nakon smrtnost Howard Kendella.
Najbolje za Besica sada je da ide na posudbu u neki klub iduci mjesec i pokusati igrati regularno, da se vise navikne na stilu britanske igre kao sto je neko govorio ranije, i da se oporavi od nekoliko povreda koje su mu realno sjebali cijelu sezonu, ponajvise onu koju je dobio u sredini oktobra. Ako te uspije, onda se moze vratiti za jos jedan pokusaj da izbori svoje mjesto u Evertonovoj ekipi i onda, ako se nista ne promijeni, onda je vrijeme traziti novi klub (mozda i novi lig itekako).
Najbolje za Besica sada je da ide na posudbu u neki klub iduci mjesec i pokusati igrati regularno, da se vise navikne na stilu britanske igre kao sto je neko govorio ranije, i da se oporavi od nekoliko povreda koje su mu realno sjebali cijelu sezonu, ponajvise onu koju je dobio u sredini oktobra. Ako te uspije, onda se moze vratiti za jos jedan pokusaj da izbori svoje mjesto u Evertonovoj ekipi i onda, ako se nista ne promijeni, onda je vrijeme traziti novi klub (mozda i novi lig itekako).
Ako je jos prije petnaestak dana bez problema izdrzao poluvrijeme, zasto ga onda jos uvijek ni na klupi nema? Kakve mjere predostroznosti, privikavanje i pm, on je ili ponovo obnovio povredu ili ga je Martinez zbog necega precrtao za sva vremena.
Mogu razumjeti da nije potpuno spreman, da se mora ponovo dokazivati da bi upao medju 20 najboljih, ali da ne moze biti u rosteru ni u je*enom kupu (bez specificnog razloga), to mi nije jasno.
Bjezi Mume odatle sto prije, steta da u najboljim godinama grije klupu, a moze postati odlican igrac u buducnosti. Sjedenjem na klupi to sigurno nece.
Mogu razumjeti da nije potpuno spreman, da se mora ponovo dokazivati da bi upao medju 20 najboljih, ali da ne moze biti u rosteru ni u je*enom kupu (bez specificnog razloga), to mi nije jasno.
Bjezi Mume odatle sto prije, steta da u najboljim godinama grije klupu, a moze postati odlican igrac u buducnosti. Sjedenjem na klupi to sigurno nece.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Zajebana situacija druze @rope11. Ako u pocetku drugog dijela sezone ne dobije pravu sansu i ja mislim da treba da ide. Mada me cudi Martinez. Jer sigurno zna koliko kvalitetan igrac je Besic. Gibson je puno losiji od njega i ovaj potez Martineza stvarno nije logican. Besic ima kvalitet da bude starter u vecini klubova pa i u PL kao taj moderni zadnji vezni. I stvarno cudi ovaj potez Martineza. Samo po drugoj strani ako napravi neku glupost ( nadam se da vec nije ) i kaze Martinezu svasta tek onda ce se zajebati. Najbolje sacekati jos koji mjesec i ako se nista ne desi zatraziti transfer. Steta sto se reprezentacija nije kvalifokovala na EP. To bi bilo nesto SASVIM DRUGO. Tada bi mogao da radi sve pa i da poslje Martineza u p.m.. Jer bi 100% odigrao bar tri odlicne utakmice na prvenstvu i imao bi transfer u drugi klub skoro siguran.
U periodu od 26og decembra to 24og januara, odigrat ce Everton najmanje 9 utakmica za 29 dana (6 u PL, 3 u kupovima) i Martinez ce morati rotirati i pruziti nekoliko igracima sansi da igraju u ovo vrijeme da ne potrosi svojih najbolji igraci u jedan kratak period kada ima dosta opcija koji se mogu sastaviti u ekipi. Ako vec onda Besic neuspije da dobije priliku da igra, morat cu traziti neki posudbu do kraja januara jer sigurno onda bi potvrdilo da barem sto se tice ova sezona, on nema vise sta traziti u Everton pa moze onda pokusati vratiti svoju formu u neki drugi klub na temporalnu posudbu do ljeta.
- Marsal
- Kontakt:
Al' preserevate da izvinite
Bio je dobio priliku protiuv jednog Čelzija u prvih 11 i taman kad se činilo da se izborio, povrijedio se. U međuvremenu neki drugi igrači su iskoristili priliku i sada kada se vratio ne može Martinez tek tako ubacit njega ispred starosjedioca koji su što srećom što znanjem izborili svoju šansu. Također sada slijedi decembar, pa januar... 2 preteška mjeseca kada je raspored ne zgusnut nego ludnica živa, igrači će pahat ko muhe. Sigurno da će dobit šansu. Također to je pozicija u kojoj se baš ne vjeruje u mlade igrače, skoro sve ekipe na Ostrvu imaju prekaljene zadnje vezne. Npr Wenger koji obožava mlade igrače Flaminiju je tek dao šansu u skoro 24-oj god, Coquelin ovaj sad silom prilika u 23-oj. Bešićevo vrijeme tek dolazi, polako momci majku mu.
Bio je dobio priliku protiuv jednog Čelzija u prvih 11 i taman kad se činilo da se izborio, povrijedio se. U međuvremenu neki drugi igrači su iskoristili priliku i sada kada se vratio ne može Martinez tek tako ubacit njega ispred starosjedioca koji su što srećom što znanjem izborili svoju šansu. Također sada slijedi decembar, pa januar... 2 preteška mjeseca kada je raspored ne zgusnut nego ludnica živa, igrači će pahat ko muhe. Sigurno da će dobit šansu. Također to je pozicija u kojoj se baš ne vjeruje u mlade igrače, skoro sve ekipe na Ostrvu imaju prekaljene zadnje vezne. Npr Wenger koji obožava mlade igrače Flaminiju je tek dao šansu u skoro 24-oj god, Coquelin ovaj sad silom prilika u 23-oj. Bešićevo vrijeme tek dolazi, polako momci majku mu.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
-
unhallowed
- Kontakt:
Joj što dramite bezveze u pm.
Dobit će Mo svoju šansu, prvu ga je zafrkao Zouma sa obnavljanjem povrede a i kao što je primjetno i nakon oporavka ide se polako s njegovom povredom da skroz zacijeli. Uostalom jedina negativa Mo-u je Barry koji za promjenu igra odlično ove sezone iako je bio najkritikovaniji igrač prethodne.
Dobit će Mo svoju šansu, prvu ga je zafrkao Zouma sa obnavljanjem povrede a i kao što je primjetno i nakon oporavka ide se polako s njegovom povredom da skroz zacijeli. Uostalom jedina negativa Mo-u je Barry koji za promjenu igra odlično ove sezone iako je bio najkritikovaniji igrač prethodne.
Nema to malo zacijeli/skroz zacijeli. Ili je zacijelio misic ili nije, nema izmedju.
On ako je pusten u pogon potpuno zdrav, ako je trenirao desetak dana punim kapacitetom prije baraza, ako je sredinom novembra odigrao bez problema citavo poluvrijeme, onda to vise nema veze sa povredom.
I naravno da je alarmantno da se skoro mjesec dana nakon oporavka ne moze ni na klupi naci, odnosno petnaestak dana poslije nakon povratka na teren, zar bi to trebali shvatiti kao nesto normalno? Sta se vise desava? I niko ne prica o prvoj postavi nego o tome da se makar nadje na KLUPI, u rosteru.
On ako je pusten u pogon potpuno zdrav, ako je trenirao desetak dana punim kapacitetom prije baraza, ako je sredinom novembra odigrao bez problema citavo poluvrijeme, onda to vise nema veze sa povredom.
I naravno da je alarmantno da se skoro mjesec dana nakon oporavka ne moze ni na klupi naci, odnosno petnaestak dana poslije nakon povratka na teren, zar bi to trebali shvatiti kao nesto normalno? Sta se vise desava? I niko ne prica o prvoj postavi nego o tome da se makar nadje na KLUPI, u rosteru.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Slažem se sa @ropeom. Ne može se dvije se navikavat na ligu, hajd prošlu se navikavao ali opet ne igra s edrugi fudbal u Engl. a drugi u Mađarskoj. Ako zna igrat, zna svugdje igrat. Prvo se sa povratkom odužilo i taman mislim evo ga sad će početi igrat, ne očekujem da bude u prvih jedanaest ali očekujem da bude na klupi.
Ako je odigrao za repku jedno pol. vrijeme što se ne bi mogao naći na klupi? Samo nemojte to premlad je, sa 22-23 nije premlad da igra odnosno da krene igrat vrhunski fudbal. Tačno je da je vrijeme pred njim ali ako sad bude na klupi, odnosno na tribina od njega nema ništa. On sad mora igrat.
Ako je odigrao za repku jedno pol. vrijeme što se ne bi mogao naći na klupi? Samo nemojte to premlad je, sa 22-23 nije premlad da igra odnosno da krene igrat vrhunski fudbal. Tačno je da je vrijeme pred njim ali ako sad bude na klupi, odnosno na tribina od njega nema ništa. On sad mora igrat.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ne znam jesam li samo ja primjetio bolnu grimasu na njegovom licu u jednom momentu u Dublinu? Neko od Iraca izvodio aut, pa je Besic bio u drugom planu.
Nad tobom sunce najljepše sja
I ja sam 10-20 minuta cim je usao kod jednog uklizavanja. Samo je nastavio igrati.pinoglavi je napisao/la:Ne znam jesam li samo ja primjetio bolnu grimasu na njegovom licu u jednom momentu u Dublinu? Neko od Iraca izvodio aut, pa je Besic bio u drugom planu.
A ovi sto govore o navikavanju. Naravno da nema govore o tome. Pa igrao je on prosle sezone odma protiv najboljih klubova. Chelsea, Liverpoola kakvo sad navikavanje.
Izgledao je da ga bas boli, sve mislim ne igra jer je dobio tu manju povredu, ili da nije dovoljno spreman zbog stare povrede.
Nad tobom sunce najljepše sja
Vjerovatno nesto nije u redu kad se ni nakon mjesec dana ne moze naci u protokolu. Pusten je u pogon kao zdrav pocetkom novembra sto znaci da je dosad u normalnim okolnostima trebao dogurati makar do klupe, a njega nema. Sta se u medjuvremenu desilo, ne znamo, ali da je normalno bas i nije, morati postojati neka pozadina iza svega toga.
Znam da sam citao neki intervju Martineza pred baraz gdje kazu kako su posebno cuvali Besica za to, kako je potpuno spreman i kako ga narednog vikenda ocekuje u timu. A sta se od tad desilo? Prodje jedna, dvije utakmice, prodje kup gdje treneri obicavaju davati igracima sa malom minutazom sansu, a njega jos uvijek nigdje.
Znam da sam citao neki intervju Martineza pred baraz gdje kazu kako su posebno cuvali Besica za to, kako je potpuno spreman i kako ga narednog vikenda ocekuje u timu. A sta se od tad desilo? Prodje jedna, dvije utakmice, prodje kup gdje treneri obicavaju davati igracima sa malom minutazom sansu, a njega jos uvijek nigdje.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Nesto mu je bas zasmetalo vidjelo se je. Samo je nastavio igrati nije on takav tip igraca da nebi. U svakom slucaju mislim da puno puta zna i pretjerati sa tim uklizavanjima jer tako se najlakse igrac povrijedi. Za mjesec, dva znati ce se sta je pravi razlog. Kvalitet sigurno ima. Jedan od najkvalitetnijih igraca je po talentu u reprezentaciji.pinoglavi je napisao/la:Izgledao je da ga bas boli, sve mislim ne igra jer je dobio tu manju povredu, ili da nije dovoljno spreman zbog stare povrede.
@rope ja sam skroz zaboravio na ovog Cleverlya. Pa gdje ce mu i igrati toliki zadnji vezni. McCarthy ( siguran ), Barry ( isto vise manje ), Cleverley, Besic i Gibson. Nemoze imati vise od cetvorice zadnjih veznih u timu. Znaci od Cleverley, Gibson i Besic mora jedan otpasti. Trebaju mu i ofanzivni igraci na klupi. Ovu zadnju utakmicu je Cleverley poceo a Gibson je eto na klupi bio. Moje objasnjenje je da su ova dvojica dobro radila na treninzima i mozda u ovih par utkmica sto su odigrali. I zato ih drzi. Cleverley je skolovan igrac sa puno utakmica odigranih za Manchester United i prosle sezone preko 30