FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

adisg
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la adisg » 26 okt 2009, 21:29

nikad_izvini je napisao/la:Kada smo apsolvirali ugrožene :lol: i nadasve poštene mostarce koji su uvijek sve svoje goste dočekivali sa tufahijama i raznim slasticama te u fer i korektnoj igri u Vrapčićima ušli u Ginisovu knjigu rekorda po broju neizgubljenih domaćih utakmica u PL, možemo da se okrenemo Kupu i maloj analizi ekipe.

Šeha - što se mene tiče, ko ga trenira-odličan. Malo ga prenese ponekad al štash, ako je mogao Gušo da brani, može i on ;)
Čolić nije klasični bočni igrač i to se vidi. Ponekad se izgubi. Da nam je pravi desni bek pa da ga Osim gurne u vezu. Maštam, da.
Mešić standardno dobar
Bajić malo sam se bojao promjene štopera, al nije loš. Ima "kvalitet" za prvih jedanaest.
Radovanović je opasno počeo da ispada u odbrani. Protiv Veleže je nekoliko puta istu stvar ponovio, napad po sredini terena, on izlazi na igrača koji gura loptu na krilo koje je samo kao ptičica. Jedan gol smo tako primili a mogli smo još nekoliko. Sreća pa ugroženi znaju.
Selimovič odličan. Trči, dosadan je, nije ga lako preći, zna lopte.
Ćulum je malo počeo da se gubi al eto, ne kenja golove što je dobro.
Stanić je trenutno naš najbolji igrač pored Alena, to odgovorno tvrdim.
Bešlija, jah. Uf i tako
Bekrić, mislim da ako napišem šta zaista mislim o Bekriću da će mi murija zakucati na vrata. Toliko o mongoloidu iz Gradine.
Mešanović je stari lisac i ponajbolji igrač Želje.

Bučan po sistemu toplo-hladno. Nekad dobar, nekad retardiran.
Serdarević očito da nije prošao pripreme i da se još uvijek pokušava pronaći. Vidi se da zna al to nije pokazao.
Popović je panj. Izvinjavam se panjevima, vrijeđam ih.
Šimić nako nije loš, ne znam što onako malo igra. Ima mnogo gorih od njega.
Svraka da malo zna lopte bio bi odličan. Opet, nadam se da će dobiti priliku u budućnosti jer ima i gorih od njega.
Muharemović je željino dijete i, ne bih dalje da komentarišem.
Mehić se izgubio i sve manje dobija prilku. Bolji od Lazara garant. Bar je izborio penal protiv Zrinjskog
Višća i Rovčanin nisu ni zaigrali pa ne bih da komentarišem.

Protiv Rudara ne bi smjeli primiti gol. Vjerujem da ih možemo proći ako ih dobijemo 1:0 na Grbavici. Ovi će se valjati i kad/ako budu gubili 2:0. Samo nas je Borac dobio 2:0. Sumnjam da su oni to u stanju, mada, ko će ga znati.
Ovo je isjecak iz teksta koji je napravio Mostarac Toza Radovic, sa trenutnim mjestom prebivalista u Beogradu, a za napomenu onima koji su ovdje napisali nebulozu da je Velez "rezimski tim".

Pa dokle ???

Dokle više da nam ljudi u crnom kroje sudbinu? Postoje li zakonske regulative koje sankcionišu ovaj atak na fudbal? Postoji li iko sa suprotne strane ko će reći "ljudi ne radite ovo više Veležu, kako vas sramota nije?"

Ali nešto vam moram reći. I pljuvačka je voda. Što nas više pljujete, više nas zalivate. Što nas više zalivate, mi više rastemo. Veći smo od planine po kojoj smo ime dobili. Veći i od ljudi u crnom. Veći od svih nepravdi. I dalje ćemo igrati najljepši i najefikasniji fudbal u BiH. I neka po nacionalnom ključu prvaci budu stalno nacionalni klubovi sve tri nacije. Velež to neće biti jer nije klub nijedne nacije.
I dalje će se nama crveniti dresovi a vama obrazi, gospodo iz NS BiH.

A za ljude u crnom, za te množioce nepravde na zelenim terenima, će se već naći neki Marti Misterija da im stane na put....

Tozza

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 26 okt 2009, 21:33

Te tekstove koje citiraš pošalji sudijskoj komisiji,a nemoj nama ovdje to podmetati.Kakve veze mi forumaši imamo sa sudijama? I na kraju,dosadan si covjece de malo popusti željovce na ovoj temi.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 26 okt 2009, 21:34

Samo de ti nama reci koji je tvoj motiv za pisanje na ovom pdf-u...nas 90% ovdje ne interesuje neki igrac veleza (ili iz bilo kojeg drugog kluba), osim onih koji bi mozda dosli u zelju ili dan PRIJE tekme, da znamo sta da ocekujemo...ne bi zelio da ulazim u raspravu stobom ili da te vrijedjam, ali ziv bio lijeci frustraciju negdje drugo...ti nemozes biti objektivan, a ni mi...stoga najbolje da se pozdravimo i do sljedece polusezone kada budemo dolazili dole...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

adisg
Kontakt:

Post Postao/la adisg » 26 okt 2009, 21:38

Seyo_TM je napisao/la:Samo de ti nama reci koji je tvoj motiv za pisanje na ovom pdf-u...nas 90% ovdje ne interesuje neki igrac veleza (ili iz bilo kojeg drugog kluba), osim onih koji bi mozda dosli u zelju ili dan PRIJE tekme, da znamo sta da ocekujemo...ne bi zelio da ulazim u raspravu stobom ili da te vrijedjam, ali ziv bio lijeci frustraciju negdje drugo...ti nemozes biti objektivan, a ni mi...stoga najbolje da se pozdravimo i do sljedece polusezone kada budemo dolazili dole...
Dodjite slobodno.........i povedite Brkovica, ustvari...mislim da i ne morate dolaziti.....

adisg
Kontakt:

Post Postao/la adisg » 26 okt 2009, 21:41

Mandrak je napisao/la:Te tekstove koje citiraš pošalji sudijskoj komisiji,a nemoj nama ovdje to podmetati.Kakve veze mi forumaši imamo sa sudijama? I na kraju,dosadan si covjece de malo popusti željovce na ovoj temi.
Moras i ti ovo da procitas. Znas li sto?
Zato sto ce ovo sto je Veleza snaslo u 2 tekme protiv Zelje, snaci i Zelju, samo je pitanje gdje......Trebinje, Bijeli Brijeg, Siroki....

Pozdrav

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 26 okt 2009, 21:43

adisg je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:Samo de ti nama reci koji je tvoj motiv za pisanje na ovom pdf-u...nas 90% ovdje ne interesuje neki igrac veleza (ili iz bilo kojeg drugog kluba), osim onih koji bi mozda dosli u zelju ili dan PRIJE tekme, da znamo sta da ocekujemo...ne bi zelio da ulazim u raspravu stobom ili da te vrijedjam, ali ziv bio lijeci frustraciju negdje drugo...ti nemozes biti objektivan, a ni mi...stoga najbolje da se pozdravimo i do sljedece polusezone kada budemo dolazili dole...
Dodjite slobodno.........i povedite Brkovica, ustvari...mislim da i ne morate dolaziti.....
Dosli ili ostali ovdje, svejedno je, bice kako bude ali na proljece, ne sada...samo zelim da se prekine ova rasprava oko piŠanja u daljinu...

Zar niko od ove mladje raje ne zna sta je sa onim momkom??

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 26 okt 2009, 21:47

adisg je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:Te tekstove koje citiraš pošalji sudijskoj komisiji,a nemoj nama ovdje to podmetati.Kakve veze mi forumaši imamo sa sudijama? I na kraju,dosadan si covjece de malo popusti željovce na ovoj temi.
Zato sto ce ovo sto je Veleza snaslo u 2 tekme protiv Zelje, snaci i Zelju, samo je pitanje gdje......Trebinje, Bijeli Brijeg, Siroki....

Pozdrav
Snalazilo je nas i mnogo gore,pa se nije kukalo toliko koliko vi kukate.Isto ko kakve tetke.Snalazilo nas je mnogo gore u Vrapčićima pa se nije danima kukalo,niti je naš trener glumio globalnog mucenika.Sjetimo se malo poništenog gola Dialibe ili izmišljenog penala u 90-tom minutu ili kamenovanja željovaca.Mnogo gore stvari su nas snalazile,ali mi nismo tetkice da cmizdrimo.Zaboravio si kakve su nas nepravde snalazile GODINAMA u Žepcu,Trebinju,Širokom,onaj cirkus u Lukavici,pa onda neviđena krađa u Laktašim.Gdje su tad bili veležovci da morališu? Što se tad nije javio Tozo iz Beograda da napiše koju o pravdi i moralu? JELI??

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 26 okt 2009, 21:49

adisg je napisao/la:

Pozdrav
Mani se ti Širokog u kontekstu Trebinja i slicnih davljenika pri internim prepucavanjima s drugima, ne sjecam se bas tko se u zadnje vrijeme zalio na sudjenje i uvjete na Pecari, uostalom i vi ste jednostavno nadigrani u odlicnim uvjetima, neovisno o tome u kakvoj vi situaciji ili stanju bili, da ne govorim za uvjete kakvi su vam vladali dok niste bili ''povratnicka sila''. S obzirom da godinama uostalom i imamo ponajbolju momcad i osiguravamo normalne uvjete za igru, za razliku od brojnih sredina, to je i razumljivo, svjetlosnim godinama ispred takvih i za takve.
...Život za Široki...

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 26 okt 2009, 21:49

Seyo_TM je napisao/la:
adisg je napisao/la:
Dosli ili ostali ovdje, svejedno je, bice kako bude ali na proljece, ne sada...samo zelim da se prekine ova rasprava oko piŠanja u daljinu...

Zar niko od ove mladje raje ne zna sta je sa onim momkom??
Ako misliš na momka koji je pao i zadobio povredu glave? Navodno stanje mu je stabilno.

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 26 okt 2009, 21:51

Sta je sa Rovcaninom hoce li se taj vise ikako oporaviti :x
Volim te Zeljo!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 26 okt 2009, 21:51

Navodno mu je i kriticno...

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 26 okt 2009, 21:55

Seyo_TM je napisao/la:Navodno mu je i kriticno...
Ne znam fakat tacno.Ja sam danas pitao neke momke u Makijatu i kažu da mu je stanje stabilno.E ko ce ga sad znati :roll:

adisg
Kontakt:

Post Postao/la adisg » 26 okt 2009, 22:05

Mandrak je napisao/la:
adisg je napisao/la:

Pozdrav
Snalazilo je nas i mnogo gore,pa se nije kukalo toliko koliko vi kukate.Isto ko kakve tetke.Snalazilo nas je mnogo gore u Vrapčićima pa se nije danima kukalo,niti je naš trener glumio globalnog mucenika.Sjetimo se malo poništenog gola Dialibe ili izmišljenog penala u 90-tom minutu ili kamenovanja željovaca.Mnogo gore stvari su nas snalazile,ali mi nismo tetkice da cmizdrimo.Zaboravio si kakve su nas nepravde snalazile GODINAMA u Žepcu,Trebinju,Širokom,onaj cirkus u Lukavici,pa onda neviđena krađa u Laktašim.Gdje su tad bili veležovci da morališu? Što se tad nije javio Tozo iz Beograda da napiše koju o pravdi i moralu? JELI??

Upamti moj dobri i posteni Mandrak,

Najgore sto moze nekoga snaci u sportskom ( pa i obicnom) zivotu je da ga otjeraju sa njegovog kucnog praga. Pa dobro, OK, ali jos gore od toga je kad se ta ekipa digne kao Feniks iz pepela.....i pomrsi pojedincima iz NSBiH racunicu, tako da su ovi, jadna majko svoja, prisiljeni cak i prije polusezone posegnuti za metodama da se ta ekipa ne bi slucajno ukotvila i prezimila na prva 2 mjesta......

E to je moj dobri i posteni Mandrak SISTEMATSKA KRADJA, a ne tamo nekakvi izmisljeni penali i ponisteni golovi, jer su ti penali i ponisteni golovi bili samo POJEDINACNI EKCESI, kao sto je nadam se ( ali daj Boze da je) i ovo sto je bilo na Grbavici u mecu izmedju Zelje i Veleza.

Mi cemo i dalje nastaviti i igrati naljepsi fudbal u Bosni i Hercegovini, u nasem prepoznatljivom stilu, a protiv mesetara, koji drmaju pojedinim klubovima, i sa istim takvim u NSBiH cine jaku spregu, zaista ne mozemo .........

Pozdrav majstore, i ne zamjeri......

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 26 okt 2009, 22:07

Mandrak je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:Navodno mu je i kriticno...
Ne znam fakat tacno.Ja sam danas pitao neke momke u Makijatu i kažu da mu je stanje stabilno.E ko ce ga sad znati :roll:
Svakako se nadam da je tvoja info, ta koja je tacna...

kosewsko hill
Kontakt:

Post Postao/la kosewsko hill » 26 okt 2009, 22:25

TO sve stoji što si rekao i svi dobro znamo da ste otjerani sa svog stadiona, međutim mi se vrtimo u krug i postovi se ponavljaju...Treba već jednom nešto poduzeti, rastjerati bagru iz NSBiH a ne između sebe da se ovako koljemo...NAma je Grbavica bukvalno tenkovima rušena u ratu, tačnije tenkovi su prolazili pored stadiona al eto opet smo uspjeli da je osposobimo za utakmice iako do sada nije ja mislim ni jedna marka uložena u nju iz budžeta ni Kantona ni Općina, možda nešto sasvim malo al mizerno...Uglavnom sam htio reći da su pošteni ljudi uvijek na gubitku u ovoj državi pa tako i na sportskom planu.Željo do gostovanja Čeliku ove sezone nije pobjedio dvije pune sezone ili godine kako hoćeš i ti mi kaži kako Željo nije pobjedio radi kvaliteta a ne drugih **** radnji???Znači, dvije godine naše gorčine koju smo trpiili nakon svakog novog poraza iz Posušja,Orašja itd..Tek ove godine je ja mislim Željo dobio predstavnika u Savezu da štiti interese Kluba , da se ne ponavljaju utakmice kada jednostavno znaš da ideš odigrati samo formalno utakmicu a bodovi moraju ostati domaćinu...Ne znam stvarno šta treba da se desi da se prekine ovaj začarani krug kretenizma,korupcije i uništavanja prije svega FUDBALA jer posjete su očajne skoro svim klubovima(izuzev Želje , Borca, Veleža i Sarajeva)...Dakle, non-stop svake godine se optužujemo,seremo jedni drugima,kamenjamo se zbog ljudi iz Saveza i njihovih interesa...Pa dokle više???
Ovaj lik što kažeš da piše iz Beograda(kako sam ja skontao), ma poserem se ja njemu pisanje iz Beograda, ne može njemu biti jasnija situacija nego nama.Ne treba on da mi govori kakva mi je situacija kada mi je ispred nosa...
Pouka ovog posta bi bila da smo sami sebi neprjatelji i da smo sami krivi dok god nešta ne poduzmemo i ne rastjeramo bandu koja kroji i po nacionalnom ključu titule prvaka...
Ja se izvinjavam na dužem postu al ne mogu da razumijem kako neki od vas ne kontate da nama samo manipulišu (Ušanović,Dominković & CO)i izgleda uspjevaju...
Željo - My first love!!!

adisg
Kontakt:

Post Postao/la adisg » 26 okt 2009, 23:04

kosewsko hill je napisao/la:TO sve stoji što si rekao i svi dobro znamo da ste otjerani sa svog stadiona, međutim mi se vrtimo u krug i postovi se ponavljaju...Treba već jednom nešto poduzeti, rastjerati bagru iz NSBiH a ne između sebe da se ovako koljemo...NAma je Grbavica bukvalno tenkovima rušena u ratu, tačnije tenkovi su prolazili pored stadiona al eto opet smo uspjeli da je osposobimo za utakmice iako do sada nije ja mislim ni jedna marka uložena u nju iz budžeta ni Kantona ni Općina, možda nešto sasvim malo al mizerno...Uglavnom sam htio reći da su pošteni ljudi uvijek na gubitku u ovoj državi pa tako i na sportskom planu.Željo do gostovanja Čeliku ove sezone nije pobjedio dvije pune sezone ili godine kako hoćeš i ti mi kaži kako Željo nije pobjedio radi kvaliteta a ne drugih **** radnji???Znači, dvije godine naše gorčine koju smo trpiili nakon svakog novog poraza iz Posušja,Orašja itd..Tek ove godine je ja mislim Željo dobio predstavnika u Savezu da štiti interese Kluba , da se ne ponavljaju utakmice kada jednostavno znaš da ideš odigrati samo formalno utakmicu a bodovi moraju ostati domaćinu...Ne znam stvarno šta treba da se desi da se prekine ovaj začarani krug kretenizma,korupcije i uništavanja prije svega FUDBALA jer posjete su očajne skoro svim klubovima(izuzev Želje , Borca, Veleža i Sarajeva)...Dakle, non-stop svake godine se optužujemo,seremo jedni drugima,kamenjamo se zbog ljudi iz Saveza i njihovih interesa...Pa dokle više???
Ovaj lik što kažeš da piše iz Beograda(kako sam ja skontao), ma poserem se ja njemu pisanje iz Beograda, ne može njemu biti jasnija situacija nego nama.Ne treba on da mi govori kakva mi je situacija kada mi je ispred nosa...
Pouka ovog posta bi bila da smo sami sebi neprjatelji i da smo sami krivi dok god nešta ne poduzmemo i ne rastjeramo bandu koja kroji i po nacionalnom ključu titule prvaka...
Ja se izvinjavam na dužem postu al ne mogu da razumijem kako neki od vas ne kontate da nama samo manipulišu (Ušanović,Dominković & CO)i izgleda uspjevaju...

Slazem se s tobom u potpunosti 100 % , samo nemoj za ovog decka tip dolazi u Mostar jako cesto i ima super tekstove:)

Veliki pozdrav

JoinUnion
Kontakt:

Post Postao/la JoinUnion » 26 okt 2009, 23:16

Evo ja predlazem da adig otjera lopove iz nogometnog saveza, mislim da je u stanju tako nesto napraviti otidji u nogometni savez i budi im dosadan kao nama ovdje uvjeren sam da otici iz drzave a ne samo iz saveza!
Momak koji je pao sa tribine je u dobrom stanju! :D

harinjo
Kontakt:

Post Postao/la harinjo » 27 okt 2009, 00:02

poruka svim navijačima veleža: pročitajte saopštenje iz f k velež da nemaju apsolutnu nijednu primjedbu na prijem i doček od strane fudbalskog kluba ŽELJEZNIČAR prema tome- žalite se na forumu sudijske komisije a ovom izjavom jasno je rečeno da je ŽELJO veliki klub koji korektno dočekuje svoje goste- suprotno onom što vi pišete :!: svi u srijedu na grbavicu :!: 17 00 sa rudarom VOLIM TEEE ŽELJOOO :!: :!: :!:

elle
Kontakt:

Post Postao/la elle » 27 okt 2009, 00:36

[youtube][/youtube]

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 27 okt 2009, 09:44

Sramota je ono Veležovo saopštenje. Ako je ovo offside onda vezi nemaju s fudbalom. Valjda kad su skontali da su crvene kartone dobili zbog svog krkanluka onda izmišli nešto nov.

http://sportsport.ba/bh_fudbalp-25844.htm

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Taree i 6 gostiju.