Ne znam, moj dojam nakon 7 dana intenzivnog igranja je da bolju fudbalsku simulaciju nisam igrao u svome životu.
Odbranu su drastično popravili u odnosu na 19-ku. Tamo sam primao svakakve golove, i to mi više liči na defending o kojem ti pričaš.
Ovdje mi je odličan. U većini slučajeva znam što sam primio gol, bilo da ne branim visokog igrača na centaršutu, ili što presing udarim sa pogrešnim igračima. A.I. savršeno iskoristi kad ga napadneš s igračem s pogrešne pozicije, tipa štoperom/zadnjim veznim kad izađeš ispred i ostaviš rupu pozadi ili po strani. Malo je ponekad teško uzeti posjed, posebno kako utakmica odmiče, i to mene recimo zna iznervirat pogotovo ako gubim.
A ofanziva je fantazija. Prvi put zabijam golove na načine koji liče samom fudbalu a ne fudbalskoj simulaciji. Da se razumijemo, jeste jako teško zabiti, mučim se i ja na top playeru al' to vidim kao prednost a ne kao manu. Nije više bitno samo staviti najbrže igrače na krila i izbacivati ih trokutom i duplim pasom. Je.bo te više to, igramo takve igre od ps1 i ISS2. Super mi je došlo malo promjene.
I ono čime su me najviše kupili je što osjetim razliku kad igram protiv Eibara i Atletica. U ranijim igrama, bilo PES ili FIFA, osjetiš razliku po tome što ne možeš lopte uzeti Ronaldu, Messiju itd, i što imaju GOD mode momente. Ali na kraju dana, razbijao bi velike klubove jednako kao i male, i gubio isto tako random, bez obzira na kvalitetu ekipu. Ovdje osjetim veliku razliku, u čitavoj ekipi, i na svim pozicijama a ne samo kod zvijezda. Sa jačim timom možeš na silu osvojiti bodove bez igre protiv fenjeraša, ali protiv ozbiljnijih ekipe nope. Osim što iste akcije neće protiv njih prolaziti, već će te kazniti za svaku naivnu grešku dok se protiv fenjeraša možeš i provući jer napadači fulaju itd.
Moguće da sam još u honeymoon fazi igre, i da će problemi isplivati kroz daljnje igranje. Ali vala pun mi je kura.c više ljudi što sjednu da igraju novu igru, i ljute se što 3 iste akcije koje igraju godinama na igricama više ne prolaze. U fazonu Što sam kupio NOVU igru ako će biti drugačija od stare.
Zadnja izmjena:
Blejzer10, dana/u 15 jan 2020, 20:08, ukupno mijenjano 1 put.