NK Široki Brijeg

zamorano
Kontakt:

Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la zamorano » 13 maj 2013, 22:57

ŠB_Fidelis je napisao/la:Ovo gore o ''umjetnim tvorevinama'' necu komentirati, ocito pojedini ni ne znaju kad je klub nastao pa fantaziraju da je osnovan u 90im, a nije im bogami smetao kad su u najjacoj ligi tadasnje Jugoslavije (kad se vec time toliko svi dice) za Zelju (izmedju ostalih velikih imena toga doba) igrali igraci potekli upravo u tadasnjoj preteci Širokog Brijega ili sto i dan danas imaju u sastavu dva Širokobriježanina. Vama bih poklonio monografiju kluba, medjutim previse mi je stalo do iste. Eto nek je Grbavica (kao i svaki drugi stadion osim naseg) svaku utakmicu puna i nek je toliki silni grad moze ispuniti, pa taman.

To o namjestenosti takodjer necu komentirati. Doduse, da, vjerujem i sam da ce utjecati dosta na posjetu jer ljudi padaju na svakakve price, a kakvi su ljudi u BiH samo im treba nekakva izlika da ostanu doma.

No, to me ne zanima, ja cu abd biti, nadam se pobjedi i trofeju i mislim da smo u stanju to ostvariti i zaista je vec odavno vrijeme bilo.
Isto tako nadam se dobroj atmosferi, dobroj utakmici, fer igri kao sto je fakticki uvijek kad igraju Zeljo i Široki, dobrom sudjenju, sto je takodjer vecinom slucaj i na Pecari i na Grbavici, pa nek bolji pobijedi.
Drago ti je reci i to s ponosom da u Želji igraju dva momka iz Širokog...I nek igraju momci to ne smeta nikom,i sam vidiš da ne smeta...Ali kad ce kod vas igrati dva momka iz Sarajeva grada???? A da nisu Hrvati???? E po tome se vidi da ste "mali" i "limitirani" klub! I uvijek cete biti mali!....Sutra ne ocekujem nista,svejedno mi je ko ce osvojiti...I onako vi zviždite himnoj rodzenoj zemlji,i nepostujete istu! Al kad je ici u Evropu kroz takmicenja u BIH onda to može :D
::::SAMO ČELIK::::

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 13 maj 2013, 23:05

Ima li povrijedjenih ?
NO PYRO NO PARTY

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 13 maj 2013, 23:26

"Što se sastava tiče, u odnosu na prvih 11 protiv Borca moguća je tek jedna izmjena, da Landeka možda krene od prve minute. Izvan konkurencije su D. Džidić i M. Marić, možda i Serdarušić, a oporavio se Šilić koji će susret započeti na klupi. "
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 13 maj 2013, 23:33

zamorano je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Ovo gore o ''umjetnim tvorevinama'' necu komentirati, ocito pojedini ni ne znaju kad je klub nastao pa fantaziraju da je osnovan u 90im, a nije im bogami smetao kad su u najjacoj ligi tadasnje Jugoslavije (kad se vec time toliko svi dice) za Zelju (izmedju ostalih velikih imena toga doba) igrali igraci potekli upravo u tadasnjoj preteci Širokog Brijega ili sto i dan danas imaju u sastavu dva Širokobriježanina. Vama bih poklonio monografiju kluba, medjutim previse mi je stalo do iste. Eto nek je Grbavica (kao i svaki drugi stadion osim naseg) svaku utakmicu puna i nek je toliki silni grad moze ispuniti, pa taman.

To o namjestenosti takodjer necu komentirati. Doduse, da, vjerujem i sam da ce utjecati dosta na posjetu jer ljudi padaju na svakakve price, a kakvi su ljudi u BiH samo im treba nekakva izlika da ostanu doma.

No, to me ne zanima, ja cu abd biti, nadam se pobjedi i trofeju i mislim da smo u stanju to ostvariti i zaista je vec odavno vrijeme bilo.
Isto tako nadam se dobroj atmosferi, dobroj utakmici, fer igri kao sto je fakticki uvijek kad igraju Zeljo i Široki, dobrom sudjenju, sto je takodjer vecinom slucaj i na Pecari i na Grbavici, pa nek bolji pobijedi.
Drago ti je reci i to s ponosom da u Želji igraju dva momka iz Širokog...I nek igraju momci to ne smeta nikom,i sam vidiš da ne smeta...Ali kad ce kod vas igrati dva momka iz Sarajeva grada???? A da nisu Hrvati???? E po tome se vidi da ste "mali" i "limitirani" klub! I uvijek cete biti mali!....Sutra ne ocekujem nista,svejedno mi je ko ce osvojiti...I onako vi zviždite himnoj rodzenoj zemlji,i nepostujete istu! Al kad je ici u Evropu kroz takmicenja u BIH onda to može :D
Ne, nije stvar u tome da govorim kao s ponosom da ima Širokobrijezana u kadru Zeljeznicara (ili Sarajeva), svejedno mi je, drago mi je jedino sto je to samo jos jedna u nizu potvrda da smo jedan od najsportskijih gradova u BiH cinjenicno, nego govorim kako znaju pljuvati pojedinci i ''rezati'' na Široki Brijeg, pa onda kazu ''izuzetaka uvijek ima'' kad se sjeti da ima ''Lištičana'' i u svojim redovima. Nigdje veze, znaci moze mu biti drago da ima jednog Kvesica, npr., a istovremeno baciti uvredu kompletnom njegovom gradu, samim time vrijedjajuci i njega i mene i sve stanovnike istog. E TO je, momak moj, limitiranost i manjak velicine. No, u slucaju takvih je to samo selektivno vidjenje stvari i takva svijest.

Sto se tice tog drugog segmenta - ne znam. Jesam li ja vlasnik ili da ja nesto odlucujem tu? Nisam. Sto se mene tice dok ima rezultata i dok dobro ide, opravdano im je i opcenito ne znam sta se koga ima ticati politika kluba, niti je jedini takav u svijetu, niti se koga tice, a meni osobno (a vjerujem i vecini momaka ovdje) ne bi smetalo da igra tko god, samo nek daje sto posto, no kao sto rekoh nije na meni da ja nesto odlucujem, a nije ni na tebi da pricas tko je kao mali ili limitirani klub ili sta vec. Vrlo drsko, s obzirom da svaki, ali bas SVAKI klub u ovoj ligi ima stosta prvo pomesti ispred SVOG dvorista, pa tek onda doci pametovati drugima, i to je cinjenica, svidjala se tebi ili ne.

Himna? Znas da se svugdje iz protesta nekim stvarima zvizdi, u ovom slucaju je rijec o disfunkcionalnoj drzavi koja omalovazava prava Hrvata u istoj i to je cinjenica koliko god netko ironicno ili sarkasticno o tome pricao, to je samo dio problema. Ne vidim da je udarna vijest kad usred Barcelone zvizde spanjolskoj himni, no oni nemaju potrebu oko toga praviti spektakle i medjusobno se vrijedjati konstantno.
Sad, druga stvar, ja cu prvi reci da je to nekulturno i necu to napraviti osobno, cisto ''iskuliram'' s obzirom da mi ne pobudjuje nikakve emocije, odnosno imam svoju himnu, a postujem po mom vidjenju tudju (s obzirom da je nisam birao, niti volim da mi itko namece drzavne simbole i sve sto uz to ide), ali eto ako je bitno od toga napraviti vijest o ustasoidnoj sredini, pa eto nek pola ljudi il manjina zvizdi, onda u redu, nek smo mi u svijetu jedini primjer takvog cega.

I za kraj, to sve apsolutno NISTA ne znaci u konacnici osim sto dusebriznicima i sitnim dusama smeta, jer Široki Brijeg je u brojnim stvarima ispred brojnih i samo za primjer svima ostalima i apsolutno je za pohvalu unutar ovakve lige, htio to netko priznati ili ne.
Te stvari o drzavi i cemu vec mozes okaciti macku o rep u konacnici jer Široki u brojnim stvarima iskazuje veci stupanj postovanja i ispunjenja obveza prema istoj od koje ona ustvari ima KORISTI (lako je na papiru pricati nesto i kao voliti drzavu) nego svi ostali zajedno. NK Široki Brijeg je jedini klub koji drzavi ne duguje ni jedne jedine marke obveza i poreza, koji ima ciste racune unutar vremenskih intervala, znaci on je postuje time da ispunjava obveze prema istoj dok brojni placu i kukaju, te je usput sasvim pristojno predstavlja i u Europi.
Ali eto, ako je po tebi dovoljno biti nekakav samoproklamirani patriot i sta sve ne, toboze probosanski klub, a kad trebaju neke stvari na naplatu doci kukati i plakati, onda u redu, eto nek drzava, pa samim time i premijer liga, vise ima koristi od takvih nego od sredjenog kluba koji sve sto ima je stekao vlastitim ulaganjem, trudom i radom.
Genijalno rezoniranje. Cudo nismo vec na razini bundeslige s takvom logikom.

Zaista, nemoj pisati na temi ako ce ti postovi biti ovakvi, samo me bezveze tjeras da diseciram elementarne stvari, plus ces prizvati sada masu padobranaca ili djece da komentiraju ovo na svoj ''osebujni nacin''.

Jednostavno nemoj.
...Život za Široki...

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 13 maj 2013, 23:44

Nadam se da ce sve biti fer i korektno kao sto je bilo do sada medju nama,pa nek bolji pobijedi a mislim da smo to mi :P.

MinjonKocka
Kontakt:

Post Postao/la MinjonKocka » 13 maj 2013, 23:55

Bar što se ovog foruma tiče, najkulturniji i najpismeniji forumaši su na ovoj temi. Iz tog razloga, želim vam sutra puno sreće i nadam se da će biti lijepa sportska noć. Što se štimanja tiče, ne vjerujem da Široki ima potrebe da nešto "plaća ili moli" Želju da mu pokloni. Konstantno ste u vrhu zadnjih godina, jeste Željo trenutno najbolji u državi ali gdje piše da najbolji osvaja sve...

Onaj koji bude više želio kup, sutra će ga osvojiti.
Manijače izdrži!

Zolotić Nermin

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 13 maj 2013, 23:58

Ma jah dok ima rezultata svi zadovoljni,šta te briga jelde :D Ne smiješ ni napisati da zaigra neko drugi,osim Hrvata :D Imaš svoju himnu to niko ne osporava,i ja nemam prema njoj osjecaja nikakvog... ko kad je to tudje :D Kako ti ovo lijepo sroci ispade samo Široki uplacuje drzavi,niko vise :D Al nisi napisao kojoj drzavi uplacuje" tvojoj s tudjom himnom" :lol: :lol: Koji si ti lik :D Cuj zivi u svojoj drzavi s tudjom himnom :D :lol: Eto necu više...
::::SAMO ČELIK::::

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 maj 2013, 00:04

MinjonKocka je napisao/la:Bar što se ovog foruma tiče, najkulturniji i najpismeniji forumaši su na ovoj temi. Iz tog razloga, želim vam sutra puno sreće i nadam se da će biti lijepa sportska noć. Što se štimanja tiče, ne vjerujem da Široki ima potrebe da nešto "plaća ili moli" Želju da mu pokloni. Konstantno ste u vrhu zadnjih godina, jeste Željo trenutno najbolji u državi ali gdje piše da najbolji osvaja sve...

Onaj koji bude više želio kup, sutra će ga osvojiti.
Mislim da je Široki gladniji trofeja i da ce to presuditi, iako se slazem da Zeljeznicar nije slucajno vec neko vrijeme najbolji u premijer ligi, ali isto tako smatram da je Široki tu odmah pored i da je rijec o nijansama i da smo mi neko vrijeme jednostavno zasiceni bili. I sad je to slucaj, vidljivo po tome kako igramo ''male'', a kako ''velike'' utakmice, ali ovo je ipak jedna prilika da se u jednoj utakmici ponovno napravi rezultat koji ce ostati zapisan u klupskoj povijesti i to je svakom igracu dovoljan motiv.
Na svom terenu, uz pozitivan rezultat, smatram da je ovo velika prilika pojedinim nasim igracima da zavrse karijeru na jedan lijep nacin, uz jos jedan trofej u klubu kojem su ostali vjerni, i zaista bi mi bilo jako drago vidjeti Silica, Wagnera da podignu taj pehar jer su ga zaista zasluzili!
A sto se ostalog tice, nadam se da ce sve biti korektno i fer, ili makar u granicama normale za ovu nasu ligu i drzavu.
...Život za Široki...

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 14 maj 2013, 02:37

Ovdje je bilo sve normalno, vidjecemo kako cete nas vi ugostiti.
Sport je lijek za tijelo i duh.

ljutinar
Kontakt:

Post Postao/la ljutinar » 14 maj 2013, 08:14

zamorano je napisao/la:Ma jah dok ima rezultata svi zadovoljni,šta te briga jelde :D Ne smiješ ni napisati da zaigra neko drugi,osim Hrvata :D Imaš svoju himnu to niko ne osporava,i ja nemam prema njoj osjecaja nikakvog... ko kad je to tudje :D Kako ti ovo lijepo sroci ispade samo Široki uplacuje drzavi,niko vise :D Al nisi napisao kojoj drzavi uplacuje" tvojoj s tudjom himnom" :lol: :lol: Koji si ti lik :D Cuj zivi u svojoj drzavi s tudjom himnom :D :lol: Eto necu više...

Moriš malo, dosadno ti šta li? Trebaš shvatiti da Široki ima dug kao Željo i ostali ne bi igrao ligu, trebaš shvatiti da kada počmu igrati ti igrači koje ti spominješ da će Široki harati 10 godina i trebaš shvatiti da moriš i bezveze provociraš ;)

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 14 maj 2013, 09:52

Široki je SKORO pa ozbiljan klub. Ima sistem, infrastrukturu (materijalnu i ljudsku), rezultate...Da bi postao ozbiljan klub, treba napraviti još jedan korak. Taj korak se zove - za Široki mogu igrati svi dobri fudbaleri-nogometaši, bez obzira na vjeru. Znam da će sada mnogi reći: Celtic, Glazgov, Bilbao - ali to je izvlakuša.

Danas se nadam i želim da Željo osvoji još jedan trofej u fer i korektnoj utakmici.

Svi oni koji govore da je Široki vještački klub - to nije istina. Ja sam lično prije rata gledao utakmice na Pecari, ali su tada igrali u Regionalnoj ligi Jug pod imenom Mladost Lištica i u Republičkoj ligi BiH i tada su imali svoje navijače i dobru ekipu za taj rang takmičenja. Neki od tih igrača su postali imena i u evropskim razmjerama.

Sa mojim osvrtom na vjeru se ne moraju složiti navijači Širokog, ali ih ne želim ubjeđivati u suprotno, jer mislim da je to greška ekipe iz ŠB, jer za klub trebaju igrati najbolji, a u trenutnoj konstelaciji odnosa, u Širokom ne bi mogao igrati jedan Aršavin, Yaya Toure Ribery....

Neka danas Željo osvoji još jedan trofej :D
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 14 maj 2013, 10:08

avlami97 je napisao/la:Široki je SKORO pa ozbiljan klub. Ima sistem, infrastrukturu (materijalnu i ljudsku), rezultate...Da bi postao ozbiljan klub, treba napraviti još jedan korak. Taj korak se zove - za Široki mogu igrati svi dobri fudbaleri-nogometaši, bez obzira na vjeru. Znam da će sada mnogi reći: Celtic, Glazgov, Bilbao - ali to je izvlakuša.

Danas se nadam i želim da Željo osvoji još jedan trofej u fer i korektnoj utakmici.

Svi oni koji govore da je Široki vještački klub - to nije istina. Ja sam lično prije rata gledao utakmice na Pecari, ali su tada igrali u Regionalnoj ligi Jug pod imenom Mladost Lištica i u Republičkoj ligi BiH i tada su imali svoje navijače i dobru ekipu za taj rang takmičenja. Neki od tih igrača su postali imena i u evropskim razmjerama.

Sa mojim osvrtom na vjeru se ne moraju složiti navijači Širokog, ali ih ne želim ubjeđivati u suprotno, jer mislim da je to greška ekipe iz ŠB, jer za klub trebaju igrati najbolji, a u trenutnoj konstelaciji odnosa, u Širokom ne bi mogao igrati jedan Aršavin, Yaya Toure Ribery....

nisi u pravu..
ako ima problema sa vjerom, kako to da u Širokom već 6-7 godina igra jedan Wagner koji je pravoslavac?
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 14 maj 2013, 10:13

Kevin je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Široki je SKORO pa ozbiljan klub. Ima sistem, infrastrukturu (materijalnu i ljudsku), rezultate...Da bi postao ozbiljan klub, treba napraviti još jedan korak. Taj korak se zove - za Široki mogu igrati svi dobri fudbaleri-nogometaši, bez obzira na vjeru. Znam da će sada mnogi reći: Celtic, Glazgov, Bilbao - ali to je izvlakuša.

nisi u pravu..
ako ima problema sa vjerom, kako to da u Širokom već 6-7 godina igra jedan Wagner koji je pravoslavac?
Hajde da budemo iskreni do kraja. Izuzetci ne potvrđuju pravilo. Tebe i ŠB fieldes, čini mi se da mu je taj nick izuzetno poštujem i cijenim, ali ipak nije to to ;) Budimo iskreni.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 14 maj 2013, 10:13

Jel vruce dole?
Amare hvala ti...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 14 maj 2013, 10:15

Nacionalizam nema veze sa vjerom.. ;) Siroki ne mrzi ostale van BiH, nije problem ni musliman ako je Ribery, ali je problem kad se to dvoje spoji sto smeta vrlim clanovima uprave i navijacima...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 14 maj 2013, 10:23

Baja_Zvjerka je napisao/la:Nacionalizam nema veze sa vjerom.. ;) Siroki ne mrzi ostale van BiH, nije problem ni musliman ako je Ribery, ali je problem kad se to dvoje spoji sto smeta vrlim clanovima uprave i navijacima...
ko je spominjao ovdje nacionalizam? pročitaj post od avlamija gdje spominje vjeru, pa pročitaj moj. Inače nije Wagner izuzetak, recimo 1996/97 Široki je vodio trener bošnjak, bilo je igrača isto..

i što spominjes upravu i navijače..za upravu neznam..al meni osobno ne smeta..meni je bitno da se bori za grb i dres koji nosi..a sve ostalo manje..

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 14 maj 2013, 10:26

zeljo4life je napisao/la:Jel vruce dole?
taman, jučer hladno bilo danas taman, nemoze bolje..malo i danas pušika vjetar lagani

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 14 maj 2013, 10:27

Jel vam Bazina još u Upravi kluba?

Inače, njegov rođak, Filip Bazina (1993.god.) igra u Rudešu trenutno (2.HNL). Bio je i U-15 i U-17 reprezentativac Hrvatske dok je igrao u Zagrebu.
Dobro bi vam došao u napadu :)

neću da puno hvalim dečka, al je dobar :)
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 14 maj 2013, 10:32

dubrava je napisao/la:Jel vam Bazina još u Upravi kluba?

Inače, njegov rođak, Filip Bazina (1993.god.) igra u Rudešu trenutno (2.HNL). Bio je i U-15 i U-17 reprezentativac Hrvatske dok je igrao u Zagrebu.
Dobro bi vam došao u napadu :)

neću da puno hvalim dečka, al je dobar :)
Nije, davno je Bazina otišao, u Austriji je sad kao trener koliko znam

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 14 maj 2013, 10:32

Kevin je napisao/la:
zeljo4life je napisao/la:Jel vruce dole?
taman, jučer hladno bilo danas taman, nemoze bolje..malo i danas pušika vjetar lagani
Znaci taman za tekme,haj fino,nisam znao da je i dole bilo zahladnilo...
Amare hvala ti...

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 115 gostiju.