zamorano je napisao/la:ŠB_Fidelis je napisao/la:Ovo gore o ''umjetnim tvorevinama'' necu komentirati, ocito pojedini ni ne znaju kad je klub nastao pa fantaziraju da je osnovan u 90im, a nije im bogami smetao kad su u najjacoj ligi tadasnje Jugoslavije (kad se vec time toliko svi dice) za Zelju (izmedju ostalih velikih imena toga doba) igrali igraci potekli upravo u tadasnjoj preteci Širokog Brijega ili sto i dan danas imaju u sastavu dva Širokobriježanina. Vama bih poklonio monografiju kluba, medjutim previse mi je stalo do iste. Eto nek je Grbavica (kao i svaki drugi stadion osim naseg) svaku utakmicu puna i nek je toliki silni grad moze ispuniti, pa taman.
To o namjestenosti takodjer necu komentirati. Doduse, da, vjerujem i sam da ce utjecati dosta na posjetu jer ljudi padaju na svakakve price, a kakvi su ljudi u BiH samo im treba nekakva izlika da ostanu doma.
No, to me ne zanima, ja cu abd biti, nadam se pobjedi i trofeju i mislim da smo u stanju to ostvariti i zaista je vec odavno vrijeme bilo.
Isto tako nadam se dobroj atmosferi, dobroj utakmici, fer igri kao sto je fakticki uvijek kad igraju Zeljo i Široki, dobrom sudjenju, sto je takodjer vecinom slucaj i na Pecari i na Grbavici, pa nek bolji pobijedi.
Drago ti je reci i to s ponosom da u Želji igraju dva momka iz Širokog...I nek igraju momci to ne smeta nikom,i sam vidiš da ne smeta...Ali kad ce kod vas igrati dva momka iz Sarajeva grada???? A da nisu Hrvati???? E po tome se vidi da ste "mali" i "limitirani" klub! I uvijek cete biti mali!....Sutra ne ocekujem nista,svejedno mi je ko ce osvojiti...I onako vi zviždite himnoj rodzenoj zemlji,i nepostujete istu! Al kad je ici u Evropu kroz takmicenja u BIH onda to može

Ne, nije stvar u tome da govorim kao s ponosom da ima Širokobrijezana u kadru Zeljeznicara (ili Sarajeva), svejedno mi je, drago mi je jedino sto je to samo jos jedna u nizu potvrda da smo jedan od najsportskijih gradova u BiH cinjenicno, nego govorim kako znaju pljuvati pojedinci i ''rezati'' na Široki Brijeg, pa onda kazu ''izuzetaka uvijek ima'' kad se sjeti da ima ''Lištičana'' i u svojim redovima. Nigdje veze, znaci moze mu biti drago da ima jednog Kvesica, npr., a istovremeno baciti uvredu kompletnom njegovom gradu, samim time vrijedjajuci i njega i mene i sve stanovnike istog. E TO je, momak moj, limitiranost i manjak velicine. No, u slucaju takvih je to samo selektivno vidjenje stvari i takva svijest.
Sto se tice tog drugog segmenta - ne znam. Jesam li ja vlasnik ili da ja nesto odlucujem tu? Nisam. Sto se mene tice dok ima rezultata i dok dobro ide, opravdano im je i opcenito ne znam sta se koga ima ticati politika kluba, niti je jedini takav u svijetu, niti se koga tice, a meni osobno (a vjerujem i vecini momaka ovdje) ne bi smetalo da igra tko god, samo nek daje sto posto, no kao sto rekoh nije na meni da ja nesto odlucujem, a nije ni na tebi da pricas tko je kao mali ili limitirani klub ili sta vec. Vrlo drsko, s obzirom da svaki, ali bas SVAKI klub u ovoj ligi ima stosta prvo pomesti ispred SVOG dvorista, pa tek onda doci pametovati drugima, i to je cinjenica, svidjala se tebi ili ne.
Himna? Znas da se svugdje iz protesta nekim stvarima zvizdi, u ovom slucaju je rijec o disfunkcionalnoj drzavi koja omalovazava prava Hrvata u istoj i to je cinjenica koliko god netko ironicno ili sarkasticno o tome pricao, to je samo dio problema. Ne vidim da je udarna vijest kad usred Barcelone zvizde spanjolskoj himni, no oni nemaju potrebu oko toga praviti spektakle i medjusobno se vrijedjati konstantno.
Sad, druga stvar, ja cu prvi reci da je to nekulturno i necu to napraviti osobno, cisto ''iskuliram'' s obzirom da mi ne pobudjuje nikakve emocije, odnosno imam svoju himnu, a postujem po mom vidjenju tudju (s obzirom da je nisam birao, niti volim da mi itko namece drzavne simbole i sve sto uz to ide), ali eto ako je bitno od toga napraviti vijest o ustasoidnoj sredini, pa eto nek pola ljudi il manjina zvizdi, onda u redu, nek smo mi u svijetu jedini primjer takvog cega.
I za kraj, to sve apsolutno NISTA ne znaci u konacnici osim sto dusebriznicima i sitnim dusama smeta, jer Široki Brijeg je u brojnim stvarima ispred brojnih i samo za primjer svima ostalima i apsolutno je za pohvalu unutar ovakve lige, htio to netko priznati ili ne.
Te stvari o drzavi i cemu vec mozes okaciti macku o rep u konacnici jer Široki u brojnim stvarima iskazuje veci stupanj postovanja i ispunjenja obveza prema istoj od koje ona ustvari ima KORISTI (lako je na papiru pricati nesto i kao voliti drzavu) nego svi ostali zajedno. NK Široki Brijeg je jedini klub koji drzavi ne duguje ni jedne jedine marke obveza i poreza, koji ima ciste racune unutar vremenskih intervala, znaci on je postuje time da ispunjava obveze prema istoj dok brojni placu i kukaju, te je usput sasvim pristojno predstavlja i u Europi.
Ali eto, ako je po tebi dovoljno biti nekakav samoproklamirani patriot i sta sve ne, toboze probosanski klub, a kad trebaju neke stvari na naplatu doci kukati i plakati, onda u redu, eto nek drzava, pa samim time i premijer liga, vise ima koristi od takvih nego od sredjenog kluba koji sve sto ima je stekao vlastitim ulaganjem, trudom i radom.
Genijalno rezoniranje. Cudo nismo vec na razini bundeslige s takvom logikom.
Zaista, nemoj pisati na temi ako ce ti postovi biti ovakvi, samo me bezveze tjeras da diseciram elementarne stvari, plus ces prizvati sada masu padobranaca ili djece da komentiraju ovo na svoj ''osebujni nacin''.
Jednostavno nemoj.
...Život za Široki...