Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

avenija
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la avenija » 24 avg 2018, 11:28

DobojskiManijak je napisao/la:
irfo je napisao/la:
GOAT je napisao/la:@MortemHz
Ne mozes poredit kupovinu ekipa kao sto su Sarajevo i Celik i kupovinu ekipe kao sto je Zeljo.Mi imamo vrijednosti preko 10 miliona.Samo zemlja koju imamo vrijedi par miliona plus stadion.Sta ima Celik sta ima FKS ?Znaci kad bi vas neko stavio na aukciju pocetna cjena bila bi 0 a Zelji 15 mil.Uostalom ne vjerujem da bi Manijaci dozvolili da klub padne u privatno vlastnistvo.
Prije tri godine procjenjena vrijednost imovine FK Zeljeznicar je bila 20 miliona, sada je to vjerovatno oko 30
Elaborat koji je urađen od strane ovlašten kuće vrijednost imovine je procijenjio na preko 20 miliona KM (2016)a s obzirom da je u pitanju preko 30.000 m2 zemljišta + objekti koji su uknjiženi 1/1 na UG FK Željezničar ta vrijednost (trenutno na cijene nekretnina i zemljišta u Sarajevu) je preko 30 i više miliona.
za ovog smogovca koji kaže da je Željo privatno vlasništvo Senada Misimovića:

FK Željezničar odnosno njegova imovina su vlasništvo svi članova koje zastupa Skupština od 52 člana satsvljena od legendi kluba,sponzora,navijača iz cijele BiH itd.Skupštini se redovno dostavljaju svi izvještaji o poslovanju a o imovini ,prodaja nekretnina ili zaduživanje saglasnost može dati samo Skupština.

Za navijača kluba koji se prodao nekom turskom Hašimagi kojem je zabranjen rad u Turskoj i klub koji nema svoj pokretni WC u vlasništvu previše pametuješ jer da niste platili FK Džajiću da opstruira dogovor sa Borcem danas bi bili u Prvoj ligi FBiH odnosno vjerovatno se ugasili.
Koliko si naivan i glup pokazuje da te jedan forumas iz tuzle koji samo promjeni avatar ucini smijesnim, sad zamisli koliko si glup u odnosu milionera turcina.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

DobojskiManijak
Kontakt:

Post Postao/la DobojskiManijak » 24 avg 2018, 11:35

Prije tri godine procjenjena vrijednost imovine FK Zeljeznicar je bila 20 miliona, sada je to vjerovatno oko 30[/quote]

Elaborat koji je urađen od strane ovlašten kuće vrijednost imovine je procijenjio na preko 20 miliona KM (2016)a s obzirom da je u pitanju preko 30.000 m2 zemljišta + objekti koji su uknjiženi 1/1 na UG FK Željezničar ta vrijednost (trenutno na cijene nekretnina i zemljišta u Sarajevu) je preko 30 i više miliona.
za ovog smogovca koji kaže da je Željo privatno vlasništvo Senada Misimovića:

FK Željezničar odnosno njegova imovina su vlasništvo svi članova koje zastupa Skupština od 52 člana satsvljena od legendi kluba,sponzora,navijača iz cijele BiH itd.Skupštini se redovno dostavljaju svi izvještaji o poslovanju a o imovini ,prodaja nekretnina ili zaduživanje saglasnost može dati samo Skupština.

Za navijača kluba koji se prodao nekom turskom Hašimagi kojem je zabranjen rad u Turskoj i klub koji nema svoj pokretni WC u vlasništvu previše pametuješ jer da niste platili FK Džajiću da opstruira dogovor sa Borcem danas bi bili u Prvoj ligi FBiH odnosno vjerovatno se ugasili.[/quote]

Koliko si naivan i glup pokazuje da te jedan forumas iz tuzle koji samo promjeni avatar ucini smijesnim, sad zamisli koliko si glup u odnosu milionera turcina.[/quote]

@avenija
da ti kažem da si glup neću jer nisi ti kriv za to već onaj ko te napravio tako glupog i primitivnog. Genetika je čudo

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 24 avg 2018, 11:44

Znam za Slogu iz Doboja al za manijake iz Doboja prvi put čujem,.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 avg 2018, 11:49

chily-rz je napisao/la:Znam za Slogu iz Doboja al za manijake iz Doboja prvi put čujem,.
Mozda je to malo cudno navijacu nekog manjeg kluba ali Zeljo ima navijace po cijeloj drzavi, kazem opet razumijem kad se cudi navijac nekog manjeg kluba odkud da neko navija za neki klub a da nije iz tog grada ili regiona
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 24 avg 2018, 11:50

irfo je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:Znam za Slogu iz Doboja al za manijake iz Doboja prvi put čujem,.
Mozda je to malo cudno navijacu nekog manjeg kluba ali Zeljo ima navijace po cijeloj drzavi, kazem opet razumijem kad se cudi navijac nekog manjeg kluba odkud da neko navija za neki klub a da nije iz tog grada ili regiona
pa ja ima smisla ,pogotov kad se naredaju banovicani orahovicani i ini iza transa raja iz sarajva :lol:

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 24 avg 2018, 11:52

Kako nisi cuo nedavno je bilo u avazu manijak iz doboja siluje babe po parkovima

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 24 avg 2018, 11:58

irfo je napisao/la: Mozda je to malo cudno navijacu nekog manjeg kluba ali Zeljo ima navijace po cijeloj drzavi, kazem opet razumijem kad se cudi navijac nekog manjeg kluba odkud da neko navija za neki klub a da nije iz tog grada ili regiona
Pa s obzirom da mi Doboj nije daleko i da imam neke konekcije tamo moram da ti kažem da sam iznenađen,ja ih nisam vidio u Doboju još,.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 24 avg 2018, 12:39

https://en.m.wikipedia.org/wiki/FK_Željezničar_Doboj
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 avg 2018, 14:18

Solidnu karijeru ima ovaj Veselinović, mislim da će ubosti sa njim.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 24 avg 2018, 14:24

Neznatna brojka u svakom slučaju. Vjerovatno se radi o Doboj Jugu ili Doboj Istoku, s obzirom da u gradu nije toliki broj Bosnjaka. Za Istok znam da ima i HZ i nekada FKR. TM Gracanica, Zivinice, Lukavac, sve skupa stotinjak ljudi a svaka podruznica ima svoju krpu.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Harika
Kontakt:

Post Postao/la Harika » 24 avg 2018, 14:34

Doboj Istok kao i Doboj jug imaju velike ekipe manijaka.
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 24 avg 2018, 14:48

Jel ovaj veselinovic igrao za lijepu njihovu
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 24 avg 2018, 14:57

Upoznao sam mnogo Dobojlija koji navijaju za Zelju. Vrlo moguce je da ih privlaci Zeljo jer imaju svoj dobojski Zeljeznicar. Ali Zeljo zaista ima i imao je prije rata navijace sirom Bosne i Hercegovine.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 24 avg 2018, 15:16

VolimTz je napisao/la:
Neznatna brojka u svakom slučaju. Vjerovatno se radi o Doboj Jugu ili Doboj Istoku, s obzirom da u gradu nije toliki broj Bosnjaka. Za Istok znam da ima i HZ i nekada FKR. TM Gracanica, Zivinice, Lukavac, sve skupa stotinjak ljudi a svaka podruznica ima svoju krpu.
Dole ljude generalno i ne zanima fudbal, barem ovaj premijerligaški, dosta više prate neke srpske lige.

U gradu imaš 20% Bošnjaka, ali su zato sela isključivo "naša". Srbi dole dođu kao stoka u toru, sa svih strana okruženi Bošnjacima. Ono što sam primijetio kod naših Bošnjaka jeste da ih dosta favorizira dobojsku Slogu, nije im to mrska ekipa, a mnogi navijaju za neke lokalne timove... ima uvijek nešto sitno raje što navija za Želju, Sarajevo i Čelik ali oni su kap u moru. Za Želju i Sarajevo se navija jer su to najveći bošnjački klubovi u državi, a za Čelik jer je dosta Dobojlija bilo u izbjeglištvu u Zenici.

Kao što rekoh dosta ih navija za svoje lokalne timove i mnogi su igrali fudbala, to je zeza, trening pa pivo poslije treninga i utakmice, društvo, roštilj, provod.... ponekad bude jako kad idu kod Srba u Paklenicu na gostovanje i tako :D Željo iz Pridjela nikakve veze nema sa ovim Željom osim što su bili dobro finansirani kad su željeznice bile ko NATO... bio sam kod njih u gostima i na treningu, normala raja.

Imali smo i mi u Zenici našeg Željezničara :D
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

DobojskiManijak
Kontakt:

Post Postao/la DobojskiManijak » 24 avg 2018, 15:19

bivša dobojska regija (Doboj,Tešanj,Teslić,Maglaj,Derventa,B.Brod a danas Doboj-Jug i istok) i danas imaju veliki broj navijača koji navijaju za Želju.Isto tako ima raje koja navija i za Sarajevo ali je manji broj.Klubovi sa tradicijom kao što je Željo,Sarajevo,Čelik ,Sloboda ne mogu se ograničavati na samo svoje gradove.Željo je kroz projekte obnove Grbavice dokazao da postoji tu potencijal.Meni nije teško da svaki mjesec iz Doboja odem na Grbavicu makar jedan put a nekada i više iako to košta novca i vremena.Prošle godine je Željo gostovao u Jelahu ,Sarajevo u Tešnju i to je način na koji širiš svoju bazu.

A moja veza sa Željom potiče od vremena kada je rahmetli djed koji je radio na željeznici u Doboju bio veliki navijač i član Želje ( sarajevskog) iako nam ni dobojski nije mrzak čak šta više draži od Sloge.

moglo bi se sada ovdje pisati o tome da raja koja živi u Sarajevu,Tuzli ili nekom drugom gradu ne ode u godni dva puta na tekmu svoga kluba a ko fol voli svoj klub i pravi je Manijak,Hordaš ,Robijaš ali samo na netu.

Hans
Kontakt:

Post Postao/la Hans » 24 avg 2018, 16:37

robertkosar je napisao/la:Jel ovaj veselinovic igrao za lijepu njihovu
Covjek je Srbin...

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 24 avg 2018, 17:44

Marsal je napisao/la:
VolimTz je napisao/la:
Dole ljude generalno i ne zanima fudbal, barem ovaj premijerligaški, dosta više prate neke srpske lige.

U gradu imaš 20% Bošnjaka, ali su zato sela isključivo "naša". Srbi dole dođu kao stoka u toru, sa svih strana okruženi Bošnjacima. Ono što sam primijetio kod naših Bošnjaka jeste da ih dosta favorizira dobojsku Slogu, nije im to mrska ekipa, a mnogi navijaju za neke lokalne timove... ima uvijek nešto sitno raje što navija za Želju, Sarajevo i Čelik ali oni su kap u moru. Za Želju i Sarajevo se navija jer su to najveći bošnjački klubovi u državi, a za Čelik jer je dosta Dobojlija bilo u izbjeglištvu u Zenici.

Kao što rekoh dosta ih navija za svoje lokalne timove i mnogi su igrali fudbala, to je zeza, trening pa pivo poslije treninga i utakmice, društvo, roštilj, provod.... ponekad bude jako kad idu kod Srba u Paklenicu na gostovanje i tako :D Željo iz Pridjela nikakve veze nema sa ovim Željom osim što su bili dobro finansirani kad su željeznice bile ko NATO... bio sam kod njih u gostima i na treningu, normala raja.

Imali smo i mi u Zenici našeg Željezničara :D
Otkud ti znas da je Zeljeznicar bosnjacki klub

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 avg 2018, 18:06

Disciplinska komisija je na svojim zasjedanjima donijela veliki broj odluka o izmirenju dugova pojedinih klubova iz Premijer lige, dok je druge "nagradila" novčanim kaznama zbog različitih propusta.

Mjesec august je bio posebno "koban" za FK Željezničar s obzirom da je ovom klubu izrečeno nekoliko novčanih kazni u ukupnom iznosu od 18.500 KM.

Željezničar je kažnjen zbog slabe organizacije i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača ovog kluba na susretima protiv Sarajeva i Zrinjskog na Grbavici. Sa druge strane, FK Sarajevo je kažnjeno sa 1500 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača ovog kluba na gradskom derbiju.

:tokralju:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 24 avg 2018, 18:20

Željezničar - 18.500 KM (propusti u organizaciji utakmice i upotreba pirotehničkih sredstava, slaba organizacija utakmice te upotreba pirotehničkih sredstava više puta tokom sezone)

Ukoliko se počinjeni prekršaj iz člana 57. Disciplinskog pravilnka NS/FS BiH ponovi,
FK “ŽELJEZNIČAR” Sarajevo kaznit će se kaznom zabrane prisustva gledalaca na
tribini na kojoj je korištena pirotehnika u skladu sa članom 57. Disciplinskog
pravilnika NS/FS BiH.

Čelik - 16.500 KM (dugovanja prema bivšim igračima) krajnji rok isplate igračima je 14.09.2018, u protivnom slijedi suspenzija odigravanja prvenstvenih utakmica.
Čelik - 2.500 KM (upotreba pirotehničkih sredstava)
Krupa - 14.000 KM (finansijskog dugovanja po osnovu Odluke Komisije za registraciju, status i transfer igrača)
Sloboda - 5.000 KM (upotreba pirotehničkih sredstava)
Sarajevo - 1.500 KM (upotreba pirotehničkih sredstava)
Široki Brijeg - 1.000 KM (propusti u organizaciji utakmice i upotreba pirotehničkih sredstava)

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 24 avg 2018, 18:27

Čuj nekom viša nekom manja kazna za pirotehniku, kakav je to pravilnik po kojem oni ovo određuju da mi je znati. :D
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.