Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
5
19%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
8
30%
4) St.Pauli
5
19%
5) Mainz
4
15%
6) Augsburg
4
15%
7) Union Berlin
1
4%

Ukupno glasova: 27

amerosm
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la amerosm » 09 mar 2012, 00:26

spielführer_21 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:a izgleda MAFIJI (citaj sudacka organizacija DFB-a) nije dovoljno da u Bundesligi utjecu na ishod utakmice vec su to prenijeli i u Evropu. Nijemci nikad nisu imali gore sudije i proci ce izgleda dosta vremena dok neko dodje u sami svijetski vrh.
Misliš na utakmicu United-Bilbao?
Da mislim na tu utakmicu. Iskreno drago mi je sto je Bilbao pobjedio - jer cijenim takve ekipe - ali one greske se ne smiju desavati na Evropskoj sceni gdje ta odluka moze odluciti o ispadanju ili prolazu u naredni krug takmicenja.
Prvenstvo je drugacije i tu imas prilike da ispravis sudijsku kradju u nekim drugim utakmicama, no u Evropi to nije slucaj.

Jedini dio DFB-a i Njemackog fudbala koji ne cijenim jesu sudije. Pa samo je dovoljno pogledati statistiku koja kaze da svako kolo u prosjeku na tri utakmice njihovim odlukama utjecu na rezultat. Mislim da bi nakon skandala iz 2005.godine Krug i Fandel morali malo bolje poducavati sudije.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 09 mar 2012, 00:36

amerosm je napisao/la:
spielführer_21 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:a izgleda MAFIJI (citaj sudacka organizacija DFB-a) nije dovoljno da u Bundesligi utjecu na ishod utakmice vec su to prenijeli i u Evropu. Nijemci nikad nisu imali gore sudije i proci ce izgleda dosta vremena dok neko dodje u sami svijetski vrh.
Misliš na utakmicu United-Bilbao?
Da mislim na tu utakmicu. Iskreno drago mi je sto je Bilbao pobjedio - jer cijenim takve ekipe - ali one greske se ne smiju desavati na Evropskoj sceni gdje ta odluka moze odluciti o ispadanju ili prolazu u naredni krug takmicenja.
Prvenstvo je drugacije i tu imas prilike da ispravis sudijsku kradju u nekim drugim utakmicama, no u Evropi to nije slucaj.
Eh, imali su grešaka, to stoji, ali nisu baš samo Manchestera oštetili. Prvo nije suđen penal za Athletic u 19. min...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 mar 2012, 13:11

Hannover i Schalke imaju velike šanse za prolaz dalje, mada će plavcima biti izuzetno teško protiv Twentea koji igra u odličnoj formi a dovoljno govori i činjenica da su prošlog vikenda u gostima pregazili PSV sa 2:6.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

nime_tm87
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la nime_tm87 » 09 mar 2012, 20:06

Hajde veceras Stutgart ukazao sam vam povjerenje na kladari, nemojte iznevjeriti isto. :D

Arminn
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la Arminn » 09 mar 2012, 20:21

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 10 mar 2012, 11:36

Duttonja odlucio osuncati hinduska muda na katalonskom suncu. :twisted: Zadobio je opekotine "sedmog" stupnja. :lol:

Schalke je pokraden k'o svicarski Jevreji. Ocekujem kompenzaciju u revansu. :mrgreen:

Slomkina utvrda je nosvojiva ove sezone, prolaz u ftraljfinale ne dolazi u pitanje.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 mar 2012, 11:46

Za onaj dosuđeni penal Thomsonov njemački mediji kažu da je najveća krađa u historiji fudbala :) . A svi zaboravili šta je nama taj Škot uradio. Doduše neki dan za vrijeme prijateljske utakmice Njemačka - Francuska komentator je spomenuo kako su Francuzi otišli na EURO nakon jako sumnjivog jedanesterca.

A Slomkić gazi i gazi. Ma majstor je taj čovjek. Ako se ne desi nište nepredviđeno ide Hannover dalje.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 10 mar 2012, 13:09

Sljedeće sedmice sva tri njemačka predstavnika igraju kući, tako da njihovim protivnicama dajem minimalne šanse u nadanja za prolaz dalje.
Evo odoh sada da odgledam taj famozni penal...
:o :o
Definitivnio najveća krađa u historiji nogometa. :evil:
Al' ovo može biti samo dodatni motiv da ih Plavi bukvalno razbiju, jer koliki nečovjek moraš biti da se u ovakvoj situaciji okrećeš sudiji i tražiš nešto što i sam znaš da je laž, prevara.
Takvih likova ima na bacanje, nikad mi neće biti jasni. :roll:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 mar 2012, 13:14

Jedan Švabo ispada, pa vidjećemo ko ja dajam najviše šanse Bayernu :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 mar 2012, 13:59

legenda reala je napisao/la:Jedan Švabo ispada, pa vidjećemo ko ja dajam najviše šanse Bayernu :mrgreen:
Kvota je popunjena, Leverkusen je vec ispao. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 10 mar 2012, 17:37

Zidan šesti put zaredom. :geek:
I onda pogledam tabelu te vidim kako je Mainz tek 11. :mrgreen:
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 mar 2012, 17:46

Bertrand je napisao/la:Zidan šesti put zaredom. :geek:
I onda pogledam tabelu te vidim kako je Mainz tek 11. :mrgreen:
Prosli put se izjednacio s Bobicem, a u ovoj tekmi ga prestigao. :mrgreen:
I sto je zanimljivo, samo na tekmi na Allianz Areni dato 8 golova, dok je u nasoj ligi ukupno bilo 9 golova :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 mar 2012, 17:59

Bayern se raspucao...nadam se da su ostavili nesto i za Basel.

Gladbach opet bez pobjede...mogli bi na kraju ostati i bez lige prvaka :?

Hertha izgubila :lol: ..u duelu sa 3 crvena kartona.

Zidan nastavio sa odlicnim igrama...Leverkusen opet razocarao svoje navijace.

Klare

Post Postao/la Klare » 10 mar 2012, 18:08

adnan24 je napisao/la:Hertha izgubila :lol:

:D :D
Zar se toliko veseliš njihovom kiksu? :lol:

No, vidi šta bi nam još drago i interesantno bilo.
Recimo danas Augsburg pobijedi, eto Herthe u crvenoj zoni, zato navijajmo za Augsburg. :lol:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 10 mar 2012, 18:18

Klare je napisao/la:Zar se toliko veseliš njihovom kiksu? :lol:

Posteno govoreci...poslije "nase" borbe za titulu,prva zelja mi je njihov povratak u cvajtu :mrgreen:
Klare je napisao/la:No, vidi šta bi nam još drago i interesantno bilo.
Recimo danas Augsburg pobijedi, eto Herthe u crvenoj zoni, zato navijajmo za Augsburg. :lol:

:lol: :lol:

Ma bice vremena za Augsburg i poslije ovog kola :D

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 mar 2012, 18:23

Gladbach iako posustaje, sumnjam da ce izgubiti ligu prvaka, ipak imaju preveliku zalihu u odnosu na pratioce.
Njima bi idealno bilo ako bi uspjeli odrzati tu trecu poziciju za koju su i Rudari dobrano zagrijani, jer mali koeficijent im moze donijeti neku od ekipa koje igraju u najjacim ligama Europe.

Cekamo Dortmund pa da s hajrom pokupimo neke pare. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 10 mar 2012, 18:26

ma samo da je to treće mjesto kako uzet do kraja... valjda ćemo izdržat...
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 mar 2012, 19:42

Nicolai Muller zabio najbrži gol ove sezone nakon 57 sekundi je već doveo svoj Mainz u vodstvo. Mainz ostvario još jednu važnu pobjedu i sve je bliže da definitivno osigura opstanak.
Koeln pobijedio Herthu u hektičnoj utakmici koju je Koeln završio s 9, a Hertha s 10 igrača. Između ostalih i Podolski dobio crveni karton, koji je bio dosta diskutabilan.
Leverkusen nastavio sa serijom loših rezultata, nakon potopa u Barceloni, danas poraz od Vukova.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 10 mar 2012, 20:32

Ipak se i Augsburg nešto pita u ovoj ligi, a tako sam bio uvjeren da se njih apsolutno ništa ne pita. :lol:

Moram priznati da ih nisam često pratio, ovo je bila nakon one protiv Bayerna tek druga utakmica da ih gledam.
I moram priznati pokupiše mi simpatije. :D
Borbeni, a tu se izdvaja vezni dvojac Hosogai-Baier, te stoper Sankoh.
Baier zna s loptom, to se vidi, možda i jedini znalac u ovoj ekipi, dok im onaj napadač Belinghausen nema fudbalsko znanje, ali je ogromna radilica.
Jentsch nije zaboravio braniti :mrgreen: , a onaj trener je pravo simpatičan :mrgreen: , kako miran, staložen čovjek, za nepovjerovati. :D
Važan bod za njih, a Hertha ode u crveno. :D

Utakmice su bile dosta zanimljive(valjda zbog onog bombardovanja Hoffenheima :mrgreen: ), putnici za Evropu skoro da su poznati, međutim ta borba za opstanak će biti neizvjesna do samog kraja.
Freiburg i Augsburg u usponu, Kaiserslautern tu i tamo, a ova Hertha bi mogla ponovo zaj.ebati. :?

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 mar 2012, 20:37

Augsburg je igrao večeras hrabro, odvažno a i dosta pametno. Nema kod njih puno hektike u igri, a brzo oni šaltaju i prema naprijed, solidno kombiniraju, mogli su i do gola. A vidio sam i u prethodnim utakmicama da tu potencijala ima. Ja bi volio da oni i Hertha ostanu u ligi, ali bit će gusto, jedan od ta 2 kluba bi mogao opstat direktno a drugi ići u doigravanje. Iako diže se i Freiburg, nekako mi je ipak K'lautern u najgoroj situaciji, ali ne treba ih otpisat.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.