I rekao sam da moze se uraditi stadion bez nosivih stubova na tribini i kod nas, samo cijena trenutno ne opravdava postavljanje. Cijene ulaznica preniska, period povratka ulozenog predug. Planirani krov ce biti poprilicno jeftin i zamjena istog ce biti validna opcija (moze se ovaj onda iskoristiti za kamp kojeg cemo valjda imati do tada) kada klub finansijski bude vrtio minimum 20-30 miliona KM godisnje te mu krov od 5 miliona KM (za tri tribine) nece predstavljati omcu oko vrata. Ili da opcina/kanton odluce ga finansirati sto se nece desiti. Kada se razmisli, bolje je postaviti ovakav krov ako ce odmah doci u 2018. (postavljanje ovakvog krova bi islo veoma brzo) nego cekati do 2023-2025 na neki moderni jer do tada bi ovaj opravdao cijenu svog postavljanja.
Pokusao sam pronaci cijenu postavljanja krovne konstrukcije kod Westfalenstadion no nisam mogao pronaci. Siguran sam da je cijena poprilicno velika te iako je Grbavica manja tesko moze biti realna, nazalost. Ispravime, pa da odmah krenem u kampanju za promjenu projekta krova na stadionu

Postavljanje svjetskih arena definitivno ne moze biti adekvatan primjer za nase uslove iako i ja forisam da uzori za Sarajevo budu evropski velegradi ali odredjene granice se uvijek poznaju, a one su prvenstveno tu zbog finansijskih sredstava.
FrancescoTotti je napisao/la:
Nije bokocrt vec presjek
Da nisi u gradjevini/arhitekturi slucajno, vidim lijepo pricas o arhitektonskim analizama, ili jednostavno volis stadione pa se ovoliko angazujes
Ovo oko krovova sto ste pricali, nisam ni ja bio upoznat sa tim propisima u nasoj zemlji, al kakvi god da su krovovi u engleskoj znam da bi celicni resetkasti nosaci oslonjeni na zatege rijesili sav problem pa da zivimo u Sibiru a ne Bosni. Jest skuplje ali je ljepse i kvalitetnije od bilo kojeg drugog nacina.
Ps - za li neko do koje visine ide istok?
Nisam u tim strukama, samo volim pratiti izgradnju infrastrukture i prostorno planiranje

jedino sam imao u osnovnoj skoli cetiri godine tehnicki odgoj i to je to, greske se mogu provuci