Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

OnlyUnited
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la OnlyUnited » 15 apr 2015, 23:02

Ne bi taj Matu pohvalio nema sanCe. :puke:
- Ed Woodward for Prime Minister !

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 15 apr 2015, 23:08

rio_Ferdy88 je napisao/la:Kakav Bale, taj je u kanalu, dubljem od Marijanskog rova :mrgreen:

Morali bi oni nama plaćati da ga uzmemo :kafa:
Taj će da eksplodira čim zakorači van Real Madrida. Samo gledaj ...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 15 apr 2015, 23:31

OnlyUnited je napisao/la:Ne bi taj Matu pohvalio nema sanCe. :puke:
Pohvalio sam Hereru i Blinda jer bi od njih u buducnosti moglo biti nesto.

Mata se popravio kao i Felaini koji se daleko najvise bori i ima najvecu zelju da se dokaze. Al jbg, limiti su limiti. Felaini jos moze biti od koristi, dobar je za bunarenja i ulaska sa klupe, ako bi Junajted postao ozbiljna ekipa. Moze se iskoristiti za odredjene takticke postavke.

Mata je dizelas, propao ko zeton. Ovaj kratki bljesak je samo to, bljesak. Nema za njega blistave buducnosti na OT. Isto slucaj sa Jangom koji je malo bljesno....

Junajted je najtanji na poziciji koju igra Mata. Bas tu je potreban jedan igrac koji donosi prevagu i koji zna gurnuti loptu prema naprijed u pravi cas.

Razlika izmedju mene i vas pojedinih je sto mene par utakmica ne moze zavarati. Pa ovdje je bilo kolektivnog drkanja na Nanija kada bi zablistao. To je takav tip igrac, veliki potencijal u nogama i provalija u glavi. Jasno da nekada talenat mora eksplodirati, posebno ako pritisak nije veliki..... Mata ima znanje, pa nije lik bezveze bio jedan od najboljih u Valensiji i sasvim dobar u Celziju jedno vrijeme..... Logicno je da ce nekada proraditi ako ga pustis da igra. Jedno je ipak sigurno, u kontinuitetu dobar ne moze biti. Isti je slucaj sa Felainiom, Jangom itd. Razlika je ta sto Felaini i Jang mogu istrpiti klupu a Mata ne moze. Dakle, treba ga prodati i probati loviti Veratija, Eriksena ili nekoga slicnog.....
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 apr 2015, 23:31

Bale je apsolutno dominirao u PL. Sada je bolji igrac, i kada bi dosao u United vjerujem da bi dobacio do 20+ golova u sezoni. Bez problema. Samo mu treba samopouzdanja. Sumnjam da ce ga pustit. Depay je done deal ja mislim. Uz Younga, povratak Nania, boljeg Angela i Januzaja za kojeg konacno ima pozicija u ovom sistemu, mirni smo sto se tice krila. Plus Mata igra "lazno" krilo.

Januzaja je poremetilo totalno sto smo usli u sezonu sa 3-5-2 gdje jednostavno nije bilo pozicije za njega. Nije uhvatio formu i nije imao samopouzdanje. Sada je to 4-3-3/4-1-4-1 i njemu to odgovara vise. Vec mu je ova sezona propala, ali od sljedece ocekujem ponovo pravog Adu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 15 apr 2015, 23:35

Cartman je napisao/la:Bale je apsolutno dominirao u PL. Sada je bolji igrac, i kada bi dosao u United vjerujem da bi dobacio do 20+ golova u sezoni. Bez problema. Samo mu treba samopouzdanja. Sumnjam da ce ga pustit. Depay je done deal ja mislim. Uz Younga, povratak Nania, boljeg Angela i Januzaja za kojeg konacno ima pozicija u ovom sistemu, mirni smo sto se tice krila. Plus Mata igra "lazno" krilo.

Januzaja je poremetilo totalno sto smo usli u sezonu sa 3-5-2 gdje jednostavno nije bilo pozicije za njega. Nije uhvatio formu i nije imao samopouzdanje. Sada je to 4-3-3/4-1-4-1 i njemu to odgovara vise. Vec mu je ova sezona propala, ali od sljedece ocekujem ponovo pravog Adu.
Bejl je pojeo **** sto je otisao u Real. Pa on pored Ronalda ne moze pokazati ni 30% potencijala. Slican su tip igraca, s tim da je Ronaldo bolji i dominantniji. Ronaldo je noz u srce Bejlovog samopouzdanja.

Zelio sam da dodje u Junajted vise nego ista..... Ni sada mi ne bi bilo krivo, mada se ne bih radovao kao prvi put.

U svakom slucaju, iz Madrida treba ici ako zeli biti zapamcen kao igrac van okvira Velsa.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Ahonen
Kontakt:

Post Postao/la Ahonen » 15 apr 2015, 23:42

Valencia je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Bale je apsolutno dominirao u PL. Sada je bolji igrac, i kada bi dosao u United vjerujem da bi dobacio do 20+ golova u sezoni. Bez problema. Samo mu treba samopouzdanja. Sumnjam da ce ga pustit. Depay je done deal ja mislim. Uz Younga, povratak Nania, boljeg Angela i Januzaja za kojeg konacno ima pozicija u ovom sistemu, mirni smo sto se tice krila. Plus Mata igra "lazno" krilo.

Bejl je pojeo **** sto je otisao u Real. Pa on pored Ronalda ne moze pokazati ni 30% potencijala. Slican su tip igraca, s tim da je Ronaldo bolji i dominantniji. Ronaldo je noz u srce Bejlovog samopouzdanja.

Zelio sam da dodje u Junajted vise nego ista..... Ni sada mi ne bi bilo krivo, mada se ne bih radovao kao prvi put.

U svakom slucaju, iz Madrida treba ici ako zeli biti zapamcen kao igrac van okvira Velsa.
nigdje veze. hajde objasni onda kako pored istog ronalda, s obzirom na prilagodbu i da nije odradio pripreme, prosle sezone odradi odlicnu sezonu.
ocigledno ne gledas real. covjek je beskoristan, nevjerovatno limitiran igrac tehnicki, na malom prostoru nije odigrao dva dobra dupla pasa za 2 godine.
uz to se ne trudi, niti igra odbranu kao prosle sezone. uvjerljivo najgori igrac reala ove sezone.
njemu spanska liga nikako ne odgovara. i prosle sezone je to u spaniji izgledalo prosjecno dok je u ligi prvaka bio odlican.
jednostavno covjek je kao sto rekoh limitiran na malom prostoru gdje ga u spaniji dupliraju dok je u engleskoj imao vise prostora i samim tim bolje igrao.
smijesno je uopste traziti bilo kakva opravdanja za njega ukoliko gledas real ove sezone.
Zadnja izmjena: Ahonen, dana/u 15 apr 2015, 23:43, ukupno mijenjano 1 put.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 15 apr 2015, 23:42

@Valencia

Pogledaj malo Matine asistencije od kako je dosao u epl. Djeluje tromo, al' vjeruj majstor svoje vrste, tehnicki potkovan i uz dobrog saradnika (Andera u ovom slucaju) moze mnogo toga.

Problem Mate u Unitedu je (ne)jasan. Od kako je dosao "sistem se trazi". Pod Moyesom ni Iniesta iz najboljih dana ne bi uradio nesto zapazeno, takodjer i dobar dio ove sezone, a komentari tog tipa su vezani upravo za ovaj period. Juan nije igrac koji ce spektakularnim potezima privuci paznju (mada je prijem vrijedan toga) ili nekim pasovima rastavljati protivnicke odbrane, ali u timskim kombinacijama, kao protiv Citya npr., radi odlican posao.

Slobodno pregledaj taj mec, al' ovog puta sa fokusom na pomenutog. Zapazit ce da taj citav posjed, ofanzivni sistem, prenos lopte, ritam, uveliko zavisi od ovog igraca.
Isto slucaj sa Jangom koji je malo bljesno
Young ocito ima preyeben mentalitet kada je od predmeta sprdnje izrastao u ozbiljnu alternativu. Luj vjeruje u ovog igraca, a ovaj mu vraca sjajnim partijama tokom cijele sezone. Pa sjecas se da je i na wing backu bio odlican. Radi strasnu defanzivnu, sa Blindom pisa protivnike po toj strani. Po meni, otkrice sezone.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 15 apr 2015, 23:45

Valencia je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la:Ne bi taj Matu pohvalio nema sanCe. :puke:
Pohvalio sam Hereru i Blinda jer bi od njih u buducnosti moglo biti nesto.

Mata se popravio kao i Felaini koji se daleko najvise bori i ima najvecu zelju da se dokaze. Al jbg, limiti su limiti. Felaini jos moze biti od koristi, dobar je za bunarenja i ulaska sa klupe, ako bi Junajted postao ozbiljna ekipa. Moze se iskoristiti za odredjene takticke postavke.

Mata je dizelas, propao ko zeton. Ovaj kratki bljesak je samo to, bljesak. Nema za njega blistave buducnosti na OT. Isto slucaj sa Jangom koji je malo bljesno....

Junajted je najtanji na poziciji koju igra Mata. Bas tu je potreban jedan igrac koji donosi prevagu i koji zna gurnuti loptu prema naprijed u pravi cas.

Razlika izmedju mene i vas pojedinih je sto mene par utakmica ne moze zavarati. Pa ovdje je bilo kolektivnog drkanja na Nanija kada bi zablistao. To je takav tip igrac, veliki potencijal u nogama i provalija u glavi. Jasno da nekada talenat mora eksplodirati, posebno ako pritisak nije veliki..... Mata ima znanje, pa nije lik bezveze bio jedan od najboljih u Valensiji i sasvim dobar u Celziju jedno vrijeme..... Logicno je da ce nekada proraditi ako ga pustis da igra. Jedno je ipak sigurno, u kontinuitetu dobar ne moze biti. Isti je slucaj sa Felainiom, Jangom itd. Razlika je ta sto Felaini i Jang mogu istrpiti klupu a Mata ne moze. Dakle, treba ga prodati i probati loviti Veratija, Eriksena ili nekoga slicnog.....
Ispisana gomila gluposti.

Argumentovano neću ni pokušati odgovoriti, dovoljno je imati minimalan nivo kognitivnih sposobnosti i trunku pameti za shvatiti da griješiš. I to ne po prvi put, dapače, po pravilu i bez prestanka.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 15 apr 2015, 23:57

Ahonen je napisao/la:
nigdje veze. hajde objasni onda kako pored istog ronalda, s obzirom na prilagodbu i da nije odradio pripreme, prosle sezone odradi odlicnu sezonu.
ocigledno ne gledas real. covjek je beskoristan, nevjerovatno limitiran igrac tehnicki, na malom prostoru nije odigrao dva dobra dupla pasa za 2 godine.
uz to se ne trudi, niti igra odbranu kao prosle sezone. uvjerljivo najgori igrac reala ove sezone.
njemu spanska liga nikako ne odgovara. i prosle sezone je to u spaniji izgledalo prosjecno dok je u ligi prvaka bio odlican.
jednostavno covjek je kao sto rekoh limitiran na malom prostoru gdje ga u spaniji dupliraju dok je u engleskoj imao vise prostora i samim tim bolje igrao.
smijesno je uopste traziti bilo kakva opravdanja za njega ukoliko gledas real ove sezone.
Brale, SAMOPOUZDANJE, kljucna rijec.

Pa vidi igrace poput Ibisevica recimo.... Lik je dobar golgetar, ali sada tribinu pogoditi ne moze, jer nema samopouzdanja.... Onda Kaka? Onda Seva u Milanu? Aj da ne navodim primjere, ima ih 2 miliona....

Bejl gradi samopouzdanje kada ima slobodu u igri, kada moze opaliti bez da ga iko ruzno pogleda, kada moze krenuti u solo prodor bez da neko odmahne rukom, kada moze izvesti svaki prekid, kada ga ekipa tretira kao lidera, kada..... Dakle, Bejl je rodjeni lider! Pored Ronalda to ne moze biti i to ga ubija. Sada mu je samopouzdanje nikakvo i rezultat toga je ocigledan. Ja sam o ovome pisao prije nego je odigrao ijednu tekmu za Madrid.

Ne moze pored Ronalda uspjesno egzistirati bilo koji dominantan igrac, jer od njega dominatnijeg nema!

Vidi recimo primjer Nejmara koji za Brazil igra 10 puta bolje nego za Barsu. Gusi ga Mesi, jako!

Pa sjeti se kako je Zidan gusio Del Piera. Primjera je par miliona.... :mrgreen:

Bejl je **** klasa kada osjeca moc u sebi, kada osjeca da moze sve napraviti. Tako se u Madridu ne osjeca i to je problem. Njegovo samopouzdanje moze samo padati osim ako u glavi ne potisne 'dominatan karakter' i instalira novi, radnicki.... Ne vjerujem da ce uspjeti i da to uopste zeli.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 16 apr 2015, 00:06

OnlyUnited je napisao/la:@Valencia

Pogledaj malo Matine asistencije od kako je dosao u epl. Djeluje tromo, al' vjeruj majstor svoje vrste, tehnicki potkovan i uz dobrog saradnika (Andera u ovom slucaju) moze mnogo toga.

Problem Mate u Unitedu je (ne)jasan. Od kako je dosao "sistem se trazi". Pod Moyesom ni Iniesta iz najboljih dana ne bi uradio nesto zapazeno, takodjer i dobar dio ove sezone, a komentari tog tipa su vezani upravo za ovaj period. Juan nije igrac koji ce spektakularnim potezima privuci paznju (mada je prijem vrijedan toga) ili nekim pasovima rastavljati protivnicke odbrane, ali u timskim kombinacijama, kao protiv Citya npr., radi odlican posao.

Slobodno pregledaj taj mec, al' ovog puta sa fokusom na pomenutog. Zapazit ce da taj citav posjed, ofanzivni sistem, prenos lopte, ritam, uveliko zavisi od ovog igraca.
Jedna tekma stari moj nista ne znaci... Gledao sam Matu vise utakmica u Celziju i Junajtedu.... Nema on kapacitet igrati u kontinuitetu dobro. Uvjerit ces se veoma brzo....

Aj malo bolje proprati Matu, te neke sitne detalje..... Posebno obrati paznju kada u igri bude Falkao. Taj momak je majstor ubacivanja u prostor, samo mu nema ko gurnuti loptu.... Isprati malo bolje Matu i vidjet ces da frajer uopste ne reaguje na ubacivanje centarfora.... po pravilu salje loptu na bok. Nema to u sebi. Mata je silom prilika vezni igrac, jer je strasno izgubio na brzini. On je u Valensiji bio mrtvo lijevo krilo. I bio je brz, prodoran. Nije mi jasno kako je tako rano izgubio brzinu. Ima on tehnike i zna igrati lopte, pa ne igra za Rudar iz Kakanja, **** ga, ali definitivno nije igrac sa kojim Junajted moze planirati blistavu buducnost. Njegova pozicija je kljucna za svaku ekipu. On treba biti taj koji daje ton igri, koji kreira napade i upucuje vecinu zavrsnih pasova. Mora biti lider sa karizmom. Sve od navedenog je kod njega na niskom nivou ZA KRITERIJE I OCEKIVANJA KOJA IMA JUNAJTED. Ne derem se, samo podvlacim radi bukvalaca na temi.
Young ocito ima preyeben mentalitet kada je od predmeta sprdnje izrastao u ozbiljnu alternativu. Luj vjeruje u ovog igraca, a ovaj mu vraca sjajnim partijama tokom cijele sezone. Pa sjecas se da je i na wing backu bio odlican. Radi strasnu defanzivnu, sa Blindom pisa protivnike po toj strani. Po meni, otkrice sezone.
Jang ima mentalitet. Mozes njega saltati sa terena, na kupu i tribine, opet ce se vratiti u nekakvoj formi.... Zahvalan je igrac za rotacije. I Fergi ga je cijenio i nalazio mjesto za njega.... Limiti su ocigledni i za uzdanice na boku nije. Junajted treba igrace koji ce u kontinuitetu igrati dobro. Jang je od onih koje mjesec falis i godinu dana im **** mater. :mrgreen:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 apr 2015, 00:12

Young je čitavu ovu sezonu odličan, počevši od priprema na kojim je i zaradio povjerenje LVG-a, očito je shvatio neke stvari, ozbiljno se prihvatio posla, i to je dalo rezultata, a Luj cijeni takve igrače, jer kod njeg ne igraju imena nego ono što pokazuješ na treningu i terenu.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 16 apr 2015, 00:19

Ponavljam, lose partije su vezane za period nakon Fergija do ovih malih pomaka u igri. Kazes gledao si Matu, pa taj covjek ima bruku asistencija kako u epl tako i Primeri, vrhunskih partija takodjer, jer ne bi zavrsio u Unitedu. Obzirom na minutazu od kako je u klubu ima solidan broj kreiranih sansi. Pogledaj samo one kretnje kod Anderovih pasova, nacin na koji ulazi u sredinu i ubrzava napad, protrcavanje kod asista Rooneya, poslastice protiv Poola. Ocu reci ekipa je konacno proigrala i tek se vidi koliko ko moze.

Gledas tehnicki potkovanu deseku kroz neku brzinu (sto po meni uopce nije prioritetno). Nema Sneijderov pas, ali ima dobar osjecaj za gol. Nadji mi desetku koja se dobro snalazi na krilnoj poziciji. Zar nije bolje da imamo vise opcija, pa tako s jedne strane prodorna, brza krila, s druge igraca koji zna krenuti u sredinu i izbaciti kvalitenog beka (Clynea) a takodjer, igrati i na prirodnoj poziciji.

Tu konekciju sa Radamelom slobodno zaboravi i ta njegova ubacivanja. Ako je iko prop'o ko kauc, onda je doticni. Puka suprotnost onoga sto sam pisao o Youngu.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 16 apr 2015, 08:22

Only

U Junajted je dosao jer je u Celziju kod Murinja boravio na tribinama. Junajtedu je gorilo pod nogana, pa je bilo daj sta das....

Al da ne smaramo vise. Posto imam pamcenje kao slon, memorisat cu ovu diskusiju i podsjetiti te u dogledno vrijeme...

Svaki igrac koji igra za Junajted je dobar. Koliko je dobar, to je uvijek bilo kljucno pitanje.

Devi1
Kontakt:

Post Postao/la Devi1 » 16 apr 2015, 08:47

slika

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 16 apr 2015, 09:48

Ovako: sezona 2011/12 postigao 6 golova i 13 asist samo u epl, 4 / 4 u fa kupu te 2 / 3 u lp. Inace, i ovu statistiku na stranu, znamo da je prekucao taj period. Vec iduce, pao u nemilost Roberta, Chelsea doveo Oscara, koji je po prirodi igrac za oba pravca pa se lakse adaptirao na defanzivniju rolu. To se nastavilo i u periodu Joze, i znamo onda tu januarsku pricu.

U katastrofalnoj sezoni pod klokanom, u samo 14 meceva dao 6 golova te 4 asist. Zelim reci, da je dosao u vrijeme trazenja formacije, pa je tesko ocijeniti bilo koga u tom periodu. Zamisli, promjena sredine i dodjes Moyesu pod ruke. :crazy:

Ove je rijesio Pool (dok u prvom mecu zabio i asistirao kao zamjena), protiv Citya odlican, rijesio Palace,...

Poenta - u periodu nakon Fergija, United nije imao kvalitetan sistem, a Mata je upravo u to vrijeme dosao kao zvucno pojacanje. Opet je pokazao dosta toga, a zadnje utakmice odradio na vrhunskom nivou.

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 16 apr 2015, 11:26

Valencia, koliko ti vidiš razlike u igri i kvaliteti igre , početak sezone i trenutno stanje?
Zanima me bas tvoje mišljenje?
Moram priznati da skoro sve što pišeš ima smisla, ne bas sve, ali dobar dio! :)
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 apr 2015, 18:49

De Gea nominovan za igraca sezone u PL. Zasluzuje da pobjedi, ali nece zato sto je golman.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 apr 2015, 18:51

Pored Hazarda teško da zaslužuje, treba biti realan :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 apr 2015, 18:56

rio_Ferdy88 je napisao/la:Pored Hazarda teško da zaslužuje, treba biti realan :D
Odgovorno tvrdim da je nama De Gea vise bodova osvojio nego Hazard njima. :kafa:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 16 apr 2015, 19:01

Po nekoj gruboj procjeni, donio je otp nekih 20-ak bodova. U obzir sam uzeo 4-5 remija, te meceve protiv Arsenala, Poola, Evertona, itd.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.