Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

dinoo
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la dinoo » 28 jul 2016, 10:11

Gefufna je napisao/la:
dinoo je napisao/la:I ako baš trebam biti potpuno grub i bezobrazan, koliko se to frizuriranih crnaca vezalo za neki klub 10,15 godina?
You so cruel! :( :plac:
Dino, nigger on horse :mrgreen:
Ma nije mi smisao tom zadnjom recenicom skrenuti fokus sa onoga sto sam iznad naveo,i izvinjavam se ako sam zvucao ruzno.

Ali je cinjenica da dolazi neki novi val igrača kojima je nekakav lični look važniji od mogih drugih stvari, i onda ja gledam u kaficu Portugal-Francuska i slusam od "djece" sa strane komentare o Griezmanovoj frizuri, CR frizuri, Messi tetovaži, Pogbinim bojama glave i shvatim otprilike gdje to ide...
Ili sam ja prestar ili su oni premladi jbg ali očigledno fudbal gledamo drugačijim očima.
A kroz prizmu Juventusa: nikad mi nismo ni imali ni furali takve igrače, i nekako mi se ni ne uklapaju.

Ipak, trebam biti iskren pa priznati da popularnost Juventusa (kod određenih navijačkih masa) nisu digli Lichtova i Barzina frizura nego Vidalov i Pogbin look.

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 28 jul 2016, 10:14

Utd je stvarno nekonkurentan tim izasta, grehota ga je uopste i spominjati u kontaktu sa Juventusom koji je ozbiljan konkurent i za LP... jos igra u najnekvalitetnijoj ligi gdje titulu osvaja smece tim kao sto je leicester sa huthom, morganom, vardyem i sl punoglavcima... pa u normalnoj ligi leicester bi ispao iz lige koliko je nekvalitetan jos i sa luzercinom na klupi... pa msm ne treba ti veci samar koliko si los... i jos k tome 5. zavrsis... ugasiti odmah klub...

Cifra je fina... 120mil + bonusi... raiolu i njegovo ne racunam... i sada te pare lijepo investirati u neko brutalno pojacanje... i biti mnogo jaci nego prosle godine kada si i kao takav zbog sudijske lakrdije bio izbacen iz lp u susretima s ultra mega giga bayernom koji engleze samara sa 4-5 razlike...
Zadnja izmjena: Peace, dana/u 28 jul 2016, 10:16, ukupno mijenjano 1 put.
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 28 jul 2016, 10:15

Lirola u Sassuolu, budući najbolji desni bek Evrope.

Dobar potez, tamo će stasati i imati minutažu...
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 28 jul 2016, 10:27

Juventino1995 je napisao/la:
Baader je napisao/la:Zašto bi pobogu fan Uniteda, kmečao zbog osvajanja trofeja u takmičenju ranga škotske lige ?

Dajte, molim vas.
Zadnjih godina prvak te "skotske lige" samara prvake NBA. Ne sumnjam ni da ce samarati i aktuelnog prvaka NBA, ne prvak "Skotske" nego i treceplasirani.
To je stvar momenta, no jedan zanimljiv trend kaže da su Juventus u posljednje četiri godine redom napustila četiri najbolja igrača. Dakle, postoje te neke stvari koje pojedinci ovdje ne žele da prihvate, a vješto ih skrivaju bajkama i epopejama.

Treba biti realan i gospodski prihvatati činjenice.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 jul 2016, 10:28

Sad lijepo baciti pare na stol za Sissokoa i to je to. Tehnički; posebno na malom prostoru, nije na nivou Pogbe, ali je u stanju odigrati tri utakmice uzastopno bez da se primijeti umor na njegovom tijelu. Na otvorenom mu rijetko ko može parirati; jak, dugog koraka, dobro kontroliše loptu u trku. Mada, pitanje je koliko sada ima istine u pojedinim medijskim naklapanjima glede ove moguće veze, ali jedno je sigurno - odlazak Pogbe se mora nadomjestiti jednim veznjakom.

Da, stvarno me zanima zašto nije Juventus nešto "muntao" oko Unitedovog Herrere?! Zahvalan igrač, još kad se sad pogleda postava Uniteda, vrlo vjerovatno da će imati slabu minutažu, a definitivno da zaslužuje igrati u velikom timu i biti jedan od važnijih igrača. Znamo svi kako je igrao dok je nosio dres Athletica.

Usput, odlazak Pogbe je bio zicer. Posebno kad se vidi koliko je novca otišlo za Higuaina. Na stranu što je transfer u ratama (usput, svi veći transferi se tako plaćaju, s tim da su tu bankovne garancije da će novac biti tu, a dalje se na osnovu istih upravlja tim novcem), sve živo je "mirisalo" na Pogbin odlazak. Sad očekujem da i United počne prodavati neke igrače za koje će forumaši Uniteda tvrditi kako će ostati, iz ovih ili onih razloga.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 28 jul 2016, 10:31

Ne, stvar je kvaliteta svih segmenata... da i kad te napuste najbolji igraci, treneri i sl. ti opet budes bolji iz godine u godinu...
Ali kako to objasniti fanu kluba bez vizije... koji kesom pokusava nadomjestiti nekvalitetan sportski segment... utd je postao isti kao i city i psg... klasican oligarhski klub...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 28 jul 2016, 10:34

utd je postao isti kao i city i psg
E sada fino objasni izvaljeno il se odjavi sa foruma.
In the midst of chaos, there is also opportunity.

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 28 jul 2016, 10:38

Trosenje 200mil po prelaznom roku i opet biti sprdacina... tj iz godine u godinu losiji...
S tim sto city i psg imaju i neke rezultate i nisu kante za napucavanje kao utd...
Upravu si, pogriješio sam... city i psg su bolji od utd (msm za ovo i nema polemike, pogotovo psg) i imaju bolju viziju... dakle oni su manje oligarhski i vjestacki klub nego utd... tipicna plastika postaje utd... pvc...

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 28 jul 2016, 10:40

Pa objasnio vam je covijek...iz godine u godinu trosite nenormalno , a trofeja nidje...polusavate na silu da se vratite...dovodite superzvijezde koje nakon polusezone otjerate...ljudi se nemaju kad ni adaptirat....tim nema kohezije...izgubio je pobjednicki mentalitet...nesto slicno sto je nas zadesilo nakon ulaska iz 2 lige....valjda ce vas mou vratit na pravi put....jel dok je sir alex bio i s flecerima je samaro sve redom...bas zbog tog pobjednickog mentaliteta.....**** je to vratit kad tim izgubi

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 28 jul 2016, 10:41

EPL je marketinški jači od Serie A. Kao što su jači i financijski.Tako je isto United jači od Juventusa u oba segmenta. To što je njihova liga pa i sam United u nekom kanalu već par godina, to i dalje nije dovoljno da se igrači puno dvoume između Serie A i EPL-e. S' tim da će se nekadašnji fudbalski NBA, vrlo brzo oporaviti, jer imaju sva moguća sredstva i preduslove za to.

A to što je United otjerao Pogbu prije par godina, mislim da to njemu ništa ne znači. Taj bol ublažit' će par dodatnih miliona na računu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 28 jul 2016, 10:43

Pa kad se "ponosni" Jose vratio Abramovichu, ne vidim zašto se Pogba ne bi vratio tamo gdje je i smatran za jednog od najtalentovanijih mladih igrača svijeta.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 28 jul 2016, 10:44

Ocito ne znas sta znaci braniti jedan od najvecih sportskih brendova. Ta marketisna superiornost zahtjeva (dugorocno gledano) i sportski uspjeh.

Cist primjer, direktor adidasa u jednoj proslogodisnjoj izjavi bocka trenutno stanje i nada se kak ce stvari brzo da se vrate na kolosjek.

Stvar vizije je i stvar onog ko je na kormilu kluba u datom momentu, znaci managera. To sto smo imali lose epizode zadnje tri sezone ne znaci da uprava nasumicno baca novac u potrazi za x rjesenjima.

Ova liga, bez obzira na trenutnu sliku u Evropi, zahtjeva top akvizicije jer npr. top 4 od tv prava ima min 140m funti.

Doveli top managera kojem fali igrac kalibra Pogbe da bi upotpunio svoje zamisli. Sve normalno i po planu.
In the midst of chaos, there is also opportunity.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 28 jul 2016, 10:46

I na kraju krajeva sta nas briga za Nba ligu vasu....imate svoj podformu pa se tamo falite do milje volje.....ja znam da je ce ovaj Juventus nasamarat svakog Nba predstavnika u evropi..i to mi je samo vazno...

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 28 jul 2016, 10:54

Premiership je u klubove doveo najbolja trenerska imena na svijetu. Čak i bez jasne strategije napretka sa svježim novcem upumpanim novim ugovorima o TV pravima u periodu od tri do pet godina takvim akvizicijama ponovo će postati konkurentni u Ligi prvaka. Makar kratkoročno će donijeti uspjeh.

U Italiji makneš li Juventus koji je ponovo izrastao u respektabilan europski klub, stanje u ligi je užasno. Milan i Inter uopšte ne naziru rješenje svojih problema, a ne tako davno obje ekipe su bile europski prvaci. Fali novca, infrastrukture i vizije. Ostatak društva se muči da zatvori finansijsku konstrukciju.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 28 jul 2016, 10:56

Nikakav buthurt za igraca kojeg smo vam oteli za dzabe, i vratili za 130 miliona eura. Prije nego smo vam ga vratili taj igrac nam je pomogao doci do odredjenog broja trofeja, finala LP, te nam je svojim odlaskom pomogao da dovedemo nekoliko vrhunskih igraca i opet osvajamo trofeje. E sad, da li ce vama pomoci da se makar plasirate u LP, to cemo jos da vidimo. Ja Paulu zelim sve najbolje, kao i Mancesteru, ogromnom klubu koji je iskocio iz kolosjeka odavno i koji nedostaje evropskom fudbalu. Samo iskreno da kazem, skeptik sam po pitanju ManUtd, najvise zbog Murinja...
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 28 jul 2016, 11:08

jelle je napisao/la:Pa objasnio vam je covijek...iz godine u godinu trosite nenormalno , a trofeja nidje...polusavate na silu da se vratite...dovodite superzvijezde koje nakon polusezone otjerate...ljudi se nemaju kad ni adaptirat....tim nema kohezije...izgubio je pobjednicki mentalitet...nesto slicno sto je nas zadesilo nakon ulaska iz 2 lige....valjda ce vas mou vratit na pravi put....jel dok je sir alex bio i s flecerima je samaro sve redom...bas zbog tog pobjednickog mentaliteta.....**** je to vratit kad tim izgubi
Postali su Man City kojeg toliko ismijavaju i osporavaju.Ogromnim novcem i preplacivanjem do trofeja i samo novcem.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 28 jul 2016, 11:08

Feldmarschall je napisao/la:Premiership je u klubove doveo najbolja trenerska imena na svijetu. Čak i bez jasne strategije napretka sa svježim novcem upumpanim novim ugovorima o TV pravima u periodu od tri do pet godina takvim akvizicijama ponovo će postati konkurentni u Ligi prvaka. Makar kratkoročno će donijeti uspjeh.

U Italiji makneš li Juventus koji je ponovo izrastao u respektabilan europski klub, stanje u ligi je užasno. Milan i Inter uopšte ne naziru rješenje svojih problema, a ne tako davno obje ekipe su bile europski prvaci. Fali novca, infrastrukture i vizije. Ostatak društva se muči da zatvori finansijsku konstrukciju.
Dobro , al kakve to veze ima s Juventusovom temom....sta nas briga sto drugi propadaju , Nba liga dominira....nama je vazno da Juventus samara te takozvane Nba timove i ovu nejac iz nase lige....manite se vishe gluposti o ligama...

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 28 jul 2016, 11:11

Sissoko je napisao/la:
jelle je napisao/la:Pa objasnio vam je covijek...iz godine u godinu trosite nenormalno , a trofeja nidje...polusavate na silu da se vratite...dovodite superzvijezde koje nakon polusezone otjerate...ljudi se nemaju kad ni adaptirat....tim nema kohezije...izgubio je pobjednicki mentalitet...nesto slicno sto je nas zadesilo nakon ulaska iz 2 lige....valjda ce vas mou vratit na pravi put....jel dok je sir alex bio i s flecerima je samaro sve redom...bas zbog tog pobjednickog mentaliteta.....**** je to vratit kad tim izgubi
Postali su Man City kojeg toliko ismijavaju i osporavaju.Ogromnim novcem i preplacivanjem do trofeja i samo novcem.
Man Citiy makar ima neke rezultate za razliku od ovih...

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 28 jul 2016, 11:12

jelle je napisao/la: ...
Ako moderator smatra da je rasprava suvišna i nepotrebna neka je briše ili premjesti u adekvatnu temu.

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 28 jul 2016, 11:14

Feldmarschall je napisao/la:
jelle je napisao/la: ...
Ako moderator smatra da je rasprava suvišna i nepotrebna neka je briše ili premjesti u adekvatnu temu.
Jasta neg je suvisna
Ko da je ko ovdje zeljan epl gluposti iz kindergartena.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.