Mozete li zabranit nekom da dodje na tribinu i da navija bez pravljenja incidenta od nase strane? (ako bude bice od strane vasih navijaca na Sjeveru)spizz je napisao/la:Pa citaš li išta?? možeš li skontati o cemu Dželo pricasamosarajvo je napisao/la:Vrlo je moguce i da su svi oni zapravo svjesni tog dolaska Hordi (ne)organizovano.Pod "oni" mislim na upravu FKZ i FKS,MUP,Komitet itd ali da ne smiju promjenit odluku zbog ostalih...Muharemovic kaze kako ce sve kapije,pa i zdenka biti otvorene. Dakle dodjemo (ne)organizovano, popunimo ono sto bi nam svakako dali tj zdenku i O slovo, cuvari neofirno se poredaju tu i ludilo pocinje...
@nick
Ne seri.I sam znas da su sanse za belaj vece ovom odlukom.Kad je bio zadnji belaj na derbiju.Bilo je ono sa stolicama 2008 ali to je zavrseno bilo za 2 minute bez vecih posljedica.
Vec sam rekao, organizovano Horde iz parka uz veliku pratnju policije. Na Grbavici takodjer velika podrska policija i ispred stadiona, ispod tribine u prolazu kao i kordon specijalaca(ne obicnih zasitara) da granici izmedju slova O i slova LJ.Isto tako na izlazu sa Grbavice, policija optrati navijace nazad do centra i to je to...Belaja nebi bilo 100%..
Sto rece senci, ako vam je stalo da smo tu oglasite se javno i recite tim vasim navijacima na SJeveru da ne pocinju belaj jer mi necemo sigurno.![]()
![]()
![]()
![]()
Muharemović: Željo nikome ne može zabraniti dolazak na Grbavicu
Nikome na čelu ne piše da je navijač Sarajeva ili Želje. Bit će otvoreni ulazi na sve dijelove tribina i ne možemo sada zatvoriti pojedine ulaze, kaže Muharemović
Potvrda ranije odluke Komiteta za normalizaciju N/FS BiH da gostujući navijači ne mogu organizovano doći na utakmicu nije previše iznenadila ljude iz Željezničara, koji će naredne subote, 5. novembra organizovati najveći bh. derbi, duel Željezničara i Sarajeva.
Na Grbavici će se morati pridržavati ranijih uputa koje su dobili iz N/FS BiH...
„Upute koje smo dobili odnose se na policiju, odnosno organe reda. Što se nas tiče, mi ne možemo građanima našeg grada zabraniti da dođu na utakmicu“, rekao je Dželaludin Muharemović, direktor Željezničara, dodavši:
"Utakmicu ćemo organizovati sa pretpostavkom o broju navijača koji će doći na Grbavicu, a u cilju da sve protekne u najboljem redu i bez incidenata unutar stadiona. Ne možemo znati šta će se dešavati vani“.
Muharemović je naglasio da je Sarajevo uvijek imalo podršku navijača na Grbavici, a vjerovatno će tako biti i sada.
„Nikome na čelu ne piše da je navijač Sarajeva ili Želje. Bit će otvoreni ulazi na sve dijelove tribina i ne možemo sada zatvoriti pojedine ulaze. Uvijek su otvoreni, bez obzira dolaze li gostujući navijači ili ne, a tako će biti i sada. Još jednom naglašavam sjeverna tribina je sastavni dio stadiona“, naglasio je Muharemović.
Eto oglasili su se i šta više treba![]()
da vam se još neko i naguzi
![]()
Pod ovo zabranit mislim ukolko se to desi zatraziti od delegata da se isprazni tribina...?
@nick
Ja ti kazem da ukoliko mi odlucno (ne)organizovano belaj poceti necemo, ali ukoliko budemo napadnuti prvi bice belaj i to pravi.
Zar nije lakse organizovano doci pod pratnjom policije, organizovano navijat u ogradjenoj tribini okruzeni policijom i zasitarima.Sanse za belaj mnogo manje i to bi trebao znati...
BIo sam i na ovom zadnjem organizovano dolasku HZ na Grb. kad smo uzeli 1:2 i kad smo izgubili 2:0, oba puta stajao na granici sa vasim djelom. Nijedna baklja nije poletila tamo, kad je belaj nastao onaj sa stolicama desio se na sredini tribine, niko ruzno pogledao nije navijace na ostatku sjevera.