Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

sljivo
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la sljivo » 09 okt 2020, 11:24

Naš najbolji igrač do sad i čini mi se jedini uz Messija, Ronalda i Lewandowskog koji je kao jedinka imao toliki uticaj na reprezentaciju da se malo ko drugi može s njima porediti, što je velika čast. Na žalost, kao i kod svih, godine stižu i forma pada. Odraditi još jedan ciklus i onda vidjeti šta dalje, ne smijemo dopustiti da nam bude uteg nakon svega što je dao.

Aki187
Kontakt:

Post Postao/la Aki187 » 09 okt 2020, 11:31

StevieG8 je napisao/la:
09 okt 2020, 00:21
NIje mogao disat od Evansa i Cathcarta, Visca nije iskoristio prostor koji je nastao udvajanjem Dzeke i tu je kraj price.
To je to, okruzen je nesposobnim saigrscima u napadu. To protivnici brzo prepoznaju i fokusiraju se na njega, ostali dobiju prostor koji ne znaju iskoristit i zuje u prazno.
Nije odigrao utakmicu kako zna ali je opet saigracima stvarao prostor.
Nur der FCB

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 09 okt 2020, 11:34

Nesporan je njegov kvalitet, klasa i doprinos repki, ali ne ponasa se kapitenski. Neka igrac do 50.te ako moze, ali nije profil kapitena.

Dvije usporedbe od sinoc.
Prva je me da nasi halfovi nisu cijelu tekmu imali 2 sekunde fore, a kod gola gostiju njihovi halfovi su imali toliko vremena da se prvo izigraju na 40m od svog gola i I da docekaju da nesmetano mogu gadjati svoj postavljen napad.
Druga je desavanja prije izvodjenja penala. Irci su bili zagrljeni nekoliko minuta, selektor je odrzao motivacijski govor od isto toliko minuta. Kod nas sa druge strane je Djeko samo klapio dlan od dlan, a i to ne bi da ga Bajevic nije podsjetio da bi se i to moglo. Kako se ponio poslije svog penala sam vec napisao. Mislim da je ono presedan svih vremena.
tuzlanska Sloboda

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 09 okt 2020, 11:37

najslabiji pojedinac susreta u sastavu reprezentacije BiH, prema mišljenju portala Sofascore.com, bio je Edin Džeko (6,7).
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 09 okt 2020, 11:39

Ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji misle da ćemo proigrat' kad on ode. Pa, ko će proigrat' gospodo ?

Nema frajer s kim da igra. Navuče, u većini slučajeva, oba centralna beka na sebe, ali niko ne zna da iskoristi taj višak koji on pravi. Jasno se vidi da ga je potreslo sve to oko trasfera.

Debelo u četvrtoj deceniji života fizički najspremniji igrač. To sve govori. Kolašinac koji "igra" u po mnogima najzahtjevnijoj ligi na svijetu diše na škrge i ne može meda. Ove prosjeke koji igaju po ovim šaban ligama uključujući i našu ne treba ni komentarisati.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 09 okt 2020, 11:40

miky_hz je napisao/la:
09 okt 2020, 11:37
najslabiji pojedinac susreta u sastavu reprezentacije BiH, prema mišljenju portala Sofascore.com, bio je Edin Džeko (6,7).
BBC ocijenio igrače: Džeki najbolja, Saničaninu najgora ocjena
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

Jackk
Kontakt:

Post Postao/la Jackk » 09 okt 2020, 11:42

Proigrat će Turkeš, Hotić, Ara, Đurić :urnebes:

Odlaskom Džeke ćemo i zvanično postati niko i ništa u fudbalu.
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović

'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”

Hasansas1978
Kontakt:

Post Postao/la Hasansas1978 » 09 okt 2020, 11:43

Dzeko nije star i on je i dalje jedan od boljih napadaca u Europi. Ali njegov odnos prema reprezentaciji je odavno promijenjen i na terenu i van terena. Mi nemamo taj luksuz da se odricrmo Dzeke. On moze sa svojim kvalitetom igrati jos dugo, ali mora promijeniti svoj pristup igri i reprezrntaciji jer ovo sto pokazuje je jako lose..

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 09 okt 2020, 11:47

U ovim godinama on neće ništa mjenjati, nit ima volje nit ima kad da se mjenja, nit ima potrebe, i ove njegove godine su već odavno prešle prosjek godina reprezentativne penzije. On je pri kraju, a pošto nemamo bolje i sumnjam da će ga biti u skorijoj budućnosti onda je logično da igra i dalje, dokle to igranje ne bude smetnja za sve.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 okt 2020, 11:49

Jackk je napisao/la:
09 okt 2020, 11:42

Nažalost i ovako smo postali niko i ništa. To je činjenica.
Do jučer sam ga branio, jer je naš najbolji igrač i sad i svih vremena, ali ovo više ne ide.
Džeko odigra dobro svaku treću utakmicu, kad ima inspiraciju, a cijeli koncept je podređen njemu.
Ne mislim da bi u zadnjih dvadesetak utakmica gore odigrali bez njega.
igrači bi preuzeli odgovornost, pokušali da kreiraju, možda bi se i više trudili bez njega na terenu.

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 09 okt 2020, 11:52

Hasansas1978 je napisao/la:
09 okt 2020, 11:43
Dzeko nije star i on je i dalje jedan od boljih napadaca u Europi. Ali njegov odnos prema reprezentaciji je odavno promijenjen i na terenu i van terena. Mi nemamo taj luksuz da se odricrmo Dzeke. On moze sa svojim kvalitetom igrati jos dugo, ali mora promijeniti svoj pristup igri i reprezrntaciji jer ovo sto pokazuje je jako lose..
Ne bih se ja baš složio sa ovom konstatacijom vezanom za odnos prema reprezentaciji. Ništa bolje Džeko ne igra ni u Romi, ali realno ni u Romi ni u reprezentaciji on nema s kim igrati. Pa naša krila sinoc nisu znala odigrati dupli pas. Mnogi i Pjanića pljuju, ali treba samo pažljivo pogledati utakmicu pa ćete vidjeti da je bilo bezbroj situacija gdje čovjek krene s loptom i nema je kome dati. Kretanje igrača, otkrivanje, nula bodova. Trebao je Bajević one dvije utakmice sa Italijom i Poljskom uigravati ekipu za ove dvije baraža, a on namijenjao brdo igrača. Koliko njih je prvi put sinoć zajedno igralo?? To se radi i uigrava u nebitnim utakmicama. Nisam simpatizer Bešića, čak šta više odvratan mi je igrač, ali bi sigurno puno više pružio sinoć. Pa bolji bi Tatar bio po krilu od Višće koji samo zna šutnuti loptu i trčati za njom. Uostalom kada ti krila loše igraju ubaci brate još jednog napadača.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 09 okt 2020, 11:53

Okruzen polu-igracima na terenu, osim Pjanica i to kad mu je khurcu cejf da igra, ima jedino koristi. Nemamo popratnih igraca kao nekad Ibisevica, Misimovica, Medunjanina, Lulica, koji znaju proigrati, podvaliti, dupli pas, povuc loptu, proci igraca. Sam ne moze protiv dva stopera igrati, plus jos ga neki dodatno zatvori. Istu igru igra svaki trener koji dodje, ista formacija, isti sistem. 4 2 3 1, sa Dzekom usamljenom u spicu.
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 09 okt 2020, 11:53, ukupno mijenjano 1 put.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 09 okt 2020, 11:53

Šta kaže nije dao doprinos u kvalama za SP. Pa da on nije preuzeo odgovornost u Kaunasu, qurac moj bismo mi i dali go.

Hasansas1978
Kontakt:

Post Postao/la Hasansas1978 » 09 okt 2020, 12:05

budimo_realni je napisao/la:
09 okt 2020, 11:52
09 okt 2020, 11:43
Ne bih se ja baš složio sa ovom konstatacijom vezanom za odnos prema reprezentaciji. Ništa bolje Džeko ne igra ni u Romi, ali realno ni u Romi ni u reprezentaciji on nema s kim igrati. Pa naša krila sinoc nisu znala odigrati dupli pas. Mnogi i Pjanića pljuju, ali treba samo pažljivo pogledati utakmicu pa ćete vidjeti da je bilo bezbroj situacija gdje čovjek krene s loptom i nema je kome dati. Kretanje igrača, otkrivanje, nula bodova. Trebao je Bajević one dvije utakmice sa Italijom i Poljskom uigravati ekipu za ove dvije baraža, a on namijenjao brdo igrača. Koliko njih je prvi put sinoć zajedno igralo?? To se radi i uigrava u nebitnim utakmicama. Nisam simpatizer Bešića, čak šta više odvratan mi je igrač, ali bi sigurno puno više pružio sinoć. Pa bolji bi Tatar bio po krilu od Višće koji samo zna šutnuti loptu i trčati za njom. Uostalom kada ti krila loše igraju ubaci brate još jednog napadača.
Slazem se u dosta toga i podrzavam da se umjesto tim amaterima i odronima tipa Visca, Cimirot, Hadziahmetovic i slicno radije da sansa igracima iz nase lige..Jer ovo nisu nikakvi internacionalci nego limitirani igraci..

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 09 okt 2020, 12:10

Jackk je napisao/la:
09 okt 2020, 11:42

Jest, sa Džekom smo inače velesila. :yawn:

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 09 okt 2020, 12:14

Slazem se u dosta toga i podrzavam da se tim amaterima i odronima tipa Visca, Cimirot, Hadziahmetovic i slicno radije da sansa igracima iz nase lige..Jer ovo nisu nikakvi internacionalci nego limitirani igraci..
[/quote]
Pojedinci su samo imali sreću da odu negdje vani (zahvaljujući dobrom menadžeru ili spletu okolnosti). Ja bih prije pozvao Štilića, Tatara i još neke iz naše lige. Ako ništa borit će se i možda se ljudi prodaju negdje. Porast će cijena igračima iz naše lige, liga će dobiti na značaju, više će se cijeniti naša liga u svijetu, makar će neke koristi biti, ovako ništa. Više od pola reprezentacije igra u Turskoj za neke "lijeve" klubove. Ja ne znam je li sinoć išta dobro odigrao onaj Hotić, osim što je dao gol iz penala. Ali nije do njega. Njega je trebao pozvati u nebitnoj, prijateljskoj utakmici, a ne u utakmici gdje je biti ili ne biti pa se čovjek sasro od treme... Gdje su Čivić, Todorović koji su igrali nekoliko utakmica i to više nego dobro i samim time imaju nekog iskustva. Pa što ne ubaci Đurića kad je već vidio da od krila nema ništa i ne pređe na formaciju 4-4-2 da malo Džeki olakša i oslobodi prostora. Ma džaba se nerviramo svi mi zajedno...

Hasansas1978
Kontakt:

Post Postao/la Hasansas1978 » 09 okt 2020, 12:44

ma da, gotova je ova prica sa Eurom ali i liga Nacijom. I podrzavam to, ako vec nema uspjeha i ne idemo na velika takmicenja, pa daj sansu igracina iz BH lige ili regije.

Ko me ubijedi da su ti igraci iz Turske ili neki Hotic Cimirot i slicni bolji nego igraci iz BIH premijer lige, cestitat cu mu. Sinoc je i taj Cipetic to dokazao, isto i Sanicanin. Tu su i Tatar, Ahmetovic, Zakaric i drugi..Njima bih ja dao sansu a ne ovim limitiranim igracima iz Turske.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 09 okt 2020, 17:21

09 okt 2020, 12:44
ma da, gotova je ova prica sa Eurom ali i liga Nacijom. I podrzavam to, ako vec nema uspjeha i ne idemo na velika takmicenja, pa daj sansu igracina iz BH lige ili regije.

Ko me ubijedi da su ti igraci iz Turske ili neki Hotic Cimirot i slicni bolji nego igraci iz BIH premijer lige, cestitat cu mu. Sinoc je i taj Cipetic to dokazao, isto i Sanicanin. Tu su i Tatar, Ahmetovic, Zakaric i drugi..Njima bih ja dao sansu a ne ovim limitiranim igracima iz Turske.
Malo si se zaletio :zzz:
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 09 okt 2020, 19:03

Sad ce ove dvije utakmice igrati bez njega pa ce javnost opet reci nista bez Dzeke. A sa Dzekom nas S.Irska nadigrala :facepalm:

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 09 okt 2020, 19:05

Al stvarno ljudi valjaju ...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.