FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
86
46%
3. Sredinu tabele
33
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 187

Alipasino
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Alipasino » 24 jul 2025, 06:31

Ponovit prvih 45 minuta Kopra i Radnik pada ko zvecka.Dzemko do tebe je imaš igrace i publiku znaci sve je do tebe kako ces to utegnut.Nadam se da ces iskoristit zadnju sansu.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 24 jul 2025, 07:50

Ferroviere1987 je napisao/la:
24 jul 2025, 01:50
Ljudi, mislim da je krajnje vrijeme da se ozbiljno razmisli o gašenju komentara ispod objava na zvaničnoj Facebook stranici. Trenutna situacija je katastrofalna – svaka objava, bez obzira na sadržaj, pretvara se u leglo nepismenih i polupismenih komentara, gdje se glumi stručnost bez ikakvog znanja ili obrazovanja.

Nije problem u kritici – svi imamo pravo na mišljenje, ali kada prvih 5 komentara ispod objave ostavlja dojam da klub vode i prate isključivo “stručnjaci iz kafane”, onda to direktno šteti ugledu kluba. Zamislite nekog neutralnog navijača ili sponzora koji prvi put uđe da vidi šta se dešava – ispadamo bukvalno seljačine.

Nije prije bilo ovako – klub se podržavao bez obzira na sve. Danas, poslije obične trening utakmice, ljudi psuju Adžema i pišu nebuloze. Čemu to? Kakvu poruku šaljemo ekipi i stručnom štabu? Umjesto podrške – haos i vrijeđanje.

Ako se komentari već ne gase, onda barem da administracija aktivno briše neprimjerene i sramotne komentare, jer ovako stvarno rušimo ono što je ostalo od dostojanstva i slike kluba.
Da si ti živ i zdrav, možda ne pamtiš, nikada Željo nije imao poslije rata bezuslovnu podršku, bez obzira na sve.
Bilo je puno gore/bolje, zavisi ko i s kojeg ugla posmatra...
Znali smo biti prvi na tabeli, pa se igračima spominjala uža i sira familija ako ne zabiju gol na vrijeme.
I, neka je, tako i treba da bude, moramo stremiti ka najvišim ciljevima, samo rezultati su mjerilo, a ne da nam svaki slucajni prolaznik u klubu baca patetiku i demagogiju.
Nikad nije bilo lakse igrati u Zelji nego sada, minimalna odgovornost i ocekivanja, plate velike...

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 24 jul 2025, 09:04

mavi je napisao/la:
24 jul 2025, 07:50
Ferroviere1987 je napisao/la:
24 jul 2025, 01:50
Ljudi, mislim da je krajnje vrijeme da se ozbiljno razmisli o gašenju komentara ispod objava na zvaničnoj Facebook stranici. Trenutna situacija je katastrofalna – svaka objava, bez obzira na sadržaj, pretvara se u leglo nepismenih i polupismenih komentara, gdje se glumi stručnost bez ikakvog znanja ili obrazovanja.

Nije problem u kritici – svi imamo pravo na mišljenje, ali kada prvih 5 komentara ispod objave ostavlja dojam da klub vode i prate isključivo “stručnjaci iz kafane”, onda to direktno šteti ugledu kluba. Zamislite nekog neutralnog navijača ili sponzora koji prvi put uđe da vidi šta se dešava – ispadamo bukvalno seljačine.

Nije prije bilo ovako – klub se podržavao bez obzira na sve. Danas, poslije obične trening utakmice, ljudi psuju Adžema i pišu nebuloze. Čemu to? Kakvu poruku šaljemo ekipi i stručnom štabu? Umjesto podrške – haos i vrijeđanje.

Ako se komentari već ne gase, onda barem da administracija aktivno briše neprimjerene i sramotne komentare, jer ovako stvarno rušimo ono što je ostalo od dostojanstva i slike kluba.
Da si ti živ i zdrav, možda ne pamtiš, nikada Željo nije imao poslije rata bezuslovnu podršku, bez obzira na sve.
Bilo je puno gore/bolje, zavisi ko i s kojeg ugla posmatra...
Znali smo biti prvi na tabeli, pa se igračima spominjala uža i sira familija ako ne zabiju gol na vrijeme.
I, neka je, tako i treba da bude, moramo stremiti ka najvišim ciljevima, samo rezultati su mjerilo, a ne da nam svaki slucajni prolaznik u klubu baca patetiku i demagogiju.
Nikad nije bilo lakse igrati u Zelji nego sada, minimalna odgovornost i ocekivanja, plate velike...
Nikakva odgovornost. Snimaju se storiji, igraci nam izlaze u diskoteke redovno, glume zvijezde, a navijaci se nadaju pobjedi protiv Radnika. Nije da ocekuju i zahtjevaju nego se nadaju pa onda ide i prica eto i prosle godine smo prvo kolo izgubili. Piyde

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 24 jul 2025, 10:08

Pa nek idu u pm sve dok imaju rezultat, Svraka, Jamak i ekipa su cugali redovno i derali sve pred sobom....
Ko vidi u diskoteci nek opomene i prijavi klubu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Nekadasiigrostarsno
Kontakt:

Post Postao/la Nekadasiigrostarsno » 24 jul 2025, 11:37

slika

Zamislite nesto ovako al sa nasim bojama...💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦

Nyema1921
Kontakt:

Post Postao/la Nyema1921 » 24 jul 2025, 11:56

Juce protiv Romanije, prva ekipa top, Boljevic leti kad hoce, Suljo isto, samo iskreno mali Sabic bas zaostaje za ostatkom ekipe, manje se razlika vidjela kad je Foco usao po meni je bio i bolji puno.
Iz “druge” ekipe, Joey brz, zna s loptom i nije sidras, nesto drugaciji napadac nego sto smo mi navikli, Rakica svi hvale fino je odigrao.
Osmanovic pored Sukilovica izgleda ko Nesta bar meni, il je prvi toliko dobar il je drugi toliko los, Odinaka pokazao zasto je ovaj Holandez ispred njega, jos covjek uci osnove fudbala primi dodaj i to. Obradov nije los, po meni prispor za beka. Ostalo ok.

Sve sam vidio juce osim Simonija, sta je s njim ? Jel otpisan ?

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 jul 2025, 12:02

Nyema1921 je napisao/la:
24 jul 2025, 11:56
Juce protiv Romanije, prva ekipa top, Boljevic leti kad hoce, Suljo isto, samo iskreno mali Sabic bas zaostaje za ostatkom ekipe, manje se razlika vidjela kad je Foco usao po meni je bio i bolji puno.
Iz “druge” ekipe, Joey brz, zna s loptom i nije sidras, nesto drugaciji napadac nego sto smo mi navikli, Rakica svi hvale fino je odigrao.
Osmanovic pored Sukilovica izgleda ko Nesta bar meni, il je prvi toliko dobar il je drugi toliko los, Odinaka pokazao zasto je ovaj Holandez ispred njega, jos covjek uci osnove fudbala primi dodaj i to. Obradov nije los, po meni prispor za beka. Ostalo ok.

Pravo zaostaje, samo imo dvije asistencije i ucestvovo u skoro svakoj akciji kod gola
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 24 jul 2025, 12:19

bhsport je napisao/la:
24 jul 2025, 10:08
Pa nek idu u pm sve dok imaju rezultat, Svraka, Jamak i ekipa su cugali redovno i derali sve pred sobom....
Ko vidi u diskoteci nek opomene i prijavi klubu.
Svraka, Jamak i ekipa su bile mudonje za razliku od ovih

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 24 jul 2025, 12:43

Nyema1921 je napisao/la:

Meni je ovo bas suprotno
Nissam vidio nista dobro kod njega u 2 utakmice u Hrasnici i sinoc. Kontrola lopte uzasna nema ni brzinu po meni veliki promasaj. U velikom cemo problemu biti kad u time ne budu Sedorf i Karamarko
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 24 jul 2025, 13:01

Nyema1921 je napisao/la:

Sabic najbolji sa klupe i to je realnost.
Fk Željezničar.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 24 jul 2025, 13:10

Perspektiva je čudo a uvijek se zasniva ličnim očekivanjima. Šabić je jedan o najboljih igrača kako su počele pripreme a evo ispade teško nama sa njim ki U21 a Suljo ne mož da dobije zračnog duela protiv Kopra a teško nam bez njega.

Ma teško nama sa nama samim.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 24 jul 2025, 13:16

Levin je napisao/la:
24 jul 2025, 13:10
Perspektiva je čudo a uvijek se zasniva ličnim očekivanjima. Šabić je jedan o najboljih igrača kako su počele pripreme a evo ispade teško nama sa njim ki U21 a Suljo ne mož da dobije zračnog duela protiv Kopra a teško nam bez njega.

A Šabic je gigant, to ce i pokazati ove godine.
Samo budale mogu pricati protiv njega.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 24 jul 2025, 13:26

bhsport je napisao/la:
24 jul 2025, 13:16
Levin je napisao/la:
24 jul 2025, 13:10

A Šabic je gigant, to ce i pokazati ove godine.
Samo budale mogu pricati protiv njega.
Teško da će to biti ove godine. Prošla sezona e propuštea što se njega tiče. Previše puta je igrao na beku ili krilu. Zapravo, ne sjećam se da je uopše igrao na svojoj prirodnoj poziciji a realno bilo je prostora.

Ako hoćemo nešto od nega on mora ove sezone napravii kontinuitet nastupa i to tamo gdje je najbolji a to je 10tka. Bar 1500 minuta. Nesreća mu je što je na toj poziciji Šošić ali može se to izvesti i kao njegova rezerva, bit će dovoljno utakmica.

Za klasično krilo mu fali brzine i prodornosti. Jedino kad budemo igrali 4-4-2 ili neku povućeniju varijantu 4-2-3-1 (4-5-1). I dalje tvrdim da je on najbolji na 10tki.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

EDobric1997
Kontakt:

Post Postao/la EDobric1997 » 24 jul 2025, 13:33

slika

Jučer smo konačno završili i s Erminom Zecom. Iako je karijeru završio još na ljeto 2022 tek sada u julu 2025 i finansijski je stavio tačku na odnos s klubom. U tri godine je postigao ukupno 12 golova u zvaničnim utakmicama, a svaki nas je, kada se podvuče crta, koštao 52.500 KM.

Hvala mu!

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 24 jul 2025, 13:59

Ala dizete Sabica kruh te ljubio,a od 3 tekme,jedino u prijateljskoj kobijagi nesto pokazao..
Jos Mekinja mora jesti uzdignuti klinjo ;)

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 24 jul 2025, 14:04

Iskusni 31-godišnji napadač je u redove Željezničara stigao u januaru 2019.g te je sa Plavima potpisao ugovor do kraja sezone.
Iako se mislilo da će njegova epizoda na Grbavici završiti ovog ljeta i da će Zec potražiti novi klub u inostranstvu, do toga nije došlo.
Zec i čelnici Želje našli su zajednički jezik, te je Bugojanac potpisao novi trogodišnji ugovor.

Znal se more bit ko su bili ti čelnici Želje i stručni štab da su nas tako pripazili.

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 24 jul 2025, 14:08

EDobric1997 je napisao/la:
24 jul 2025, 13:33
slika

Jučer smo konačno završili i s Erminom Zecom. Iako je karijeru završio još na ljeto 2022 tek sada u julu 2025 i finansijski je stavio tačku na odnos s klubom. U tri godine je postigao ukupno 12 golova u zvaničnim utakmicama, a svaki nas je, kada se podvuče crta, koštao 52.500 KM.

Hvala mu!
Haram mu svaka marka, ljigo ljigavi
Volim te Zeljo!!!

Nyema1921
Kontakt:

Post Postao/la Nyema1921 » 24 jul 2025, 14:16

irfo je napisao/la:
24 jul 2025, 12:02
Nyema1921 je napisao/la:

Pravo zaostaje, samo imo dvije asistencije i ucestvovo u skoro svakoj akciji kod gola
Ja pricam o utakmici juce, ja bi bio najsretniji da bude od njega novi Stilic. Ali meni licno prije bi igrao Foco kao U21. Svako ima svoje miseljenje. I sto napisa neko s klupe je puno bolji.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 24 jul 2025, 14:21

Nyema1921 je napisao/la:
24 jul 2025, 14:16
irfo je napisao/la:
24 jul 2025, 12:02
Nyema1921 je napisao/la:

Ja pricam o utakmici juce, ja bi bio najsretniji da bude od njega novi Stilic. Ali meni licno prije bi igrao Foco kao U21. Svako ima svoje miseljenje. I sto napisa neko s klupe je puno bolji.
Pa i ja
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 24 jul 2025, 14:23

Valter je napisao/la:
24 jul 2025, 14:04
Znal se more bit ko su bili ti čelnici Želje i stručni štab da su nas tako pripazili.
Kakve veze strucni stab ima?Za tvoju informaciju Amar je bio dogovorio sve sa Zecom za 6milja mjesecno.Na kraju Zec i menadjer ulete sa pricom imaju ponude,Turska,Osijek,Rijeka i Jasko se napravi pametan i dadne mu 15milja i 3 godine ugovora.A zapravo ponuda nije bilo jer su svi znali da se lijeci.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Dofu, MrkiMedo, Nantess, UltraSa46 i 41 gost.