Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

daffy
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la daffy » 26 feb 2010, 20:01

pa prije par godina u Turskoj cini mi se.. kada su ono vratili Hamiltona na stazu.. uf tada je pocela mrznja prema njemu, jer svi stoje tamo ukopani u pjesku i samo se on vadi??.. puno su zanimljivije utrke po kisi od obicnih..

jos malo.. jos malo!! :mrgreen:
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 feb 2010, 20:06

Da, da, da. Ali da samo znaš kako je meni bilo onda kada je Luis prokockao titulu u posljedne tri utrke, još je prvi, i još nešto riskira i završi u šljunku kod boksa. Kako sam taj dan tužan bio.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 26 feb 2010, 20:10

Neutral je napisao/la:Da, da, da. Ali da samo znaš kako je meni bilo onda kada je Luis prokockao titulu u posljedne tri utrke, još je prvi, i još nešto riskira i završi u šljunku kod boksa. Kako sam taj dan tužan bio.
svjestan nisi kako sam ja taj dan bio sretan :mrgreen: :mrgreen:

vratili su mu tu titulu vec sljedece sezone.. ali, realno, Kimi je zasluzio onu titulu.. sta mu se sve desavalo prije toga..

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 feb 2010, 20:16

Da, ali gdje mu se to dešavalo :roll:

Te sezone Mclaren ispadao u svakoj drugoj utrci radi neke male spravice, nevjerovatno. Ode u ferrari te mu se sve vratilo. ;)

I Luisu se kasnije vratilo. :)

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 26 feb 2010, 20:19

pa i u Ferrariju mu se desavalo to.. istina, puno manje.. sad se nemogu bas sjetiti svih primjera, cini mi se u Singapuru kada je Massa povukao ono crijevo za dosipanje goriva i opet ko je tu najvise izgubio? Kimi zato sto je cekao.. pa onda ne sjecam se koja utrka pala kisa i da Massa ne ceka, Kimi skrene i odveze krug sa suhim gumama po kisi.. pa tehnicki kvarovi.. nikad ga sreca nije pratila.. :(

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 feb 2010, 20:24

Nigdje nije bio u problemima kao u Mclarenu. Nije završio ni pola utrka, a uvijek je to do bolida. Bilo mi je žao The Ice Man-a, ali makar se obogatio novce u ovom sportu. ;)

Ionako je leden bio, pao jednom sa jahte sav pijan na leđa, nije ovisan o tome, i pohvala za to.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 26 feb 2010, 20:30

Kimi je bio najjači vozač. Kad se sjetim VN Europe kad je imao problema s gumom, Alonso ga je stizao i stizao ali ga ne bi prešao, na ulasku u zadnji krug odleti u pijesak.
Kako sam bio sretan kad je Lewis u Kini završio u pijesku, i sljedeća trka Brazil, ludnica.
7 bodova zaostaje prije zadnje trke i osvoji
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 feb 2010, 20:32

I ja sam u tom brazilu bio sretan. Ne valja se radovati tuđoj nesreći, ali Glock je ipak osvojio nešto bodova. Massa nije imao nesreće, više je to Glock imao, jer Felipe je uradio sve što je mogao u toj posljednoj utrci.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 26 feb 2010, 20:39

Kimi i alkohol.. sta je sve radio dok je bio u Mclarenu.. legenda!

zaradio je kao sto ce rijetko ko zaraditi u ovom sportu.. sada ima vecu platu nego skoro svi vozaci u F1.. sljedece godine ce se vjerovatno vratiti u Red Bull i mogao bi osvojiti jos barem jednu titulu prije nego se penzionise.. mada je do sada trebao imati minimum 3 titule :(

pa prije dvije sezone kada bi spavao do 20-og kruga, i onda se probudi i odveze najbolje krugove i zavrsi par pozicija iznad.. ludo je vozio, ali nesreca koja ga pratila citav zivot mu nije dala nista vise od ove jedne titule i kad se o njemu bude pricalo bit ce u istom kosu kao i Button i ostali koji su jednom osvojili titulu.. malo ko ce znati kakve je pehove imao..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 feb 2010, 21:03

Alkohol je kod njega posebna priča. Uvijek je bio na nekim zabavama, i uvijek je volio popiti koju čašu više. Meni je jedan od dražih vozača, i naravno da sam bio tužan kada je otišao iz Mclarena.

Sjeća li se iko Davida Coulthard i one nesreće sa avionom, kada je frajer spasio svoju tadašnju ženu ili je curu, ne znam tačno, ali je herojski to bilo.

Ili njegov sredni prst Michaelu Schumacheru, i ako me sjećanje dobro služi Michael se u njega zabio onda po onoj kiši, a "Schumi " je htio da to riješi šakama, ali mislim da ne bi dobro prošao protiv Britanca.

Ili sjeća li se iko Montoye i kako je prestigao na staru Schumachera u svojoj prvoj ili drugoj utrci. Oslabio je otkako mu se žena porodila, pa je i napustio F1.

Jao, lijepo se prisjetiti nekoliko zanimljivih scena u prošlosti. ;)

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 26 feb 2010, 21:10

kad je Schumi isao u box da se tuce.. :lol: :lol: meni je on uvijek bio seljak, vozac koji nije gledao hocel te udariti.. :roll: seljak..

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 26 feb 2010, 21:24

daffy je napisao/la:pa prije par godina u Turskoj cini mi se.. kada su ono vratili Hamiltona na stazu.. uf tada je pocela mrznja prema njemu, jer svi stoje tamo ukopani u pjesku i samo se on vadi??.. puno su zanimljivije utrke po kisi od obicnih..

jos malo.. jos malo!! :mrgreen:
VN Njemacke , Nurburgring ,na istom mjestu izlijece 5-6 bolida i Hamilton izlijece i oni ga vade iz pijeska . Fuj fuj fuj :evil: :x

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 26 feb 2010, 21:36

to je to.. ja sve mislim Turska.. ne znam zasto.. :mrgreen:

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 27 feb 2010, 13:34

Po mom skromnom misljenju glavni favoriti predstojece sezone ce biti Alonso, Hamilton i Schumacher.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 27 feb 2010, 18:51

AFC Ajax je napisao/la:Po mom skromnom misljenju glavni favoriti predstojece sezone ce biti Alonso, Hamilton i Schumacher.
More bit bidne ,a more bit nebidne :D

AFC Ajax
Kontakt:

Post Postao/la AFC Ajax » 27 feb 2010, 20:17

Ako ne bitne onda nista od toga :mrgreen:

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 28 feb 2010, 11:39

gledajuci testiranja do sada se koliko toliko iskristaliziralo da na longrunovima ferrari ima najkonstantnije auto, i mercedes izgleda dosta dobar... sto se tice same brzine, sa malo goriva jako dobro izgleda i red bull, a mclaren je jos uvijek nepoznanica. mislim da mclaren ima mali zaostatak za ovom trojkom... Iznenadjenje bi mogli predstavljati Sauber i Williams te donekle Toro Rosso... Renault ima dosta problema sa Handlingom, A Virgin i Lotus su kante...
sto se tice force indie, nisam bas mogao steci neki utisak o njima... ne izgledaju pretjerano dobro..

trenutno se cini ovako:

ferrari - redbull
mercedes
mclaren
sauber - williams
torro roso - force india
renault
virgin - lotus

danas je zadnji dan za testiranje u barci. za fanove cu postaviti dole ispod link gdje se moze pratiti svaki od vozaca, tj pojedinacni krugovi za svakog vozaca... navodno ross brawn sprema veliki aero update i svabe ocekuju mnogo od njega, no mislim da su glavni konkurenti u prve tri utrke ferrari i Red Bull.

evo stranica na kojoj mozete pratiti sva testiranja...

http://www.msfree.gr/ms.php?id=11062
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 28 feb 2010, 14:01

nista testiranja nikad nisu pokazivala.. po novim pravilima nema dosipanja goriva, tako da Mclaren ima ogromnu prednost nad ostalim jer poznata je svima potrosnja Mclarena.. sjecam se 2006 godine, kada su vozili Kimi i Montoya, jako susna godina za Mclaren.. Kimi i Montoya znali voziti citavu utrku i tek par krugova prije kraja bi usli u box da dospu par kapi da zavrse :mrgreen:

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 28 feb 2010, 19:17

daffy je napisao/la:nista testiranja nikad nisu pokazivala.. po novim pravilima nema dosipanja goriva, tako da Mclaren ima ogromnu prednost nad ostalim jer poznata je svima potrosnja Mclarena.. sjecam se 2006 godine, kada su vozili Kimi i Montoya, jako susna godina za Mclaren.. Kimi i Montoya znali voziti citavu utrku i tek par krugova prije kraja bi usli u box da dospu par kapi da zavrse :mrgreen:
sorry, mozda tebi nisu pokazivala, ali odredjene tendencije se daju naslutiti... Tako se prosle godine znalo da je reno los kao i mclaren, da pretpostavljalo se da ce brawn biti strasno jak, sto se i obistinilo... ove godine sam uvjeren da ce pomenuta cetvorka na pocetku biti jako konkurentna, i da nema nekih velikih razlika...
sto se tice potrosnje goriva, to je puka spekulacija iako u tome ima djelimicno istine, samo sto argument koji je star 4 godine u formuli 1 nije nikakav argument.. uostalom, ukoliko mercedesov motor i jeste najstedljiviji, onda od toga ne profira samo mclaren vec i mercedes tako da... ;)
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 02 mar 2010, 11:09

nemoj me pogresno shvatiti jbte.. :mrgreen: .. logicno da ce cetvorka Mercedes, Mclaren, Red Bull i Ferrari biti glavna, ali tek ce se kroz par utrka pokazati da li ce se za titulu boriti 2 ili 3 bolida.. jer i prosle godine su prema testiranjima svi racunali i Ferrari pa i Brawn, ali niko nije racunao na Red Bull.. to hocu da ti kazem.. sto se tice goriva, ja mislim da ce se uvesti od ove sezone.. cini mi se da sam procitao da je to gotova stvar i da ce se tako poceti od sljedece sezone..

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.