Engleska-BiH/Italija-BiH (3. Juni/9. Juni)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Engleska-BiH/Italija-BiH (3. Juni/9. Juni)
prije smo imali tehnicki jake igrace ali zato "lijene", sad imamo tehnicki slabije igrace, ali zato vise trkace
RealnostGoalgetter je napisao/la: ↑05 jun 2024, 10:13Upravo tako @horoz.
I sto treba dodati, usudio bih se reci jedan veliki procenat nasih golova je dolazio iz prekida, zahvaljujuci genijalnosti Pjanica, Misimovica, Medunjanina, Salihovica. Sad ni tog segmenta nemamo, gol iz slobodnjaka ne pamtim kad smo dali, korneri katastrofalni ko god da ih je izvodio, a taj segment nas je od nastanka reprezentacije pratio da smo dobri u prekidima.
Mnogo tacki na kojima treba raditi, ali jedno je sigurno da onakvu reprezentaciju kao prije 10 godina necemo gledati jer ni priblizno takvih tehnickih jakih i sposobnih igraca nece biti. Imamo dobre stopere i generalno odbranu zajedno sa golmanom na kojima se moze nesto graditi, ali vezni red i konekcija veznog reda i napada je na jako losem nivou, i sam kvalitet veznog reda dosta upitan.
Svaka čast, to je to.Horoz je napisao/la: ↑05 jun 2024, 09:56Imaš jedan broj ekipa koje su jednostavno nekvalitetne i ni najbolja organizacija i strategija ne može ih dovesti do rezultata.
Isto tako imaš mali broj ekipa koje su toliko kvalitetne, da je teško zayebati onaj minimum.
Ipak,kod najvećeg broja reprezentacija, rezultat ovisi o tome koliko su dobro vođene. Koliko su dobro procijenjene realne mogućnosti.
Od Ćire, naši selektori su radi Misketa i Pjanića ponajviše, gurali neku igru kombinatorike i posjeda. Bilo je teško jednog od takvih ostaviti na klupi i onda se išlo linijom manjeg otpora - gurni najveća imena, pa šta bude.
E sad i da su Miske i Pjanić bili nivo Xavija i Inieste, opet nisi imao ostale igrače koji mogu iznijeti takvu igru. Bili smo pročitana knjiga, uglavnom lijeni i nedovoljno pokretni. Previše igrača za koje su drugi morali trčati čak i kada su se trudili.
Zato nam se dešavalo da na individualni kvalitet, koji smo definitivno imali, skoro uvijek pobjeđujemo ekipe koje su realno slabije od nas , ali nikada nismo iznenadili nekog favorita. Mnogi su to i tada govorili.
Debakl je uslijedio kada se "zlatna" generacija raspala, a ostao isti mentalitet koji se vrtio oko Džeke i Pjanića. Ostale su iste mane, uz daleko slabiji igrački kadar i alibi selektore, koji su tu dolazili da statiraju i uzimaju platu.
Barbarez je to čini se shvatio. Rekao je u više navrata da temeljno treba mijenjati mentalitet, da treba zaboraviti priču o posjedu i koncentrisati se na borbenost i disciplinu. To i jeste jedini način da ovakva ekipa nešto napravi. Određen kvalitet postoji, ali samo uz pravi pristup.
Ja sam siguran da ćemo s Barbarezom konačno skinuti barem jedan skalp top reprezentacija.
Da se ona generacija posložila na način da se uz individualni kvalitet forisrala borbenost i takav sistem, mogao se puno veći uspjeh napraviti.
Dijelom si to imao u likovima Spahića, Lulića i Bešića, ali većinom smo "trpili" spore umjetnike s glavom u oblacima i individualni kvalitet.
I naravno katastrofalno smo odradili smjenu generacija, tj. samo smo slali u penziju ključne (nezamjenjive) karike bez sistema koji bi, da je postojao, ublažio šok smjene.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Kakav bolan skalp top reprezentacijama. Ova repka je veoma napadački ograničena, a i sredina je potanka. Ako misliš da trčanjem skineš skalp ikome, onda ne znam. Mi smo kvalitet trećeg šešira u izgradnji. Ne može se trčanjem i borbenošću, odnono sirovom snagom nadoknaditi tehnički nedostatak. Plakat ćemo mi za Misketom i Pjanićem i tom generacijom.Horoz je napisao/la: ↑05 jun 2024, 09:56Imaš jedan broj ekipa koje su jednostavno nekvalitetne i ni najbolja organizacija i strategija ne može ih dovesti do rezultata.
Isto tako imaš mali broj ekipa koje su toliko kvalitetne, da je teško zayebati onaj minimum.
Ipak,kod najvećeg broja reprezentacija, rezultat ovisi o tome koliko su dobro vođene. Koliko su dobro procijenjene realne mogućnosti.
Od Ćire, naši selektori su radi Misketa i Pjanića ponajviše, gurali neku igru kombinatorike i posjeda. Bilo je teško jednog od takvih ostaviti na klupi i onda se išlo linijom manjeg otpora - gurni najveća imena, pa šta bude.
E sad i da su Miske i Pjanić bili nivo Xavija i Inieste, opet nisi imao ostale igrače koji mogu iznijeti takvu igru. Bili smo pročitana knjiga, uglavnom lijeni i nedovoljno pokretni. Previše igrača za koje su drugi morali trčati čak i kada su se trudili.
Zato nam se dešavalo da na individualni kvalitet, koji smo definitivno imali, skoro uvijek pobjeđujemo ekipe koje su realno slabije od nas , ali nikada nismo iznenadili nekog favorita. Mnogi su to i tada govorili.
Debakl je uslijedio kada se "zlatna" generacija raspala, a ostao isti mentalitet koji se vrtio oko Džeke i Pjanića. Ostale su iste mane, uz daleko slabiji igrački kadar i alibi selektore, koji su tu dolazili da statiraju i uzimaju platu.
Barbarez je to čini se shvatio. Rekao je u više navrata da temeljno treba mijenjati mentalitet, da treba zaboraviti priču o posjedu i koncentrisati se na borbenost i disciplinu. To i jeste jedini način da ovakva ekipa nešto napravi. Određen kvalitet postoji, ali samo uz pravi pristup.
Ja sam siguran da ćemo s Barbarezom konačno skinuti barem jedan skalp top reprezentacija.
Imamo zato perspektivnu odbranu

Sada su na EURO-u Ruminija, Slovenija, Slovačka, Gruzija, Albanija, redom reprezentacije koje imaju isti ili slabiji igrački kadar.dzemil je napisao/la: ↑05 jun 2024, 10:53Kakav bolan skalp top reprezentacijama. Ova repka je veoma napadački ograničena, a i sredina je potanka. Ako misliš da trčanjem skineš skalp ikome, onda ne znam. Mi smo kvalitet trećeg šešira u izgradnji. Ne može se trčanjem i borbenošću, odnono sirovom snagom nadoknaditi tehnički nedostatak. Plakat ćemo mi za Misketom i Pjanićem i tom generacijom.Horoz je napisao/la: ↑05 jun 2024, 09:56Imaš jedan broj ekipa koje su jednostavno nekvalitetne i ni najbolja organizacija i strategija ne može ih dovesti do rezultata.
Imamo zato perspektivnu odbranu))
Naš napadački potencijal su Demirović, Džeko, Tabaković. Za velike reprezentacije prilično slabo, ali recimo ni jedna Hrvatska nije jača konkretno u napadu.
Mnoge slabije reprezentacije su skidale skalp velikima, upravo uz borbenost i organizaciju. Makedonci su mlatnuli Švabe u Njemačkoj i to u kvalifikacionoj tekmi mislim.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
@Horoz, samo nastavi...sve što napišeš u zadnje vrijeme, potpisujem 90%...samo sto je meni mrsko tipkati za razliku od tebe. 

-
- Kontakt:
Fakat je jako lose da nikad nismo uspjeli pobjedit neku ekipu iz prvog šešira, nakon toliko godina.
Najblize smo bili 2011 protiv francuza.
- Beduin
- Kontakt:
A zbog cega su i prije Nafelsmana bili kita, radi smjene i lose generacije?JayCatwright je napisao/la: ↑04 jun 2024, 13:44pojma nemaš, Kloppu je prva utakmica bila ligaška sa Tottenhamom u gostima, a njemci su i prije Nagelsmana bili kita
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
dzaba pokusavas ovo pojedinima dokazati, oni kad vide da je jedan igrac na platnom spisku intera ma to je kaze lautaro martinez za sve naseHoroz je napisao/la: ↑05 jun 2024, 11:12Sada su na EURO-u Ruminija, Slovenija, Slovačka, Gruzija, Albanija, redom reprezentacije koje imaju isti ili slabiji igrački kadar.dzemil je napisao/la: ↑05 jun 2024, 10:53Kakav bolan skalp top reprezentacijama. Ova repka je veoma napadački ograničena, a i sredina je potanka. Ako misliš da trčanjem skineš skalp ikome, onda ne znam. Mi smo kvalitet trećeg šešira u izgradnji. Ne može se trčanjem i borbenošću, odnono sirovom snagom nadoknaditi tehnički nedostatak. Plakat ćemo mi za Misketom i Pjanićem i tom generacijom.Horoz je napisao/la: ↑05 jun 2024, 09:56Imaš jedan broj ekipa koje su jednostavno nekvalitetne i ni najbolja organizacija i strategija ne može ih dovesti do rezultata.
Imamo zato perspektivnu odbranu))
Naš napadački potencijal su Demirović, Džeko, Tabaković. Za velike reprezentacije prilično slabo, ali recimo ni jedna Hrvatska nije jača konkretno u napadu.
Mnoge slabije reprezentacije su skidale skalp velikima, upravo uz borbenost i organizaciju. Makedonci su mlatnuli Švabe u Njemačkoj i to u kvalifikacionoj tekmi mislim.
- Goalgetter
- Kontakt:
Dobili smo 2 puta reprezentacije iz prvog sesira, Wales (2:0) i Grcku (3:1).Sindikat12 je napisao/la: ↑05 jun 2024, 11:30Fakat je jako lose da nikad nismo uspjeli pobjedit neku ekipu iz prvog šešira, nakon toliko godina.

Samo sto razumijemo se, daleko od toga da su top tim.
Jedan od najmucnijih remija mi je bio sa Francuskom u gostima sa Petevom, kad su oni dobili crveni karton, mi do crvenog odlicnu utakmicu odigrali, i nakon toga se povucemo kao da smo mi dobili crveni a ne oni.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nevezano za nas, ne pamtim kad je pao gol iz slobodnjaka općenito, prije je to bilo svako malo a sad ne možeš vidjeti gola iz slobodnjaka.Goalgetter je napisao/la: ↑05 jun 2024, 10:13Upravo tako @horoz.
I sto treba dodati, usudio bih se reci jedan veliki procenat nasih golova je dolazio iz prekida, zahvaljujuci genijalnosti Pjanica, Misimovica, Medunjanina, Salihovica. Sad ni tog segmenta nemamo, gol iz slobodnjaka ne pamtim kad smo dali, korneri katastrofalni ko god da ih je izvodio, a taj segment nas je od nastanka reprezentacije pratio da smo dobri u prekidima.
Mnogo tacki na kojima treba raditi, ali jedno je sigurno da onakvu reprezentaciju kao prije 10 godina necemo gledati jer ni priblizno takvih tehnickih jakih i sposobnih igraca nece biti. Imamo dobre stopere i generalno odbranu zajedno sa golmanom na kojima se moze nesto graditi, ali vezni red i konekcija veznog reda i napada je na jako losem nivou, i sam kvalitet veznog reda dosta upitan.

Polako, ekipa je neuigrana i dok se sve posloži. Napadački smo limitirani ali uz borbenost vjerujem da i to može doći na svoje. Najbitnije je da vidimo da se bore pa dokle ide.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
BiH-Grcka 2-2 Pjanic slobodni 2019
Grcka-BiH 1-1 Pjanic slobodni 2016
Svicarska-BiH 0-2 Pjanic slobodni 2016
Luxembrug-BIH 0-3 Pjanic slobodni 2016
Nakon Salihovica i Misimovica jedino je Pjanic zabijao iz slobodnih
Grcka-BiH 1-1 Pjanic slobodni 2016
Svicarska-BiH 0-2 Pjanic slobodni 2016
Luxembrug-BIH 0-3 Pjanic slobodni 2016
Nakon Salihovica i Misimovica jedino je Pjanic zabijao iz slobodnih
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Naravno da ne možeš vidjet kad je vjerovatno neki analitičar, nekad zaključio da su direktni slobodnjaci neefikasni, a isto tako sumnjam, da ih iko ozbiljno vježba i trenira.Unofficialpage je napisao/la: ↑05 jun 2024, 11:57Nevezano za nas, ne pamtim kad je pao gol iz slobodnjaka općenito, prije je to bilo svako malo a sad ne možeš vidjeti gola iz slobodnjaka. :mrgreen:Goalgetter je napisao/la: ↑05 jun 2024, 10:13Upravo tako @horoz.
Polako, ekipa je neuigrana i dok se sve posloži. Napadački smo limitirani ali uz borbenost vjerujem da i to može doći na svoje. Najbitnije je da vidimo da se bore pa dokle ide.
U današnjem fudbalu su najveće zvijezde trkaće kokoši i dodavači prvom do sebe. U takvoj eri, slobodnjaci su višak.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Dao Borna Sosa za hrv prije neki dan u prijateljskoj protiv Makedonije.JonSnow je napisao/la: ↑05 jun 2024, 12:23Naravno da ne možeš vidjet kad je vjerovatno neki analitičar, nekad zaključio da su direktni slobodnjaci neefikasni, a isto tako sumnjam, da ih iko ozbiljno vježba i trenira.Unofficialpage je napisao/la: ↑05 jun 2024, 11:57Nevezano za nas, ne pamtim kad je pao gol iz slobodnjaka općenito, prije je to bilo svako malo a sad ne možeš vidjeti gola iz slobodnjaka. :mrgreen:Goalgetter je napisao/la: ↑05 jun 2024, 10:13Upravo tako @horoz.
U današnjem fudbalu su najveće zvijezde trkaće kokoši i dodavači prvom do sebe. U takvoj eri, slobodnjaci su višak.
Ova utakmica protiv Italije je velika prilika za nerijesen rezultat koji bi bio veliki vjetar u ledja. Lako je pricat o strpljenju, ali je u situaciji da vrlo lako Barbarez moze proc prvih 8 utakmica bez pobjede, mozda cak 8 poraza. Talijani su sila, ali ni blizu nivo Engleske i znamo da ih tradicionalno boli qurac za prijateljeske, jedva ih kvalifikacije motivisu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Bez Vasilja protiv Italije
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
Znaci Piric na golu. Mada bi vjerovatno ovdje svakako branio jedno poluvrijeme Piric, jedno Hadzikic.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- HordasOdMalena
- Kontakt:
Dao kaparu. 

"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."
Ova utakmica s Italijom je bitna, bilo bi dobro izvući remi.Cartman je napisao/la: ↑05 jun 2024, 12:53Ova utakmica protiv Italije je velika prilika za nerijesen rezultat koji bi bio veliki vjetar u ledja. Lako je pricat o strpljenju, ali je u situaciji da vrlo lako Barbarez moze proc prvih 8 utakmica bez pobjede, mozda cak 8 poraza. Talijani su sila, ali ni blizu nivo Engleske i znamo da ih tradicionalno boli qurac za prijateljeske, jedva ih kvalifikacije motivisu.
Uz svo povjerenje i toleranciju prema stručnom štabu, pripreme javnosti da je narednih osam utakmica uigravanje za EURO, teško se mogu tolerisati porazi u kontinuitetu.
Nema tog autoriteta i kredita, koji može izdražati kontinirane poraze od 2+ gola razlike. Moraće se dobro stisnuti i barem negdje izvući bod ili pobjedu. Moraće jer će pritisak javnosti rasti do tačke kada će ovi ljudi, za koje sam siguran da imaju obraza, sami reći - ne ide, odlazimo.
Vidjeli smo da od samog starta ima ekipa koja podapinje i ruši Barbareza, to će se sigurno nastaviti ako im se pruže argumenti.
Neće biti lako kako neki misle, ali sam opet siguran da će se izvući pozitivan sveukupni dojam.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
tacnoHoroz je napisao/la: ↑05 jun 2024, 14:02Ova utakmica s Italijom je bitna, bilo bi dobro izvući remi.Cartman je napisao/la: ↑05 jun 2024, 12:53Ova utakmica protiv Italije je velika prilika za nerijesen rezultat koji bi bio veliki vjetar u ledja. Lako je pricat o strpljenju, ali je u situaciji da vrlo lako Barbarez moze proc prvih 8 utakmica bez pobjede, mozda cak 8 poraza. Talijani su sila, ali ni blizu nivo Engleske i znamo da ih tradicionalno boli qurac za prijateljeske, jedva ih kvalifikacije motivisu.
Uz svo povjerenje i toleranciju prema stručnom štabu, pripreme javnosti da je narednih osam utakmica uigravanje za EURO, teško se mogu tolerisati porazi u kontinuitetu.
Nema tog autoriteta i kredita, koji može izdražati kontinirane poraze od 2+ gola razlike. Moraće se dobro stisnuti i barem negdje izvući bod ili pobjedu. Moraće jer će pritisak javnosti rasti do tačke kada će ovi ljudi, za koje sam siguran da imaju obraza, sami reći - ne ide, odlazimo.
Vidjeli smo da od samog starta ima ekipa koja podapinje i ruši Barbareza, to će se sigurno nastaviti ako im se pruže argumenti.
Neće biti lako kako neki misle, ali sam opet siguran da će se izvući pozitivan sveukupni dojam.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.