Svaka cast, veoma zanimljiva analiza231983 je napisao/la: ↑05 nov 2025, 22:40Malo sam se zaigrao s Rumunima, posebno me zanimala situacija sa stoperima. Popescu je nastradao i sigurno ga nece biti ove godine na terenu, a Burca neće igrati zbog kartona. Za Dragušina se pretpostavlja da će se vratiti u igru 30.11.
Nama je mnogo važnije ko će igrati umjesto ovih ljudi. Umjesto Popescua, gotovo sigurno, Virgil, ali srećom ne Van Dijk, nego Ghita. Ghita igra u "našoj" Cvajti za četvrtoplasirani Hannover. Ima 27 god., 1.9 mil. cijena na TM. Dakle, Katić s Temua.
Drugi stoper, koji bi trebao igrati umjesto Burce je Eissat iz Maccabi Haifa, koja je na slabom 8. mjestu g.eno.cidne lige. Igra poprilicno redovno, ima 20 godina i vrijedi malo više od mene, 281 k €.
Dakle, stoperski par će činiti igrači koji će prvi put zajedno igrati i sigurno tu treba tražiti šansu.
Golman Radu (Celta V.) je povrijedio ruku i moguće da neće biti spreman, još nema pouzdanih info. Umjesto njega, na gol bi se trebao vratiti njihov do nedavno prvi golman, Moldovan, koji je na klupi Ovieda (predzadnji u Španiji) i igra samo u kupu.
Desno i lijevo bi trebali biti standardni Ratiu (RB R. Vallecano) i Bancu (U. Craiova). Dakle njihovu lijevu stranu ce pokrivati Bancu i Eissat sto bi zaista mogla biti velika prilika za Memica (Bajraktarevica) i Dedica. S druge strane, Ratiu je njihov ponajbolji igrac ali ako Kerim bude pravi, mogao bi mu napraviti puno problema.
U sredini bi trebali biti Marin, Hagi i Dragomir koji su igrali dobro protiv Austroje, pa ih vjerovatno neće mijenjati. Dragomir je u dobroj formi, igra s našim Šunjićem, Hagi igra u Rizeu i nije opravdao očekivanja ali zna biti vrlo opasan (vidjeli smo kada je ušao protiv nas), a M. Marin je igrač Pise koji ne igra neku značajnu ulogu tamo, nije najstandardniji. U svakom slučaju, vezni red im je bolji od našeg, nema sumnje i tu je, opet, njihova šansa.
Trojica naprijed su Man, Draguš i Mihaila koji u Rizesporu više ne igra nego što igra.
Draguš u Eyupsporu izlazi iz povrede i pitanje je u kakvom je stanju, a sigurno da najveća opasnost prijeti od PSV-ovog Mana i to nije ništa novo. Zato je neobično važno ko će kod nas biti na pozicoji tog lijevog beka. Idealno bi bilo da Seo to zatvori, ali po svemu sudeći, on neće biti spreman, bar ne za 90 min.
Sve u svemu, individualno ova ekipa nije bauk, ali znamo da je njihova najveća snaga fanatična trka (sto mi ne volimo), zatim iskustvo Lucescua i timski duh. Nasa prednost bi trebao biti domaci teren i njihovi stoperi.
Ako se nesto posebno nepredviđeno ne desi, Lucescu na Bilino polje izvodi ovo:
....................Moldovan...................
Ratiu....Ghita.........Eissat....Bancu
....Dragomir......Marin....Hagi........
Man............Draguš...........Mihaila
BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - BiH 18.11.2025
Dosad nisu tražili ličnu, veći ti je rizik da naiđeš na prevaranta koji će isti QR kôd prodati većem broju ljudi.Namibija je napisao/la: ↑06 nov 2025, 09:07Pozdrav raja, imam neke kolege iz Amerike koji stižu baš u vrijeme utakmice protiv Rumunije i imali su želju da pogledaju neku utakmicu u Sarajevu.
Međutim kada sam im rekao da igra reprezentacija, još više su se nabrijali na cijelu priču, helem dvoje ljudi je u pitanju i ja sam treći.
Eh ide pitanje, utakmice preko Event.ba su rasprodane i ne mogu da nađem nigdje da se kupe, osim ovih online tapkaroša.
Kažu da svaka ulaznica ide na jasno ime i prezime i da će biti provjera na ulazu tako da se ne isplati kupovati kod tapkaroša, ali ja ne znam koliko je to sigurno jer zadnji puta kada sam bio na utakmici, to niko živ nije provjeravao.
Eto molim za pomoć i savjete u ovom slučaju, unaprijed zahvalan!
- invincible1921
- Kontakt:
Ne gledaju imena bar nisu do sad...medjutim budi jako oprezan od koga ces uzeti, protiv Austrije je dosta raje izvisilo radi ovog ili onog razloga..(karta vec ocitana, lazna karta,..itd)Namibija je napisao/la: ↑06 nov 2025, 09:07Pozdrav raja, imam neke kolege iz Amerike koji stižu baš u vrijeme utakmice protiv Rumunije i imali su želju da pogledaju neku utakmicu u Sarajevu.
Međutim kada sam im rekao da igra reprezentacija, još više su se nabrijali na cijelu priču, helem dvoje ljudi je u pitanju i ja sam treći.
Eh ide pitanje, utakmice preko Event.ba su rasprodane i ne mogu da nađem nigdje da se kupe, osim ovih online tapkaroša.
Kažu da svaka ulaznica ide na jasno ime i prezime i da će biti provjera na ulazu tako da se ne isplati kupovati kod tapkaroša, ali ja ne znam koliko je to sigurno jer zadnji puta kada sam bio na utakmici, to niko živ nije provjeravao.
Eto molim za pomoć i savjete u ovom slučaju, unaprijed zahvalan!
=\_1921_/=
Što se tiče usporedbe igara kući i u gostima, stanje je sljedeće:
U gostima:
6 pobjeda (Andora, Izrael, Kosovo, Kipar, Litva, San marino)
4 neriješene(Švicarska, Kosovo, Bjelorusija, Kipar)
1 izgubljena (Austrija)
Kući:
9 pobjeda (Bjelorusija, Andora, Kosovo x2, Švicarska, Litva, Kipar x2, Austrija)
1 neriješena (Izrael)
1 izgubljena (Bosna i Hercegovina)
Na Euru (neutralni teren)
1 pobjeda (Ukrajina)
1 neriješena (Slovačka)
2 izgubljene (Belgija, Nizozemska)
Svakako da su kući dosta bolji, ali nisu ni u gostima loši. Ipak, imali su možda u Izraelu, na Kosovu i u Švicarskoj nekakav pritisak od domaćih navijača (ne znam kakvi su ovi gore u Bjelorusiji). Pa čak i ovi u Švicarskoj su onako kulturna raja. Ovo ostalo je kao na domaćem terenu. Znamo da Austriji nije bilo baš prijatno prvih 15 – 20 minuta u Zenici, a očekujem da će sada atmosfera biti čak i bolja.
Imamo realne šanse, do nas je sve.
U gostima:
6 pobjeda (Andora, Izrael, Kosovo, Kipar, Litva, San marino)
4 neriješene(Švicarska, Kosovo, Bjelorusija, Kipar)
1 izgubljena (Austrija)
Kući:
9 pobjeda (Bjelorusija, Andora, Kosovo x2, Švicarska, Litva, Kipar x2, Austrija)
1 neriješena (Izrael)
1 izgubljena (Bosna i Hercegovina)
Na Euru (neutralni teren)
1 pobjeda (Ukrajina)
1 neriješena (Slovačka)
2 izgubljene (Belgija, Nizozemska)
Svakako da su kući dosta bolji, ali nisu ni u gostima loši. Ipak, imali su možda u Izraelu, na Kosovu i u Švicarskoj nekakav pritisak od domaćih navijača (ne znam kakvi su ovi gore u Bjelorusiji). Pa čak i ovi u Švicarskoj su onako kulturna raja. Ovo ostalo je kao na domaćem terenu. Znamo da Austriji nije bilo baš prijatno prvih 15 – 20 minuta u Zenici, a očekujem da će sada atmosfera biti čak i bolja.
Imamo realne šanse, do nas je sve.
-
FerdinandF
- Kontakt:
Radeljica i Barisica i Kolasinca, i Malića od prve minute.
S njima smo dobili Rumuniju u Bukureštu.
Još Bazdar umjesto Demirovica nek ganja gore
-
19vendetta87
- Kontakt:
Barisic uopste nije na spisku.FerdinandF je napisao/la: ↑06 nov 2025, 10:00Radeljica i Barisica i Kolasinca, i Malića od prve minute.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Hvala rajainvincible1921 je napisao/la: ↑06 nov 2025, 09:30Ne gledaju imena bar nisu do sad...medjutim budi jako oprezan od koga ces uzeti, protiv Austrije je dosta raje izvisilo radi ovog ili onog razloga..(karta vec ocitana, lazna karta,..itd)
Nadam se da ova situacija s Fanatikosima i ostalim okolnostima neće negativno utjecati na igrače, već da će im poslužiti kao dodatna motivacija.
Ako im nije dovoljan motiv Svjetsko prvenstvo, nešto nije ok s njima.
Zadnja naša protiv Kipra i zadnja Rumunije protiv Austrije ko je gledao, sve mu je jasno. Prosut će nas u Zenici bez problema, i onda će se opet pričati o nekim novim počecima. A Vico s osmijehom, kao da je sve po planu. Ide novi trener par igraca se otpise sa spiska po mogucnosti novi direktor i tako sve u krug vec vidjeno hiljadu puta 
Crni Cerak 🐦⬛
Ja sam u septembru uzeo preko olx-a od jednog postenog momka. Na ulazu raja vadi licne, ja je nisam izvadio, redar skenirao i tjt. Ponasajte se prirodno i proucite nesto prije ulazaNamibija je napisao/la: ↑06 nov 2025, 10:37Hvala rajainvincible1921 je napisao/la: ↑06 nov 2025, 09:30Ne gledaju imena bar nisu do sad...medjutim budi jako oprezan od koga ces uzeti, protiv Austrije je dosta raje izvisilo radi ovog ili onog razloga..(karta vec ocitana, lazna karta,..itd)![]()
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
Svaka čast svima koji imaju volje da raspravljaju o fudbalu u ovom momentu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 14 gostiju.