Vedad Ibisevic

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

ribery
Moderator
Kontakt:

Re: Vedad Ibisevic

Post Postao/la ribery » 09 jul 2009, 19:29

Evo me na utakmici hoff. Vs sonnenhof. Sejo i Vedo poceli utakmic. Rez. 0:0.

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 09 jul 2009, 19:30

ribery je napisao/la:Evo me na utakmici hoff. Vs sonnenhof. Sejo i Vedo poceli utakmic. Rez. 0:0.
ok, kad Vedo zabije 5 komada, javi :mrgreen:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 jul 2009, 19:47

Nemoj tako urijetko, javljaj non stop.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 09 jul 2009, 20:06

Ne mogu dem na net preko mob. A poprlicno je sporo .
Ttenutno je poluvrijeme hof gubi 1:0 pocinje drugo Vedo i sejo na klupi.Visa o svemu nakon utakmice
omerbavarac je napisao/la:Nemoj tako urijetko, javljaj non stop.
E

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 09 jul 2009, 20:43

ribery je napisao/la:Ne mogu dem na net preko mob. A poprlicno je sporo .
Ttenutno je poluvrijeme hof gubi 1:0 pocinje drugo Vedo i sejo na klupi.Visa o svemu nakon utakmice
omerbavarac je napisao/la:Nemoj tako urijetko, javljaj non stop.
E
znaci vedo nije pogodio....pa dobro treba mu ipak malo da dode sebi...
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 09 jul 2009, 22:09

Za one koji jos nisu vidjeli clanak
Hoffenheim hitman ready to strike again
Thursday 9 July 2009
by Steffen Potter from Frankfurt
e-mailPrintDigg!Diggdel.icio.usSave
Vedad Ibišević is back in training with HoffenheimVedad Ibišević is back in training with Hoffenheim (©Getty Images)

As the 2008/09 German season went into its winter break, everything seemed possible for Vedad Ibišević. With 18 goals in 17 games, the Bosnian striker was the most dazzling weapon in promoted TSG 1899 Hoffenheim's armoury as they strode to the top of the table, with the title a serious possibility. There was even talk that the striker might break Gerd Müller's record of 40 Bundesliga goals in a single season, set in 1971/72.

Serious injury
However, Ibišević's dreams – and ultimately Hoffenheim's – were dashed on 12 January as the 24-year-old tore cruciate ligaments in his knee while at a winter training camp in La Manga, Spain. With their talisman laid off, Hoffenheim went into decline, going 12 league matches without a win after returning to action with a 2-0 victory against FC Energie Cottbus. They ended up finishing seventh.

Positive thinking
"It was not an easy situation," recalled Ibišević, who left his home country as a teenager, finding his way to Hoffenheim in 2007 following spells with St Louis Strikers, Chicago Fire, Paris Saint-Germain FC, Dijon FCO and TSV Alemannia Aachen. "As a player, this kind of injury is the worst thing you can imagine, but you have to try to see something positive and to stay optimistic. Every two to three weeks there were small advances and I was able to do something new. I remember exactly how much I rejoiced in these small things."

Back in training
Hoffenheim never gave up on the striker, and recently rewarded him with a new contract until 2013, with general manager Jan Schindelmeiser maintaining that "it was not just his goals that made Vedad an important part of our success story last season". Having returned to full training with his team-mates on 29 June, Ibišević will now look to prove that he is no one-season wonder. "We have missed him and have all been looking forward to his return," said team-mate and compatriot Sejad Salihović. "He will soon be scoring in matches the way he has been in training."

'Where he left off'
Coach Ralf Rangnick has been pleasantly surprised by the condition Ibišević is in. "I did not expect him to be this agile and to be playing with such intensity," he explained. "You can see all the virtues that made him such a prolific goalscorer again. He still has his instincts in front of goal. He is continuing where he left off." Nevertheless, Rangnick is not without concerns. "I am not worried about his state of mind, but it all comes down to the question of whether that first injury will lead to others," he said.

'Special motivation'
That is a question which Ibišević is putting to the back of his mind. For the moment, he is thrilled just to be back playing with his team, explaining: "It is so much more fun being with the squad rather than training alone." His return to competitive action, meanwhile, should come in Hoffenheim's 8 August Bundesliga opener against FC Bayern München. "I scored my last Bundesliga goal against Bayern before I tore my cruciate ligaments," he recalled. "That gives me special motivation."

©uefa.com 1998-2009. All rights reserved.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 09 jul 2009, 23:39

Dobro je, nek je nama Vedo poceo igrati, golovi ce sami doci

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 jul 2009, 02:48

ribery je napisao/la:Ne mogu dem na net preko mob. A poprlicno je sporo .
Boga mi, nisi se pokazao kao neki profi izvjestac :mrgreen:

Lose su odigrali, Timo je fasovao neki lob. Znaci i ti si bio medju tih 3200 posmatraca 8-)

Sad ce Hrvoje reci....vidis kako jugosvabe prate samo bundesligu. :mrgreen:
I ti si sad jugosvabo, sto si se odao, nema ti spasa. :lol:

Nek' je se nas idol vratio, pa makar na manje spektakularan nacin. Bit' ce bolje.

slika
Vom Jäger zum Gejagten

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 10 jul 2009, 03:03

Nisam mu ranije primjetio broj 19 na leđima...Moj najdraži broj...

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 10 jul 2009, 08:44

@geronimo, je.i ga drug, nisam imao profi opremu, samo mobitel. :mrgreen: Rekao sam da cu napisati nesto vise kad dodjem kuci, a to je bilo oko 23:30, medjutim nisam mogao otvoriti sportsport.ba, tako da stvarno nije do mene.
Iskreno, prije pocetka utakmice nisam ocekivao da se Vedo uopste doci, a kamoli poceti utakmicu. Utakmica je bila zanimljiva dok su tu bili Vedo i Sejo, tj. prvo poluvrijeme, dok smo se drugo poluvrijeme vise zaje.avali nego gledali utakmicu (Hoffenheim totalno izmjenio ekipu, tako da i nismo imali sta vidjeti :) ) a i igrali su protiv Sonnenhofa, ekipe iz cini mi se 4. lige. Mogli ste procitat na portalu da je Vedo imao jednu odlicnu sansu, prosao je 2-3 igraca, pucao iskosa sa nekih desetak metara, lopta otisla malo pored lijeve stative. To je, pored sanse Obasija (igrac Sonnenhofa skinuo loptu sa gol linije) najbolja prilika za Hoffenheim u citavoj utakmici. Vedo je imao jos jedan sut, sa vrha sesnaesterca koji je bio izblokiran. Vidjelo se je da se cuva, nije ulazio pretjerano u duele sa drugim igracima (realno, za tim nije bilo ni potrebe, ipak su igrali protiv levata :) ) Ipak treba sacekati obiljnije utakmice, pa cemo nadam se vidjeti pravog Vedada, onakvog kakvog smo ga vidjeli prosle jeseni.
Sejo nista posebno (inace, citava ekipa odigrala poprilicno lose), imao par suteva sa distance, izveo 2-3 slobodnjaka, ali nijedan iz pozicije koja njemu bas lezi.
Hoffenheim nije nastupio u najjacem sastavu, falio je Beck, Demba Ba, Carlos Eduardo je sjedio na klupi, usao u 2. poluvremenu, kao i Weis i Ibertsberger.
Sto se tice primljenog gola, momak je jednim pasom izbacio i Commpera i Eichnera, trebalo im je 5 minuta da dodju sebi, onda ovaj drugi decko (sry sto ne znam imena igraca :D ) koji je primio loptu izlazi sam pred Hildebranda, koji stoji u svom petercu i lobuje ga :o :shock: Hildebrand debil nije htio djeci kasnije potpisivati autograme, valjda mu bilo vokri :mrgreen:

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 10 jul 2009, 11:11

vedo je jak momak ....pokazao je svima da je bosanac....ova povreda je proslost i uz boziju pimoc vise se vedo nece povrijedivat......ja mislim da mu sad ligamenti rade 200 na sat........

jocker123
Kontakt:

Post Postao/la jocker123 » 10 jul 2009, 11:33

Jooj prva utakmica ce biti ludilo,valjda ce biti na sportklub ili na FTV-u i daj boze da promjene komentatora..

esso
Kontakt:

Post Postao/la esso » 10 jul 2009, 14:13

sad je bundesliga na eurosportu i bice 5 prijenosa vikendom jedan u petak,dva subotom jedan u 15.30,a drugi u 18.00 novi termin.i nedeljom dva jedan u 15.30,a drugi u 17.30,i bundesliga 2 ponedeljkom u 20.15 jer je eurosport otkupio prava za bundesligu do sezone 2013-2014 a sportlkub nece prenositi a za FTV neznam :D

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 10 jul 2009, 14:44

Gdje si vidio to za Eurosport

esso
Kontakt:

Post Postao/la esso » 10 jul 2009, 15:34

pa bilo je neki dan kad je bio prenos utakmice leverkuzen i jos neko je igrao nesjecam se i komentator srpski govorio o najavi za bundesligu i kaze da je eurosport otkupio prava za bundesligu i da krece od augusta u ovim terminima sto sam rekao ali evo ti stranica pa mozes pratiti sve novosti http://tv.sb.eurosport.com za eurosport

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 10 jul 2009, 15:51

Vedo zabio Bayernu u pobjedi Hofenhajma od 3 : 1 8-)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 10 jul 2009, 15:59

secer je napisao/la:Vedo zabio Bayernu u pobjedi Hofenhajma od 3 : 1 8-)
KAD??

MickeySa
Kontakt:

Post Postao/la MickeySa » 10 jul 2009, 16:05

miralem444 je napisao/la:
KAD??

sutra...

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 10 jul 2009, 16:23

MickeySa je napisao/la:
miralem444 je napisao/la:
KAD??

sutra...
:D :D :D :D :D :D :D ;)
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 11 jul 2009, 08:37

Ma, to sam ja malo bacio kasike..khm, khm :D
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.