Budimo realni,upravni odbor FK Gorazde je bio cijelo vrijeme samo mrtvo slovo na papiru,to sto u upravnom odboru sjede ljudi koji nit imaju svoje pare,nit su uspjevali obezbjediti pare za klub preko nekih sponzora je druga prica.Taj upravni odbor je tu samo da se provede zakonska regulativa,za sve ostale stvari samo se Senad Islam pitao,a oni potvrdjivali.Nazalost ostvaruje se ono na sta upozoravam vec 3-4 godine,a to je da nije dobro niti za jedan klub da ovisi o parama jednog covjeka,u ovom slucaju Senada Islama.Kada sam pisao o tome,forumasi bliski upravi su me optuzili da sam neprijatelj kluba.
Cijelo ovo vrijeme nije bilo jasnog programa razvoja kluba,od infrastrukture,omladinskih selekcija,do vaznih funkcija u klubu.Pojacanja su se dovodila na preporuke,nikad niti jedan igrac nije doveden zato sto je pracen i gledan na utakmicama od strane ljudi iz kluba.
Omladinske selekcije su prica za sebe.Podatak da isti ljudi vode omladinske selekcije vec 6-7 godina i da za taj period nisu uspjele izbaciti 3-4 kvalitetna omladinca u prvi tim je katastrofa.Niko od trenera u omladinskim selekcijama ne odgovara za svoje lose rezultate.(cak je bilo 5-6 incidenata,gdje su se treneri fizicki obracunavali sa kadetima i juniorima).Kakav je to trener koji za jedan trening pred djecom ispusti kutiju cigareta,ili kada u svlacionici djeci umjesto o taktici prica o neplacenim clanarinama.Imam informaciju koja je 100 % tacna da su neki od bivsih igraca htjeli da preuzmu omladinske selekcije al da im to nije dozvoljeno.
Sramotno je da nam u ligi igra 12-13 kadeta i juniora jer ih nemamo vise.
Djeca koja po godistima izlaze iz skole fudbala se ne prebacuju u kadete i juniore,jer u tom slucajnu treneri iz skole fudbala gube clanarinu od njih.
FK Gorazde nema nadzor nad skolom fudbala,koja je u medjuvremenu postala privatna skola fudbala dvojice trenera koji vode pionirske selekcije i koji nikome iz uprave ne odgovaraju za svoj rad.Sva naplacena clanarina ide direktno u dzepove te dvojice trenera.Cak sta vise samo je u FK Gorazde moguce da isti treneri vode muske pionirske selekcije,te zenske omladinske selekcije i prvi tim Ž.F.K.Libero.Dakle ispada da dvojica trenera treniraju preko 200 djecaka i djevojcica,plus seniorke.BRAVO !!!
Ovo su sve rezultati lose politike kluba,gdje se milion problema guralo pod tepih radi mira u kuci,nazalost sad je to sve doslo na naplatu.
Na kraju opet mislim da je ovo samo marketinski potez uprave,i da od ovog svega nece biti nista,mozda ce otici samo predsjednik kluba,a na njegovo mjesto doci drugi,ostalo ce sve ostati kako jeste.