NBA sezona 2012/13

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

alemsa
Kontakt:

Re: NBA sezona 2012/13

Post Postao/la alemsa » 06 okt 2012, 00:19

Donnie Darko je napisao/la:
Nisam ovo znao. Nije se pojavio ni na trening kampu i media day zbog ovoga. Nece igrati ni gostovanja na koja se mora putovati avionom. A strasan talentan je u pitanju.
Ici ce na gostovanja, samo ce gledati da sto vise putuje autobusom, sto je radio i na collegu, iz tog razloga je i pao na draftu.

Pridruzit ce se timu u ponedeljak, nakon malo frke sto je imao, nije htio otic (ceko da mu NBA odobri u vezi autobusa), ali se izvinuo i pridruzit ce se timu.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 06 okt 2012, 12:59

Večeras Dirkovi Mavsi igraju protiv Albe u Berlinu. Koliki otpor može pružiti Alba?
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 06 okt 2012, 18:20

SirAlexFerguson je napisao/la:Večeras Dirkovi Mavsi igraju protiv Albe u Berlinu. Koliki otpor može pružiti Alba?
Ma rasut ce ih Djedovic 8-)
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 06 okt 2012, 22:42

Mavsi slavili u Berlinu 89:84
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 06 okt 2012, 22:50

Nihad odličan :D

Previše je igrača zadatka oko Dirka maksimum prva runda playoffa ove sezone.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 06 okt 2012, 22:52

LBJ MVP je napisao/la:Nihad odličan :D

Ma slabi su Mavsi, izborit će nekako PO ali onda kao što si reko teško mogu nešto više
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 okt 2012, 22:59

LBJ MVP je napisao/la:Nihad odličan :D

Tamo i jesu sve igraci zadatka osim Dirka. Mogu bit sretni ako playoff izbore.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 06 okt 2012, 23:20

Oni ce da se bore za taj raspored od 6 do 8e pozicije sa mephisom i minesotom,mozda jos tu upadne phoenix u borbi za osmo mjesto sto bi ja iskreno volio...a prvih pet bi trebali biti ock,lal,den,sas,lac..
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 07 okt 2012, 09:45

NBA predsezona je nastavljena s nova četiri susreta. U tri susreta NBA momčadi su se susrele s europskim momčadima i upisale pobjede dok je prvi ovosezonski sraz NBA momčadi viđen u Las Vegasu gdje su igrali Clippersi i Nuggetsi...

Dallas Mavericksi su gostovali u Berlinu gdje ih je ugostila Alba, a naravno, u prvom planu je bio Dirk Nowitzki. Više od 14 tisuća gledatelja je došlo pozdraviti najboljeg njemačkog košarkaša svih vremena, a Dallas je upisao pobjedu 89:84.
Alba je pružila jako dobar otpor i na kraju je i zaprijetila, u završnici došla na svega poen zaostatka, međutim nije izdržala. Mavericksi su se izvukli i nisu poput Celticsa poraženi u susretu protiv europskog predstavnika. Dvije i pol minute prije kraja susreta Dallas je vodio s malih 81:80, međutim nakon toga su West i Marion uspjeli odvojiti Maverickse i uspjeli su sačuvati prednost svoje momčadi.
Loša vijest po trenera Carlislea je ozljeda Rodriguea Beauboisa koji je ozlijedio nožni zglob i pitanje je koliko će dugo biti van terena. U pobjedi Mavsa koji su ubilježili ča 26 izgubljenih lopti istaknuli su se s po 14 poena Chris Kaman (šest skokova), Darren Collison (devet asistencija) i Vince Carter te Marion s 12 poena i 11 skokova. Nowitzki je zaustavljen na osam poena. Kod Albe Thompson je ubacio 20 poena uz pet skokova, a Đedović 15 poena uz pet skokova.
"Vidjelo smo da imamo dosta posla i dosta novih igrača. Moj posao je da uigram momčad i učinim ju još boljom i upravo ćemo na tome raditi narednih dana. Svaka utakmica od sada će biti samo teža", govorio je Carlisle.
Las Vegas je bio domaćin dvoboja Los Angeles Clippersa i Denver Nuggetsa u kojem su slavili Nuggetsi 106:104. Clippersi i dalje bez ozlijeđenog Chrisa Paula tri sekunde prije kraja susreta uspjeli su poravnati na 104:104 polaganjem raspoloženog Erica Bledsoea, međutim pobjedu Nuggetsima sa zvukom sirene donio je Ty Lawson.
Inače manje od deset sekundi prije kraja susreta Nuggetsi su vodili s četiri poena viška, ali Barnes je ubacio tricu, pa Gallinari pogodio samo jedno bacanje i to je omogućilo Clippersima da dođu do poravnanja, ali ne za dugo.
Kenneth Faried je predvodio pobjednike s 18 poena, a 17 je dodao Jordan Hamilton. U redovima Clippersa 25 poena, osam skokova i šest dodavanja upisao je Bledsoe, a 19 poena i pet asistencija Jamal Crawford.
Madridski Real je gostovao u Memphisu gdje su Grizzliesi bili bolji sa 105:93. Grizzliesi su željeli ovu pobjedu, igrali su najveći dio susreta sa svojim najboljim igračima, ali Real se uspio nositi. Ipak, nije to bila toliko izjednačena utakmica kao ona između Albe i Mavsa ili Fenerbahčea i Celticsa, ovdje su Grizzliesi bili u prednosti praktički od samog početka i kontrolirali su utakmicu.
Rudy Gay je odigrao odličnu utakmicu završivši ju s 27 poena, 18 poena i osam dodavanja je dodao Mike Conley, a 16 poena, 16 skokova i šest asistencija Marc Gasol. Kod Španjolaca Rudy Fernandez je ubacio 16 poena, Nikola Mirotić 14 uz sedam skokova dok je Dontaye Draper dodao devet poena i četiri asistencije.
Najuvjerljiviji su bili San Antonio Spursi koji su pregazili Montepaschi sa 106:77. Potpuna dominacija Spursa od prve dionice i Talijani nisu imali nikakve šanse. San Antonio je konstantno povećavao prednost, a Montepaschi nije nijednom zaprijetio i utakmicu doveo u bilo kakvu neizvjesnost. Spursi su u ovom susretu koristili čak 18 igrača, međutim niti silne izmjene im nisu poremetile ritam.
Predvodili su ih Manu Ginobili i Gary Neal s po 11 poena dok su kod Montepaschija najefikasniji bili Brown s 20 poena i Eze sa 16 poena i pet skokova. Mario Kasun je za 12 minuta ubacio četiri poena (2/4 za dva) uz tri skoka, ali i četiri izgubljene lopte.
NBA predsezona::
Alba - Dallas Mavericks 84:89
Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 104:106
Memphis Grizzlies - Real Madrid 105:93
San Antonio Spurs - Montepaschi Siena 106:77
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 07 okt 2012, 10:35

I sad ko nije gledao utakmicu mislice da smo pobijedili samo 2 razlike sa kompletnom ekipom a nama falili Miller i Chandler...A.Carter nam igrao drugog pleja :roll: :roll:
Al zato JHam i Faried!!!Samo da ovako nastave :D
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 okt 2012, 17:45

Ne sjecam se ko prije drafta rece kako Thomas Robinson moze biti strasno nisko krilo, jer ima tijelo kao James, snagu, brzinu, pa evo sada citam kako Kingsi eksperimentisu sa Robinsonom na trici. Ukoliko se pokaze kao dobar na trici, mnogi timovi bi mogli zazaliti jer su pustili Robinsona da dodje u ruke Kingsa.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 okt 2012, 18:52

adriano_leite je napisao/la:Ne sjecam se ko prije drafta rece kako Thomas Robinson moze biti strasno nisko krilo, jer ima tijelo kao James, snagu, brzinu, pa evo sada citam kako Kingsi eksperimentisu sa Robinsonom na trici. Ukoliko se pokaze kao dobar na trici, mnogi timovi bi mogli zazaliti jer su pustili Robinsona da dodje u ruke Kingsa.
Ma nema on ni suta,a ni tehniku da bi igrao trojku....Barem ne,za sada...

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 07 okt 2012, 19:00

ja bih Robinsona uzeo kao prvog picka, za mene je taj momak zvijer, ne mislim da može igrati trojku, ali sa pravilnim treningom može biti dominantan pod reketom, njegova psihološka snaga je nevjerovatna...
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 okt 2012, 19:10

NEZALAGANJE je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Ne sjecam se ko prije drafta rece kako Thomas Robinson moze biti strasno nisko krilo, jer ima tijelo kao James, snagu, brzinu, pa evo sada citam kako Kingsi eksperimentisu sa Robinsonom na trici. Ukoliko se pokaze kao dobar na trici, mnogi timovi bi mogli zazaliti jer su pustili Robinsona da dodje u ruke Kingsa.
Dobro nema tehniku, ali moze napredovati sto se tice driblinga i kontrole lopte, dok na postu ima tehniku da se spusta nesto poput Jamesa sto sada radi, jer malo je trica koje ga mogu braniti, dok je momak atletski freak. Ima on solidan sut ali nije konstantan i nije nesto dobra selekcija suta trenutno, ali sa trening kampom odradjenim predsezonskim tekmama i par tekmi u ligi, momak moze dosta napredovati. Uz to dodaj da je momak ostavlja srce na terenu i trenira mnogo i zeli da napreduje i vrlo je moguce da postane zvijer, pa nebitno da li na trici ili cvrki, a moze doduse biti i totalni bust :lol: . Sumnjam da moze biti losiji od Jeffa Greena, a eto Green zaradi ugovor od 10-tak milki.

@Kokuz, ma nikako nije veca zvijer od Davisa, jedini je Davis siguran da nece biti bust u ligi, dok sve poslije njega je veliki rizik. Thomas bi mogao biti drugi pick ali sve je to tu negdje prvih 7 ili 8 pickova, svi mogu biti rookie of the year ali totalni bust. Jedini ce Davis od pocetka do kraja ostati u utrci za ROY, nesto slicno kao Irving prosle sezone, dok je ostalo sve promjenjivo.

Mes Que Un Club!

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 07 okt 2012, 19:19

Ma iako nije siguran, ja bih ga uzeo...

Kingsi imaju strašan potencijal, ali ga ne znaju iskoristit... Evans, Cousins i Robinson, pa po meni u najmanju ruku za nekoliko godina mogli bi postat novi OKC (Evans polako ističe vrijeme)...

i je li ko kupio Leauge Pass, ja sam nešto razmišljao uzeti, ali ne mogu od škole..
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 okt 2012, 19:36

adriano_leite je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
Dobro nema tehniku, ali moze napredovati sto se tice driblinga i kontrole lopte, dok na postu ima tehniku da se spusta nesto poput Jamesa sto sada radi, jer malo je trica koje ga mogu braniti, dok je momak atletski freak. Ima on solidan sut ali nije konstantan i nije nesto dobra selekcija suta trenutno, ali sa trening kampom odradjenim predsezonskim tekmama i par tekmi u ligi, momak moze dosta napredovati. Uz to dodaj da je momak ostavlja srce na terenu i trenira mnogo i zeli da napreduje i vrlo je moguce da postane zvijer, pa nebitno da li na trici ili cvrki, a moze doduse biti i totalni bust :lol: . Sumnjam da moze biti losiji od Jeffa Greena, a eto Green zaradi ugovor od 10-tak milki.

@Kokuz, ma nikako nije veca zvijer od Davisa, jedini je Davis siguran da nece biti bust u ligi, dok sve poslije njega je veliki rizik. Thomas bi mogao biti drugi pick ali sve je to tu negdje prvih 7 ili 8 pickova, svi mogu biti rookie of the year ali totalni bust. Jedini ce Davis od pocetka do kraja ostati u utrci za ROY, nesto slicno kao Irving prosle sezone, dok je ostalo sve promjenjivo.
Nema ovo,nema ono,ukratko nema nista sto treba jednom SF-u bez obzira koliko se trudio i davao sve od sebe...Mukotrpan ce to put biti da bi uspio na toj poziciji,a ne vjerujem da bi ga neko toliko cekao...Usput,on i Green su nebo i zemlja,jer je Jeff oduvijek imao dobar sut,a tehnika im je neusporediva...Ja Robinsona ne vidim na SF-u nikako.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 okt 2012, 19:41

Jbg brate @NEZALAGANJE mene kad neki igrac fascinira, tesko da mogu biti objektivan :lol: . Jednostavno momak je bio moj favorit uz Kidd-Gilchrista, Davisa i Drummonda, tako da vjerovatno ga vidim boljim nego sto jeste. Nadam se da ce uspjeti u NBA, jbg. zasluzio je momak.

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 okt 2012, 19:50

adriano_leite je napisao/la:Jbg brate @NEZALAGANJE mene kad neki igrac fascinira, tesko da mogu biti objektivan :lol: . Jednostavno momak je bio moj favorit uz Kidd-Gilchrista, Davisa i Drummonda, tako da vjerovatno ga vidim boljim nego sto jeste. Nadam se da ce uspjeti u NBA, jbg. zasluzio je momak.
Pa da se primjetiti to... :lol: :lol: Ja isto mislim da moze biti jako dobar,ima radnu etiku i strasne fizicke predispozicije,ali na poziciji na kojoj je i igrao...Posto je malo undersized na toj poziciji,on mora mnogo raditi na tome da mu sut postane konstantan(ala McDyess, 4-5m od kosa).Tek tada ce do izrazaja doci njegova 'atletika'.Ne bude li to tako,bice kao Blair u SAS,samo sa bolji atleticizmom...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 okt 2012, 20:46

Ne bih bas rekao da je undersized za cetvorke. Ima igraca od 208 koji centra igraju.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 okt 2012, 22:04

Donnie Darko je napisao/la:Ne bih bas rekao da je undersized za cetvorke. Ima igraca od 208 koji centra igraju.
Upravu si,mada sam mislio da je nizi... :?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.