Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Otelo
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la Otelo » 28 maj 2015, 12:06

JoseMourinho je napisao/la:ma nema prijemnog, prijavite za obojca se za redovne, ako upadnete dobro ako ne onda birajte ili cete rsf biti ili vanredan, al sikreno najviše se gleda štela daleko, e sad kad upadnu ti sa štelom ubace i ove što su zaslužili ;)

ma može se itekako pasti nisu samo stepenice problem, realno pola predmeta uz minimalan trud možete položit u odnosu na neke druge faksove, al zato ima jedno 4-5 ono baš teški gdje nikad nisi siguran da li si položio ili pao nevažno koliko učio ;)

i da treba imate bruku, najviše na žurnalistici i socijalnom radu :thumbup:
Znam da nema ispita nego se rangiraju po ocjenama koje su mi sve odlicne osim yebenog njemackog jezika pa se nadam da se on ne gleda.

A to za stelu znam, samo mi reci ako budem rsf da li mogu u studenski dom ili ne ? Znam da je to isto kao redovni samo je godina 1000km :kafa:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 28 maj 2015, 12:13

e vjeruj to ne znam za studentski, al mislim da možeš, vanredni ne mogu, al rfs bi trebali moči ;)

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 28 maj 2015, 12:15

ZZtop10 je napisao/la:
Otelo je napisao/la:
ZZtop10 je napisao/la:Ima li neko da studira FPN ovdje, ili ga je zavrsio.Neka kaze neke svoje utiske o fakultetu, koji je odsjek, kakav je i tako to.
Ja planiram zurnalistiku upisati i slusao sam svakakvih prica. O tome da se jedino moze pasti ako padnes sa stepenica ili ako padnes pod autobus.
Da posao i taj fakultet ne postoje u ovoj drzavi itd...
I onda naletim na par ljudi koji su zavrsili to i rade. Sta god da zavrsis u ovoj drzavi ces sa tim tesko raditi pa bolje upisati ono sto volis i sto te zanima nego par godina visiti na građevinskom zbog perspektive i padati ispite, obnavljati godine jer ucis ono sto te ne zanima i za sto nisi talentiran.

Građevinski mi je prvi pao na pamet, tako da neka se niko ne uvrijedi, ako uopce ima nekog razloga za to.
I ja sam planirao zurnalistiku upisati. To me najvise privlaci jednostavno.Znam da mnogi pisu o FPN kao da je neki smijesan fakultet ali ja mislim da je ta prica bas isforsirana, poznajem i ja dosta ljudi koji su zavrsili FPN, sada rade i vrlo su uspjesni...

@Jose hvala na savjetu u svakom slucaju... :)
Ko god se trudi, naći će posla. Neće niko nikoga zaposliti ako je za vrijeme studija samo otišao na predavanja i kasnije sjedio kući. Probijajte se, volontirajte, gurajte nos čak i gdje mu nije mjesto.. nešto će biti. Otelu sam rek'o, vidimo se na upisnim rokovima ;)
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 maj 2015, 12:20

Vidimo se jedino ako me prime kuknjava
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 28 maj 2015, 12:25

ako te ne prime kao redovnog, bit ces rsf,racunaj da si upisan samo status još ne znaš ;)

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 28 maj 2015, 12:26

Hoće, hoće! :D
Toliki ljudi primljeni u redovne bez štele... nije sve tako crno.
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 28 maj 2015, 12:30

ma ne govorim mu da ako slučajno ne bude primljen ko redovan niko nikad nije odbijem da bude rsf/vanredan tj. da im plača, tako se možeš upisat uvijek :D

a dobro na žurnalistici je malo teže upsat u redovne nego na sociologiju/politologiju, pa čak mislim i najteže največa je konkurencije jbg :D

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 maj 2015, 12:34

Proslih godina su na zurnalistici primali oko 30 redovnih studenata tako da ne vjerujem da sam među njima :crazy:

@Jose ako me na prvom konkursu ne prime među redovne da li moram da idem i na drugi za RSF ili ce me smjestiti tu na prvom ?

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 28 maj 2015, 12:35

:D ja ću SIMS, kad mi je glup komšija upis'o to, upisat ću i ja, + imam pun k. nekih priznanja, certifikata.. ima da zakucam bodovnu listu
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 28 maj 2015, 12:37

ma vidjet češ nakon prvog kruga odeš i kažeš nisam primljen (nedo bog), šta ču, ona žena ti kaže kao svima predaj papir ona za prijavu samo sad zaokružiš rsf i uplati :D

uglavnom primaju uvijek možeš se u oktobru/novembru upisat kao rsf/vanredan be da si se igdje prijavljivo, tako ima raje koja dva roka se negdje drugo prijavljuju pa završe na FPN ;)

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 maj 2015, 12:39

Aha hvala :P

Prijava ispita se placa isto kao i redovan ? I da li se ovo za RSF moze na dvije rate ili mora odmah sve ?

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 28 maj 2015, 12:53

Prijava ispita se plaća? o.O was?
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

MirsoNi
Kontakt:

Post Postao/la MirsoNi » 28 maj 2015, 13:09

Volio bi se priključiti diskusiji, samo mene interesuje drugi fakultet..
Planiram da upišem ekonomski fakultet, jer sam i završio srednju ekonomsku.. pa eto interesuje me da li neko ovdje ide na ekonomski, ili ga je završio.. kakav je fakultet, kakva je situacija kad se završi i tako.
Sometimes it's only madness that makes us what we are.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 maj 2015, 13:23

banovali uštipka ona bi ti sve pojasnila

Ima Head

e moj Mario pa tvoji vršnjaci završavaju fax ti još upisuješ :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 28 maj 2015, 13:51

Ako ima neko vremena sa Masinstva Sa da napise nesto osnovno. Kakvi su smjerovi, koliko se placa za samofinansirajuce studente i slicno.
Ako nije belaj :mrgreen:

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 28 maj 2015, 14:24

legenda reala je napisao/la: e moj Mario pa tvoji vršnjaci završavaju fax ti još upisuješ :P
:mrgreen: ne bi ga ja mijenjao, da nisam dobio neke instrukcije, o tome bih samo privatno :D
svakako "poduzetan" jesam, volim se uključivati u svakakve grupe i to, tako da se nadam boljem "uspjehu". Mislim, ni do sad nije bilo loše, dao sam ispite, samo nemam neku konkretnu korist od ovog studija (osim općeg znanja itd..), ako se želim baviti ovim određenim poslom/poslovima.
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 maj 2015, 14:29

MirsoNi je napisao/la:Volio bi se priključiti diskusiji, samo mene interesuje drugi fakultet..
Planiram da upišem ekonomski fakultet, jer sam i završio srednju ekonomsku.. pa eto interesuje me da li neko ovdje ide na ekonomski, ili ga je završio.. kakav je fakultet, kakva je situacija kad se završi i tako.
Najbolji i najkonkretniji fakultet. Masu raje imam tamo, sad i ja poceo da zalim sto nisam upisao kad sam imao priliku :mrgreen:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 28 maj 2015, 15:30

VGS je napisao/la:Ako ima neko vremena sa Masinstva Sa da napise nesto osnovno. Kakvi su smjerovi, koliko se placa za samofinansirajuce studente i slicno.
Ako nije belaj :mrgreen:
Za smjerove se ne sikiraj, tek se opredjeljujes u 3. godini a do tad ces znat sta ti najbolje ide, osim ako ne upises tehnologije drveta i sa tog ne mozes birat kasnije vec ga moras zavrsit. Vjerovatno znas da nema prijemnog tako da ti prosjek igra glavnu ulogu i kad budes predavao papire upisi neki manje trazen smijer da imas vece sanse u redovne da upadnes. Probaj odbrambene tehnologije ili proizvodni. Ja kad sam upisivao zajebo sam se i napisao energetiku i na kraju zaglavio na drvetu i vec sam iskoristio pravo promjene smjera. Samofinansirajuci ti je 1800KM godina, mislim da se moze dogovorit na rate. Sto se prve godine tice, sad kad pogledam fakat nije toliko teska i da sam Bogdom bio pametniji pa nju dao u roku, sad bi mogao komotno obnovit drugu koja je puno teza. Pamet u glavu, uci i mani se ispijanja kafe po 3,4 sata i dobro ces proci.
Ja... nemoj ni slucajno da se zaljubis u kakvu kolegicu, na fakultetu vlada friend zona. Sretno :D

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 28 maj 2015, 16:11

Hvala ti puno. Nemam ja prosjek da upadnem u redovne i planirao sam samofinansirajuci al sam negdje procitao da je godina 1200 a vandredno 1800. Da nisi mozda pomijesao ovo ?

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 maj 2015, 16:22

Ne vjerujem da si pomjesao. Prosla godina na FPN-u je bila samofinansirajuci 1000 a vanredni 800. Meni njemacki određuje gdje cu. Ako se bude gledao ona RSF a ako ne bude onda redovni :salut:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: GG3 i 4 gosta.