Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- OnlyUnited
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Dao jaranu sd karticu da mi nabaca pjesama i skinuo on njih oko 100 komada.. ubacim u auto ono samo 26 svira ostalo samo preskace.
Komtam on nesto lose uradio i dam drugom karanu nek formatira pa nek stavi.. kad ista situacija samo prvih 26 svira
Do cega bi moglo bit
Komtam on nesto lose uradio i dam drugom karanu nek formatira pa nek stavi.. kad ista situacija samo prvih 26 svira
Do cega bi moglo bit
Proradilo je, izgleda da je bilo do njih.OnlyUnited je napisao/la:Kucaj 192.168.0.1
Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0
Dobio sam laptop neki nov, medjutim kada ga upalim pojavi mi se samo linux i neki boot dvije opcije, kada odem u setup-boot i stavim da mi cita sa cd roma, nista se ne desava. Kako mogu da stavim win7 tj da mi boot-a sa cd?
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Kad upalim laptop ide sve normalno i poslije onog starting windows kad treba da se pojavi desktop zcrni se sve i tako stoji a laptop radi. Preko safe mode ga mogu normalno pokrenut
zna li ko sta mu je

- OnlyUnited
- Kontakt:
Od kad se to desava? Udji u safe mode, control panel, administrative tools, event viewer te pod system klik gdje pise ereor, pa vidi sta pise i javi.
- Ed Woodward for Prime Minister !
- OnlyUnited
- Kontakt:
Idi na open saved log u desnom uglu, ako ne prikaze errore, onda klik na ovo windows logs...
- champions1921
Moze li mi neko reci valja li ms-tech ms-n750-val-cm napajanje?

BUDI ŽELJO !!!
- OnlyUnited
- Kontakt:
Odlican, ima snagu od 750 W, i bas sam gledao na amazonu, nov kosta skoro 80 eura... Opet zavisi da li imas noviji pc?
- champions1921
Drug neces vjerovati koliko sam ovo platio jutros na autopijaci.. Novo u kutiji sa svim kablovima.. Stara mi je konfiguracija.. Neki amd athlon x2 2,6 ghz 5000+, 4gb ddr2 i nvidia gts 450 graficka.. Zar ima veze napajanje sa tim koliko je stara konfiguracija?? Hoce li mi komp trositi 750w ili je to maksimalna potrosnja posto za ovo sto ja imam treba nekih 450w??OnlyUnited je napisao/la:Odlican, ima snagu od 750 W, i bas sam gledao na amazonu, nov kosta skoro 80 eura... Opet zavisi da li imas noviji pc?
edit: Pokusavajuci da uploadujuem neke fotografije desi mi se da upload zastopa i da mi nestane konekcije na racunaru nakon cega moram otici u "network i sharing center" i kliknuti na onaj x koji pokazuje gresku sa internetom.. Onda odradi ono "troublshoot problems" i ispravi gresku nakon cega opet imam konekciju.. To mi se desava samo kada pokusavam da uploadujem nesto dok pri ovom normalnom surfanje i downloadu nema problema.. Sta bi mogao biti uzrok tom problemu??
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 07 dec 2014, 13:37, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!
- OnlyUnited
- Kontakt:
Pazi, za starije racunare je luksuz uzimati jace napajanje, u slucaju da je ono kompatibilno, naravno. Snaga napojne je bitna iz razloga snage drugi komponenti, jer obicno na jak procesor, grafu, ide i jako napajanje, jer obicno maticna ne moze navedeno ukomponovati ako pomenuta nije na nivou. Ako ti je 750, ne znaci da toliko i vuce, jer komp radi na taktu svih komponenti, znaci uzima koliko je potrebno, a max je 750.champions1921 je napisao/la:Drug neces vjerovati koliko sam ovo platio jutros na autopijaci.. Novo u kutiji sa svim kablovima.. Stara mi je konfuguracija.. Neki amd athlon x2 5000+, 4gb ddr2 i nvidia gts 450 graficka.. Zar ima veze napajanje sa tim koliko je stara konfiguracija?? Hoce li mi komp trositi 750w ili je to maksimalna potrosnja posto za ovo sto ja imam treba nekih 450w??OnlyUnited je napisao/la:Odlican, ima snagu od 750 W, i bas sam gledao na amazonu, nov kosta skoro 80 eura... Opet zavisi da li imas noviji pc?
- champions1921
Mogu li ja drug staviti ovo napajanje na ove gore navedene komponente, tj. hoce li mi praviti neki problem.. Ne znam na sta mislis pod luksuz ali ja sam ovo napajanje dobio po cijeni za koje se ne moze kupiti ni neko napajanje od 300w.. Platio sam ga 10KMOnlyUnited je napisao/la:Pazi, za starije racunare je luksuz uzimati jace napajanje, u slucaju da je ono kompatibilno, naravno. Snaga napojne je bitna iz razloga snage drugi komponenti, jer obicno na jak procesor, grafu, ide i jako napajanje, jer obicno maticna ne moze navedeno ukomponovati ako pomenuta nije na nivou. Ako ti je 750, ne znaci da toliko i vuce, jer komp radi na taktu svih komponenti, znaci uzima koliko je potrebno, a max je 750.champions1921 je napisao/la:Drug neces vjerovati koliko sam ovo platio jutros na autopijaci.. Novo u kutiji sa svim kablovima.. Stara mi je konfuguracija.. Neki amd athlon x2 5000+, 4gb ddr2 i nvidia gts 450 graficka.. Zar ima veze napajanje sa tim koliko je stara konfiguracija?? Hoce li mi komp trositi 750w ili je to maksimalna potrosnja posto za ovo sto ja imam treba nekih 450w??OnlyUnited je napisao/la:Odlican, ima snagu od 750 W, i bas sam gledao na amazonu, nov kosta skoro 80 eura... Opet zavisi da li imas noviji pc?

Editovao sam ovaj gore post jer imam ogredjeni problem pa da ne znas mozda do cega bi moglo biti??
BUDI ŽELJO !!!
- OnlyUnited
- Kontakt:
http://www.gamers.ba/forum/6/212579/kuc ... ll-about-/" onclick="window.open(this.href);return false;
Procitaj tu imas sve o napajanju, ako nisi strucan nemoj sam postavljat.
- champions1921
OK drug.. Hvala..OnlyUnited je napisao/la:http://www.gamers.ba/forum/6/212579/kuc ... ll-about-/
BUDI ŽELJO !!!
- OnlyUnited
- Kontakt:
Sto se tice pucanja konekcije pri uploadu, nazovi podrsku korisnicima
Inace, imas i kalkulatore sto poseduju detaljne informacije o potrebnim vrednostima za sve hardverske komponente, na osnovu kojih izračunavaju preporučene vrednosti za snagu napajanja, a kalkulišu se i dodatni faktori kao što su broj i vrsta eksternih uređaja, sistem za hlađenje i dr.
http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp" onclick="window.open(this.href);return false;
Inace, imas i kalkulatore sto poseduju detaljne informacije o potrebnim vrednostima za sve hardverske komponente, na osnovu kojih izračunavaju preporučene vrednosti za snagu napajanja, a kalkulišu se i dodatni faktori kao što su broj i vrsta eksternih uređaja, sistem za hlađenje i dr.
http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp" onclick="window.open(this.href);return false;
- champions1921
Znam ja ponesto.. I proslo napajanje sam sam stavio i par puta ga otvarao da ga ocistim od prasine i da podmazem ventilator.. Znam za sta sluzi koji konektor mada se sa njima ne moze fuliti jer je svaki predvidjen za odredjenu komponentu i ne moze se koristiti za neku drugu.. Ti konektori su koliko znam standardni u zadnjih desetak godina.. Mene samo interesuje hoce li praviti problem racunaru sto je napajanje 750w a potreba racunara je nekih 450w?OnlyUnited je napisao/la:Sto se tice pucanja konekcije pri uploadu, nazovi podrsku korisnicima
Inace, imas ti i kalkulatore stoposeduju detaljne informacije o potrebnim vrednostima za sve hardverske komponente, na osnovu kojih izračunavaju preporučene vrednosti za snagu napajanja, a kalkulišu se i dodatni faktori kao što su broj i vrsta eksternih uređaja, sistem za hlađenje i dr.
BUDI ŽELJO !!!
- OnlyUnited
- Kontakt:
Napajanje je vrlo važna komponenta cijelog računala i potrebno je odabrati dovoljno snažno i kvalitetno napajanje. Osobito treba paziti na minimalno preporučeno napajanje od strane proizvođača grafičke kartice i nikako ne stavljati slabije napajanje od toga. Nećete pogriješiti ukoliko stavite jače napajanje od potrebnog.

Pukao mi zatvarac na procesoru ono sto ga zakljuca, uspio stegnuti, improvizovati sa zicom, međutim cuje se puno onaj ventilator cijeli kompjuter zuji od njega. Slaba je konfiguracija racunara i ne koristim ga cesto, yt, skajp i sl. eventualno par sati. Hoce li raditi kako bez tog ventilatora, jer stavio sam pastu novu. Ima li kakve sanse da odpojim ventilator?
Mia San Mia
- OnlyUnited
- Kontakt:
Skini HW Monitor, pa uslikaj temperature dok radis na nekom od programa.R32 je napisao/la:Pukao mi zatvarac na procesoru ono sto ga zakljuca, uspio stegnuti, improvizovati sa zicom, međutim cuje se puno onaj ventilator cijeli kompjuter zuji od njega. Slaba je konfiguracija racunara i ne koristim ga cesto, yt, skajp i sl. eventualno par sati. Hoce li raditi kako bez tog ventilatora, jer stavio sam pastu novu. Ima li kakve sanse da odpojim ventilator?
Trenutno korisnika/ca: Chip, kraljttbvb, napoleon72 i 16 gostiju.