FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
40
22%
2. Borbu za Evropu
83
46%
3. Sredinu tabele
31
17%
4. Borbu za opstanak
25
14%

Ukupno glasova: 179

Levin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Levin » 25 jul 2025, 08:16

Lokomotifa je napisao/la:
25 jul 2025, 06:38
ZaZelju je napisao/la:
24 jul 2025, 21:54
ZeljeznicarUberAlles je napisao/la:
24 jul 2025, 21:26
Joj baksuzluka, svi utrpaju sve sto stignu, samo nama u 30 suteva nakon 96 minuta jedna udje u gol..
Jesmo li zaslužili sreću?
Puštamo srpske nacionaliste/baksuze da nam pjevaju prije utakmice.
Čitav normalan svijet neće s njima ništa da ima.

Mi, kojima je stadion zapaljen, čiji vođa navijača je ubijen od njihovog metka, slušamo pjesmu o Dunavu i to na ekavici.
Mi smo prvi koji nismo smijeli samo zbog naših sugrađama ubijenih u naselju Grbavica ništa slično puštati, da ne dodajem ništa drugo.
Mi, koji imamo najmanje 10 pjesama o Želji, pjevamo o Dunavu.
Pjesma čiji je tekst o nekoj lahkoj ženskoj.
Pjesma je najvjerovatnije o djevojci koja je ubijena i bačena u Dunav. Zbog toga je maslačak u njenoj kosi. Provjerite malo.
Brodovi su u zadnjem momentu zamijenili riječ Leševi.
Nije im dozvoljena ta riječ.

Što ne pjevamo o Miljacki?
Je li to nas stid?
Kakve mi komplekse imamo, u čemu je fazon?

Je li znate da je ista ta Alisa pjevala nacionalističku pjesmu 'Neće Fata sina Bajazita, hoće Fata Obilić junaka', i da su zbog te pjesme imali velikih problema upravo u prijeratnom Sarajevu i da su zbog toga zamalo se raspali.
1. Mogu shvatiti da voliš ili ne voliš neku pjesmu, to mi je sasvim OK. Ali povezati puštanje jedne pjesme na stadionu sa baksuznim situacijama na terenu je isto kao da kažeš da smo izgubili zbog retrogradnog Merkura ili zbog ulaska u mjesec škorpije. Znači totalna besmislica, fakat odavno veću glupost nisam pročitao.

2. Pjesma Sanja ima benigan tekst koji nikog ne vrijeđa, ako ti smeta što pjevač pjeva na ekavici to je šovinizam i ozbiljna mržnja prema svemu što je nebošnjačko i neislamsko. Što se tiče drugih pjesama Alise to nikog ne zanima, jer se druge pjesme nikad nisu puštale na stadionu i neće se ni puštati.

3. Svi četnici su Srbi, ali nisu svi Srbi četnici. Željo ima armiju navijača, ja lično znam desetine momaka Srba, Hrvata, momaka iz miješanih brakova koji žive za Želju, dolaze na stadion, i deru grla za voljeni klub. Nikad vam nećemo dozvoliti nacionalizam na stadionu, pa makar to bio bošnjački nacionalizam, jer Željo je sam po sebi religija, nećemo nikad dozvoliti da ga privatiziraju ni vjere, ni nacije, ni partije.

4. Sve ovo kaže dječak opkoljenog Sarajeva koji je preživio sve ratne strahote, znam dobro ko sam i šta sam, ali nikog ne mrzim, jer mržnja je prije svega destruktivna emocija. Iz tvog komentara izvire ozbiljna mržnja i žao mi je što čitam ovakve stvari u našim redovima.
+1
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 25 jul 2025, 09:07

ZaZelju je napisao/la:
ZeljeznicarUberAlles je napisao/la:
24 jul 2025, 21:26
Joj baksuzluka, svi utrpaju sve sto stignu, samo nama u 30 suteva nakon 96 minuta jedna udje u gol..

Mi, kojima je stadion zapaljen, čiji vođa navijača je ubijen od njihovog metka, slušamo pjesmu o Dunavu i to na ekavici.
Mi smo prvi koji nismo smijeli samo zbog naših sugrađama ubijenih u naselju Grbavica ništa slično puštati, da ne dodajem ništa drugo.
Pjesma je najvjerovatnije o djevojci koja je ubijena i bačena u Dunav. Zbog toga je maslačak u njenoj kosi. Provjerite malo.

Je li to nas stid?

Je li znate da je ista ta Alisa pjevala nacionalističku pjesmu 'Neće Fata sina Bajazita, hoće Fata Obilić junaka', i da su zbog te pjesme imali velikih problema upravo u prijeratnom Sarajevu i da su zbog toga zamalo se raspali.
1. Mogu shvatiti da voliš ili ne voliš neku pjesmu, to mi je sasvim OK. Ali povezati puštanje jedne pjesme na stadionu sa baksuznim situacijama na terenu je isto kao da kažeš da smo izgubili zbog retrogradnog Merkura ili zbog ulaska u mjesec škorpije. Znači totalna besmislica, fakat odavno veću glupost nisam pročitao.

2. Pjesma Sanja ima benigan tekst koji nikog ne vrijeđa, ako ti smeta što pjevač pjeva na ekavici to je šovinizam i ozbiljna mržnja prema svemu što je nebošnjačko i neislamsko. Što se tiče drugih pjesama Alise to nikog ne zanima, jer se druge pjesme nikad nisu puštale na stadionu i neće se ni puštati.

3. Svi četnici su Srbi, ali nisu svi Srbi četnici. Željo ima armiju navijača, ja lično znam desetine momaka Srba, Hrvata, momaka iz miješanih brakova koji žive za Želju, dolaze na stadion, i deru grla za voljeni klub. Nikad vam nećemo dozvoliti nacionalizam na stadionu, pa makar to bio bošnjački nacionalizam, jer Željo je sam po sebi religija, nećemo nikad dozvoliti da ga privatiziraju ni vjere, ni nacije, ni partije.

4. Sve ovo kaže dječak opkoljenog Sarajeva koji je preživio sve ratne strahote, znam dobro ko sam i šta sam, ali nikog ne mrzim, jer mržnja je prije svega destruktivna emocija. Iz tvog komentara izvire ozbiljna mržnja i žao mi je što čitam ovakve stvari u našim redovima.
On vam prica o samopostovanju i na osnovu toga vi njemu prisivate sovinizam, nacionalizam, mrznju. Niti je spomenuo biko koga ko ide na utakmice, nego one prica o Dunavu, Beogradu, Djildi, opsadi.

Nekako imam utisak da su generacije "djeca opkoljenog Sarajeva" najpopustljivija prema agresoru. Kao da niste gledali pred svojim ocima, da ubijaju vase drugare Srbe i Hrvate, a i Bosnjake iz ciste mrznje.

Sa strane Bosnjaka nema mrznje, nije isto i ne smijemo doopustiti da ti ili neko drugi iz bilo kakvih uvjerenja stavi znak jednakosti. Nije bilo bosnjackog eksteemizma, planova o velikoj Bosni i ernickom ciscenju sa ove strane ni sad kad smo puno jaci i brojniji.

Pjesma Sanja i jeste o prostitutki, cak negdje u verziji "Dunavom lesevi plove". Sanja je ok, dok su Jastrebovi sovinizam. Sad zamislite da pustaju Jastrebove, neko bi se uvrijedio?

Lynx
Kontakt:

Post Postao/la Lynx » 25 jul 2025, 09:19

Maknite ove šoviniste s teme :rol: :rol: :rol:
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono

“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”

Velid Spaho

Željezničar za život cijeli!💙

Blueforce21
Kontakt:

Post Postao/la Blueforce21 » 25 jul 2025, 10:21

zeljovolimte je napisao/la:
25 jul 2025, 09:07
ZaZelju je napisao/la:

Je li to nas stid?

On vam prica o samopostovanju i na osnovu toga vi njemu prisivate sovinizam, nacionalizam, mrznju. Niti je spomenuo biko koga ko ide na utakmice, nego one prica o Dunavu, Beogradu, Djildi, opsadi.

Nekako imam utisak da su generacije "djeca opkoljenog Sarajeva" najpopustljivija prema agresoru. Kao da niste gledali pred svojim ocima, da ubijaju vase drugare Srbe i Hrvate, a i Bosnjake iz ciste mrznje.

Sa strane Bosnjaka nema mrznje, nije isto i ne smijemo doopustiti da ti ili neko drugi iz bilo kakvih uvjerenja stavi znak jednakosti. Nije bilo bosnjackog eksteemizma, planova o velikoj Bosni i ernickom ciscenju sa ove strane ni sad kad smo puno jaci i brojniji.

Pjesma Sanja i jeste o prostitutki, cak negdje u verziji "Dunavom lesevi plove". Sanja je ok, dok su Jastrebovi sovinizam. Sad zamislite da pustaju Jastrebove, neko bi se uvrijedio?
Samopostovanje kroz sujevjerje? Izvini molim te :stop: . Znaci mi sad ne bi trebali da pjevamo tu pjesmu, gdje ionako pjevamo samo refren, jer je pjevljiv i neko se nekad sjetio da umjesto Sanja stavi Zeljo, zato sto medju pojedinim navijacima postoji vjerovanje da je pustanje pjesme krivo za lose rezultate, ili da ne trebamo da je pjevamo jer je autor nekad kad je napisao mislio to i to, pa ima neko bolesno znacenje i to prema teorijama, ne znam je li ikad potvrdjeno? Znas koliko boli briga raju ko je to napisao i sta znaci originalni tekst, hej, pjesma privukla raju, zvuci golemo kad se pjeva to je jedino sto je bitno. Istina je da imamo dosta pjesama i hvala Bogu da imamo, nek se vrte, ali odjednom sad tu jednu nebitnu sitnicu izvuci opet iz naftalina da bi se uriniralo po klubu nema smisla, ohanite vise

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 25 jul 2025, 11:00

Ove izjave postaju nevjerovatne. :tokralju:
Fk Željezničar.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 25 jul 2025, 11:09

Mislim da se Adžem treba koncentrisati na ekipu, treninge i utakmice, ostaviti društvene mreže sa strane i komentarisanje

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 25 jul 2025, 11:10

Hajde djeco, dosta glupih tema. Ovaj pise o pjesmi vec 3 godine koliko sam upratio.

Pocinje prvenstvo i vrijeme je za vaznije teme: Ko je poceo rat? Amar ili Miske? Jel Adzem skinuo nesrecu sa sebe i ovim neobjasnjivim porazima u nekoliko minuta itd itd

iguita

Post Postao/la iguita » 25 jul 2025, 11:31

Treneru kani se društvenih mreža imas 50 + godina i ne prilici ti to zbog toga a pogotovo jer si trener našeg Zelje.Uhvati se ekipe .Ne treba ti to.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 25 jul 2025, 11:34

razumijem da se nekome ne svidja pjesma, ali kako mozes misliti da ne realizujemo sanse i nemamo srece radi pjesme koja se pusta na stadionu :shock:

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 25 jul 2025, 11:36

svemalim1 je napisao/la:
25 jul 2025, 11:34
razumijem da se nekome ne svidja pjesma, ali kako mozes misliti da ne realizujemo sanse i nemamo srece radi pjesme koja se pusta na stadionu :shock:
retardirana nacija isto kao ona prica da je bilino hram repke a kosevo ukleto, igrali smo dobro al zajebo nas sudija, tekma je prava prvenstvena i jos mali milion debilizama :crazy:

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 25 jul 2025, 11:47

drzgemboadislic je napisao/la:
24 jul 2025, 21:31
Samo privatizacija, otjerati ublehe u i oko kluba i tek onda se nadati necemu.
Prizivam nekog Maminja godinama, neka krade ali će i da dadne, ali neće nas ta sreća zapast, nego samo mokra čarapa u lice.

Ko zna kakvim administrativnim i "stručnim" rosterom unutar i van kluba raspolažemo.

Upitno kao i zapošljavanja u državne firme.

Što se Sanje tiče, pjesmu vala i ne gotivim, da nam stoji, ne stoji jer mi nikakve veze s Dunavom nemamo realno.

Više volim Seksonovu, ma Amra zašto sama sjediš tu na basamacima..?! Najjača Željina pjesma po meni. Koliko ljubavi u njoj ima do neba! :bih:

Bolje ako hoće rijeku neka ubace Halidovu Miljacku, eto nam je pred nosom! Volim Halida iako sam roker i tjt!

Nisam šovinista i dijete sam koje je preživjelo okupaciju i čak sam kao dijete bio prvih 6 mjeseci rata na okupiranoj Grbavici dok nisam razmjenjen za
neku "njihovu" porodicu preko mosta kod Bristola na slobodnu teritoriju.

Treba biti čovjek prema čovjeku, a lav prema nečovjeku i tjt!
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 25 jul 2025, 12:15

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 25 jul 2025, 12:39

Četnicima igrači, četnicima stolice, četnicima saradnja

:bih:
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

enterofuryl
Kontakt:

Post Postao/la enterofuryl » 25 jul 2025, 12:52

Hoce li ko banovati vise ove soviniste po temi? Yebale vas ustase, cetnici i balije na sportskom forumu idioti poremeceni.

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 25 jul 2025, 12:53

Bože sačuvaj

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 25 jul 2025, 13:13

Poserem vam se direktno na konstruktivnu raspravu..
Yebala vas pjesma.
Oko cega se rasprava vodi, ja ne vjerujem.

F1921B
Kontakt:

Post Postao/la F1921B » 25 jul 2025, 13:58

enterofuryl je napisao/la:
25 jul 2025, 12:52
Hoce li ko banovati vise ove soviniste po temi? Yebale vas ustase, cetnici i balije na sportskom forumu idioti poremeceni.
A evo i tebi sestru da spomenem sto stavljas te neke stvari u isti kos. A Tunovica hraknem u ono oko slagirano. **** li vam Vico mrtve svima u upravnom odboru

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 25 jul 2025, 13:59

F1921B je napisao/la:
25 jul 2025, 13:58
enterofuryl je napisao/la:
25 jul 2025, 12:52
A evo i tebi sestru da spomenem sto stavljas te neke stvari u isti kos. A Tunovica hraknem u ono oko slagirano. **** li vam Vico mrtve svima u upravnom odboru
Podrska za Tunu gospodina!
Fk Željezničar.

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 25 jul 2025, 14:01

Adzeme upali live na TikToku molim te, nek pisu o tome malo, ne mogu vise citat o Sanji i cetnicima
Curva Sud

EDobric1997
Kontakt:

Post Postao/la EDobric1997 » 25 jul 2025, 14:04

slika

Eh ovu lobanju u zelenoj majici sto se rukuje smo mi htjeli ostaviti u klubu prosle godine. I da stvar bude jos ludja, htjeli su ga za predsjednika kluba. Jos se i danas neki uticajniji navijaci druze sa njim i bune se sto nije tu.

slika

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, F1921B, nedimmmm1337, Proximic i 86 gostiju.