FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Romariooo
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Romariooo » 11 maj 2010, 11:59

_BooS_ je napisao/la:Svaka čast, Real mora još pure da bi stigao igru koju je Barca imala u zadnje dvije godine, ali finansijski Kraljevi su neprikosnoveni u svijetu...

Real Madrid = država Španija.
Znači nema banke koja smije odbiti Real i nema banke koja može stopirati neke pare koje idu na račun Kraljeva i Pereza... O tome je čak i bio tekst na eurosport.com ... ;)

... ali nema ni tih para sa kojima bi kupili ono sto Barca ima
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 11 maj 2010, 12:01

_BooS_ je napisao/la:Svaka čast, Real mora još pure da bi stigao igru koju je Barca imala u zadnje dvije godine, ali finansijski Kraljevi su neprikosnoveni u svijetu...

Znači nema banke koja smije odbiti Real i nema banke koja može stopirati neke pare koje idu na račun Kraljeva i Pereza... O tome je čak i bio tekst na eurosport.com ... ;)
ja bih se stidio takvog kluba! a to sto kazes je dokaz koliko je, ustvari real mali klub, a sa druge strane, koliko je Barca veliki klub ;)
Volim te Bosno!!!

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 11 maj 2010, 12:27

Romariooo je napisao/la:Ja mislim da ce se desiti ova razmjena Fabregas - Yaya plus jedno 30 miliona, nekako mi sve vuce na to, moguce da je to dogovoreno i prije izmedju uprava al se sutilo o tome, pa je Pep i forsirao vise Sergia u ekipi. Odlican je Sergio, a bice jos i bolji, vjerovatno ce do kraja karijere ostati u Barci i biti znacajan dio ekipe. Mozda nekome izgleda smotan kada ga gledamo zajedno sa velemajstorima u ekipi, ali njegova pozicija je nesto drugo i on to po mom misljenju radi odlicno, Yaya jeste bolji od njega, ali Sergio je vrlo mlad i jos kad se iskustva nakupi bice jedan od najboljih zadnjih veznih svijeta. Opet kazem sve mi ovo nesto vuce na dolazak Fabregasa, a u tom slucaju Sergio ce malo cesce na klupu vjerovatno jer ce tu poziciju igrati Cesc i Xavi vjerovatno i bice to masinerija na sredini terena, malo je rizicno ali neka je, kad je bal nek je maskenbal. Moguce da je Cesc onoliko zarko zelio nastupiti i dokazati se protiv Barce jer je zelio pokazati navijacima Arsenala da je ljudina, i kad ode da znaju da je ostavio srce na terenu za Arsenal cak i protiv Barce i kad ode da ga i dalje cijene. Venger naravno demantuje mogucnost prodaje Fabregasa, ali tako svake sezone prica i opet prodaje igrace. Opet ko ce ga znat, al meni sve nekako vuce na to da je taj transfer veoma blizu, i da ce Laporta stisnuti ruku Fabregasu i onda tako napustiti mjesto predsjednika u velikom stilu. Vjerujem da ce i navijaci Barce prirediti sjajan docek Fabregasu, prihvatit ce ga dobro i igraci, s vecinom njih je prijatelj sto iz mladjih dana sto iz reprezentacije, Guardiola mu je bio uzor kao dječaku. Vjerujem da je puno para i sjajni Yaya vrijede dovodjenja Fabregasa, za taj transfer ne smjemo skrtariti i propustiti priliku, a Arsenalu bi mogli vratiti i Anrija, dati mozda i Marqueza i Jefrena, sta god treba samo da se Cesc vrati.
Haha Kapiten nece izdati svoj KLUB a Wenger nece dozvoliti ko sto nikad nije dozvolio da mu glavni igrac ode(svi su otisli kad su ostarili i kad su dali najbolje klubu a od Fabregasa tek ocekujemo najbolje) nego cudno je to prelazi u Smrdolonu a podebljao ugovor sa Arsenalom. Ne zelimo smijesnog Turea imamo igrace koji su prosli nasu akadamiju nece im on zauzimati mjesto! Nema nista od toga pusti snovi separatista Laporta je obicno **** naspram naseg velikog vodje!
Dio Arsenala

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 11 maj 2010, 12:28

Transfer Ville biće objavljen sljedeće sedmice!?

David Villa će naredne sezone igrati u dresu Barcelone. To tvrde dva vodeća španska sportska lista, Marca i Sport. "Marca" tvrdi kako posjeduju sve detalje oko prelaska napadača Valencije u Barcu, dok su u "Sportu" uvjereni kako je ovaj transfer neminovan.

- Laporta želi predstaviti Villu naredne sedmice, kada se okonča prvenstvo Španije. Kao što smo i ranije objavili, Laporta je postigao usmeni dogovor sa Villom te će se objaviti kao novo pojačanje nakon utakmice protiv Valladolida - pise u dnevniku "Marca".

U drugom, katalonskom sportskom dnevniku "Sport" pišu kako se Villa u posljednje dvije godine razočarao u igre Valencije jer nisu osvojili niti jedan trofej. Sve ovo uveliko je utjecalo na odluku napadača "Šišmiša" da pređe u bolji klub, klub koji igra najljepši nogomet na planeti.

Znamo kako je bilo prošle sezone, kada je Villa bukvalno bio pred vratima Nou Campa i onda je samo jedan let preko Italije priču okrenuo na drugu stranu, ka dovođenju Ibrahimovića. Ali, kada se dva "neprijateljska" sportska lista kao što su Marca i Sport usaglase oko jedne stvari, onda ona mora biti istinita. Nama navijačima ostaje da čekamo narednu sedmicu teda vidimo šta je od svega istina.

http://****.com/index.php?option=co ... &Itemid=95
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 11 maj 2010, 12:30

Inteligentni isti ti je slucaj i sa katalonskim politickim klubom banke u kataloniji i njima daju beskamatne kredite i drzava (regija) ih finansira zato vasi klubovi nisu sportski i njihovo postojanje nema veze sa sportom vec sa politikom jednostavno gadni u svijetu fudbala!
Dio Arsenala

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 11 maj 2010, 12:48

bar se ne prodaju kao kurve sa otoka ;) 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 11 maj 2010, 13:16

juznjak> je napisao/la:bar se ne prodaju kao kurve sa otoka ;) 8-)
Ma nemoj, svi spanski su prodani osim Reala i barcelone koji su politicki klubovi pa niko nece kupovati politicku partiju sada a jos uz to kad bi neko htio da kupi morao bi kupiti i jos milion drugih klubova kosarkaskih, rukometnih, kriket, sah, vaterpolo prave komunisticke meteode poslovanja klubova isto Crvena Zvezda i Partizan prije rata.
Dio Arsenala

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 maj 2010, 13:29

Iza Barce stoji velik i bogat grad kao sto je Barcelona i pokrajina Katalonija. Da se tu uvede poseban porez samo za finansiranje Barce, niko se ne bi bunio, Barca je njihov ponos i ne zale se pare da bi klub bio veliki. Takvom klubu nisu problem ni krediti jer ce sigurno biti uredno vraćeni. Zato je Barca i bogat klub i uvijek će biti, i neće se nikad prodavati bjelosvjetskom ološu da bi se imalo para. Englezi nam tu nemaju šta prigovarati, šta i ako država stoji iza klubova i finansira ih, tako i treba, ko je kriv Englezima sto njihova država to ne radi, imaju oni druge brige, valja finansirati režime po bivšim kolonijama, valja finansirati zavađanje naroda širom zemaljske kugle, valja finansirati ratove. Englezi se cak i raduju kad im klub kupi neki milijarder, u Barcu kad bi neko dosao da kupi klub i da svake sezone daje po milijardu za pojacanja, poslali bi ga u tri p materine. I oper, Barca je nesto posebno, bez ijednog jedinog kupljenog igraca, samo sa svojom djecom, opet bi bila veliki favorit, a neka neko kaze koji to klub moze tako. Cak i Arsenal koji ima mlade igrace nema to, jer i tu igraju igraci koji su kupljeni. Van Persie, Fabregas, Arsavin, Rosicki, Walcot, Nasri, Diabi, Galas i da ne nabrajam, sve su to igraci koji su kupljeni i nisu prosli nikakvu akademiju, niti su djeca Arsenala.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 11 maj 2010, 13:43

A kakvih sve mentola ima na ovom forumu, to je čudo jedno.

Ovaj lik što nešto beljezga o Barceloni, kao ništa nije osvojila a diže Real u nebesa treba samo dvije stvari da prostudira. Real je ove sezone izdvojio 257 mil. eura za pojačanja a ispali su od slabašnog Lyona u LP i ponovo neće osvojiti Primeru. S druge strane Barcelona je izdvojila 113 mil. eura, došli su do polufinala LP i nesretno izgubili, osvajaju Primeru i ponovo su pokazali najviše u cijeloj Evropi, možda im se može pridružiti Chelsea. Momčino, valjaš gluposti.

Paja me i ne iznenađuje, to je jedan specifičan slučaj balkanskih foruma, ja se samo duboko nadam da se frajer zeza, jer, ako misli ozbiljno, onda je problem, jer za njegov slučaj nema dovoljno stručne klinike sve do neke od zemalja Britanske imperije. Engleska liga je podanička liga nekih likova koji na ko zna koji način stiču bogatstvo, to je liga koja upropaštava sve one vrijednosti pravog fudbala, i stoga mi je izuzetno drago da su ove godine ostali kratkih rukava. Ups, zaboravio sam Fulham :mrgreen: , možda nešto i bude ove godine.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 11 maj 2010, 14:03

puno je 30m i yaya za fabregasa. momak jednostavno nije toliko vrijedan, a ni potreban barci.

sto se vil,je tice. jako mi je drago sto ce on doc u barcu.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 11 maj 2010, 14:06

_BooS_ je napisao/la:Mnogo sam se nadala, malo sam dobila ... ;)
Odakle vam pare, kupili ste Ibru, Čigrinskog, njih dvoica vas došli 70 miliona. Ništa niste osvojili (još uvijek ), a fola kupujete igrače. Niđe veze. Niste Real Madrid. ;)
Katalonci, supustite se za Zemlju loma, niste "Bogovi". "Bogovi" obitavaju na Santiago Bernabeu ;)
I ti si mi neki madridista.Brukas NAS! :evil:
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 11 maj 2010, 15:08

Vidjecemo sta ce biti od svega toga.Istina,puno se u ovih mjesec dana pise o Villi i njegovom prelasku u Barcu,ali dok ga ne vidim u dresu Barce,nista.

I neko kaze,pa otkud pare Barci,cuj otkud.Ima Barca para,to nije problem.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 11 maj 2010, 15:13

Fabregasa necete dobit,bar dok mu ne istekne ugovor ;)
Rođen s tobom da budem

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 11 maj 2010, 15:17

Faraon iz Visokog je napisao/la:Fabregasa necete dobit,bar dok mu ne istekne ugovor ;)
Jesi se to cuo s Wengerom ?!
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 11 maj 2010, 15:20

nidjo_barca je napisao/la:
Faraon iz Visokog je napisao/la:Fabregasa necete dobit,bar dok mu ne istekne ugovor ;)
Jesi se to cuo s Wengerom ?!
mozda :roll:
Rođen s tobom da budem

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 11 maj 2010, 15:22

Haj super.

Blaugrana

Mes Que Un Club

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 11 maj 2010, 15:38

samo da pozdravim braću ;)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 11 maj 2010, 15:39

Evo,veceras ili sutra ce se definitivno znati da li ce Xavi igrati protiv Valladolida.Iniesta je danas poceo trenirat sa ekipom,mogao bi i on zaigrati u ovoj posljednjoj utakmici,ali sigurno je,i da bude igrao,da je nece cijelu odigrati.

Evo i par slika s treninga :

slika
slika
slika
slika

Blaugrana

Mes Que Un Club

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 11 maj 2010, 16:07

:) koliko je sve ovo nestvarno u odnosu na okruzenje u kojem mi zivimo :) e moj Boze hocemol mi ikad biti i blizu svemu ovome. Nase generacije iako postoji neka nada ipak nece to dozivjeti. Gledam ovaj travnjak kao da je s druge planete... :)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 11 maj 2010, 18:01

bparena je napisao/la::) koliko je sve ovo nestvarno u odnosu na okruzenje u kojem mi zivimo :) e moj Boze hocemol mi ikad biti i blizu svemu ovome. Nase generacije iako postoji neka nada ipak nece to dozivjeti. Gledam ovaj travnjak kao da je s druge planete... :)
mozda bi i imali nadu da smo rodjeni u ni manje ni vise nego u spaniji :P
Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova ti ces biti prkosna, slobodna i ponosna, zemljo naših djedova !

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.