Reprezentativci (fudbal)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Reprezentativci (fudbal)
Za mene su dzeko,spahic,susic gotova prica..za mene oni vise ne postoje,neka igraju po evropskim klubovima,neka dzeko puni golove po engleskoj,spahic neka bude najbolji defanzivac u njemackoj,za mene vise ne postoje,jer njima repka dodje za zahebanciju,kao i za ibricica..zao mi samo Ibisevica,Salihovica,Mujdze,Hajrovica,Pjanica itd.. sto ginu za dres BiH dok ove gore navedene zaboli briga..
Al opet ce neki svrsavati na dzeku i spahica kad krenu lige i ponovo ce biti giganti itd..za mene od sinoc NE VISE !
Al opet ce neki svrsavati na dzeku i spahica kad krenu lige i ponovo ce biti giganti itd..za mene od sinoc NE VISE !
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
godinama smo pokušavali otići na veliko takmičenje, ali nismo uspjevali .. malo te sjebe sudija, malo sjebemo sami sebe, uvijek blizu, a tako daleko .. a onda buuum, Bosna i Hercegovina se plasirala na SP u Brazilu, san je ostvaren, nevjerovatna sreća i ponos, pa smo svi rekli, šta god da se desi, vi ste naši pobjednici, što i jeste (bilo) tako
onda smo saznali grupu, Argentina, Nigerija i Iran, pa je odmah sve bilo jasno .. Argentina prva, Nigerija i Bosna i Hercegovina će se borit' za drugo mjesto, međutim, mi smo objektivno kvalitetnija ekipa, Iran je austajder na kome neko može polomiti zube .. pitam se, da l' ću biti razočaran ili samo tužan ako ne prođemo grupu? razočaran je možda gruba riječ, ipak su nam momci priuštili nevjerovatan ponos i radost, a opet sa druge strane, možda i nije gruba riječ? grupa koji možemo i trebamo proći, pa nismo valjda došli samo da učestvujemo (mrzim frazu kako je bitno učestvovati)? onda sam prelomio, tužan ću biti sigurno, ali ipak ne mogu zbog naših zlatnih Liljana reći da ću biti razočran, veeeeliku, nemjerljivu radost su nam priuštili
debi na velikim takmičenjima, protiv Argentine, na legendarnoj Maracani, u grotlu iste, svira himna Jedna si Jedina, kakav osjećaj, kakav ponos, suze u očima .. dugo sanjani san je konačno dosanjan .. igrali smo protiv ponajvećeg favorita za osvajanje SP, pred 60.000 Argentinaca i ostavili zaista jako dobar utisak .. Argentina nas uopšte nije nadigrala, zaslužili smo remi, nismo zaslužili poraz .. al' **** ga, slijede Nigerije i Iran, tu treba osvojiti 4 boda za prolaz, biti će to sve u redu ako odigramo kao protiv Argentine
došao je meč protiv Nigerije, svima nam je jasno da s porazom idemo kući, s remijem bismo u zadnjem kolu morali savladati Iran, a s pobjedom protiv Nigerije, dovoljan bi nam bio i 1 bod protiv Irana .. ma hajde, prvo da odradimo tekmu s Nigerijom, kao pravi navijač, subjektivno i objektivno, ubjeđen u pobjedu jer smo bolja ekipa
gledam sastav prije meča, Kolašinac i Bičakčić na klupi, Šunjić u prvih 11, vezni red Pjanić, Medunjanin, Miske?! tako spor vezni red protiv Nigerije koja je fizički dominantna ekipa, trkački moćna, a bez Kolašinca koji je uvršten među pet najtalentovanijih bekova na svijetu? Šunjić igra, momak koji nema 100 odigranih minuta u dresu repku, igra jednu od najvažnijih tekmu u historiji repke .. bilo mi je jasno da nam se crno piše, neka nam je Bog na pomoći
Begović odigrao odlično, veliki profesionalac, od glave do pete .. prije meča, popljuvao sam Šunjića, smatrao sam da će sigurno rješiti meč, samo je pitanje u čiju korist, a gle to, momak je bio naš najbolji odbrambeni igrač, postidio je Spahića, kapitena, lidera, čovjeka koji je odigrao kriminalno, amaterski .. lijeva strana nam nije postojala, Lule koji je zamišljen da igra kao bek ode u napad, igra kao krilo, rupa pozadi, a Emenike radi Spahi šta želi, ovaj mora igrati i stopera i beka, a u svakom duelu ga je odnio Emenike .. Bešić najbolji igrač još od priprema za SP, Pjanić se izgubio, Miske također, a hiljadu puta je dokazano da Miske i Pjanić ne mogu i ne smiju igrati skupa, da tuše jedan drugog, tj. Miske tuši Pjanića .. Medunjanin ni sam nije znao šta je njegova uloga, nije on kriv, kriv je Pape .. vadi iz igre Hajrovića, koji je bio uz Bešića ponajbolji igrač, e Bože, kakve li izmjene, zgrozio sam se .. Džeko kriminalan, osim ona dva šuta na početku, kad je zabio gol koji je neopravdano poništen i kad mu je Eneyama odbrani drugi šut
djelovali smo smješno na terenu, igrači nisu znali šta im je zadatak, baš su djelovali k'o da su pijani, a sve je to zasluga velikog stručnjaka Safeta Sušića, koji amater Bože dragi .. ne kaže se džaba, više vrijedi vojska magaraca koju predvodi lav, nego vojska lavova koju predvodi magarac
Safet Sušić kao i uvijek ne preuzima krivicu na sebe, nikad on nije kriv .. niti ima autoritet u svlačionici (Džeko i Spahić kroje spisak), nije je kao trener kvalitet .. ispali smo sa SP samo zbog selektora i nikog drugog, nije kriv ni sudija, iako bi tekma vjerovatno završila u našu korist da je priznat' gol, ono što je sigurno da nas Nigerije ne bi pobjedila
na početku posta sam napisao, prelomio sam da neću biti razočaran ako ispadnemo sa SP, međutim poslije noćašnjeg meča, kako da ne budem razočaran? zalaganje nula bodova, odnos prema svetom dresu nula, taktika selektora nula, na kraju meča naš Dijamant, čovjek od koga smo napravili kult, božanstvo, smije se na očigled miliona Bosanaca i Hercegovaca širom planete? na svu tugu i razočaranje, taj prizor me je uništio, ali uništio .. pljun'o je u facu miliona Bosanaca i Hercegovaca širom planete, koji su u tim trenucima bili u suzama, u nevjerici, jer smo željeli, sanjali prolaz dalje, a na kraju ispali
ne mogu a da ne spomenem velike profesionalce koji su uvijek spremi poginuti za sveti dres, Begovića, Bešića i Kolašinca .. oni trebaju, ili bolje rečeno moraju biti primjer svima kako se odnosi prema najdražem (?) dresu .. žao mi je tih momaka, siguran sam da je njima trojici bilo najteže
uvijek sam to govorio i uvijek ću govoriti, nije problem poraz, nije problem ispasti sa SP, to je fudbal, nekad pobjeđuješ, nekad gubiš, nekad se raduješ, nekad tuguješ .. ali je problem izgubiti na način da ne ostaviš srce na terenu, ne pogineš za sveti dres koji nosiš, a to je sve što mi navijači tražimo, pa da li je to puno, recite mi?
vrijeme je za promjene, selektor mora da ide .. Vršajević nema mjesta u repki, Tino Sven Sušić, Avdukić i Ibričić također, Miske je nažalost svoje u repki završio .. novi selektor mora imati autoritet, da se ide na pripreme gdje on želi, a ne gdje igrači žele .. da nema posjeta u hotelima od prijatelja, rodbine, djevojaka, žena, itd .. dobro razmisliti šta će sa Spahićem, ukazati nešem božanstvu Edinu Džeki da nije veći od repke, da njih dvojica ne mogu i ne smiju krojiti spisak, pa ako je potrebno, uvesti drastične sankcije, nepozivanje u repku, jer ipak, mora se znati ko kosi, a ko vodu nosi
moram li reći da bi poželjno bilo da nam selektor ima nogometno znanje, da zna postaviti repku da djelujemo kao ekipa, a ne kao amateri, kako je to noćas bilo! novi momci koji će činiti okosnicu repke u budućnosti (Prcić, Arslanagić) trebaju i moraju dobiti poziv, među ostalima Zec, Štilić (mozak mi blokira, pa se ne mogu svih sjetiti, ova dvojica mi odmah padoše na pamet) možda neki igrač iz mlade repke ..
razočaran sam i ja pristupom Edina Džeke od koga smo najviše očekivali, al' ga neću pljuvati kao ni jednog našeg igrača (selektora svakako treba), jer mnogo nam je dao i jedan je od naših najboljih, najvećih igrača svih vremena, ali ću ga mnogo kritikovati, jer to je i zaslužio, a kritike se zaslužuju, baš kao i aplauzi .. svaki novi trening, novi meč, u najdražem dresu je i novo dokazivanje .. a onaj prizor na kraju meča nikad mu neću zaboravit', smije se, a milioni Bosanaca i Hercegovaca širom planete u suzama, tuguju .. neka te je sramota Edine!
rezovi su neminovno potrebni ..
onda smo saznali grupu, Argentina, Nigerija i Iran, pa je odmah sve bilo jasno .. Argentina prva, Nigerija i Bosna i Hercegovina će se borit' za drugo mjesto, međutim, mi smo objektivno kvalitetnija ekipa, Iran je austajder na kome neko može polomiti zube .. pitam se, da l' ću biti razočaran ili samo tužan ako ne prođemo grupu? razočaran je možda gruba riječ, ipak su nam momci priuštili nevjerovatan ponos i radost, a opet sa druge strane, možda i nije gruba riječ? grupa koji možemo i trebamo proći, pa nismo valjda došli samo da učestvujemo (mrzim frazu kako je bitno učestvovati)? onda sam prelomio, tužan ću biti sigurno, ali ipak ne mogu zbog naših zlatnih Liljana reći da ću biti razočran, veeeeliku, nemjerljivu radost su nam priuštili
debi na velikim takmičenjima, protiv Argentine, na legendarnoj Maracani, u grotlu iste, svira himna Jedna si Jedina, kakav osjećaj, kakav ponos, suze u očima .. dugo sanjani san je konačno dosanjan .. igrali smo protiv ponajvećeg favorita za osvajanje SP, pred 60.000 Argentinaca i ostavili zaista jako dobar utisak .. Argentina nas uopšte nije nadigrala, zaslužili smo remi, nismo zaslužili poraz .. al' **** ga, slijede Nigerije i Iran, tu treba osvojiti 4 boda za prolaz, biti će to sve u redu ako odigramo kao protiv Argentine
došao je meč protiv Nigerije, svima nam je jasno da s porazom idemo kući, s remijem bismo u zadnjem kolu morali savladati Iran, a s pobjedom protiv Nigerije, dovoljan bi nam bio i 1 bod protiv Irana .. ma hajde, prvo da odradimo tekmu s Nigerijom, kao pravi navijač, subjektivno i objektivno, ubjeđen u pobjedu jer smo bolja ekipa
gledam sastav prije meča, Kolašinac i Bičakčić na klupi, Šunjić u prvih 11, vezni red Pjanić, Medunjanin, Miske?! tako spor vezni red protiv Nigerije koja je fizički dominantna ekipa, trkački moćna, a bez Kolašinca koji je uvršten među pet najtalentovanijih bekova na svijetu? Šunjić igra, momak koji nema 100 odigranih minuta u dresu repku, igra jednu od najvažnijih tekmu u historiji repke .. bilo mi je jasno da nam se crno piše, neka nam je Bog na pomoći
Begović odigrao odlično, veliki profesionalac, od glave do pete .. prije meča, popljuvao sam Šunjića, smatrao sam da će sigurno rješiti meč, samo je pitanje u čiju korist, a gle to, momak je bio naš najbolji odbrambeni igrač, postidio je Spahića, kapitena, lidera, čovjeka koji je odigrao kriminalno, amaterski .. lijeva strana nam nije postojala, Lule koji je zamišljen da igra kao bek ode u napad, igra kao krilo, rupa pozadi, a Emenike radi Spahi šta želi, ovaj mora igrati i stopera i beka, a u svakom duelu ga je odnio Emenike .. Bešić najbolji igrač još od priprema za SP, Pjanić se izgubio, Miske također, a hiljadu puta je dokazano da Miske i Pjanić ne mogu i ne smiju igrati skupa, da tuše jedan drugog, tj. Miske tuši Pjanića .. Medunjanin ni sam nije znao šta je njegova uloga, nije on kriv, kriv je Pape .. vadi iz igre Hajrovića, koji je bio uz Bešića ponajbolji igrač, e Bože, kakve li izmjene, zgrozio sam se .. Džeko kriminalan, osim ona dva šuta na početku, kad je zabio gol koji je neopravdano poništen i kad mu je Eneyama odbrani drugi šut
djelovali smo smješno na terenu, igrači nisu znali šta im je zadatak, baš su djelovali k'o da su pijani, a sve je to zasluga velikog stručnjaka Safeta Sušića, koji amater Bože dragi .. ne kaže se džaba, više vrijedi vojska magaraca koju predvodi lav, nego vojska lavova koju predvodi magarac
Safet Sušić kao i uvijek ne preuzima krivicu na sebe, nikad on nije kriv .. niti ima autoritet u svlačionici (Džeko i Spahić kroje spisak), nije je kao trener kvalitet .. ispali smo sa SP samo zbog selektora i nikog drugog, nije kriv ni sudija, iako bi tekma vjerovatno završila u našu korist da je priznat' gol, ono što je sigurno da nas Nigerije ne bi pobjedila
na početku posta sam napisao, prelomio sam da neću biti razočaran ako ispadnemo sa SP, međutim poslije noćašnjeg meča, kako da ne budem razočaran? zalaganje nula bodova, odnos prema svetom dresu nula, taktika selektora nula, na kraju meča naš Dijamant, čovjek od koga smo napravili kult, božanstvo, smije se na očigled miliona Bosanaca i Hercegovaca širom planete? na svu tugu i razočaranje, taj prizor me je uništio, ali uništio .. pljun'o je u facu miliona Bosanaca i Hercegovaca širom planete, koji su u tim trenucima bili u suzama, u nevjerici, jer smo željeli, sanjali prolaz dalje, a na kraju ispali
ne mogu a da ne spomenem velike profesionalce koji su uvijek spremi poginuti za sveti dres, Begovića, Bešića i Kolašinca .. oni trebaju, ili bolje rečeno moraju biti primjer svima kako se odnosi prema najdražem (?) dresu .. žao mi je tih momaka, siguran sam da je njima trojici bilo najteže
uvijek sam to govorio i uvijek ću govoriti, nije problem poraz, nije problem ispasti sa SP, to je fudbal, nekad pobjeđuješ, nekad gubiš, nekad se raduješ, nekad tuguješ .. ali je problem izgubiti na način da ne ostaviš srce na terenu, ne pogineš za sveti dres koji nosiš, a to je sve što mi navijači tražimo, pa da li je to puno, recite mi?
vrijeme je za promjene, selektor mora da ide .. Vršajević nema mjesta u repki, Tino Sven Sušić, Avdukić i Ibričić također, Miske je nažalost svoje u repki završio .. novi selektor mora imati autoritet, da se ide na pripreme gdje on želi, a ne gdje igrači žele .. da nema posjeta u hotelima od prijatelja, rodbine, djevojaka, žena, itd .. dobro razmisliti šta će sa Spahićem, ukazati nešem božanstvu Edinu Džeki da nije veći od repke, da njih dvojica ne mogu i ne smiju krojiti spisak, pa ako je potrebno, uvesti drastične sankcije, nepozivanje u repku, jer ipak, mora se znati ko kosi, a ko vodu nosi

razočaran sam i ja pristupom Edina Džeke od koga smo najviše očekivali, al' ga neću pljuvati kao ni jednog našeg igrača (selektora svakako treba), jer mnogo nam je dao i jedan je od naših najboljih, najvećih igrača svih vremena, ali ću ga mnogo kritikovati, jer to je i zaslužio, a kritike se zaslužuju, baš kao i aplauzi .. svaki novi trening, novi meč, u najdražem dresu je i novo dokazivanje .. a onaj prizor na kraju meča nikad mu neću zaboravit', smije se, a milioni Bosanaca i Hercegovaca širom planete u suzama, tuguju .. neka te je sramota Edine!
rezovi su neminovno potrebni ..

- slavko njegus
- Kontakt:
Intervju sa Osimom od prije neki dan:
Prošli “vatreno krštenje”
Kada je riječ o našoj narednoj utakmici protiv Nigerije, Osim uopće ne prihvata tezu mnogih koji ističu da smo mi bolji od njih.
“Po čemu smo mi to bolji? Pa, i oni kao i mi žive od toga da prodaju igrače vani. I oni također žele ići dalje”, ističe Osim.
Navodi kako smo mi sada u određenoj psihološkoj prednosti jer smo prošli “vatreno krštenje” i prvu utakmicu sa Argentinom, te da će sada sigurno biti lakše razmišljati i igrati.
“Također, možda nam više odgovara i remi nego njima, i svaka ta prednost je dobra, ali samo za pripremu pred utakmicu. Jer, to je sve dobro dok ne počne utakmica, kasnije se pika samo ono što je na terenu. A, ono što se zna jeste da njima, kao ni ikome drugome, ne odgovara agresivna igra, kakvu smo mi pokazali nakon poraza od Egipta. Pitanje je sada koliko ćemo moći pružiti takvu igru i protiv njih i protiv Irana, jer lako je reći da trebamo igrati kao protiv Argentine, ali nije baš tako lako to i napraviti. No, jasno je da nam takav pristup treba u obje ove utakmice, jer su nam obje biti ili ne biti”, kazao je naš sagovornik.
Osim ističe da nam je Hrvatska pobjedom protiv Kameruna pokazala kako bi mi trebali igrati protiv Nigerije.
Nema autsajdera
“Te afričke reprezentacije imaju jednu karakteristiku da kada dođu do nekog vrha, ne mogu dalje. Određeni igrači zarade neke pare i postanu arogantni i slično. Hrvati su nam pokazali kako se treba igrati protiv ekipe koja je nekad nešto važila, a koja to više nije. Mi bismo mogli izvući određene pouke iz te utakmice jer je utakmica koja nas čeka možda slična toj”, naveo je.
Osvrnuo se Osim i na mišljenja da je Iran autsajder u našoj grupi.
“Ma, kakav autsajder. Pa ako ništa na ovom se Svjetskom prvenstvu pokazalo nekoliko puta da autsajdera nema i da niko tu nije došao slučajno. Ono što je dobro jeste to da su naši igrači napravili imidž u svijetu i da ih protivnici poštuju. A apsurd je u tome da ih drugi poštuju više od nas samih”, zaključio je Osim.
Prošli “vatreno krštenje”
Kada je riječ o našoj narednoj utakmici protiv Nigerije, Osim uopće ne prihvata tezu mnogih koji ističu da smo mi bolji od njih.
“Po čemu smo mi to bolji? Pa, i oni kao i mi žive od toga da prodaju igrače vani. I oni također žele ići dalje”, ističe Osim.
Navodi kako smo mi sada u određenoj psihološkoj prednosti jer smo prošli “vatreno krštenje” i prvu utakmicu sa Argentinom, te da će sada sigurno biti lakše razmišljati i igrati.
“Također, možda nam više odgovara i remi nego njima, i svaka ta prednost je dobra, ali samo za pripremu pred utakmicu. Jer, to je sve dobro dok ne počne utakmica, kasnije se pika samo ono što je na terenu. A, ono što se zna jeste da njima, kao ni ikome drugome, ne odgovara agresivna igra, kakvu smo mi pokazali nakon poraza od Egipta. Pitanje je sada koliko ćemo moći pružiti takvu igru i protiv njih i protiv Irana, jer lako je reći da trebamo igrati kao protiv Argentine, ali nije baš tako lako to i napraviti. No, jasno je da nam takav pristup treba u obje ove utakmice, jer su nam obje biti ili ne biti”, kazao je naš sagovornik.
Osim ističe da nam je Hrvatska pobjedom protiv Kameruna pokazala kako bi mi trebali igrati protiv Nigerije.
Nema autsajdera
“Te afričke reprezentacije imaju jednu karakteristiku da kada dođu do nekog vrha, ne mogu dalje. Određeni igrači zarade neke pare i postanu arogantni i slično. Hrvati su nam pokazali kako se treba igrati protiv ekipe koja je nekad nešto važila, a koja to više nije. Mi bismo mogli izvući određene pouke iz te utakmice jer je utakmica koja nas čeka možda slična toj”, naveo je.
Osvrnuo se Osim i na mišljenja da je Iran autsajder u našoj grupi.
“Ma, kakav autsajder. Pa ako ništa na ovom se Svjetskom prvenstvu pokazalo nekoliko puta da autsajdera nema i da niko tu nije došao slučajno. Ono što je dobro jeste to da su naši igrači napravili imidž u svijetu i da ih protivnici poštuju. A apsurd je u tome da ih drugi poštuju više od nas samih”, zaključio je Osim.
Zaista vrhunski opis svega u i oko reprezentacije.
Dosadili ste sa Osimom, Nigerija je velesila, igrački smo kvalitetniji od njih i to je svako na svijetu znao ali u nas sve može proći

- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Teško se mi nosimo sa bremenom favorita.
Čim smo favoriti,čim se očekuje pobjeda,mi podlegnemo pritisku.
To se vidjelo i u prošlim kvalifikacijama,pred kraj.
Kad igramo protiv Argentine,Španije,Belgije,Argentine,kad smo donji,onda ostavimo dobar dojam.
Inače,optimist sam u vezi reprezentacije.Dobili smo strašnog igrača,Bešića,kao i Kolašinca...treba još kojeg iskopati sa našim korjenima,zahvaliti se Spahiću,Misimoviću,Vršajeviću,Ibričiću a sa odlaskom Sušića,nadam se da Tino više neće biti pozivan.Sa novim izbornikom koji će donijeti pozitivne promjene i sa solidnim igračkim kadrom,možemo biti redovni sudionik velikih natjecanja.
Čim smo favoriti,čim se očekuje pobjeda,mi podlegnemo pritisku.
To se vidjelo i u prošlim kvalifikacijama,pred kraj.
Kad igramo protiv Argentine,Španije,Belgije,Argentine,kad smo donji,onda ostavimo dobar dojam.
Inače,optimist sam u vezi reprezentacije.Dobili smo strašnog igrača,Bešića,kao i Kolašinca...treba još kojeg iskopati sa našim korjenima,zahvaliti se Spahiću,Misimoviću,Vršajeviću,Ibričiću a sa odlaskom Sušića,nadam se da Tino više neće biti pozivan.Sa novim izbornikom koji će donijeti pozitivne promjene i sa solidnim igračkim kadrom,možemo biti redovni sudionik velikih natjecanja.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
1
---------------Begovic-------------------
--------Bicakcic-----Arslanagic-------
Mujdza-----------------------Kolasinac
----------Besic-------Salihovic---------
--Hajrovic-----Pjanic----------Lulic--
------------------Dzeko------------------
2
----------------Buric----------------------
-------Vranjes---------Zukanovic------
Dilaver--------------------------Leovac
-------Grahovac-----M.Vrancic--------
Stevanovic-------Prcic-----------Visca
---------------Ibisevic---------------------
Zolotic, Cimirot, Gojak, Zec, Stilic, Fejzic, Hrgota, E.Hadzic,Djuric ...
I naravno normalan selektor...
---------------Begovic-------------------
--------Bicakcic-----Arslanagic-------
Mujdza-----------------------Kolasinac
----------Besic-------Salihovic---------
--Hajrovic-----Pjanic----------Lulic--
------------------Dzeko------------------
2
----------------Buric----------------------
-------Vranjes---------Zukanovic------
Dilaver--------------------------Leovac
-------Grahovac-----M.Vrancic--------
Stevanovic-------Prcic-----------Visca
---------------Ibisevic---------------------
Zolotic, Cimirot, Gojak, Zec, Stilic, Fejzic, Hrgota, E.Hadzic,Djuric ...
I naravno normalan selektor...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Fali ti mali Hodzic! 

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 14 mar 2020, 17:37, ukupno mijenjano 1 put.
Znači u budućnosti kostur treba da budu Beg, Kolašinac, Bičakćić, Zukanović, Prcić, Arslanagić, Pjanić, Hajrović, Mujdža, Bešić, Salihović, Ibišević, Vrančić, kao back up Medunjanin i Vranješ i ako se neće zajebavat Džeko, Spahiću i Misimoviću ovu treba biti oproštajni ciklus. Pokušati dovesti Hrgotu. I selektor koji ima iq veći nego kišna glista bi bio poželjan
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Za kvalifikacije
...............................Begović........................................
Mujdža............Bičakčić...........Šunjić...............Kolašinac
..........................Bešić.........Prcić................................
Hajrović............................................................Lulić
..................................Pjanić....................................
..............................Džeko (Ibišević)...........................
Trener: Duško Bajević
Solidno, samo umjesto Bajevica (svaka mu cast) npr Carlos Queiros. Ne moze balkanac uvesti red medju usijane balkanske glave. Mozda neki svabo, vjerovatno Klinsman zavrsava sa amerima, probati njega dovesti... Nije bitno koja je lova u pitanju, imamo ovakvu generaciju sada i pitaj boga kada jos, pa ako hocemo uspjeh...FCS je napisao/la:Za kvalifikacije
I naprijed, i naprijed, i naprijed....
-
- Kontakt:
Samo zato sto su Spahic i Ibisevic negirali svadje u svlaacionici a trebam povjerovati u to!? Toliko narod bruji o desavanjima u svlacionici, pa covjek koji je upucen u reprezentaciju, Velid Spaho u telefonskom razgovoru sa kolegom Igorom isto to potencira, i onda ova dvojica nas ubjedjuju da je sve idealno. Ma racku je moj idealno, vidjelo se na terenu a nadam se da ce se vidjet i kad se vrate iz Brazila. nadam se da ce neko imatu damu da progovori, prvenstveno misli na Marjana...
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH
Mi moramo shvatiti da imamo samo 3 vrhunska igrača Begovića, Pjanića i Džeku sve ostalo je goli prosjek. Još kada na to dodamo da imamo laika za selektora prosto je čudo kako smo se plasirali. Ponosno ističemo da imamo sjajan vezni red a u biti imamo samo Pjanića i Bešića koji nadolazi kao destruktivac. Imamo najloša krila na SP, Hajrović i Lulić su najprecijenjeniji igrači koji nikoga ne mogu pretrčati. Iza Misimovića i Spahića su najbolji dani tako da oni ne mogu biti više starteri. Nekako bi ovo i funkcionisalo da nema seljačkog mentaliteta koji krasi ovu reprezentaciju.
-
- Kontakt:
Ti ba veze o zivotu nemas a kamoli o fudbalu. Pricas o neka tri vruhunska igraca a zaboravljas na druge. Pored ta tri sto si nabrojao nisi uvrstio Besica koji je sad vec sa 20 godina svijetska klasa i pitanje je u kojem ce se klubu u skorije vrijeme skrasiti. Imas jednog od najboljih lijevih bekova na svijetu, a ovo ne tvrdim ja vec se vodim na osnovu ino glasova i po ocjenama trenera ne samo u Njemackoj nego i u cijeloj Evropi. Kad se vec dotices Hajrovica, momak je u obje utakmice koje je igrao bio jedan od najboljih igraca, i ako je iko probijao po strani i protiv Argentine i Nigerije to je bio on.Semper je napisao/la:Mi moramo shvatiti da imamo samo 3 vrhunska igrača Begovića, Pjanića i Džeku sve ostalo je goli prosjek. Još kada na to dodamo da imamo laika za selektora prosto je čudo kako smo se plasirali. Ponosno ističemo da imamo sjajan vezni red a u biti imamo samo Pjanića i Bešića koji nadolazi kao destruktivac. Imamo najloša krila na SP, Hajrović i Lulić su najprecijenjeniji igrači koji nikoga ne mogu pretrčati. Iza Misimovića i Spahića su najbolji dani tako da oni ne mogu biti više starteri. Nekako bi ovo i funkcionisalo da nema seljačkog mentaliteta koji krasi ovu reprezentaciju.
- SamoOstroINaPrvu
- Kontakt:
Ovo cu sebi uzeti za potpisa, uz dodatak da je Dzeko dobar samo ako se opameti, ovako kao sad je nula sto se tice doprinosa repkiSemper je napisao/la:Mi moramo shvatiti da imamo samo 3 vrhunska igrača Begovića, Pjanića i Džeku sve ostalo je goli prosjek. Još kada na to dodamo da imamo laika za selektora prosto je čudo kako smo se plasirali. Ponosno ističemo da imamo sjajan vezni red a u biti imamo samo Pjanića i Bešića koji nadolazi kao destruktivac. Imamo najloša krila na SP, Hajrović i Lulić su najprecijenjeniji igrači koji nikoga ne mogu pretrčati. Iza Misimovića i Spahića su najbolji dani tako da oni ne mogu biti više starteri. Nekako bi ovo i funkcionisalo da nema seljačkog mentaliteta koji krasi ovu reprezentaciju.
Safet Susic, trener koji prije utakmice uz prvih 11 ima u glavi i izmjene koje ce napraviti, bez obzira na razvoj situacije na utakmici! Ukratko, fenomen!!!
-
- Interni moderator
- Kontakt:
samo je jedan....SASA PAPAC
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
- Probisvjet
- Kontakt:
Ovo je istinska legenda. Patriota, dobricina, covjek ogromnog morala, fudbalski velemajstor... Eeee da je ovakvih ljudi vise.

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Ko želi da se bavi analizama, usporedbama naših igrača sa najboljim igračima današnjice, evo jedan dobar link. Nadam se da će neko od sportskih novinara-analitičara, napraviti jednu objektivnu analizu i predstaviti je nama, zaljubljenicima u fudbal.
http://www.fifa.com/worldcup/statistics ... tance.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fifa.com/worldcup/statistics ... tance.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Begovic
Besic-Dino-Bicakcic-Kolasinac
Pjanic-Vrancic-Salihovic
Hajrovic------------Lulic
---------Dzeko---------
Sa klupe dodatne opcije: Ibisevic, Prcic, Tabakovic, Hrgota, Sunjic, Bunoza, Mujdza
Sasvim izbalansirana ekipa u modernoj formaciji.
Besic-Dino-Bicakcic-Kolasinac
Pjanic-Vrancic-Salihovic
Hajrovic------------Lulic
---------Dzeko---------
Sa klupe dodatne opcije: Ibisevic, Prcic, Tabakovic, Hrgota, Sunjic, Bunoza, Mujdza
Sasvim izbalansirana ekipa u modernoj formaciji.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.