FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ovo sve "igrača" što je dovedeno u ovom prelaznom roku su prinove a ne pojačanja
-
- Kontakt:
Po meni je Alic pojacanje
Za onu bruku sinoc, Ivica Osim nebi dobio podršku.zeljovolimte je napisao/la: ↑28 jul 2025, 16:22A malo ima i do arsina.
Milos Kostic bi dobio podrsku..
Ono je najjadnija utakmica jos od doba kuhara Mulalica i njegovih vedeta Vučenovica i Bekrica.
Mi smo imali dva udarca u okvir gola is čega je jedan penal koji si dobio iz ničega.
Toliko nemoci u ekipi i toliko nelogičnosti na klupi.
Očito je zakuho sa ovim klanom koji su Corica habali a sada ce i Adzema.
Boljevicu odbiti od plate za fulu sinoc i fulu u Kopru.
On moze u Rijeku samo da plati ulaznicu i gleda sa tribine.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Ma ljudi nama sinoc jedini problem je bio vezni red
7,8 utakmica uigravali smo Ericka i Lagumdziju i odjednom njih nema sto je veliki problem
Takodjer uigravali smo Karamarko Sedorf odbranu i stavi
Kad sam vidio da su Radovac i Seedorf vezni znao sam da ce biti problem
Bolje da je Focu stavio na veznog nego sto je odbranu promijenio
Svakako minus za Adzema kojeg podrzavam, ali njegova je odgovornost za sinocnje rotacije koje su nas kostale bodova
7,8 utakmica uigravali smo Ericka i Lagumdziju i odjednom njih nema sto je veliki problem
Takodjer uigravali smo Karamarko Sedorf odbranu i stavi
Kad sam vidio da su Radovac i Seedorf vezni znao sam da ce biti problem
Bolje da je Focu stavio na veznog nego sto je odbranu promijenio
Svakako minus za Adzema kojeg podrzavam, ali njegova je odgovornost za sinocnje rotacije koje su nas kostale bodova
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- Blackwargreymon
- Kontakt:
Fali nama jedan dobar vezni, Radovac i Erick su tanki. Dan je ok za def. veznog.
Dobri su oni za nase lige, medjutim velika je greska sto je stavio Seedorfa i Radovca zajednoBlackwargreymon je napisao/la: ↑28 jul 2025, 17:48Fali nama jedan dobar vezni, Radovac i Erick su tanki. Dan je ok za def. veznog.
Radovac igrao malo nesto pripreme, a Seddorf cijelo vrijeme stoper i sad ih odjednom zajedno stavio sto je velika greska
Bolje bi Foco i Radovac igrali, jer se znaju duze vremena i igrali su skupa
Losa postavka igraca i procitana namjera da napadamo centarsutevima po krilima, jer sinocnji vezni tandem nije brz i nije uigran da moze iznositi loptu i napraviti nesto drugo izvan plana
Greska Adzema i to je to
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Znaci poslije Pejica sada i Erik ne valja
po cemu to Erik ne valja, izmislio fudbal za nas kompletan vezni red.
Hoce li uspjeti bilo koga registrovati do Posusja, jesu li sposobni za to?

Joey, Erick, Gojak, Pejic i ostali ce biti tu za PosusjeELDIABLO20 je napisao/la: ↑28 jul 2025, 17:53Znaci poslije Pejica sada i Erik ne valjapo cemu to Erik ne valja, izmislio fudbal za nas kompletan vezni red.
Jedino bi trebao Lagumdzija izostati zbog povrede
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
I ja mislim da nam pod hitno treba veznjak,pogotovo sada bez Lagumdzije mjesec dana,Eric i Radovac također skloni povredama,eksperiment sinoć sa Seedorfom nije dobro prošao,a sezona je duga,bit ce povreda,kartona...Blackwargreymon je napisao/la: ↑28 jul 2025, 17:48Fali nama jedan dobar vezni, Radovac i Erick su tanki. Dan je ok za def. veznog.
Ma nije meni do tekme koliko do bezobrazluka i izjava poslije tekme. Svako normalan bi priznao gresku a ne pravio se slijep i gluh i glumio nekog najboljeg psihologa. Desi se tekma i desavalo se i prije gdje primas golove ovakve ali ako konstantno pricas da uigravas odbranu, napadas prve tri pozicije i onda sinoc uradis ONO poslije europe i i pravis se dalabu, onda je jasno da ce te vecina uzeti na zub. Ovdje neki pricaju o arsinima i slicno, ne ofirajte se jer ovakvo pojasanje nakon ovakvih izvedbi niko na nasoj klupi nije imao. Odmah se sjetim pite of 2 marke i muka mi bude evo. Adzem je prvak u najavama tekmi i slicno, a osvajac kupa je u izmisljanju izgovora poslije tekme. Svi krivi osim njega. I eto da ne bude da blatim covjeka zelim mu srecu u nastavku na klupi da nas sve obraduje i da se opameti, valjda je kristalno jasno ako nastavi ovim putem ne samo sebe da ce sklonitiniz kluba nego ce napraviti nemjerljivu stetu za klub i ekipu koju ce kasnije trebati neko psihicki vaditi da ne bi ispali iz lige.bhsport je napisao/la: ↑28 jul 2025, 17:44Za onu bruku sinoc, Ivica Osim nebi dobio podršku.zeljovolimte je napisao/la: ↑28 jul 2025, 16:22A malo ima i do arsina.
Ono je najjadnija utakmica jos od doba kuhara Mulalica i njegovih vedeta Vučenovica i Bekrica.
Mi smo imali dva udarca u okvir gola is čega je jedan penal koji si dobio iz ničega.
-
- Kontakt:
Vidis kod tebe je isto izrazen taj sindrom. Puno vece smo bruke dozivljavali sa Basicem, Akrapom, Coricem nego od sinoc.bhsport je napisao/la: ↑28 jul 2025, 17:44Za onu bruku sinoc, Ivica Osim nebi dobio podršku.zeljovolimte je napisao/la: ↑28 jul 2025, 16:22A malo ima i do arsina.
Cuj Edis i Vucenovic vi bas imate kratko pamcenje. Nije on dosao sto ga neko voli, nego zato sto marke nismo imali. Hodzica bi sa veznog dizao na spica.. toliko.
Ako je i Adzem zakuhao sa "klanom" sto onda ne idemo protiv klana?
Nekad tamo pred kraj sezone sam pisao da Denis treba ostati na klupi ukoliko iz ori Evropu. Nisam to pisat što sam smatrao da je Denis neki veliki trenerski mag i što je idealan trener za Želju. Na našoj klupi su gorila u plamenu mnogo veća trenerska imena.
Pisao sam to iz razloga što bi takav potez neminovno navukao gnjev navijača na sljedećeg trenera pa ko god on bio. Jednostavo navijači neće oprostiti ono što ne znaju i što im je nelogično pa makar urađeno u najboljoj namjeri na svijetu.
Sva ova hajka i bura nezadovoljstva kao i svi ovi zvižduci na Grbavici te napadi na Adžema i Klub su posljedica otkaza Denisu, Adžemovih neodmjerenih izjava, pokušaja da uvede neki mangupluk u klub i prije svega nesrazmjera želja navijača i mogučnosti kluba.
Čitam kako neki pišu o borbi za vrh a mi finansijski i igračkim kadrom debelo zaostajemo za vodećom trojkom i to se ne može promijeti preko noći pa makar i da sutra investitor uđe u Klub. Ništa ne može zamijeti kontinuitet i kvalitetan rad. Dokaz tome su mnogi veliki klubovi koji su propadali a imali su te famozne investitore.
Isto tako, tamo negdje sam se nadao da je Adžem sazrio i da neće sebi pucati u nogu kao u nekim prethodnim situacijama ali izgleda da se ipak potvrđuje ona stara da čovjek uči dok je živ pa tako i sazrijeva.
U ovom trenutku nema mjesta aroganciji i tvrdoglavosti. Adžem mora shvatiti da je on potrošna rob kao i svi drugi treneri te da su navijači ti koji mu sude u konačnici.
I dalje mislim da je Adžem odličan trener, da zna iskontrolisati slačionicu ali ako je došao iz nekog inata i ega zbog toga što su navijači odbili slaviti kup bolje mu je da nije ni dolazio. Ne mogubse oteti utisku da konstantno spominje taj osvojeni kup zato što ga boli što nije dobio potvrdu koju misli da je bio zaslužio. Uglavnom, na klubi Željezničara ne možeš i ne smiješ da pokazuješ aroganciju i neki nezasluženi mangupluk. Bit ćeš pojeden. Prvo zasluži rezultatima pa onda budi mangup i svi će te poštovati.
Također, fascinantno mi je kako je Denis svojom slatkorječivošću i vrlo vještim medijskim istupima uspio zadobiti navijače. Prosto nevjerovatno. Samo ću citirati izvjesnog gospodina : "Bože sačuvaj me srpskog junaštva i hrvatske kulture". (U ovom slučaju hercegovačke). Mslm, čovjek je pozvao fotografa da ga slika dok izlazi sa Grbavice. Sa kojim ciljem? Zanimljivo.
Kako god, ovo ne sluti na dobro. Nadam se da nam ne slijedi još jedan u nizu raspada po svim linijama u klubu.
Pisao sam to iz razloga što bi takav potez neminovno navukao gnjev navijača na sljedećeg trenera pa ko god on bio. Jednostavo navijači neće oprostiti ono što ne znaju i što im je nelogično pa makar urađeno u najboljoj namjeri na svijetu.
Sva ova hajka i bura nezadovoljstva kao i svi ovi zvižduci na Grbavici te napadi na Adžema i Klub su posljedica otkaza Denisu, Adžemovih neodmjerenih izjava, pokušaja da uvede neki mangupluk u klub i prije svega nesrazmjera želja navijača i mogučnosti kluba.
Čitam kako neki pišu o borbi za vrh a mi finansijski i igračkim kadrom debelo zaostajemo za vodećom trojkom i to se ne može promijeti preko noći pa makar i da sutra investitor uđe u Klub. Ništa ne može zamijeti kontinuitet i kvalitetan rad. Dokaz tome su mnogi veliki klubovi koji su propadali a imali su te famozne investitore.
Isto tako, tamo negdje sam se nadao da je Adžem sazrio i da neće sebi pucati u nogu kao u nekim prethodnim situacijama ali izgleda da se ipak potvrđuje ona stara da čovjek uči dok je živ pa tako i sazrijeva.
U ovom trenutku nema mjesta aroganciji i tvrdoglavosti. Adžem mora shvatiti da je on potrošna rob kao i svi drugi treneri te da su navijači ti koji mu sude u konačnici.
I dalje mislim da je Adžem odličan trener, da zna iskontrolisati slačionicu ali ako je došao iz nekog inata i ega zbog toga što su navijači odbili slaviti kup bolje mu je da nije ni dolazio. Ne mogubse oteti utisku da konstantno spominje taj osvojeni kup zato što ga boli što nije dobio potvrdu koju misli da je bio zaslužio. Uglavnom, na klubi Željezničara ne možeš i ne smiješ da pokazuješ aroganciju i neki nezasluženi mangupluk. Bit ćeš pojeden. Prvo zasluži rezultatima pa onda budi mangup i svi će te poštovati.
Također, fascinantno mi je kako je Denis svojom slatkorječivošću i vrlo vještim medijskim istupima uspio zadobiti navijače. Prosto nevjerovatno. Samo ću citirati izvjesnog gospodina : "Bože sačuvaj me srpskog junaštva i hrvatske kulture". (U ovom slučaju hercegovačke). Mslm, čovjek je pozvao fotografa da ga slika dok izlazi sa Grbavice. Sa kojim ciljem? Zanimljivo.
Kako god, ovo ne sluti na dobro. Nadam se da nam ne slijedi još jedan u nizu raspada po svim linijama u klubu.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
I treba da se malo jasnije objasni ova prica o eventualnom investitoru i glasanju jer meni to opet smrdi na sabotazu ili na neku budalu aka Ceric leptir masnica.
Kao sto rekoste najbolje da budu javno dostupni izvjestaji ko je kako glasao pa da vidimo sta je to vise toliko lose u investitoru. Ocekujem i razne objave po portalima u narednom periodu dok se sve interesne skupine skupe i razmisle kako otjerati investicije.
Kao sto rekoste najbolje da budu javno dostupni izvjestaji ko je kako glasao pa da vidimo sta je to vise toliko lose u investitoru. Ocekujem i razne objave po portalima u narednom periodu dok se sve interesne skupine skupe i razmisle kako otjerati investicije.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Samo jedna rečenica bi riješila sve, da je nju izgovorio poslije tekme sinoć, mi danas ne bi bili razočarani i ne bi razglabali vazdan o Adžemu, imao bi punu našu podršku. Ta rečenica je: "Razumijem zvižduke navijača, morali smo bolje večeras, na našoj Grbavici je neuspjeh svaki put kad ne osvojimo tri boda, idemo se okrenuti Posušju i obećavam da ćemo se što prije regenerirati i pokušati iskupiti za ovaj loš rezultat."
Nažalost, rekao je šta je rekao, šteta je već načinjena i kao što rekoh teško će mu biti vratiti povjerenje navijača. Nevjerovatno je da je poslije dva mandata u Želji napravio takav kiks.
Nažalost, rekao je šta je rekao, šteta je već načinjena i kao što rekoh teško će mu biti vratiti povjerenje navijača. Nevjerovatno je da je poslije dva mandata u Želji napravio takav kiks.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
potpisujem post.Levin je napisao/la: ↑28 jul 2025, 18:18Nekad tamo pred kraj sezone sam pisao da Denis treba ostati na klupi ukoliko iz ori Evropu. Nisam to pisat što sam smatrao da je Denis neki veliki trenerski mag i što je idealan trener za Želju. Na našoj klupi su gorila u plamenu mnogo veća trenerska imena.
samo bi dodao da je oko kluba, medju navijacima, nikad veca nervoza. ne mogu ljudi vise da gledaju klub koji se ne bori za trofeje i pati s radnikom.
adzem doljeva ulje na vatru sa svojim ponasanjem. samo da suti i da je odmjeren, profesionalan puno, puno normalnija atmosfera bi bila nego sada. sam sebi otezava posao.
ne mogu nikako zamisliti da on odjednom okrene za 180 stepeni. mislim da ce samo nastaviti, a ako ne bude imao rezultate bice mu jako tesko i nece dobro zavrsiti.
Sta je dovelo do toga? Pa Adzemove izjave gdje je ON SAM rekao da sljedece sezone moramo biti bolji i napasti prve 3 pozicije. Nije niko od navijaca to rekao nego je on sam od sebe to izjavio.
Ono sto on radi na presicama i internetu nije mangupluk nego papanluk i samo je pitanje kad ce izgubiti cijelu svlacionicu. Sve je ovo dobro dok jos imaju snage, kad bude odmaknula sezona nece vise biti ni ove rastrcanosti (a licno mislim da previse trcimo u prazno bez ikakve opasnosti).
Mozda postoje ljudi koji imaju nesto licno protiv Adzema, ne poricem to. Ali sve ostalo, sam je doveo do ove situacije i na kraju ispao bezobrazan praveci se lud pred svima nama. Evo mi smo navijaci glupi i sve ok ako nas takvim smatra, al nek poradi malo na sebi onda ako misli davati pretenciozne izjave bez ikakvog pokrica. I onda kad ti se desi ovo sinoc, izbjegne preuzeti odgovornost i skinuti bar mali dio tereta sa ekipe. Kakav je to psiholog bgt?
Stvar je Zeljeznicara, liga je nikad jaca, a mi nikad konfuzniji plus eto nemamo ni tu atmosferu kakvu smo imali godinama. Raji je dosta vise sredine tabele, i ovaj dodje isprica kako sve to treba biti i sam sebi skoci u stomak i sad smo mi krivi sto to kazemo i ispada da se on tjera iz cista mira. Prvo ne tjera ga niko nego ocigledno svi zelimo da se lik vrati na pravi kolosjek i radi normalno a ne da pravi cirkus od kluba
Mozda negdje u paralelnom univerzumu, tamo gdje navijaci Zeljeznicara ne koriste apaurine hahahaLokomotifa je napisao/la: ↑28 jul 2025, 18:29Samo jedna rečenica bi riješila sve, da je nju izgovorio poslije tekme sinoć, mi danas ne bi bili razočarani i ne bi razglabali vazdan o Adžemu, imao bi punu našu podršku. Ta rečenica je: "Razumijem zvižduke navijača, morali smo bolje večeras, na našoj Grbavici je neuspjeh svaki put kad ne osvojimo tri boda, idemo se okrenuti Posušju i obećavam da ćemo se što prije regenerirati i pokušati iskupiti za ovaj loš rezultat."
- dubioza144
- Kontakt:
Kao sto ovaj gore rece zvizduci su bili ne zbog rezultata i igre jer je ovakvih igara i rezultata bilo i prosle godine pa su dobijali aplauze, zvizduci su samo sto su ljudi nezadovoljni jer je onaj dobio otkaz dok ce se Adzemu gledat svaka sitnica da se popljuje, kazem treba se zvizdat treba ih pljuvat a ne aplaudirat al to sve zbog pristupa i igre ne zbog toga sto je neko tamo otkaz dobio a ovaj doso na njegovo mjesto, isto tako se i prije njemu trebalo zvizdat jer je gubio po 5 0 negdje negdje po 3 0 nagdje spasavo zivu glavu a posle svega mu se skandiralo i pjevalo i njemu i ekipi, sinoc je i Adzem mogo spasit zivu glavu da je penal uso e sad pitanje je bil mu se gledaka svaka losa stvar il bi se pjevalo jer je samo upiso 3 boda, dok je onaj svrsavo na onu igru brisi bodove pisi
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Poslije Zrinjskog ili SB popljuva neke igrace, prijeti da nece igrati. Poslije lizao sto je popljuvo i jos mu ti igraci opet starteri bili.Pablo11 je napisao/la: ↑28 jul 2025, 16:09Ne sjecam se da je Denis nesto slicno radio? Mozes li mi primjer navesti?Aquamaris je napisao/la: ↑28 jul 2025, 15:07Sve te stvari su i drugi vazili. Samo je jedan dosao iz Slovenije drugi iz Posusja. Pa je bilo i ok.Pablo11 je napisao/la: ↑28 jul 2025, 14:55
Vidim tebi je ok da na spekulacije da ide neki igrac u komentar na instagramu napise da ne ide, ne znam sta vise moram reci. Onda javno govoris kako ces obaviti razgovor sa kapitenom jer nesto nije ispostovao, kako cemo dovesti boljeg napadaca koji zna davati golove? Pa sta ocekujes od Krpica onda kad ga stavis? Sta ako ovi sto su ih doveli ne budu zabijali golove? Gostujes u emisiji na dan utakmice gdje to ima? Onda komentarisanje njihovog terena i stadiona, a nama teren u najmanju ruku katastrofa. Prica o nekom mangupluku je presmijesna jer je on na kraju svega samo pishicki nestabilna osoba i apsolutno me ne zanima sta prolazi ili je prolazio, ako ne mozes voditi nemoj i kraj price.
Ostalo je relacija trener i igraci i on ako smatra da moze javno o igracima to je njihova stvar, a ne nasa. Neki treneri javno, a neki mahalci(sto je kod nas postala praksa). Na kraju ce ili popusiti ili ce imati uspjeha.
I opet se vracamo na ono staro. Problem je sto je NAS, nista vise. Trazi se i dlaka u jajetu i trazit ce se.
Od Basica nema, njega glava zaboli.
De se bolan skupite otjerajte Krpića,pa vidi se iz aviona da je kabadahija,da unisi nemir i rasulo u ekipu,njega se boje i treneri..ne znam zbog čega .Na terenu se vidi ludački pogled,spremnost na konflikt i tuču sa svojom ekipom,komplet ekipa vam je u grču,u khurcu,pa jel samo vi to ne vidite.Vjerujte ako ga nabijete nogom u dhupe sva Grbavica bi prodisala..ljudi bi igrali garant bolje,lakše,ja vas nikako ne kontam...
Trenutno korisnika/ca: benko21, Ferroviere1987, Grbavica786, knoa, perodeformero, svemalim1 i 62 gosta.