BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

kelner
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la kelner » 15 nov 2011, 12:08

deni_23 je napisao/la:veceras ce penali da odluce sve vidjecete
Auto me udarilo,prezivio sam
Pao sam sa skele na bausteli prezivio sam
Pao sam s motora,i to sam prezivio,
al kad bi dozivio da moja Bosna i Hercegovina igra penale za odlazak na veliko takmicenje,to bi me sigurno dokrajcilo,tresem se cim pomislim na to :oops:
Svete, vidiš li šta Srbija ima?! Ima Novaka Đokovića, najboljeg svetskog tenisera. Pokori se Rogere, pokori se Rafaele, pokori se Andy! Srbija ima šampiona i zauvek će ga imati!

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 15 nov 2011, 12:12

Šta Bosna može dobiti prolaskom na EP:

1. Početni nagradni fond na EP je 8 miliona eura, a prihodi mogu narasti sve u zavisnosti od rezultata na EP ( prolazak grupne faze ili polufinale, finale ... ).
Dug NSBiH je oko 8 miliona km, što znači da bi se odlaskom na euro vratili svi trenutni dugovi i kao gratis bi ostalo još 8 miliona km za nadogradnju državnog stadiona (čitaj Bilino Polje ) ili izgradnje novih škola fudbala po gradovima Bosne i Hercegovine.

2. Možda i najvažnija nagrada odlaska na EP jeste to da bi u tom slučaju Bosna i Hercegovina najvjerovatnije dobila himnu. Sramotno je da i nakon 16 godina od završetka rata, Bosna nema himnu. Vjerovatno bi se u slučaju odlaksa na EP bosanski političari postidili činjenicom da bi eventualno jedina država na euro bez himne bila Bosna.
Čast i košarci i rukometu, ali jedino je fudbal sport koji nema apsolutno nikakvih granica. Milioni ljudi su na stadionima a milijarde pred tv ekranima, fudbal je najpopularniji i najgledaniji sport.
Pa zar SDP ne prati reprezentaciju na svakoj utakmici ( i onda ovdje forumaši psuju Boga :twisted: ) a kud ćeš bolju preDizbornu kampanju nego li imaćemo himnu.

3. U anketama nakon SP 1998. godine, rezultati su bili takvi da je za Hrvatsku prvi put čulo 60 % ljudi na planeti Zemlji. Fudbal je moderni rat, koji, iako postoje mnoge malverzacije, ipak pobjeđuju oni koji igraju najbolje lopte. Za Bosnu mnogi nisu čuli u svijetu, ali i oni koji su čuli za Bosnu, čuli su tu riječ u negativnom smislu ( rat, vehabije, napad na Ambasadu ... ). EP je najbolji marketing za jednu državu, za jednu naciju.

4. Evidentno je da bi se odlaskom na EP Bosna plasirala u visoko crem de la crem društvo. Zar se nisu na EP u Portugalu Nike i Adidas borili za potpis ugovora o sponzorstvu oko velike reprezentacije Latvije? To je to, to nam fali. Dosta je više Legea i ostalih anonimusa.
Zar nije nakon SP u Japanu i Koreji Inter doveo pola Turske reprezentacije, nakon EP u Portugalu pola Grčke reprezentacije, nisu li Hrvati dobili na cijeni nakon Engleske ... To je to, to nam fali.
Dosta je više Hoffenhajma, Drezdena, Spartaka Moskva, Dynama, CSKA ... Hoćemo prave klubove.

5. Turizam ( ugostiteljski objekti, hoteli ) će doživjeti svoj procvat, jer svako će željeti vidjeti gdje je to Džeko rođen, ko je taj Željezničar što ga je dao, ko je Pape, šta je to Sarajevo, gdje je ta Zenica, šta je to Bilino Polje ...

Večeras Bosna ne može nikako izgubiti i nesmije. Mali jesmo, ratom poharani, materijalno oskudni, raseljeni ali Ovo malo duše što imamo nedamo onima kojima Evropa poklanja 78 milijardi eura a nama poklanja embargo na uvoz oružja, Srebrenicu, Ahmiće, Stari most, Keretern, Omrasku, vize, poreze i uvijek NE.
DOSTA JE, BOSNA I BOSANCI DOLAZE.
Zadnja izmjena: Rizah, dana/u 15 nov 2011, 12:16, ukupno mijenjano 4 puta.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 nov 2011, 12:13

slika

Naslov u Portugalskim novinama - izjava Ronalda: "Pustite ih na teren" - Dok Bosanci ne ostanu mrtvi igrajući na travi stadiona "Svjetlosti"

:lol:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

deni_23
Kontakt:

Post Postao/la deni_23 » 15 nov 2011, 12:13

kelner je napisao/la:
deni_23 je napisao/la:veceras ce penali da odluce sve vidjecete
Auto me udarilo,prezivio sam
Pao sam sa skele na bausteli prezivio sam
Pao sam s motora,i to sam prezivio,
al kad bi dozivio da moja Bosna i Hercegovina igra penale za odlazak na veliko takmicenje,to bi me sigurno dokrajcilo,tresem se cim pomislim na to :oops:
prezivices i penale veceras ako bog da sreca prati hrabre

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 15 nov 2011, 12:15

pa j.b..u jesu li se probudili ovi nashi i mislim, jeli papac ostao u krevetu? šta me briga sta eusebio i futre pricaju. ili kolika ce oim biti premija!!!!
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 15 nov 2011, 12:16

De proucite koju :)
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 15 nov 2011, 12:16

Ako slucajno budu penali ja letim iz kuce na jedno 20min. Negdje cu se sakriti gdje se ne cuje da bomba padne i onda laganice se vratiti.

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 15 nov 2011, 12:17

Ciro je napravio dobar posao sa onim što je imao. Pape , po meni, je bio za nijansu uspješniji. Barem po tome da se borio za prvo mjesto u grupi gotovo do kraja. Bilo kako bilo realno smo dostigli vrhunac sa igračima kojima imamo. Španija, Francuska i Portugal su trenutno jači od nas i svaki pozitivan rezultat protiv njih je veliki uspjeh. Tačno je da smo imali kikseva , recimo protiv Albanije, ali šta bi onda rekli Francuzi za 1:1 ili umalo 0:1. Za nekog kiks ovom drugome znači uspjeh. Mnogo smo mi postigli u zadnjih 5 do 6 godina. Hvala Ćiri i Papetu na ovim zadnjim kvalifikacijama. Ipak su drhtale od nas fudbalske velesile. Sretno momcima večeras i hvala im ma kakav rezultat bio!!!
U novi boj ...

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 15 nov 2011, 12:18

Rizah je napisao/la:Šta Bosna može dobiti prolaskom na EP:

1. Početni nagradni fond na EP je 8 miliona eura, a prihodi mogu narasti sve u zavisnosti od rezultata na EP ( prolazak grupne faze ili polufinale, finale ... ).
Dug NSBiH je oko 8 miliona km, što znači da bi se odlaskom na euro vratili svi trenutni dugovi i kao gratis bi ostalo još 8 miliona km za nadogradnju državnog stadiona (čitaj Bilino Polje ) ili izgradnje novih škola fudbala po gradovima Bosne i Hercegovine.

2. Možda i najvažnija nagrada odlaska na EP jeste to da bi u tom slučaju Bosna i Hercegovina najvjerovatnije dobila himnu. Sramotno je da i nakon 16 godina od završetka rata, Bosna nema himnu. Vjerovatno bi se u slučaju odlaksa na EP bosanski političari postidili činjenicom da bi eventualno jedina država na euro bez himne bila Bosna.
Čast i košarci i rukometu, ali jedino je fudbal sport koji nema apsolutno nikakvih granica. Milioni ljudi su na stadionima a milijarde pred tv ekranima, fudbal je najpopularniji i najgledaniji sport.
Pa zar SDP ne prati reprezentaciju na svakoj utakmici ( i onda ovdje forumaši psuju Boga :twisted: ) a kud ćeš bolju preDizbornu kampanju nego li imaćemo himnu.

3. U anketama nakon SP 1998. godine, rezultati su bili takvi da je za Hrvatsku prvi put čulo 60 % ljudi na planeti Zemlji. Fudbal je moderni rat, koji, iako postoje mnoge malverzacije, ipak pobjeđuju oni koji igraju najbolje lopte. Za Bosnu mnogi nisu čuli u svijetu, ali i oni koji su čuli za Bosnu, čuli su tu riječ u negativnom smislu ( rat, vehabije, napad na Ambasadu ... ). EP je najbolji marketing za jednu državu, za jednu naciju.

4. Evidentno je da bi se odlaskom na EP Bosna plasirala u visoko crem de la crem društvo. Zar se nisu na EP u Portugalu Nike i Adidas borili za potpis ugovora o sponzorstvu oko velike reprezentacije Latvije? To je to, to nam fali. Dosta je više Legea i ostalih anonimusa.
Zar nije nakon SP u Japanu i Koreji Inter doveo pola Turske reprezentacije, nakon EP u Portugalu pola Grčke reprezentacije, nisu li Hrvati dobili na cijeni nakon Engleske ... To je to, to nam fali.
Dosta je više Hoffenhajma, Drezdena, Spartaka Moskva, Dynama, CSKA ... Hoćemo prave klubove.

5. Turizam ( ugostiteljski objekti, hoteli ) će doživjeti svoj procvat, jer svako će željeti vidjeti gdje je to Džeko rođen, ko je taj Željezničar što ga je dao, ko je Pape, šta je to Sarajevo, gdje je ta Zenica, šta je to Bilino Polje ...

Večeras Bosna ne može nikako izgubiti i nesmije. Mali jesmo, ratom poharani, materijalno oskudni, raseljeni ali Ovo malo duše što imamo nedamo onima kojima Evropa poklanja 78 milijardi eura a nama poklanja embargo na uvoz oružja, Srebrenicu, Ahmiće, Stari most, Keretern, Omrasku, vize, poreze i uvijek NE.
DOSTA JE, BOSNA I BOSANCI DOLAZE.
ovo je sva prica , mnogo vise od nogometa je veceras , svaka cast majstore.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

deni_23
Kontakt:

Post Postao/la deni_23 » 15 nov 2011, 12:18

:lol: :lol: :lol: :lol: bravo za ovo ekstra je

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 15 nov 2011, 12:19

yebo himnu,previse si to uzeo k srcu...nema ni spanska himna nikakav text pa im to ne smeta da su trenutno i evropski i svjetski prvaci!
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 15 nov 2011, 12:21

Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 15 nov 2011, 12:21

Tek tako da se malo spustimo na zemlju, nevalja previse ocekivati pa se razocarati:

Rejting: Portugal > BIH
Domaci teren: Portugal > BIH
Istorija: Portugal > BIH
Kvalitet: Portugal > BIH
Ugled u svijetu: Portugal > BIH
Rezultati: Portugal > BIH
Iskustvo: Portugal > BIH
Igraci: Ronaldo> Dzeko

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 15 nov 2011, 12:22

Dule 078 je napisao/la:
yebo himnu,previse si to uzeo k srcu...nema ni spanska himna nikakav text pa im to ne smeta da su trenutno i evropski i svjetski prvaci!
Po meni je najbitnija stavka br. 1.. Pisao sam malo o tome u kolumni:
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=4533" onclick="window.open(this.href);return false;
Na kraju se postavlja pitanje: koliko bi Bosna i Hercegovina profitirala od plasamana na EP. Da ne računamo prije vremena i ne baksuziramo, ali mnogo za naše uvjete- to je sasvim sigurno. Najviše bi profitirao Nogometni/fudbalski savez BiH, koji bi „preko noći“ iz pozicije dužnika koji jedva sklapa kraj s krajem došao u poziciju da ima i viška sredstava koja može ulagati u razvoj bh. nogometa. Ako Zmajevi izbore nastup u Poljskoj i Ukrajini, neće se jednako slaviti u cijeloj BiH, ali bi koristi mogli imati svi i to zbog priljeva novca na koji niko nije računao. Ne treba ni zanemariti zaradu u drugim privrednim granama, koliko će se dresova prodati, koliko će profitirati TV kuća koja bude prenosila EP, koliko će se piva popiti u našim gradovima za vrijeme EP-a.

U utorak se Sušićevi puleni bore za bolje dane nogometa u BiH, za bolju Premijer ligu, za bolje uvjete na svim terenima i u svim kategorijama, za promjene nabolje koje može donijeti samo novac. U suprotnom, te promjene ćemo čekati još bar 2 godine kad reprezentacija ima priliku izboriti novo veliko takmičenje, jer novac nikad, a pogotovo ne u vremenu ekonomske krize, ne pada sa neba. Budimo relani- mnogo nam znači plasman na EURO, svima!
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 15 nov 2011, 12:24

Edo_77 je napisao/la:Tek tako da se malo spustimo na zemlju, nevalja previse ocekivati pa se razocarati:

Haj' ne rise

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 15 nov 2011, 12:25

Ta druga je nigdje veze... Da se oni dogovore radi EP oko teksta himne?! :lol:
Čelik Zenica 1945

BlackRiver
Kontakt:

Post Postao/la BlackRiver » 15 nov 2011, 12:26

Regularnih 90 minuta = 0-0
Produzetci = 0-0
Penali:

4-4 , zadnja serija:

Puca za njih neki tamo m.u.d.o.nj.a i Begović mu brani!
Lopti sada prilazi Lulić. Ako pogodi, prolazimo!
Citav stadion je poludio. Portugalci zvizde, nasi navijaju! Lula uzima kratki zalet, krece prema lopti i.....
Nestane struje meni kod kuce i razbijem j.e.b.e.n.i TV :)

gazija87
Kontakt:

Post Postao/la gazija87 » 15 nov 2011, 12:26

Sta je ovo malo,malo citam izjave tipa Portugalcima ce biti teze oni moraju postici go,sta to mi nemoramo postici go,moramo biti realni,ma koliko to bolno zvucalo i za mene,ali Portugalci su veceras apsolutni favoriti (naravno ne pobjedjuju favoriti uvjek),od srca se nadam (ali bukvalno,evo sve me neki trnci po lijevoj strani preuzimaju),da ce nasi veceras slaviti,budimo spremni i na najgori scenario samo to zelim da kazem.
Bosanac u srcu,dusi i u gacama!!!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 nov 2011, 12:27

Edo_77 je napisao/la:Tek tako da se malo spustimo na zemlju, nevalja previse ocekivati pa se razocarati:

a jesi nas spustio. bola' shvatas da ovaj narod nas ne moze nista spustiti do kraja tekme. euforija je prevelika i taman ces nas ti spustiti na zemlju.
ps-kako pjesma dize raspolozenje ! :mrgreen:
[youtube][/youtube]

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.