Kompromis je napisao/la: ↑26 sep 2025, 13:23
Darkus je napisao/la: ↑26 sep 2025, 10:22
reds123 je napisao/la: ↑25 sep 2025, 14:44
Znam da je Pašalić kod Vedrana. Takodjer kvalitetan trener koji je kadar za Bosnu. O ovome što Darkus piše nisam informisan. Možda da izneseš imena i činjenice za to? Imao sam pozitivno misljenje o Pašaliću…
Mislio sam na trenera koji je bio asistent Aci i Pandzi, a mislim da je vodio i razvojni tim prije toga, dok je Rahimić bio prvi trener.
Nažalost Pašalić - selektor ( sadašnji pomoćnik Bosniću ) poveo je na pripreme dijete i odabrao ga u 12 koje je vodio na EP B divizija U16 . Poziv je bio od Bosnić-a, odnosno bilo je ja tebi ti meni. Dijete je iz TZ , mislim da se preziva Suljagić ili Suljetović. Prijateljstvo iz perioda igranja Bosnića u Slobodi TZ. Ko mu je kriv ( Pašaliću ) kad priča okolo ljudima koji to šire .
O čemu bolan ti lupaš. Pašalić je imao poziv za pomocnika od Bosnića i prije nego je izabran za selektora kadeta. Oni se znaju i u kontaktu su par godina. Tebi je krivo sto ti je neko tvoj dobio pedalu (vjerojatno zivi antitalenat) i zato ga pljuješ i ovdje i na temu mladih selekcija. Prvi selektor koji je otkantao svu menadžersku djecu bogataša i zbog toga trpio veliki pritisak. Koliko je uradio dovoljno je to sto je sam organizovao i dogovorio kampove za testiranje djece širom Bosne o svom trošku. Savez mu to nije mogao obezbjediti jer ih je bolila briga pa je on to radio.
Sigurno mu je zavrseno preko štele i to sto je sa svoje 32 godine vodio vec prve timove Vogosce, Bosne, Sparsa, Studenta, Proma.
Nažalost ali nije tako kao što pišeš. Kao prvo, lično nemam nikakvih interesa , niti imam dijete koje je "antitalenat" niti ima netko moj. Kao drugo još je progurao djece i vodio na osnovu managera ili poziva drugih ljudi.
Šta on priča , nek priča , netko vjeruje netko ne.
On plaćao okupljanja da bi napravio selekciju??? Možda svoje troškove ali sve skupa nije sigurno.
Živi bili pa vidjeli , kad tad će sve izaći na vidjelo.
Ovdje je tema Bosna Royal i idemo pisat o tome, na drugom forumu možemo o ovome.
LP