babino je napisao/la: ↑22 dec 2020, 22:23
kad sam ja tebi pisao da kao laik ne vidim nijedan segment igre koji on ima za nba nivo ali eto, nadao sam se da vi, koji bolje poznajete ovu igru nesto vidite sto ja nemerem dokuciti:-)
Nije ga niko ni mogao vidjeti u onim utakmicama koje je odigrao u nba. Musa u njima apsolutno nista nije pokazao, ali nije jedini koji nije iskoristio prvu priliku, samo sto su neki poslije nekad dobili i drugu, a on je ocigledno nece dobiti. Ovdje neki pricaju kako nije trenirao, kako se samo bahatio po NY i slicne stvari, a mi to zapravo nikad necemo znati. Ja necu reci da ce on nekad sigurno biti kvalitet za nba (to je trenutno nemoguce prognozirati), ali necu reci ni da sigurno nece. Prizeljkujem njegov dolazak u Evropu, jer ako nije dobio priliku u Pistonsima, nece sigurno ni u ostalim nba timovima. U prevodu, propade mu jos jedna godina bez potrebe. Tek nakon sto u Evropi odigra bar dva mjeseca u kontinuitetu (uz ozbiljniju minutazu, naravno), onda cemo moci nagadjati da li je propao i da li ce u buducnosti ici korak nazad (ponovo aba liga) ili korak naprijed (ponovo nba liga). Meni je smijesno da ga mnogi nakon 15-ak utakmica u kojima je dobio nesto vecu minutazu u Brooklynu (veca minutaza u njegovom slucaju znaci maksimalno 20 minuta) vracaju u aba ligu i govore da nikad nece biti dovoljno dobar za eurolige. Jedan Campara ima 10-ak poena po mecu u aba ligi, a ovaj je i s jednom nogom bolji od njega. Osim toga, momak ima tek 21 godinu - uzrast u kojem je recimo Bogdan Bogdanovic imao citavih 5 poena u prosjeku za Partizan.
Btw, potpuno sam ostavio po strani sve ono sto mene kod njega ludo iritira i pricam iskljucivo o njemu kao kosarkasu. On je prije 3-4 godine imao milion nedostataka u igri (plus smijesna fizicka gradja), pa je opet kao od sale isao na dvocifren broj poena i u eurokupu i u aba ligi - i to u divljackoj ekipi kakva je bila Cedevita. Jedan Atic to ni dan danas ne moze, a pricamo o njemu kao o nasem najboljem beku u reprezentaciji. Treba nekad biti realan. Ja se samo nadam da Dzanan nece psihicki potonuti nakon svega ovoga.