LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha

sundancekid
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la sundancekid » 07 apr 2013, 01:08

Pustit ovako dominantnog (makar defanzivno) atletskog centra u ligi bekova u kojoj su cak i visoki igraci srednje kvalitete endemska vrsta, bilo bi poprilicno ludo. Dwight dominira u odbrani i na defanzivnom skoku, da nije njega u reketu bi sistalo na sve strane (bas ko sto se vidjelo i u ovoj utakmici sa Memfisom, jel on sjedne na klupu svi napadaju obruc, ulaze na polaganje igraci od metar i zilet)...

A da Gasol djeluje bolje ofanzivno kad nema Dwighta, to svakako - zna se sa Kobijem u dusu, igra gdje je naviko, ima vise prostora da igra u reket nije popunjen Dwightom i jos dvojicom koji ga obicno cuvaju, izlaskom Dwighta obicno se dobija jedan suter vise koji rasiri igru i olaksa mu...itd..itd..

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 07 apr 2013, 01:36

Do kraja pobjedit sve kuci a pokusat iznenadit na jednom od ova dva gostovanja i play off bi trebao biti osiguran.
Doduse **** je sto su i kuci sve tekme pravo teske, Houston,San Antonio i GSW.New Oreleans manje više :lol:
ali mislim da bi trebali moci uzeti to

I nadati se da ce SAS zavrsiti prvi jer protiv OKC-a šanse nemamo a Houston im ne lezi nikako ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 apr 2013, 01:51

samosarajvo je napisao/la:Do kraja pobjedit sve kuci a pokusat iznenadit na jednom od ova dva gostovanja i play off bi trebao biti osiguran.
Doduse **** je sto su i kuci sve tekme pravo teske, Houston,San Antonio i GSW.New Oreleans manje više :lol:
ali mislim da bi trebali moci uzeti to

I nadati se da ce SAS zavrsiti prvi jer protiv OKC-a šanse nemamo a Houston im ne lezi nikako ;)
Kome HOU ne lezi?Ako mislis na SAS, to je jedina ekipa koja je u PO na Zapadu(pored vas) koju smo dobili u seriji 3:1,a i tu jednu su nas dobili sutem u zadnjim sekundama.Sve ostale serije sa PO ekipama Zapada su 2:2 ili bi trebale biti tako...Da ne pominjem da je HOU najmladja ekipa i jos uvijek ima dosta toga da uci... ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 apr 2013, 01:59

Nema sanse da sve utakmice dobijemo do kraja i iskreno veceras vec ocekujem prvi kiks jer necemo moci dobiti Clipperse sa sedam igraca u rotaciji i nasa je jedina sansa da isti imaju los dan.

Takodjer ne treba zaboraviti da je utakmica u Portlandu back-to-back utakmica, a mi smo ove sezone takodjer demonstrovali da nismo u stanju pobjediti u takvim utakmicama.

Sto se tice ove price oko Howard-a...Jedno je jasno Lakersi oko njega planiraju graditi novu ekipu i kao sto napisa @sundancekid isti je nas glavni igrac kada je odbrana u pitanju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 07 apr 2013, 02:14

Ma mozemo igrati i sa jednim i sa drugim. OKC nas je ubio atletski u onoj seriji koju su dobili 4-1 ali tad Westbricka i kompanije nije cekao Dwight pod kosem, sa njim ce biti drugacija prica. Uostalom cisto sumnjam da cemo ponovo onako olako gubiti utakmice u zadnjim minutama utakmice.

Kako god, San Antonio nam vise odgovora to je evidentno, cisto iz razloga sto su sporija ekipa. Pa cak i kad smo bili u haoticnom stanju (poslije otkaza Browna i u onoj tekmi kad nam je Sacre bio prvi centar) smo odigrali sasvim ok.

A sto se tice ove price oko Dwighta, smijesno je uopste pricati o tome. Pa toliko smo borili za njega a da ga sad pustimo, nema teorije. Jedino da se on i Kobe totalno posvadjaju ali nije Kobe glup, covjek puni 35 god. i za titulu ce mu trebati Dwight.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 apr 2013, 02:50

Balon je napisao/la:
A sto se tice ove price oko Dwighta, smijesno je uopste pricati o tome. Pa toliko smo borili za njega a da ga sad pustimo, nema teorije. Jedino da se on i Kobe totalno posvadjaju ali nije Kobe glup, covjek puni 35 god. i za titulu ce mu trebati Dwight.
Po izjavama Kupchaka se moze vidjeti da polahko ali sigurno liderstvo prebacuju sa Bryanta na Howarda i sigurno ce se od ovog ljeta dovoditi igraci i trener po njegovoj zelji - javna tajna je u LA-u, da isti nece produziti ugovor ukoliko D`Antoni ostane trener.

Sto se Bryanta tice i on je sam svjestan da se blizi kraj njegove igracke karijere i on nece sigurno htjeti nasteti Lakersima...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 apr 2013, 05:37

@nezeljaganje
Zaboravljas da u PO mnoge ekipe igraju half court offense, gdje ce Rocketsi namuciti ekipu protiv koje budu igrali, bas iz razloga sto su mladi I brzi. Ne kazem da chemo izbaciti Sa ili Okc, jer ovoj ekipi je I PO uspjeh, Ali sumnjam da ce biti tako lako

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 07 apr 2013, 12:22

Ako igramo sa 7 igraca veceras protiv Clippersa onda predvidjam poraz od 30 razlike minimum. Zaista ne znam dokle vise ovi kretenski potezi D'Antonija da odredjenog igraca forsira puno bez potrebe pa ga onda odjednom zaboravi na klupi 20 utakmica, pa opet pocne uvoditi nekad. To se desavalo do sad s Clarkom, Jamisonom, Duhonom, Morrisom i Ebanksom. S tim da se Ebanksa sve do dana danasnjeg jos nije sjetio...
SI AMO CONte!!!

king33
Kontakt:

Post Postao/la king33 » 07 apr 2013, 12:42

Mozel mi neko rec kad se vracaju Nach i MWP

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 07 apr 2013, 12:48

Meni nije jasno sto je ranije igro sa kratkom rotacijom. Sada, ajde ok, ima jos par utakmica, nek igraju svi dok ne crknu, treba ufatit play off, nemaju se za sta cuvat kad svaki poraz znaci da neces uci u play off... Al da nije mogo ranije Ebanksa ubacivat, narocito kad su centri povrijedjeni, kad je trebalo kakve takve visine...da je zaboravio duhona i Morrisa, da nisu mogli ni minut dobit...to jeste cudno stvarno. A sad, nek igraju starteri dok ne umru, sad nema kockanja...

Protiv Clippersa ce se tesko igrati. Ne znam stanje sa Nashom, dokle je on, ali ako se Dwight narocito ne razgoropadi, ne poludi u odbrani i na skoku, dobicemo po guzici sa 20 razlike..

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 07 apr 2013, 12:52

Kobe Bryant je napisao/la:Lakers – Dallas – W
Lakers – Memphis – W
Lakers @ Clippers – L
Lakers – NO –W
LAL @ POR – L
LAL – GSW –W
LAL – SAS – L
LAL – HOU – W

UTAH – POR – W
UTAH – DEN – L
UTAH – NO – W
UTAH @ GSW – W
UTAH – OKLAH – L
UTAH – MIN – W
UTAH @ MIN – W
UTAH @ MEM - L
Zasad ide po prognozi , mada bi volio da grijesim , utakmica sezone veceras , kao uostalom sve do kraja , dzimo sve u svojim rukama, biti ce lijepo poslije termina basketa na TV opusteno gledati.

Kada sam prije 2 mjeseca pisao ako budemo 8-mi a SAS 1 , Pop ce namjerno da pocne da gubi da izbjegne lakerse u prvom krugu plaseci se sindroma Memphisa , evo to se sada obistinuje , mada mislim da ce SAS imati priliku da mozda i izbaci lakerse iz PO u predposljednjoj utakmici.

Kljuc nase igre je odbrana , ako udjemo u PO mislim da ce i Gasol i Howard podici odbranu a onda necemo bas biti lak zalogaj , ipak mislim da i Gasol nece 3 godinu za redom da pokaze slabosti u PO a Howard je free agent mislim, trebali bi da grizu obojca , a ako se Nash vrati , Kobe zaljeci zglob ... ko zna ;) mada prvo moramo uci u PO a veceras je kljucna tekma ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 apr 2013, 13:36

Utah je sama sebe ukopala sa porazom od Denver doma. Lakersi se digli u formi kada je to bilo najpotrebnije i njih vidim nakon svega ipak na poziciji broj 8. Jeste da imaju dosta teških utakmica do kraja, ali većina ih je doma dok Utah gostuje jakim ekipama, s tim da bi rekao da će ih Warriorsi dobiti a ne kao u tvojoj prognozi :)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 apr 2013, 14:24

Pozivajuci se na nase doktore D`Antoni je izjavio da bi Nash trebao igrati u Utorak protiv Hornetsa, ali ovu informaciju treba uzeti sa rezervom, jer je prema istim Nash na pocetku sezone trebao biti odsutan samo sedam dana, pa su bila u pitanju dva mjeseca.

MWP je jucer tek poceo sa laganim treninzima - sto su on i njegov brat protvrdili na Twitter profilima - tako da ne vjerujem da ce nastupiti za Lakerse u regularnom dijelu sezone.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 07 apr 2013, 18:09

Kobe Bryant je napisao/la: UTAH @ GSW – W
UTAH – OKLAH – L
UTAH – MIN – W
UTAH @ MIN – W
Ja mislim da ce Utah izgubiti od gsw. Oklahomu oni redovno dobijaju kuci ali valjda ce se i to promjeniti, a sto se tice minesote isto mislim da im sigurno mogu makar jednu ukrasti ;)

Uglavnom tesko da ce oni u ove cetri tekme ostvariti tri pobjede.
ser del barça es el millor que hi ha !

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 apr 2013, 18:17

@Kobe Kakve ti nebuloze pricas vezano za SA je strasno!Cuj Pop namjerno gubi utakmice!Da,da zato je povrijedjeni Parker igrao 25min protiv OKC u derbiju za prvo mjesto(dok bukvalno vise nije mogao hodati) Duncan 36,a Leonard 40+ sa tendinitisom u koljenu...Da,bas namjerno gubimo utakmice... :roll: :roll: .Protiv MIA Bosh pogodi sut za pobjedu u zadnjim sekundama,MEM isto tako...Koja je to utakmica koju smo namjerno izgubili u zadnjih 10?

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 07 apr 2013, 19:49

NEZALAGANJE je napisao/la:@Kobe Kakve ti nebuloze pricas vezano za SA je strasno!Cuj Pop namjerno gubi utakmice!Da,da zato je povrijedjeni Parker igrao 25min protiv OKC u derbiju za prvo mjesto(dok bukvalno vise nije mogao hodati) Duncan 36,a Leonard 40+ sa tendinitisom u koljenu...Da,bas namjerno gubimo utakmice... :roll: :roll: .Protiv MIA Bosh pogodi sut za pobjedu u zadnjim sekundama,MEM isto tako...Koja je to utakmica koju smo namjerno izgubili u zadnjih 10?
Ma Pop namjerno stavlja povrijedjene igrace u ekipu da igraju 25 minuta, i starije igrace ko Duncan da igraju 36, jer hoce da izgubi :D hahahaha hahah da hoce da pobijedi stavio bi zdrave ljude da igraju, i mlade :D hahahaha

Dobro, salu na stranu, veceras uzivancija. Trenutno Knicksi i OKC, odlicna tekma, napadacki su i jedni i drugi strasni. Poslije toga, Lakersi, bas lijepo vece! :) Iako, gledajuci OKC, to kako trce, nekako me strah ufati, postanem svjestan koliko smo spori i bez energije..

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 apr 2013, 19:57

sundancekid je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@Kobe Kakve ti nebuloze pricas vezano za SA je strasno!Cuj Pop namjerno gubi utakmice!Da,da zato je povrijedjeni Parker igrao 25min protiv OKC u derbiju za prvo mjesto(dok bukvalno vise nije mogao hodati) Duncan 36,a Leonard 40+ sa tendinitisom u koljenu...Da,bas namjerno gubimo utakmice... :roll: :roll: .Protiv MIA Bosh pogodi sut za pobjedu u zadnjim sekundama,MEM isto tako...Koja je to utakmica koju smo namjerno izgubili u zadnjih 10?
Ma Pop namjerno stavlja povrijedjene igrace u ekipu da igraju 25 minuta, i starije igrace ko Duncan da igraju 36, jer hoce da izgubi :D hahahaha hahah da hoce da pobijedi stavio bi zdrave ljude da igraju, i mlade :D hahahaha

Dobro, salu na stranu, veceras uzivancija. Trenutno Knicksi i OKC, odlicna tekma, napadacki su i jedni i drugi strasni. Poslije toga, Lakersi, bas lijepo vece! :) Iako, gledajuci OKC, to kako trce, nekako me strah ufati, postanem svjestan koliko smo spori i bez energije..
Imate vi bolje sanse protiv OKC-a nego sto mislite!Upamti moju rijec! ;)

XConTroL7
Kontakt:

Post Postao/la XConTroL7 » 07 apr 2013, 20:00

ima li neki strim s kvalitetnom slikom kao recimo sto to bude na balkansportu ?
hit you with so many rights you gonna beg for a left

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 07 apr 2013, 20:06

XConTroL7 je napisao/la:ima li neki strim s kvalitetnom slikom kao recimo sto to bude na balkansportu ?
ako mislis na Knickse i OKC, ima trenutno sopcast link, HD, ide odlicno (poluvrijeme trenutno):

Kod: Označi sve

sop://broker.sopcast.com:3912/133007
A poslije te, vjerovatno na istom linku idu i Lakersi...

XConTroL7
Kontakt:

Post Postao/la XConTroL7 » 07 apr 2013, 20:10

hvala :D
hit you with so many rights you gonna beg for a left

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.