Pa dobro, pretjerao sam kad sam rekao da nije derbi. Al ne moze bas da se poredi sa najvecim svjetskim derbijim gdje spada i vas Bundesligaski izmedju Dortmunda i Schalkea.Bundesliga je napisao/la:Razlika u kvaliteti jeste velika, medjutim ta kvaliteta nije igrala neku ulogu kada se igralo u Nurnbergu, jer kao sto sam naveo cinjenicu Bayern nije pobijedio od 2005 na njihovom terenu.CollegeGunner je napisao/la:Razlika u kvaliteti je godinama vec prevelika da bi se ovo moglo nazvati pravim derbijem.
A derbi ne cini samo kvalitet, tu je i rivalitet koji je prisutan od davnina , jer ipak su oba kluba iz Bavarske i to je jedan dodatni faktor. Bayern i Nurnberg su veliki klubovi, treba da se ocekuje odlicna utakmica. Imas primjer Sarajeva i Zelje gdje u nekim prethodnim godinama a bogami i sad kvalitet nije uveliko prisutan, ali historija se pamti , a ona kaze da su Zeljo i Sarajevo , kao i Bayern i Nurnberg veliki rivali.
Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
- CollegeGunner
- Kontakt:
Re: Bundesliga
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.
........................................With Wenger until the end...........................................
........................................With Wenger until the end...........................................
Nista to njemu ne smeta. Bitno je da pokusa uputiti otrovne strelice.don_burza je napisao/la:Ovaj Gunner poznaje njemacki fudbal ko Giancarlo Fisicela reprezentaciju Ruande u boćanjeu
Hajd, nije on bitan sa svojim neznanjem o njemackom rivalstvu. Meni (da nije ovako gusto u vrhu) bi utakmica predstavljala pravi uzitak. Mislim, nemam gdje izgubiti.
Ovako sam uz Bayu, dok ce dole na zacelju neki drugi zaplatiti. Nadam se.
Vom Jäger zum Gejagten
- anton 1983
- Kontakt:
**** ti i EL i LP!
Ja kad sam vidio da je prvo poluvreme završilo 1:0 i to kak, izašo van i nisam htio gledat!!!!

Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Bayern iskoristio sinocnji kiks minimalnom pobjedom protiv Cluba, Augsburg i HSV u direktnim okrsajima pobjedili konkurente u bori za opstanak, a Bremen i Leverkusen kiksali u borbi za Evropu porazima protiv Mainza odnosno Freiburga.
PS: Covjek se nikad ne moze uzdatai kada je potrebno u ove smetljare i lijekove.

PS: Covjek se nikad ne moze uzdatai kada je potrebno u ove smetljare i lijekove.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- anton 1983
- Kontakt:
daj si zamisli da ne pratiš BUNDESLIGU?
Pa jel opće ima smisla pratiti nogomet, ako si toliko mutaF da gledaš tamo neke žabare, engelande il ne daj Bože, one jadne špance?
Danas me nazove frend i veli mi da mu velim kaj mislim o tome da dene na Kusen i ja njemu velim NITI POMISLITI! E sad se njemu upali lampica i nije mu jasTno zašto se u tekmi jednog KUSENA sa mnogobrojnim SEXUALNIM igračima i timom koji je igro LP, nesmije kladiti na njih a igraju protiv tano "nekog smeća" zvanog freiburg? I laj mu ja na to mogu reći drugo nego: BUNDESLIGAŠKI SEX!
Sad se neko morti čudi ko kokoš jajetu kaj ej Mainz stepo BUMENA, a znamo kak je BUMEN u stanju odigrati loše i ko je Tuchel..Inaće mislim da je pizarro zaključio d aje to bilo to od Bumena i zato ne treba ostajati..
Da ne zaboravim onu ljepoticu od jučer i ovu dramu od Bayernove tekme...
Kolko, sad se jedno 12 timova bori za europu?
EINFACH BUNDESLIGA SEX!!!
Danas me nazove frend i veli mi da mu velim kaj mislim o tome da dene na Kusen i ja njemu velim NITI POMISLITI! E sad se njemu upali lampica i nije mu jasTno zašto se u tekmi jednog KUSENA sa mnogobrojnim SEXUALNIM igračima i timom koji je igro LP, nesmije kladiti na njih a igraju protiv tano "nekog smeća" zvanog freiburg? I laj mu ja na to mogu reći drugo nego: BUNDESLIGAŠKI SEX!
Sad se neko morti čudi ko kokoš jajetu kaj ej Mainz stepo BUMENA, a znamo kak je BUMEN u stanju odigrati loše i ko je Tuchel..Inaće mislim da je pizarro zaključio d aje to bilo to od Bumena i zato ne treba ostajati..
Da ne zaboravim onu ljepoticu od jučer i ovu dramu od Bayernove tekme...
Kolko, sad se jedno 12 timova bori za europu?
EINFACH BUNDESLIGA SEX!!!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
- kraljttbvb
- Kontakt:
Fakat je ova Bundesliga cudo. Na pocetku bajern sve dere, pobjegnu na 10-ak bodova ostalima, pa onda stanu. Pa onda u jednom kolu prve 4 ekipe isto bodova. Pa BVB pobjegne konkurentima na 7-8 bodova, pa sad ih opet anamo oni stizu...
Pa Freiburg. Zadnji, vec ispali iz lige, cak prodaju sisu
, haman umrli i klanjali im dzenazu i odrzali misu, a oni sad grabe ka sredini tabele. Slicno i sa Augsburgom.
U ovoj Bundesligi vazda zanimljivo, sto ovaj anto kaze pravi sex
Pa Freiburg. Zadnji, vec ispali iz lige, cak prodaju sisu
U ovoj Bundesligi vazda zanimljivo, sto ovaj anto kaze pravi sex
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Hertha danas dobro igrala, a ipak izgubila, Vukovi iskoristili svoje prilike, a nevjerovatno kako se samo Ramos nafulao, ali i ostali po malo. Sad će Herthaneri biti jako teško, ali morat će do kraja domaće utakmice dobijat...
Koln ili Hertha će u doigravanje....K'lautern faktički već ispao, kako sam već i prije naslučivao....Freiburg i Augsburg povećali šanse za opstanak, ali u borbi za opstanak nas očekuje triler završnica, u ostalom kao i u borbi za EL, te naravno titulu....
Koln ili Hertha će u doigravanje....K'lautern faktički već ispao, kako sam već i prije naslučivao....Freiburg i Augsburg povećali šanse za opstanak, ali u borbi za opstanak nas očekuje triler završnica, u ostalom kao i u borbi za EL, te naravno titulu....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Da samo dodam i to da Dutt najvjerovatnije sutra dobija otkaz, a kormilo Leverkusena bi do kraja sezone mogao preuzet duo Voller/Hyypia, a onda bi od naredne sezone trebao preuzet Rangnick.
Ni Solbakken nije više siguran na klupi Kolna, tako da sutra, ili možda tokom predstoječe sedmice i njega zakači otkaz.
Ni Solbakken nije više siguran na klupi Kolna, tako da sutra, ili možda tokom predstoječe sedmice i njega zakači otkaz.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ili mozda Lewandowski?effe_sa je napisao/la:Da samo dodam i to da Dutt najvjerovatnije sutra dobija otkaz, a kormilo Leverkusena bi do kraja sezone mogao preuzet duo Voller/Hyypia, a onda bi od naredne sezone trebao preuzet Rangnick.
Kirsten je legenda kluba i ponajbolji napadac kojeg sam ja gledao u Bundesligi. Zasto ne bi on okusao svoju srecu?
Ah, da im se rijesiti onog bradonje zvanog Holz..., mnogo bi to bolje izgledalo u ovom klubu.
Vom Jäger zum Gejagten
Joj on je glupko pravi, nešto se pravi pametan, ali više klubu štete donese, nego koristi....geronimo je napisao/la:
Ah, da im se rijesiti onog bradonje zvanog Holz..., mnogo bi to bolje izgledalo u ovom klubu.
Tante Kaethe je dobar, ali je on u paru s Callijem najbolje funkcionisao.....Calli njima itekako fali....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Jes' lijepo gledati Herthu kako gubi.
Iskreno se nadam da će naredne sezone igrati u Zweiti, jer mi nema mržeg kluba na dunjaluku.
Nego, je li moguće da je Wolfsburg zaredao 4 pobjede? 
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Re: VfB Stuttgart
VFB se ne mora brinuti za budućnost uz onako paklen napad, krila i ofanzivne veznjake, ali i cjelokupan vezni red. Zaškripi ponekad u odbrani, al' znate onu: ne mogu oni nama dat', koliko mi možemo njima.
Počinju mi se sviđati ovakve Švabe. Eh, kamo sreće da su se ranije pojačali i počeli igrati kako bog zapovijeda.
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Meni se sviđa ovakav tim Švaba i način na koji žele da igraju, ponajviše Harnik
strašan igrač ... Al' ovaj Labbadia mi je antipatičan pravo, i još uvijek nisam najsigurniji u njegove trenerske kvalitete i znanje
Agieren statt reagieren
Alba Berlin u košarci vječito u borbi za titulu njemačkog prvaka i osvojila je dosta titula, Fuchse Berlin u rukometu u četvrtfinalu Lige prvaka, a Hertha se grčevito bori za opstanak, prosto nevjerovatno, kad ovako čovjek malo razmisli....
Istina da Berlin iako je sjedište njemačkih državnih organa i glavni grad, kao federalna jedinica nije u brilijantnoj finansijskoj situaciji, puno više para je na primjer u Bavarskoj ili na zapadu države, ali ipak drugi sportovi pokazuju da se može doći do uspjeha. Takav grad svakako zaslužuje da i dalje ima prvoligaša....A kako su samo lijepe godine Herthe bile pri kraju devedesetih i početak ovog stolječa, kada je Hertha igrala i Ligu prvaka (znala proći prvu grupnu fazu), pa onda i Kup Uefa. Sad bi bilo katastrofalno za klub da nakon povratka iz Zweite, odmah opet ispadnu u ovoj sezoni. Ali nade svakako još ima...3 domaće utakmice u kojima Hertha dočekuje Freiburg, K'lautern i Hoffenheim svakako daju nadu...Ali sve 3 te utakmice Hertha mora dobit......
Dutt u Leverkusenu dobio otkaz, nasljeđuje ga duo Hyypia i Lewandowski (Sascha, da ne bude zabune
, do sad trener u drugom timu bio).....
Istina da Berlin iako je sjedište njemačkih državnih organa i glavni grad, kao federalna jedinica nije u brilijantnoj finansijskoj situaciji, puno više para je na primjer u Bavarskoj ili na zapadu države, ali ipak drugi sportovi pokazuju da se može doći do uspjeha. Takav grad svakako zaslužuje da i dalje ima prvoligaša....A kako su samo lijepe godine Herthe bile pri kraju devedesetih i početak ovog stolječa, kada je Hertha igrala i Ligu prvaka (znala proći prvu grupnu fazu), pa onda i Kup Uefa. Sad bi bilo katastrofalno za klub da nakon povratka iz Zweite, odmah opet ispadnu u ovoj sezoni. Ali nade svakako još ima...3 domaće utakmice u kojima Hertha dočekuje Freiburg, K'lautern i Hoffenheim svakako daju nadu...Ali sve 3 te utakmice Hertha mora dobit......
Dutt u Leverkusenu dobio otkaz, nasljeđuje ga duo Hyypia i Lewandowski (Sascha, da ne bude zabune
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
-
Pale_Companion
- Kontakt:
-
SirAlexFerguson
- Kontakt:
Stuttgart, Bayer, Werder i Wolfsburg svi imaju po 40 bodova i bit će velika borba za EL. Hannover ima 38 i utakmicu manje, i on je u borbi za EL
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Hannover na 5 poziciji u Bundeski
Diouf
danas odlucio pobjednika, svojim 5 golom od dolaska iz Uniteda, nakon odlicne asistencije Schlaudraffa
'Gladbach nakon toga smanjio prednost golom Nordtveita i imao jos par prilika za izjednacenje pri kraju, ali Zieler na golu domacina sjajno intervenisao par puta i sprijecio goste da dodju do boda
'Gladbach nakon toga smanjio prednost golom Nordtveita i imao jos par prilika za izjednacenje pri kraju, ali Zieler na golu domacina sjajno intervenisao par puta i sprijecio goste da dodju do boda
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ovakav Stuttgart će najvjerovatnije izboriti Evropu, a i raspored im je povoljan osim zadnja dva kola kada idu u goste Bayernu i dočekuju Wolfsburg koji je popravio svoju formu.
Iako su u četvrtak imali težak meč u Madridu danas sam mislio da će biti dosta rezervisani ali Hannover nastavlja sjajne partije.Nadam se da će izboriti EL.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Eh to, bra'o @Pale. Pođoh napisati nešto slično u prethodnom postu, al' smetnuh s uma u sekundi.Pale_Companion je napisao/la:Meni se sviđa ovakav tim Švaba i način na koji žele da igraju, ponajviše Harnikstrašan igrač ... Al' ovaj Labbadia mi je antipatičan pravo, i još uvijek nisam najsigurniji u njegove trenerske kvalitete i znanje
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.