Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
14%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
19
33%
4) St.Pauli
12
21%
5) Mainz
9
16%
6) Augsburg
8
14%
7) Union Berlin
2
3%

Ukupno glasova: 58

CollegeGunner
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la CollegeGunner » 30 mar 2012, 23:39

Bundesliga je napisao/la:
CollegeGunner je napisao/la:Razlika u kvaliteti je godinama vec prevelika da bi se ovo moglo nazvati pravim derbijem.
Razlika u kvaliteti jeste velika, medjutim ta kvaliteta nije igrala neku ulogu kada se igralo u Nurnbergu, jer kao sto sam naveo cinjenicu Bayern nije pobijedio od 2005 na njihovom terenu.
A derbi ne cini samo kvalitet, tu je i rivalitet koji je prisutan od davnina , jer ipak su oba kluba iz Bavarske i to je jedan dodatni faktor. Bayern i Nurnberg su veliki klubovi, treba da se ocekuje odlicna utakmica. Imas primjer Sarajeva i Zelje gdje u nekim prethodnim godinama a bogami i sad kvalitet nije uveliko prisutan, ali historija se pamti , a ona kaze da su Zeljo i Sarajevo , kao i Bayern i Nurnberg veliki rivali.
Pa dobro, pretjerao sam kad sam rekao da nije derbi. Al ne moze bas da se poredi sa najvecim svjetskim derbijim gdje spada i vas Bundesligaski izmedju Dortmunda i Schalkea. ;)
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 30 mar 2012, 23:42

don_burza je napisao/la:Ovaj Gunner poznaje njemacki fudbal ko Giancarlo Fisicela reprezentaciju Ruande u boćanjeu
Nista to njemu ne smeta. Bitno je da pokusa uputiti otrovne strelice. :D
Hajd, nije on bitan sa svojim neznanjem o njemackom rivalstvu. Meni (da nije ovako gusto u vrhu) bi utakmica predstavljala pravi uzitak. Mislim, nemam gdje izgubiti. :mrgreen:

Ovako sam uz Bayu, dok ce dole na zacelju neki drugi zaplatiti. Nadam se.
Vom Jäger zum Gejagten

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 31 mar 2012, 00:09

**** ti i EL i LP! :lol: Ja kad sam vidio da je prvo poluvreme završilo 1:0 i to kak, izašo van i nisam htio gledat!!!! :evil: :lol:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 31 mar 2012, 17:38

Bayern iskoristio sinocnji kiks minimalnom pobjedom protiv Cluba, Augsburg i HSV u direktnim okrsajima pobjedili konkurente u bori za opstanak, a Bremen i Leverkusen kiksali u borbi za Evropu porazima protiv Mainza odnosno Freiburga.

PS: Covjek se nikad ne moze uzdatai kada je potrebno u ove smetljare i lijekove. :D :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 31 mar 2012, 17:58

daj si zamisli da ne pratiš BUNDESLIGU? :lol: Pa jel opće ima smisla pratiti nogomet, ako si toliko mutaF da gledaš tamo neke žabare, engelande il ne daj Bože, one jadne špance?

Danas me nazove frend i veli mi da mu velim kaj mislim o tome da dene na Kusen i ja njemu velim NITI POMISLITI! E sad se njemu upali lampica i nije mu jasTno zašto se u tekmi jednog KUSENA sa mnogobrojnim SEXUALNIM igračima i timom koji je igro LP, nesmije kladiti na njih a igraju protiv tano "nekog smeća" zvanog freiburg? I laj mu ja na to mogu reći drugo nego: BUNDESLIGAŠKI SEX!

Sad se neko morti čudi ko kokoš jajetu kaj ej Mainz stepo BUMENA, a znamo kak je BUMEN u stanju odigrati loše i ko je Tuchel..Inaće mislim da je pizarro zaključio d aje to bilo to od Bumena i zato ne treba ostajati..

Da ne zaboravim onu ljepoticu od jučer i ovu dramu od Bayernove tekme...

Kolko, sad se jedno 12 timova bori za europu? :lol:

EINFACH BUNDESLIGA SEX!!!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 31 mar 2012, 23:35

Fakat je ova Bundesliga cudo. Na pocetku bajern sve dere, pobjegnu na 10-ak bodova ostalima, pa onda stanu. Pa onda u jednom kolu prve 4 ekipe isto bodova. Pa BVB pobjegne konkurentima na 7-8 bodova, pa sad ih opet anamo oni stizu...

Pa Freiburg. Zadnji, vec ispali iz lige, cak prodaju sisu :D , haman umrli i klanjali im dzenazu i odrzali misu, a oni sad grabe ka sredini tabele. Slicno i sa Augsburgom.

U ovoj Bundesligi vazda zanimljivo, sto ovaj anto kaze pravi sex :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 apr 2012, 00:40

Hertha danas dobro igrala, a ipak izgubila, Vukovi iskoristili svoje prilike, a nevjerovatno kako se samo Ramos nafulao, ali i ostali po malo. Sad će Herthaneri biti jako teško, ali morat će do kraja domaće utakmice dobijat...
Koln ili Hertha će u doigravanje....K'lautern faktički već ispao, kako sam već i prije naslučivao....Freiburg i Augsburg povećali šanse za opstanak, ali u borbi za opstanak nas očekuje triler završnica, u ostalom kao i u borbi za EL, te naravno titulu....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 apr 2012, 00:54

Da samo dodam i to da Dutt najvjerovatnije sutra dobija otkaz, a kormilo Leverkusena bi do kraja sezone mogao preuzet duo Voller/Hyypia, a onda bi od naredne sezone trebao preuzet Rangnick.

Ni Solbakken nije više siguran na klupi Kolna, tako da sutra, ili možda tokom predstoječe sedmice i njega zakači otkaz.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 apr 2012, 01:21

effe_sa je napisao/la:Da samo dodam i to da Dutt najvjerovatnije sutra dobija otkaz, a kormilo Leverkusena bi do kraja sezone mogao preuzet duo Voller/Hyypia, a onda bi od naredne sezone trebao preuzet Rangnick.
Ili mozda Lewandowski? :D
Kirsten je legenda kluba i ponajbolji napadac kojeg sam ja gledao u Bundesligi. Zasto ne bi on okusao svoju srecu? :?
Ah, da im se rijesiti onog bradonje zvanog Holz..., mnogo bi to bolje izgledalo u ovom klubu. :?
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 apr 2012, 01:27

geronimo je napisao/la:
Ah, da im se rijesiti onog bradonje zvanog Holz..., mnogo bi to bolje izgledalo u ovom klubu. :?
Joj on je glupko pravi, nešto se pravi pametan, ali više klubu štete donese, nego koristi....
Tante Kaethe je dobar, ali je on u paru s Callijem najbolje funkcionisao.....Calli njima itekako fali.... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 01 apr 2012, 10:53

Jes' lijepo gledati Herthu kako gubi. 8-) Iskreno se nadam da će naredne sezone igrati u Zweiti, jer mi nema mržeg kluba na dunjaluku. :mrgreen: Nego, je li moguće da je Wolfsburg zaredao 4 pobjede? :shock:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Claus
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la Claus » 01 apr 2012, 11:04

VFB se ne mora brinuti za budućnost uz onako paklen napad, krila i ofanzivne veznjake, ali i cjelokupan vezni red. Zaškripi ponekad u odbrani, al' znate onu: ne mogu oni nama dat', koliko mi možemo njima. :D Počinju mi se sviđati ovakve Švabe. Eh, kamo sreće da su se ranije pojačali i počeli igrati kako bog zapovijeda.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 01 apr 2012, 13:27

Meni se sviđa ovakav tim Švaba i način na koji žele da igraju, ponajviše Harnik :arrow: strašan igrač ... Al' ovaj Labbadia mi je antipatičan pravo, i još uvijek nisam najsigurniji u njegove trenerske kvalitete i znanje
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 apr 2012, 13:52

Alba Berlin u košarci vječito u borbi za titulu njemačkog prvaka i osvojila je dosta titula, Fuchse Berlin u rukometu u četvrtfinalu Lige prvaka, a Hertha se grčevito bori za opstanak, prosto nevjerovatno, kad ovako čovjek malo razmisli....

Istina da Berlin iako je sjedište njemačkih državnih organa i glavni grad, kao federalna jedinica nije u brilijantnoj finansijskoj situaciji, puno više para je na primjer u Bavarskoj ili na zapadu države, ali ipak drugi sportovi pokazuju da se može doći do uspjeha. Takav grad svakako zaslužuje da i dalje ima prvoligaša....A kako su samo lijepe godine Herthe bile pri kraju devedesetih i početak ovog stolječa, kada je Hertha igrala i Ligu prvaka (znala proći prvu grupnu fazu), pa onda i Kup Uefa. Sad bi bilo katastrofalno za klub da nakon povratka iz Zweite, odmah opet ispadnu u ovoj sezoni. Ali nade svakako još ima...3 domaće utakmice u kojima Hertha dočekuje Freiburg, K'lautern i Hoffenheim svakako daju nadu...Ali sve 3 te utakmice Hertha mora dobit......

Dutt u Leverkusenu dobio otkaz, nasljeđuje ga duo Hyypia i Lewandowski (Sascha, da ne bude zabune :) , do sad trener u drugom timu bio).....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 01 apr 2012, 13:54

bilo je i vrijeme da Dutta napucaju
Agieren statt reagieren

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 01 apr 2012, 13:58

Stuttgart, Bayer, Werder i Wolfsburg svi imaju po 40 bodova i bit će velika borba za EL. Hannover ima 38 i utakmicu manje, i on je u borbi za EL
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 apr 2012, 17:30

Hannover na 5 poziciji u Bundeski :o Diouf 8-) danas odlucio pobjednika, svojim 5 golom od dolaska iz Uniteda, nakon odlicne asistencije Schlaudraffa ;)

'Gladbach nakon toga smanjio prednost golom Nordtveita i imao jos par prilika za izjednacenje pri kraju, ali Zieler na golu domacina sjajno intervenisao par puta i sprijecio goste da dodju do boda ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 01 apr 2012, 18:05

Ovakav Stuttgart će najvjerovatnije izboriti Evropu, a i raspored im je povoljan osim zadnja dva kola kada idu u goste Bayernu i dočekuju Wolfsburg koji je popravio svoju formu.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 apr 2012, 18:21

Iako su u četvrtak imali težak meč u Madridu danas sam mislio da će biti dosta rezervisani ali Hannover nastavlja sjajne partije.Nadam se da će izboriti EL.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 01 apr 2012, 18:58

Pale_Companion je napisao/la:Meni se sviđa ovakav tim Švaba i način na koji žele da igraju, ponajviše Harnik :arrow: strašan igrač ... Al' ovaj Labbadia mi je antipatičan pravo, i još uvijek nisam najsigurniji u njegove trenerske kvalitete i znanje
Eh to, bra'o @Pale. Pođoh napisati nešto slično u prethodnom postu, al' smetnuh s uma u sekundi. :mrgreen: Na stranu radovanje, određeni entuzijazam, želja za napretkom i Evropom, ni ja nisam baš najsigurniji da je Bruno pravo čovjek za klubu Stuttgarta. Promijenio je dosta klubova, a svi su ga smjenjivali zbog loših rezultata i katastrofalne igre. Ipak, evidentno je da ga se neće mijenjati dok rezultati ne kažu suprotno. No, Uprava je po tom pitanju svakako u pravu, ni ja ne bih eksperimentirao uz već oproban recept. Također, još mi je draže zbog Vede kada vidim kako je tim efikasan u svakom pogledu.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.