FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Zagor
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zagor » 17 feb 2010, 22:02

kralj_je_mrtav je napisao/la:
A gdje pise da se lakse plasirati u Evropu u rukometu. Rezultati Bosne u posljednjih nekoliko godina doprinjeli su da se ide direktno u Ligu prvaka, nije to došlo samo od sebe. Danas sustra, neka Sarajevo prodje pet šest godina u Ligu prvaka, a drugi klubovi u Evropa ligu, nece igrati pretkola. Stvar je jasna kao dan, i u rukometnoj Ligi prvaka imas kvalifikacije, no Bosna ih ne igra zbog toga sto ima dobre rezultate. Ja sam kao i ti, veliki zaljubljenik u fudbal, ali brat bratu, nikad nece niti jedan nas klub ostvariti nesto znacajno u Evropi, koliko god to svi zeljeli. E sad, da li se ovim pomazu vrhunski klubovi, odnosno vrhunski evropski rezultati. Ako je tako, onda niti Sarajevo, niti Zeljo, niti KK Bosna, niti sjedeca odbojka, nemaju nikakva prava, No, kod nas je sve nakaradno pa tako i ovo. Nemoj me pogresno shvatit, dao Bog da svi dobiju po 5 miliona, ali ovdje se govori o vrhunskim evropskim rezultatima, a takvih Sarajevo i Zeljo nemaju i nece nikada ni imati
[/quote]
Ja tebe razumijem. Eto saznao sam zbog čega Bosna tako igra. Al da se vratimo na FKS. Koliko sam upoznat i Sarajevo je svojim dobrim rezultatima u Evropi doprinjelo da naši klubovi (ili samo Sarajevo, nisam siguran) sada počinju sa 2. pretkola il tako nešto (nemogu se sad sjetiti šta je tačno bilo). I opet ponavljam puno je teže postići nešto u fudbalu nego u rukometu. Sarajevo je u zadnja dva puta u Evropi bilo vrlo blizu da se plasira u neku grupnu fazu. Ja čestitam Bosni, sve je to uredu, al opet kažem u rukometu je puno lakše postići te rezultate.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Keno_95
Kontakt:

Post Postao/la Keno_95 » 17 feb 2010, 22:30

vidim ja da je ovaj manijak :D navalio frajer na bosnu ko mutav ccc...**** te cildad real hambur i ostali sta je sa Clujom, Helsingborgom,Genkom,Dynamo Kievom to nisu veliki evropski klubovi???

junuz23
Kontakt:

Post Postao/la junuz23 » 17 feb 2010, 22:38

pa dobro bolan rk bosna moze se i njoj nesto dati ok, FK Sarajevu najvise obavezno ali haj sad da ne raspravljamo bezze....ali sta ovi ostali zasluzuju, staaaaa??? I zbog cega da FK Sarajevo pristane da mu kojekakvi klubovi u raspadu otimaju njegov krvavo zarađen dinar???? Treba se nekome pofino mamice nahebati zbog ovoga, dosta vise pa nije niko lud...hej zamisli ti mozga koji je tu stavio žkk zeljeznicar i njihov istoimeni nogometni klub :roll: ...pa koga, kad i gdje su ti predstavljali i na osnovu ceka se ti kite tuđim perjem??? :evil:

Keno_95
Kontakt:

Post Postao/la Keno_95 » 17 feb 2010, 22:53

Keno_95 je napisao/la:vidim ja da je ovaj manijak :D navalio frajer na bosnu ko mutav ccc...**** te cildad real hambur i ostali sta je sa Clujom, Helsingborgom,Genkom,Dynamo Kievom to nisu veliki evropski klubovi???
ovo 95 ti je najvjerovatnije godiste, ajde spavaj djecace dragi. Cluj veliki evropski klub, Genk, veliki evropski klub, Dynamo, veliki evropski klub, mada od ovih nabrojanih i najveci, no zlatna sredina je i Dynamo
95 mi nije godiste vidi se da navijas za zeljA!ovi klubovi nisu veli jel???vidim da ste nenormalno iskompleksirani i **** vise sa nase teme ... :? idi do sumarka skrivenog ba ;)

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 17 feb 2010, 23:00

junuz23 je napisao/la:pa dobro bolan rk bosna moze se i njoj nesto dati ok, FK Sarajevu najvise obavezno ali haj sad da ne raspravljamo bezze....ali sta ovi ostali zasluzuju, staaaaa??? I zbog cega da FK Sarajevo pristane da mu kojekakvi klubovi u raspadu otimaju njegov krvavo zarađen dinar???? Treba se nekome pofino mamice nahebati zbog ovoga, dosta vise pa nije niko lud
Halooooooo, Bosni vecina, a vama ostalim mrvice, pa trebam li ti crtati. Jedini klub koji nasu drzavu vec godinama predstavlja u najelitnijem klupskom takmicenju. Znaci, Bosni vecina, pa onda Sarejevu nesto, a ovim ostalim nista
Koliku je posjetu imala Bosna na evropskim utakmicama,koliku Sarajevo?

Respektiva

Post Postao/la Respektiva » 17 feb 2010, 23:14

realno bi trebali dobit najvise sarajevo i rk bosna i fantomi jer su najvise uradili ;)

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 18 feb 2010, 00:46

Bosna je naravno ostvarila daleko vece uspjehe od FK Sarajevo ... ali covjece pa ne moze rukometni tim dobiti vise para od fudbalskog ... najveci transferi u rukometu se krecu negdje do par miliona eura, i to onih najboljih igraca ... pa Lovren sam "vrijedi" vise od najboljih 4-5 rukometasha svijeta zajedno... zalosno ali istinito ... Meni su oba ova tima draga, to samo napominjem da ne bi bilo nekih trzalica ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 18 feb 2010, 08:50

Haj bitno je da i Bosna i Sarajevo dobiju bilo sta :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 18 feb 2010, 09:40

Nemam ništa protiv RK Bosna, ali reći da je moguće porediti rezultate u evropskim nastupima u fudabalu i rukometu nije objektivno i pokazuje elementarno nepoznavanje prilika u ova dva sporta. Evo nekih razloga zašto je mnogo teže plasirati se u ligu šampiona u fudbalu nego u bilo kojem drugom sportu:

1. Budžet najsiromašnijeg učesnika lie prvaka je oko 50 mil. eura (Dinamo Zagreb sa 20 mil. nemože ni blizu plasmana u LP), sa tim parama ste prvak evrope u rukometu,
2. Transfer balića kao najboljeg igrača u Zagreb je koštao nekoliko miliona, transfer ronalda u real 100 miliona,
3. Fudbal igraju sve zemlje evrope, dok rukomet nije sport nekih bogatih zemalja (Italija, Engleska, Portugal),
4. Liga prvaka postaje sve više zabava bogatih i siromašniji nemaju ama baš nikakve šanse za ulazak u ovo takmičenje.

Iz svega navedenog je neprimjereno za raspodjelu sredstava kao glavni kriterij uzimati samo rezultate u evropi, jer svaki sport je poseban za sebe. Pored tog kriterija treba uzeti u obzir i tradiciju, kao jedan bitan faktor, interes navijača (bosna u ligi prvaka uz besplatne ulaznice 3000, sarajevo uz cjenu karata 10 KM, protiv kluža 25000). Teka kada uzmete u obzir sve navedeno može se ravnopravno raspodjeliti javni novac.

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 18 feb 2010, 12:40

FCS je napisao/la:Nemam ništa protiv RK Bosna, ali reći da je moguće porediti rezultate u evropskim nastupima u fudabalu i rukometu nije objektivno i pokazuje elementarno nepoznavanje prilika u ova dva sporta. Evo nekih razloga zašto je mnogo teže plasirati se u ligu šampiona u fudbalu nego u bilo kojem drugom sportu:

1. Budžet najsiromašnijeg učesnika lie prvaka je oko 50 mil. eura (Dinamo Zagreb sa 20 mil. nemože ni blizu plasmana u LP), sa tim parama ste prvak evrope u rukometu,
2. Transfer balića kao najboljeg igrača u Zagreb je koštao nekoliko miliona, transfer ronalda u real 100 miliona,
3. Fudbal igraju sve zemlje evrope, dok rukomet nije sport nekih bogatih zemalja (Italija, Engleska, Portugal),
4. Liga prvaka postaje sve više zabava bogatih i siromašniji nemaju ama baš nikakve šanse za ulazak u ovo takmičenje.

Iz svega navedenog je neprimjereno za raspodjelu sredstava kao glavni kriterij uzimati samo rezultate u evropi, jer svaki sport je poseban za sebe. Pored tog kriterija treba uzeti u obzir i tradiciju, kao jedan bitan faktor, interes navijača (bosna u ligi prvaka uz besplatne ulaznice 3000, sarajevo uz cjenu karata 10 KM, protiv kluža 25000). Teka kada uzmete u obzir sve navedeno može se ravnopravno raspodjeliti javni novac.
potpis 8-)
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 18 feb 2010, 13:59

rasprava je dosta glupa i bespotrebna jer ne odlucujemo mi o parama vec zna se ko,a moje misljenje je da svi zasluzuju dio "kolaca" e sad teba i jedna vrsta skale gdje se gleda sta je najpopularnije (od sportova),kome je najpotrebnije i ko ce te pare najbolje iskoristit a ne u svoje dzepove :D
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

jalehordas
Kontakt:

Post Postao/la jalehordas » 18 feb 2010, 14:13

daj ba ljudi
nije to njim pod moranjem da nam daju

mi se trebamo okomiti na upravu a ne na grad
I NA ONOM SVJETU TAMO CUT CE SE MOJ GLAS BORDO BJELI CJELI ZIVOT JA NAVIJO SAM ZA VAS

Respektiva

Post Postao/la Respektiva » 18 feb 2010, 14:50

normalno ali sami ovom kralju da kazem brate ako si pratio kvalifikacije za el mogao si zakljucit da je potrebno smao malo para za uspjeh nama su pricali necete znati za sebe kad vas izbusi helsingborg i cluj a svi znaju sta smo napravili

junuz23
Kontakt:

Post Postao/la junuz23 » 18 feb 2010, 14:56

Ma halo ako su pare namjenjene ovima koji promoviraju grad sarajevo igrajuci svoje utakmice po evropi onda ti i treba da ih dobiju. FK Sarajevo je godinama prepusteno sebi i hvala bogu uspjeli smo solidno konsolidovati klub, zarađuje se u evropi pa se proda poneki igrac. Sve sto smo stvorili sami smo krvavo stvorili i garantujem da je grad u proteklih par godina stao iza nas da bi sad grad sarajevo imalo svoj klub u grupnoj fazi nekog euro takmicenja. Za nas je uvreda kad nas stavljaju u kontekst sa tamo nekim klubovima koji ne samo da nicim ne doprinose popularizaciji grada nego ga brukaju. Burazeru izbori se sam za svoj dio kolaca, pokazi necim da zasluzujes tu lovu.
Evo sad se otvorila ova polemika oko te famozne r.lige, naravno svaki klub bi zelio ucestvovati jer su mogucnosti za profit daleko vece. E sad ako bi BIH dobila recimo 3 mjesta po kojim kriterijima bi se to raspodijelilo. Pa tu bi i Olimpik uletio sa nekakvim svojim argumentima za ucesce....fuj

Fare_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Fare_Sa » 18 feb 2010, 15:33

Ma regionalna liga jedino moze i izvuci velike klubove iz BiH kao sto su bili Sarajevo, Borac, Zeljo, Velez i ajmo reci Hrvatskog predstavnika IZ BIH Zrinjski ! Da se nbi ko zalio!

P.S. Sretno veceras nasoj braci koja su krenula u Dresden 3-4 kombija ! ;) Puno sreche !
...a ne kao u zadnjih četiri-pet godina misliti samo na dvije utakmice derbija, odnosno na to kako pobijediti Sarajevo ili u krajnjem slučaju kako im odmoći da oni ne bi nešto osvojili !

doci
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la doci » 18 feb 2010, 17:49

Zbog lošeg vremena postala je upitna i generalna proba Sarajeva pred nastavak prvenstva protiv bugojanske Iskre, koja je planirana za subotu. Teren u Bugojnu je u lošem stanju, tako da je, i pored uvjeravanja iz Iskre da će teren biti čist, ta utakmica neizvjesna.
;) ;)

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 18 feb 2010, 21:21

Pobrisani postovi koji se ne tiču teme FK Sarajevo, diskusija o Dresdenu, Regionalnoj ligi, vizama i sl. je predviđena na temi Chat!
Rođeni brato

jalehordas
Kontakt:

Post Postao/la jalehordas » 18 feb 2010, 21:51

e bas kad spomenu ovaj prenose
dali neko zna dali ce biti prenos premijer lige na bht1
I NA ONOM SVJETU TAMO CUT CE SE MOJ GLAS BORDO BJELI CJELI ZIVOT JA NAVIJO SAM ZA VAS

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 19 feb 2010, 09:44

Citam u novinama izgleda da nema nista od utakmice sa Iskrom zbog loseg terena
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

Dirk
Kontakt:

Post Postao/la Dirk » 19 feb 2010, 11:26

slika

:mrgreen:
Rafa Benitez : " Ja sam jedan celavi idiot, koji je dosao na svijet da bi se igrao sa velikim klubovima i od njih napravio nizerazredne. Do sada sam vodio dva takva kluba, Liverpool i Inter i uspio sam u namjeri da ih dobro upropastim."

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, Beli98, iliyaa8, Lecler, nedimmmm1337, pjankesarajevo, THEC i 72 gosta.