[/quote]kralj_je_mrtav je napisao/la:
A gdje pise da se lakse plasirati u Evropu u rukometu. Rezultati Bosne u posljednjih nekoliko godina doprinjeli su da se ide direktno u Ligu prvaka, nije to došlo samo od sebe. Danas sustra, neka Sarajevo prodje pet šest godina u Ligu prvaka, a drugi klubovi u Evropa ligu, nece igrati pretkola. Stvar je jasna kao dan, i u rukometnoj Ligi prvaka imas kvalifikacije, no Bosna ih ne igra zbog toga sto ima dobre rezultate. Ja sam kao i ti, veliki zaljubljenik u fudbal, ali brat bratu, nikad nece niti jedan nas klub ostvariti nesto znacajno u Evropi, koliko god to svi zeljeli. E sad, da li se ovim pomazu vrhunski klubovi, odnosno vrhunski evropski rezultati. Ako je tako, onda niti Sarajevo, niti Zeljo, niti KK Bosna, niti sjedeca odbojka, nemaju nikakva prava, No, kod nas je sve nakaradno pa tako i ovo. Nemoj me pogresno shvatit, dao Bog da svi dobiju po 5 miliona, ali ovdje se govori o vrhunskim evropskim rezultatima, a takvih Sarajevo i Zeljo nemaju i nece nikada ni imati
Ja tebe razumijem. Eto saznao sam zbog čega Bosna tako igra. Al da se vratimo na FKS. Koliko sam upoznat i Sarajevo je svojim dobrim rezultatima u Evropi doprinjelo da naši klubovi (ili samo Sarajevo, nisam siguran) sada počinju sa 2. pretkola il tako nešto (nemogu se sad sjetiti šta je tačno bilo). I opet ponavljam puno je teže postići nešto u fudbalu nego u rukometu. Sarajevo je u zadnja dva puta u Evropi bilo vrlo blizu da se plasira u neku grupnu fazu. Ja čestitam Bosni, sve je to uredu, al opet kažem u rukometu je puno lakše postići te rezultate.