FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

themaniaks
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la themaniaks » 09 nov 2011, 11:57

Pokusati zadrzati ovaj igracki kadar i eventualno dovesti jednog stopera za klupe,golmana i napadaca koji bi mijenjao Adilovica
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 09 nov 2011, 11:59

Ramić i Selimović su odlične zamjene za Adilovića, tako da nam napadač ne treba.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zeljo.ba
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo.ba » 09 nov 2011, 12:08

aleksandar_veliki je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Dugo volim i pratim fudbal i Želju. Složio bih se sa Acom da Zeba ne bi mogao igrati u nekoj ozbiljnijoj ligi, a pod ozbiljnijom, mislim na lige petice. U svim ostalim ligama bi Zeba bez problema mogao igrati. Neko spominje Zeca i Tursku. Pa zar Zeba ne bi mogao igrati u toj ligi? Mogao bi i to rahat.

Na početku spomenuh da dugo volim i pratim Želju i moram reći da Željo u posljednjih četrdesetak godina nije imao jačeg tehničara. Čovjeka koji zna lopte. Odović je to znao, Haris Škoro, a poslije rata Štila i Zeba. Ja se petog u ovom trenutku ne mogu sjetiti. Mnogi će reći, a Meša? Meša jeste legenda, ali lopte više zna Zeba.

Ono što ima Zeba u sebi, to se ne može naučiti, sa tim se čovjek rađa i to je jednostavno tako. To nešto je imao i Pape kod pitara. Ne želim nikoga od navedenih fudbalera da poredim sa Zebom, da me ne bi ko slučajno pogrešno shvatio.

Ono što želim reći je to da bi Zeba bez ikakvih problema mogao igratu u klubu za koji nastupa Zec, Štilić ili Jahić, a u tim klubovima je mnogo bolja lova. To će se na kraju i desiti i meni lično će biti žao što tada Zeba neće igrati za Želju, a biće mi drago jer će u tom klubu daleko bolje zarađivati.

Sa Acom ili ne znam već kojim forumašom se slažem da će možda Niyema igrati u većem klubu od Zebinog, ali ni tada oni neće biti veći znalci od Zebe. To je jednostavno nemoguće sada.

Na kraju, pa kada je pitarski Messi, mogao biti "najbolji igrač" Poljske lige, što ne bi mogao i Zeba primjera radi Turske ili Austrijske.
Zebi je 29. godina, a jos uvijek nije napravio nista u karijeri. Zasto? Da li zbog mene koji kazem da je majstor, mahalas, ali samo za ove nase lige ili zbog njega samog, odnosno stila kojim igra, a koji ne prolazi nigdje osim kod nas. Pa pogleedajte malo tu belgijsku ligu, milion "crnaca" koji jedu zivu djecu, o Turskoj necu ni govoriti, pogotovo ako igras u ,malo manjim ekipama kojima je postici gol premija. No da ne duzimo, majstor je i to niko ne spori, ali isto tako je u 29. godini, igrao je u Mariboru, u ruskoj drugoj ligi, a niko ga nije zaapazio. Zasto? Zbog mene ili zbog njega.
Cuj niko ga nije zapazio u Rusiji :mrgreen: pa covjek nije vise htjeo da da bude vani vratio se sto je on to zelio a ne sto nije mogao naci sebi klub..pola klubova iz prve ruske lige su zeljele zajku al njegova odluka je bila da se vrati u Zelju..Pa znas li ti da je Zebi u Rusiji nadimak Mocart!!ljudi ga neupisivo postuju u Rusiji al nece covjek da ide jos uvijek iz Zelje pomiri se s tim!! :D

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 nov 2011, 12:15

avlami97 je napisao/la:Dugo volim i pratim fudbal i Želju. Složio bih se sa Acom da Zeba ne bi mogao igrati u nekoj ozbiljnijoj ligi, a pod ozbiljnijom, mislim na lige petice. U svim ostalim ligama bi Zeba bez problema mogao igrati. Neko spominje Zeca i Tursku. Pa zar Zeba ne bi mogao igrati u toj ligi? Mogao bi i to rahat.

Na početku spomenuh da dugo volim i pratim Želju i moram reći da Željo u posljednjih četrdesetak godina nije imao jačeg tehničara. Čovjeka koji zna lopte. Odović je to znao, Haris Škoro, a poslije rata Štila i Zeba. Ja se petog u ovom trenutku ne mogu sjetiti. Mnogi će reći, a Meša? Meša jeste legenda, ali lopte više zna Zeba.

Ono što ima Zeba u sebi, to se ne može naučiti, sa tim se čovjek rađa i to je jednostavno tako. To nešto je imao i Pape kod pitara. Ne želim nikoga od navedenih fudbalera da poredim sa Zebom, da me ne bi ko slučajno pogrešno shvatio.

Ono što želim reći je to da bi Zeba bez ikakvih problema mogao igratu u klubu za koji nastupa Zec, Štilić ili Jahić, a u tim klubovima je mnogo bolja lova. To će se na kraju i desiti i meni lično će biti žao što tada Zeba neće igrati za Želju, a biće mi drago jer će u tom klubu daleko bolje zarađivati.

Sa Acom ili ne znam već kojim forumašom se slažem da će možda Niyema igrati u većem klubu od Zebinog, ali ni tada oni neće biti veći znalci od Zebe. To je jednostavno nemoguće sada.

Na kraju, pa kada je pitarski Messi, mogao biti "najbolji igrač" Poljske lige, što ne bi mogao i Zeba primjera radi Turske ili Austrijske.
Zebi je 29. godina, a jos uvijek nije napravio nista u karijeri. Zasto? Da li zbog mene koji kazem da je majstor, mahalas, ali samo za ove nase lige ili zbog njega samog, odnosno stila kojim igra, a koji ne prolazi nigdje osim kod nas. Pa pogleedajte malo tu belgijsku ligu, milion "crnaca" koji jedu zivu djecu, o Turskoj necu ni govoriti, pogotovo ako igras u ,malo manjim ekipama kojima je postici gol premija. No da ne duzimo, majstor je i to niko ne spori, ali isto tako je u 29. godini, igrao je u Mariboru, u ruskoj drugoj ligi, a niko ga nije zaapazio. Zasto? Zbog mene ili zbog njega.
Aco, možda nije napravio koliko je trebao i mogao i koliki je talenat posjedovao i posjeduje ga. Možda Zeba i ne očekuje da sada postane neki gigant igrač, ali su za to postojale predspozicije. Što nije tako, to je rduga priča.
Igrao je u našoj levatskoj ligi i uvijek bio najbolji, igrao je u Mariboru, gdje je razvaljivao i u drugoj Ruskoj ligi. Po meni je odabir zemalja u kojima je igrao bio pogrešan, jer se radi o disciplinovanim školama fudbala. Ruski sistem, Slovenačka (švapska) disciplina.
Da je igrao u drugoj Portugalskoj ili lupam Grčkoj, Turskoj, drugoj Francuskoj mislim da bi puno više napredovao i i možda bi nešto napravio.
Ovo je sve u domenu špekulacija, a i sam znaš da se u životu, a naročito u fudbalu moraju poklopiti neke stvari. Treba imati i sreće.
Zeba je kod Muzurovića bio u repki. Je li kada igrao ne znam?
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 09 nov 2011, 12:18

Zeba je Kamazu u 84 utakmice dao 21 gol i upisao 10 asistencija,Maribor 43 utakmice 10 golova 7 asistencija!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 nov 2011, 12:22

bistrikboy je napisao/la:Zeba je Kamazu u 84 utakmice dao 21 gol i upisao 10 asistencija,Maribor 43 utakmice 10 golova 7 asistencija!
Svaki trener zna da su ovo odlični rezultati. Nisu vanserijski, ali su odlični.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 09 nov 2011, 12:31

[youtube][/youtube]

IVICA OSIM!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 09 nov 2011, 12:37

@aleksandar_veliki
Pazljivo citam i pratim komentare mnogih pametnih likova koji zaista imaju sta da napisu vezano za igru,za situaciju u klubu,koji imaju da podijele neke informacije koje nas zanimaju,pa tako pazljivo pratim i tvoj pristup tematici,jer te smatram za jednog od informisanijih,upucenijih i nadasve pametnijih i malo starijih,odmjerenijih osoba na ovom forumu.Kada su u pitanju informacije koje donosis nama i te neke stvari vezane za klub,vidim tvoju informisanost i znam da su te info prave i objektivne,te iz pravih bliskih izvora.Vezano za samu igru,pozicije igraca te odnos i doprinos prema igri,moram priznati da se i ne slazemo bas.Nije mi cilj da ti konfrontiram bilo cim,nego ovo shvatam kao razmjenu misljenja,a za to forum i sluzi.Naime u vise navrata sam primjetio tvoje mimoilazenje sa stavom i igrom Zebe,napomenes da je majstor svakako,jer je glupo to ne istaknuti,ali cesto minorizujes njegovu ulogu u samoj ekipi i na nacin koji mi je prilicno bezvezan,a to je poredjenje navedenog igraca sa nekim solidnim evropskim ligama.Ne bih o tome,to je tvoj stav i tvoje vidjenje i ja sam spreman da ga postujem.Ne slazem se u tvojoj ocjeni da je mahalas(ovo ne citiram naravno,ali mislis tako) i da dugo peglanje lopte ne prolazi u evropi.Zajko Zeba je skolovan igrac i prosao je fudbalsku skolu naseg kluba.Mahalas mozes biti u mozgu,ali skola je osnova svih daljih buducih radnji.Ti si stariji pa se sjecas pocetaka Admira Adzema koji je sa 17 godina igrao u onoj ligi Jugoslavije u nasem timu kod Ribara i Starovlaha,gdje su svi strucnjaci bivse zemlje svrstavali ovog mladica u nekoga ko ce napraviti karijeru koja ce biti vrhunska.Pa mu je najbolji angazman bio pred kraj karijere u Poljskoj.Zasto to tako biva,pa se potencijal ne iskoristi na pravi nacin,stvar je srece,menadzera,povreda,i mnogih stvari koji uticu na karijeru i na to gdje ce je igrac provesti.Jedan Dzeko,da je ostao u Zelji jos malo,danas bi igrao u Zepcu,a ne za veliki City,a sinoc smo ga vidjeli i gledamo ga redovno u sta je izraslo nase dijete sa poslijeratne sljake.Naglasavati da Zeba ne moze uspjeti i da nikada ne bi uspio u nekoj "starijoj" ligi je nesto sto ja ne bih mogao svrstavati u osobni kvalitet nekog igraca.Po toj logici ,jedan Sulejman Smajic,koji je imao srecu,a i svojim igrama u Zrinjskom je svakako zasluzio,da zaigra u solidnoj evropskoj ligi,je neuporedivo kvalitetniji igrac od Zebe...skolovaniji nije sigurno,da li je kvalitetniji pokazace vrijeme...ali mi je isto tako simptomaticno,da nalazis opravdanje,odnosno ne kritikujes nicim i nijednom rjecju igre Sulejmana Smajica koji je dosao kao najvece pojacanje.Prvdas cestim povredama i da se on muci,medjutim,njegove igre su malo receno ocajne.Nijednom nisi kritikovao tog igraca.Njegovih 15 minuta igre protiv Sarajeva su ponizavajucih 15 minuta za njega,a ja kao da sam na terenu gledao nekog igraca Famosa,a ne lika koji je dosao cak iz Belgije.Nisam vidio nijedan tvoj komentar na recimo takvu igru,ali Smajicev gol ti je nekako vrijedniji nego 10 Zebinih golova,takav je bar moj utisak.Sada mi je vec malo i jasno zasto su Smajiceve usluge u Belgiji bile visak za belgijance,pa je onda zelja Smajica da se vrati u svoju drzavu nekako nelogicna spram tvoje izjave da bi Zeba itekako volio da zaradjuje 300 000 godisnje negdje,nego ovdje 5 000...postavljam sam sebi pitanje da li bi takvo nesto i Smajic volio,imao je uslove da tamo ugodno zaradjuje,a on je eto pozelio doci ovde da igra u nasoj ligi.
Pitanje dugog povlacenja lopte u Zebinim nogama je zapravo izvlacenje iz konteksta,kada se gleda postavka igre i kvalitet cijelog tima.Ako se postavi to pitanje,onda nije fer tu obratiti paznju samo na Zebu,a ne pogledati ostale igrace i bar pokusati naci razlog zasto je to tako i zasto je Zeba "pelja" toliko.Sta drugo da radi,sa kim da igra taj momak,mozda sa Svrakom????...Pomenuo si Nijemu,i ja tog momka jako volim,daje frajer srce na terenu,ali njegov kvalitet smo vidjeli kroz evropske utakmice,gdje je zapravo igrao na svom prirodnom mjestu.Tek sada je prebacen na drugu poziciju na terenu i vidi se da mu godi,ali ne zato sto je to kvalitetan igrac,nego zato sto su ostali protivnici jos manje kvalitetni.Jako sumnjam da ce on kvalitetom otici u neku solidnu ligu tipa belgija,holandija itd...mozda preko menadzera,tu je moguce i da se Svraka proda za milion je li tako.Menadzeri su cudo.Pa pogledam onda igru Mirsada Beslije sinoc i u ostalim utakmicama,i shvatim kada covjek ima motiv sta moze i kada nema motiv sta nece da radi na terenu.Mislim da sam ovim dosta rekao.A posreci se i tim nekim igracima da odu u "starije" lige,nesto tipa Zeca kojeg si isto spominjao,kako je razvaljivao u nekom tamo Sibeniku u ligi u kojoj je samo Dinamo realno bolji od Zelje.Prodao se fino i zaradjuje fino.Ali to ne znaci da je mali igracina.
Znaci,bez neke namjere da ovo predje u vecu diskusiju,prateci malo sam povezao neke stvari i rijesio da se malo raspisem,uz veliko postovanje tebi,i zelim ti da nam doneses jos puno dobrih i kvalitetnih informacija,ali i u jos vecoj zelji da mi malo pomognes u shvatanju tvoje objektivnosti vezano za tvoje konstantne izjave,narocito kada se radi o Zebi i pogotovo Smajicu,za kojeg jos nisi imao ni najmanju kritiku.Od Smajica ocekujem da zablista,da odradi pripreme i da sanira povredu.Ocekujem da bude odmah rame uz rame sa Zebom i da bude nas glavni igrac.Shvatam da ga sprijecava povreda,ali shvatam i to da lik do sada nije zasluzio nijednu pohvalu ako vec i nije za kritiku.On tek mora da dokaze da je najbolji i da je dosao iz vece lige da popravi nasu igru.Ako bude kao protiv pitara,onda mi je svejedno da li je igrac dosao iz Famosa ili iz Mechelena,ako pruza partije na tom nivou...veliki pozdrav za tebe!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 nov 2011, 13:01

Iz ove generacije Želje će Nijema, Svraka, Zeba i nadam se Ramić i Zolotić napraviti fine transfere i igrati u nekoj jačoj ligi od naše.
Možda se mnogi neće složiti za Svraku, a šta ako i pogriješim!?
Ne znam što, ali bi mali Ramić mogao napraviti pravu karijeru. Ali ono baš pravu. Vrhunsku.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 09 nov 2011, 13:03

Naravno da imas pravo na svoj stav,ja ti definitivno ne sporim to pravo :mrgreen: ...veliki pozdrav za tebe

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 09 nov 2011, 13:23

avlami97 je napisao/la:Iz ove generacije Želje će Nijema, Svraka, Zeba i nadam se Ramić i Zolotić napraviti fine transfere i igrati u nekoj jačoj ligi od naše.
Ne znam što, ali bi mali Ramić mogao napraviti pravu karijeru. Ali ono baš pravu. Vrhunsku.
I ovaj Ramic je za fine rasprave, no opet ce svi po Aci. Ma, nema veze, po mom misljenju ostat ce jedan od talenata, zasto. Ne vidim tu neku zelju, agresivnost, brzinu, kordinaciju pokreta. Ne znam, ocekujem i vase misljenje.
Tu se Aco potpuno slazemo...mozda je zapravo premlad za ovaj sistem igre,gdje je napadac sam u ovoj formaciji,nekako sam dojma da on ne moze iznijeti taj teret,nema iskusno kretanje,tromo i sporo mi izgleda,a zelja mi je tu najvise upitna vezano za Ramica...no tako je bilo i sa Dzekom,pa dok je igrac tako mlad,ne bih davao neke komentare na njegovu igru...treba njemu jos puno utakmica,a najvise mi se cini da on nema sanse postati igrac sa ovakvim sistemom igre,gdje je on sam u vrhu napada.Napadaci kao mladi moraju odrastati i uciti od iskusnog drugog napadaca i samo u toj formaciji mozda i vidim sansu za Ramica.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 nov 2011, 13:33

avlami97 je napisao/la:Iz ove generacije Želje će Nijema, Svraka, Zeba i nadam se Ramić i Zolotić napraviti fine transfere i igrati u nekoj jačoj ligi od naše.
I ovaj Ramic je za fine rasprave, no opet ce svi po Aci. Ma, nema veze, po mom misljenju ostat ce jedan od talenata, zasto. Ne vidim tu neku zelju, agresivnost, brzinu, kordinaciju pokreta. Ne znam, ocekujem i vase misljenje.
Upravo zbog toga i mislim da bi mogao napraviti karijeru. Ima visinu i osjećaj za gol, a sve ove pobrojane "osobine" su krasile i Džeku, dok je bio u Želji. Mršav, koordinacija pokreta nikakva, startnost slaba. Imam osjećaj da jači vjetar puhne odnio bi ga. Pljunuti Džeko u njegovim godinama kada je igrao ponekad za prvi tim Želje, a onda se sjetim tog istog Džeke, kada igra sa svojom generacijom finale KUPA BiH sa Slobodom na koševu. Željo pobjedi 4:0, a Džeko dao 4 gola.
Mnogo mi liči na Dijamanta. To je osnovni razlog vjeruj mi, neka šuha.

S obzirom da barataš sa pouzdanim informacijama, volio bih da mi kažeš postoji li išta za stadion Grbavica. Makar da se istok napravi. Prave Borcu, Slobodi, Travniku, Zvijezdi, Rudaru, jučer Olimpiku GOŠKU.....
Nekada sam sve utakmice gledao sa sredine istoka, dok još nije bilo gornjeg juga. Samo zapad i polukrug, bez sjevera.
Izgradnja bar istoka bi me obradovala da se iz normalne perspektive pogleda utakmica, a ne ovako godinama ne mogu da vidim šta se dešava na suprotnoj strani terena.
Hvala unaprijed.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 nov 2011, 13:47

Istok se sigurno nece praviti prije zapada. Zapad je primaran, jer bez njega ne mozemo nista (a on je najskuplja tribina), pa makar istok i jug bili kao sjever, a cilj je da igramo na Grbavici europu. Posto je propalo sa slovencima, krenulo se sa ovom idejom da mi pravimo uz donatore, sponzore, itd, ali to je jos uvijek ideja koja je u razradi. Prvo zapad pa ostalo...ali sve je na dugom stapu, pa se sve moze mijenjati, kao sto se trebao spustati jug, pa se odustalo.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 nov 2011, 13:48

Ja sam se dobro ponadao za ono sa Slovencima, ali je ispalo loše. Međutim taj modelpravljenja stadiona uopšte nije loš, a sada su se za tako nešto stvorili i zakonski okviri. Vlada Kantona Sarajevo je usvojila Zakon o koncesijama i Zakon o javno-privatnom partnerstvu. Ne moraju to biti Slovenci. Mogu i ovi šeici, nebitno. Samo da se napravi.

Ako ne može ni tako, može bar ono k'o Velež frtalj po frtalj tribine pa dokle se stigne, ali onda izgleda niko ne bi imao tala, odnosno tal bi im bio minoran.

Želji bi to mnogo značilo, jer bi mogao napraviti nešto i u Evropi. Pa najdalje smo dogurali u Evropi kada smo igrali na Grbavici, bez obzira što smo jedan fin period igrali i na Koševu.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 nov 2011, 13:58

Seyo_TM je napisao/la:Istok se sigurno nece praviti prije zapada. Zapad je primaran, jer bez njega ne mozemo nista (a on je najskuplja tribina), pa makar istok i jug bili kao sjever, a cilj je da igramo na Grbavici europu. Posto je propalo sa slovencima, krenulo se sa ovom idejom da mi pravimo uz donatore, sponzore, itd, ali to je jos uvijek ideja koja je u razradi. Prvo zapad pa ostalo...ali sve je na dugom stapu, pa se sve moze mijenjati, kao sto se trebao spustati jug, pa se odustalo.
Seyo, zašto bi zapad bio primaran, a znamo svi da je najskuplji? Evo Aco me preduhitri,pa da nadopunim ovaj post. Na Koševu su sve prostorije na istoku. To bi trebalo napraviti i na Grbavici iz jednostavnog razloga, jer bi to bila najjeftinija varijanta. Ima lijep prilaz, a iza zapada bi ostalo i pomoćno igralište. Neka se napravi istok sa svim potrebnim sadržajima, a trenutni zapad bi zadovoljio medijske potrebe i potrebe VIP lože i vozdra.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 nov 2011, 14:10

taj dio oko price svlacionica na istoku je sljedece, zapad bi se zatvorio a negdje bi se smjestile privremene svlacionice i ostalo sto treba za tekmu, pa kontaju na istok, a nece prebacivati "zapad" na istok. Ali ovo su neki njihovi kontovi i razmisljanja, a ne stvarni planovi koji ce ici u realizaciju, pa da se ne pocne sanjati.

avlami, slovenci su imali garanciju od banke za stadion ali nisu imali dovoljno za trzni centar, pa bi ga onda ziranti gradili (pusili) tj ili Zeljo ili grad, ne mogu se sjetiti tacno vise detalja. to je sve bilo jako blizu ali...

EDIT: nisam mislio zapad kao nas trenutni zapad da je naskuplji da se napravi, nego zapad kao zapad (svlacionice, prostorije, itd). Kada bi tamo premjestali tj pravili takvu tribinu na mjestu istoka, bilo bi jos skuplje.

Ako sam zakomplikovao, u zurbi sam jbg, zapad je primaran jer nam nista nije uslovno za europe, tako da se takva tribina prvo mora praviti, a najisplativije je praviti najskuplju tribinu na zapadu jer na istoku bi bila jos skuplja.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 09 nov 2011, 14:25

Seyo_TM je napisao/la:taj dio oko price svlacionica na istoku je sljedece, zapad bi se zatvorio a negdje bi se smjestile privremene svlacionice i ostalo sto treba za tekmu, pa kontaju na istok, a nece prebacivati "zapad" na istok. Ali ovo su neki njihovi kontovi i razmisljanja, a ne stvarni planovi koji ce ici u realizaciju, pa da se ne pocne sanjati.

avlami, slovenci su imali garanciju od banke za stadion ali nisu imali dovoljno za trzni centar, pa bi ga onda ziranti gradili (pusili) tj ili Zeljo ili grad, ne mogu se sjetiti tacno vise detalja. to je sve bilo jako blizu ali...

EDIT: nisam mislio zapad kao nas trenutni zapad da je naskuplji da se napravi, nego zapad kao zapad (svlacionice, prostorije, itd). Kada bi tamo premjestali tj pravili takvu tribinu na mjestu istoka, bilo bi jos skuplje.

Ako sam zakomplikovao, u zurbi sam jbg, zapad je primaran jer nam nista nije uslovno za europe, tako da se takva tribina prvo mora praviti, a najisplativije je praviti najskuplju tribinu na zapadu jer na istoku bi bila jos skuplja.
iskreno, bas i ne kontam sto bi se dobilo sa tim gledajuci dugorocno, napravit zapad a opet nemat uslove za evropu,meni je sve to malo nidje veze ali lici na zuju
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 nov 2011, 14:26

Ukoliko bi se pravio stadion u stilu sadašnjeg sjevera u tom slučaju bi ostali bez pomoćnog igrališta iza zapada, da bi se napravio normalan prilaz toj novoj zapadnoj tribini.

Zdrav razum mi govori da je daleko isplativije ne dirati nikako sadašnji zapad sa svim svojim prostorijama i minimalnim, ali ipak zadovoljavajućim prilazima, za tu nazovi tribinu (kapacitet 537 mjesta).

Napraviti istok, jer postoje prostorne mogućnosti (od dvorane pa sve do terena slobodan prostor) kada se sruši betonska ograda oko stadiona .

Mogli bi igrati prvenstvene utakmice i u funkciji bi ionako bile sve trenutne tribine koje se koriste.

Kada dođe vrijeme da se pravi zapad, prije toga se mora riješiti pomoćno igralište.

Ovo su sve opservacije u slučaju izgradnje stadiona po fazama (tribinama).

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 nov 2011, 14:33

pa nick kada bi se napravio zapad, onda bi imao uslove za europu. Ne vjerujem za grupnu fazu LP ali bi mogao igrati ovo sto igramo.

Ma haj vidjet cemo sta ce se desaviti, a do tada, malo lijevo malo desno, pa cemo saznati sve :lol:

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 09 nov 2011, 14:35

moze se pricati sta god hoce al u ovakvom želji samo jedan igrac strsi iz gomile a to je zajko zeba

sad sto se tice juga.... slovenci uopceno marke nemaju tako da je to nista, sirbegovicu je puno propalo u libiji tako da sumnjam da bi sad on preuzeo ista a htio je pravit istok on...
smatram da mi trenutnim sredstvima mozemo pokrit pocetne radove za ili istok ili zapad

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.