FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Donnie Darko
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Donnie Darko » 05 feb 2021, 13:24

Puig completed 97% of the 70 passes he attempted, finding Jordi Alba 17 times, Sergino Dest 13 times and Frenkie de Jong 12 times and recovered the ball 4 times in 44 minutes against Granada
I dalje stojim pri tome da je najveći talenat kojeg ova ekipa ima, i da ima potencijal da bude pokretačna snaga šampionske ekipe na svom vrhuncu.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 05 feb 2021, 13:29

Protiv Seville u polufinalu kupa.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 feb 2021, 14:12

Ronald Koeman je po dolasku u Barcelonu otpisao neke igrače, a mnoge je šokiralo to što je olako pustio da ode Luis Suarez.
Urugvajac ima fantastičnu sezonu i sa 14 golova je prvi strijelac La Lige, a Atletico je na dobrom putu da dođe do titule upravo zahvaljujući njemu.
U Barceloni su očito shvatili da je puštanje Suareza Atleticu bila velika greška.

"Koeman me nazvao i rekao mi da neće računati na mene. Prihvatio sam to, ali rekao sam mu da imam ugovor i da ću se pripremati s timom", izjavio je Suarez, dodavši:

"Nisam mogao razgovarati s Bartomeuom (bivši predsjednik kluba, op.a). Bilo je teško napustiti Barcelonu, osjećam sam da me klub više ne poštuje, ali želio sam da moja djeca vide kako napuštam klub u velikom stilu".

Suarez je za Barcu igrao od 2014. do 2020. godine, te je osvojio četiri naslova La Lige, Ligu prvaka, četiri Kupa Kralja, dva puta Superkup Španije, Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo.
Hajd što je trenerska neznalica, vec što je ljiga od covjeka :puke: ovako se ponašati prema Suarezu, ko da je zadnje gov.no.

barsa77
Kontakt:

Post Postao/la barsa77 » 05 feb 2021, 14:54

Meni još uvijek nije jasno od kuda ovaj Trincao ovdje...pa idi brate gitaru sviraj,možda će ti biti bolje
vamossssss Barsa,naprijed Bosna

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 05 feb 2021, 15:31

barsa77 je napisao/la:
05 feb 2021, 14:54
Meni još uvijek nije jasno od kuda ovaj Trincao ovdje...pa idi brate gitaru sviraj,možda će ti biti bolje
® GONGASHI POWERHOUSE ®

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 05 feb 2021, 18:04

Fatiju produžili oporavak, **** sve ako ovaj ne bude ko Dembele kad se vrati

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 05 feb 2021, 19:32

enobarca je napisao/la:
05 feb 2021, 18:04
Samo da ne bude Bojan II, a na putu je izgleda :hmmmm:
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 feb 2021, 19:39

NisamInSajder je napisao/la:
05 feb 2021, 19:32
enobarca je napisao/la:
05 feb 2021, 18:04
Samo da ne bude Bojan II, a na putu je izgleda :hmmmm:
Bojan je propao zbog anksioznosti i napada panike koji su mu stvarali navijači. Jednostavno ima taj poremećaj.

Ansu je bio mudonja sa 16 godina već, veća muda od većine veterana.

FabioParatici

Post Postao/la FabioParatici » 05 feb 2021, 20:14

Donnie Darko je napisao/la:
05 feb 2021, 19:39
Ansu je bio mudonja sa 16 godina već, veća muda od većine veterana.
true if većina = {pjanic, 0, 0, 0... n}, gdje je n=0
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

#PIRLOOUT

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 feb 2021, 20:15

ansu ce mozda morati i na trecu operaciju

jbg, nadam se da mu povrede nece unistiti karijeru

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 05 feb 2021, 21:00

Donnie Darko je napisao/la:
05 feb 2021, 13:24
Puig completed 97% of the 70 passes he attempted, finding Jordi Alba 17 times, Sergino Dest 13 times and Frenkie de Jong 12 times and recovered the ball 4 times in 44 minutes against Granada
I dalje stojim pri tome da je najveći talenat kojeg ova ekipa ima, i da ima potencijal da bude pokretačna snaga šampionske ekipe na svom vrhuncu.
Igrač koji ima daMu, harizmu i talenat. Jednostavno pravi razliku na terenu, uz redovne minute bi bio strasan kroz sezonu/dvije.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 05 feb 2021, 21:10

dobro,najveći talenti su jasno ansu i frenkie(ako njega već smatramo "talentom"). ja bih svrstao i pedrija iznad riquija, no manje bitno, ne smijete izgubiti malog radi klupskih bedastoća te odluka trenera koji ne bi smio odlučivati o takvim stvarima osim ako baš rezultatski te kompletno radom ne dokaže da to zaslužuje, a to bi u ovom momentu bilo jedino da do kraja seone nastavite uzlazno i da se u ligi prvaka dođe do makar polufinala, i to MOŽDA bih onda razmotrio da ostane koeman u tom scenariju.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 05 feb 2021, 21:19

Puig treba dobiti veću minutažu. Ne mora svaku utakmicu po 90 minuta, ali neka jednu počne, drugu uđe s klupe i to bilo OK. Pedri se forsira previše. Svaku utakmicu počinje, a tek mu je 18 godina. Pisao sam već da smatram da obojica ne mogu zajedno igrati, jer su previše slični. Zato njima dvojici podijeliti minutažu. Ovako gubiš Puiga, koji teško može šta napraviti kad minutažu dobiva na kapaljku, a s druge strane Pedri ne može u kontinuitetu igrati kvalitetno. Imao je blistavih momenata, ali isto tako i loših utakmica. Jednostavno nema kontinuitet, što je i očekivano.

Za Fatija ogromna šteta. Ovo je mogla biti velika prekretnica u njegovoj karijeri, a sezonu haman provede u bolnici. Ako je za utjehu, i Leo je ovako počeo, pa je na kraju postao to što je postao.

Uglavnom, zanimljiva sezona. Nema sigurnih pobjeda. Sad tek vidim kako je navijačima Rome, Lazia i klubova na tom nivou. :mrgreen:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 05 feb 2021, 21:39

o,itekako mogu i trebaju igrati zajedno i biti s de jongom i orellanom ponovno vezni red bar 70 % onoga koji je osvoji svijet klupsko-reprezentativno između 2008. i 2012. Ali s ovom Upravom i ovakvim trenerima to izgleda nemoguća misija.

Nije me taj Fati osvojio na prvu uopće, no nadam se da ćse vratiti skroz zdrav i da ga neće ko ousmanea izjebati ozljede. Ipak,on je puno zreliji u glavi, dembele bi riješio dio tih problema da je posvećeniji i motiviraniji pa i profesionalniji.

Inače, povezivani ste i s Puigmalom, to bi bila extra kombinacija dodatno Puig i Puigmal, on mi ovako odaje na a.gomesa po stilu

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 06 feb 2021, 00:49

Samo bezveze trosite slova, zutan mu nece dati ni minute, pogotovo ne u LP.
27.10.2020

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 06 feb 2021, 11:48

Ima li ijedan klub vise povrijedneni od Barce ? Ako racunamo dane odsustva zbog ozljede znam da nema.
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 06 feb 2021, 12:00

A zasto to Puig i Pedri ne mogu igrati, previse slicni? Jedino po cemu su slicni su sto su oba ponajbolji u poziciji kao konekcija izmedju veznjaka i napadaca i sto im ime/prezime zavrsavaju na P (i relativno su niski).
Igracki ne mogu biti drugaciji, Riqui igra divljacki presing, zalijece se i ispada, a slabo brani prostor iza njega, Pedri lagano dodje do igraca i onda ga cita i savrseno pokriva prostor iza sebe, ogromna razlika u nacinu igre defanzive.
Kontrola utakmice, Riqui puno vise trazi loptu, Riqui je tipicni diktator dok je Pedri vise kao neki dodatak kontroli, nesto tipa Xavi i Iniesta.
Riqui se krece bez lopte i trazi je uvijek, hoce da svaki napad ide kroz njega, da on dirigira, Pedri se krece jako puno al Pedri vise i cesce svojim kretnjama stvara prostor za ostale igrace, dok Riqui kao sto rekoh to radi vise da sebe dovede u poziciju da primi loptu i nastavi kreirati.
Rekao bi i da je Riqui dosta dinamicniji, ima tu neku hiperaktivnost u igri, vise voli trcati s loptom od Pedrija, iznositi napade, odigrati brzo dodavanje, uvijek uzurban dok je tu Pedri dosta miran, stalozen, ali itekako sposoban da igra brzo i odigra vrhunske vertikalne pasove da ubrza tempo.

Pedri se vise i bolje nalazi u prilikama za postici gol, vjerovatno je i malo efikasniji sto se tice dodavanja, Riqui je kreativniji sa dodavanjima, vise riskira, dok je Pedri tu onako ipak za nijasnu "sigurniji" iako su oba stoljecima iznad veznjaka tipa Rakitica.

Uz kombinaciju sa Frenkijem malo iza, mogu igrati, dominirati utakmice protiv nekih defanzivnih ekipica, Pedri jako puno i dobro obavlja defanzivu, uz Frenkiea bi to bilo jako solidno, al naravno ovo moze samo kad imamo u napadu bar 2 igraca koji mogu sami nesto uraditi, tipa Dembele i Messi ili kad se Fati vrati, jer Braithwaite, Griezmann i Messi definitivno nije dovoljno dobro za individualnost.

Gledajte na to kao David Silva i Phil Foden il B.Silva, itekako mogu zajedno igrati.

Sve u svemu kad se analizira Riqui, mislim da upravo to sto nije tako miran i slabije pokriva defanzivne rupe izmedju napada i stopera glavni razlog zasto se manje oslanja na njega, a da gine za dres i da je nenormalno efikasan u kontroli igre i kreiranju napada, to mu nitko ne moze oduzeti.

Ne znam sta ce biti s Coutinhom kad se vrati, al je jasno ko dan da ce se njemu vise vjerovati nego Riquiju, ali je dobro imati tu opciju i na krilu ako se ispostavi da nema nista od Fatija na duzi period.
Samo mi je zao sto Konrad ne dobije te minute jer je itekako efikasan kad igra.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 06 feb 2021, 14:34

Furymaker je napisao/la:
06 feb 2021, 12:00
A zasto to Puig i Pedri ne mogu igrati, previse slicni? Jedino po cemu su slicni su sto su oba ponajbolji u poziciji kao konekcija izmedju veznjaka i napadaca i sto im ime/prezime zavrsavaju na P (i relativno su niski).
Igracki ne mogu biti drugaciji, Riqui igra divljacki presing, zalijece se i ispada, a slabo brani prostor iza njega, Pedri lagano dodje do igraca i onda ga cita i savrseno pokriva prostor iza sebe, ogromna razlika u nacinu igre defanzive.
Kontrola utakmice, Riqui puno vise trazi loptu, Riqui je tipicni diktator dok je Pedri vise kao neki dodatak kontroli, nesto tipa Xavi i Iniesta.
Riqui se krece bez lopte i trazi je uvijek, hoce da svaki napad ide kroz njega, da on dirigira, Pedri se krece jako puno al Pedri vise i cesce svojim kretnjama stvara prostor za ostale igrace, dok Riqui kao sto rekoh to radi vise da sebe dovede u poziciju da primi loptu i nastavi kreirati.
Rekao bi i da je Riqui dosta dinamicniji, ima tu neku hiperaktivnost u igri, vise voli trcati s loptom od Pedrija, iznositi napade, odigrati brzo dodavanje, uvijek uzurban dok je tu Pedri dosta miran, stalozen, ali itekako sposoban da igra brzo i odigra vrhunske vertikalne pasove da ubrza tempo.

Pedri se vise i bolje nalazi u prilikama za postici gol, vjerovatno je i malo efikasniji sto se tice dodavanja, Riqui je kreativniji sa dodavanjima, vise riskira, dok je Pedri tu onako ipak za nijasnu "sigurniji" iako su oba stoljecima iznad veznjaka tipa Rakitica.

Uz kombinaciju sa Frenkijem malo iza, mogu igrati, dominirati utakmice protiv nekih defanzivnih ekipica, Pedri jako puno i dobro obavlja defanzivu, uz Frenkiea bi to bilo jako solidno, al naravno ovo moze samo kad imamo u napadu bar 2 igraca koji mogu sami nesto uraditi, tipa Dembele i Messi ili kad se Fati vrati, jer Braithwaite, Griezmann i Messi definitivno nije dovoljno dobro za individualnost.

Gledajte na to kao David Silva i Phil Foden il B.Silva, itekako mogu zajedno igrati.

Sve u svemu kad se analizira Riqui, mislim da upravo to sto nije tako miran i slabije pokriva defanzivne rupe izmedju napada i stopera glavni razlog zasto se manje oslanja na njega, a da gine za dres i da je nenormalno efikasan u kontroli igre i kreiranju napada, to mu nitko ne moze oduzeti.

Ne znam sta ce biti s Coutinhom kad se vrati, al je jasno ko dan da ce se njemu vise vjerovati nego Riquiju, ali je dobro imati tu opciju i na krilu ako se ispostavi da nema nista od Fatija na duzi period.
Samo mi je zao sto Konrad ne dobije te minute jer je itekako efikasan kad igra.
Pedri i Puig su slicni kao sto su slicni bili Xavi i Iniesta.. Xavi- Puig, Pedri-Inietsa..
Slazem se za Konrada takodjer, mislim da bi bilo bolje i Martinove minute dati Konradu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 07 feb 2021, 12:37

Jedan od najdražih igrača. :salut:

29 godina. :?
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 07 feb 2021, 19:53

Barcelona ante el Betis: Ter Stegen - Mingueza, Araujo, Lenglet, Alba - Busquets, Pjanic, Riqui Puig - Braithwaite, Griezmann y Dembelé.
All in na kup :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.