Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Goalgetter
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Goalgetter » 19 jan 2015, 19:36

3 razlike za Tunis, jako crvsto igraju u odbrani, ubise ih.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 jan 2015, 19:37

Reprezentacija ce kako smo i mislili na pocetku najbolje odigrati protiv Hrvatske :rol:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 19 jan 2015, 19:37

Nismo ni zaslužili pobjedu, 18-18 imaš dva igrača više, dva puta akcija ide za Vražalića iz velikog ugla i dva puta fula i još mu čini mi se drugi put Ristovski uhvati živu loptu, pa pucaj mu Fare pod noge kad se digne sa zemlje i još fasuješ gol :crazy:

Druga stvar, opet bekovi zakazali. Malinović čini mi se dva gola sa bekovske pozicije i Prce možda dva (ne znam tačno). Ne možeš očekivati da pobjediš ako daš 4 gola sa glavne pucačke pozicije.. Yeboga kralj shvatam da Malinović možda ne smije ima tremu, al' Prce se jedno 5 puta digao iznad odbrane oni ostanu na zemlji i on 5 puta zabada i daje loptu Karačiću :roll: Pa probaj majka mu stara ako ti nemaš muda ko će drugi imati?

Perić :thumbup: Imao je par maestralnih asistencija za Burića na pivotu i onaj prvi gol kad je dao kako je izbacio fintom onog Makedonca :tokralju:

Treća stvar, ja ne znam što će nama krila u fazi napada, prvo što ne možemo odigrati akciju za njih kad smo 6 na 6 al' ti brate ne možeš stvoriti višak na krilu kad imaš igrača više, ja to jednostavno ne mogu da vjerujem. Komotno možemo sa bekovima i pivotom igrati napad, krila nam i onako ni za qurac ne služe. Igrač više, bekovi zabadaju hiljadu puta u jednom napadu i onda se uvuče nervoza, završi se nekim nerezonskim šutem eventualno spuštanjem na crtu...

Što se tiče odbrane ona je bila veoma dobra, Kiro limitiran Burić branio isto tako veoma veoma dobro. :thumbup:

Ne znam eto šta da mislim, mogu sve ovo gore navedeno prepisati neiskustvu al' nije im prvi put znaju igrati rukomet, ja mislim da jednostavno igramo pod pritiskom i strahom.

Što se tiče Tunisa čisto sumnjam da ih možemo dobiti jer naši bekovi ni ovako meda ne mogu a kamo li kad ih Tunižani krenu udarati, još teže će se usuđivati krenuti na šut. Na krila svakako ne igramo a ne može se tekma dobiti loptama koji se spuštaju na pivota pogotovo protiv Tunisa. Vjerovatno će ih dosta kažnjavati sa isključenjima al' i tada ako ćemo gledati ove tri utakmice nećemo imati neku korist.

Nisam razočaran i ne pljujem ali znam da ovi momci mogu puno bolje pogotovo u napadu. :bih:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 19 jan 2015, 19:37

Vedad87 je napisao/la:Dobro je Terza rekao. Srljamo u napadu, sve nesto lezerno..dogovore se jedno, radi se drugo...ljut je ko puska...Prije Tunisa cu apaurin popiti. A kako je krenulo, Tunis vodi :(
ne shvatam, ako tunis dobije, onda imamo tri repke po dvije pobjede (ako mi dobijemo tunisa), i šta se onda gleda?
Austria dobila nas i Iran (dobit će)
Tunis dobio Austriju i Iran
Mi dobili Iran i Tunis...

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 19 jan 2015, 19:38

Pa cak i ako dobije Tunis Austriju mislim da nije gotovo ako mi njih tresnemo i ako nas ne ubije Hrvatska prevelikim hendikepom. Mislim dakle nadam se. :)
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 19 jan 2015, 19:39

Svako,ali yebeno svako nase iskljucenje je bilo uzaludno,odnosno bile su reakcije sa zakasnjenjem i kao takve nisu ni potrebne.Ili smo primili gol ili je sviran sedmerac.
Znaci ne mogu da vjerujem.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 19 jan 2015, 19:40

plavipatriota je napisao/la:
Vedad87 je napisao/la:Dobro je Terza rekao. Srljamo u napadu, sve nesto lezerno..dogovore se jedno, radi se drugo...ljut je ko puska...Prije Tunisa cu apaurin popiti. A kako je krenulo, Tunis vodi :(
ne shvatam, ako tunis dobije, onda imamo tri repke po dvije pobjede (ako mi dobijemo tunisa), i šta se onda gleda?
Gleda se medjusobni duel. Ako mi i Tunis budemo imali po 4 poena, a mi njih dobijemo, mi prolazimo...
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 19 jan 2015, 19:40

Mi moramo pobjediti Tunisa svakako, ako pobjedimo idemo dalje posto se racuna medjusobni omjer?

EDIT : @Vedad87 nisam vidio da si vec napisao onda znaci da je tako, onda mi jednostavno moramo pobjediti Tunis kako god i jedino tako idemo dalje.
Zadnja izmjena: muhamedkonjic, dana/u 19 jan 2015, 19:41, ukupno mijenjano 1 put.

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 19 jan 2015, 19:40

plavipatriota je napisao/la:
Pravi se trokut te tri ekipe,odnosno otpada ekipa koja ima u medjusobnim duelima najgoru gol razliku.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 19 jan 2015, 19:40

Dobijes Tunis ides dalje bez obzira na rezultate drugih utakmica

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 19 jan 2015, 19:41

Effenberg je napisao/la:Pa cak i ako dobije Tunis Austriju mislim da nije gotovo ako mi njih tresnemo i ako nas ne ubije Hrvatska prevelikim hendikepom. Mislim dakle nadam se. :)
nebitna je Hrvatska ako i s dovoljnom razlikom dobijete Tunis mozete cak 3. zavrstit ukoliko oni dobiju Austriju a vi njih

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 jan 2015, 19:41

let3 je napisao/la:Na 5 minuta prije kraja (pri rezultatu 18-18) samo imali dva igraca više i onda smo se raspali :facepalm:

usput receno ,Makedonija nam je u takvom omjeru 4 vs 6 uspjela i zabiti gol :rol: dok m nismo ni jedan u momentima kad imamo dva igraca više :facepalm:

To su odlike luzerskih ekipa bez muda, a bogami ima tu dosta NEkvalitetnih igraca sa upitnim IQ-om za rukomet.

Prce me najviše razocarao...on kao neki idol nacije je trebao pokazati mnogo više.
nije pet minuta do kraja već 12 minuta prije kraja... ali to jeste riješilo meč
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 19 jan 2015, 19:41

Evolution87 je napisao/la:Dobijes Tunis ides dalje bez obzira na rezultate drugih utakmica

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne. Ako Tunis pobjedi Austriju, mozemo bit i treci i peti.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 19 jan 2015, 19:42

Rola onog malog Perića za svaku pohvalu. :clap: :clap: Skroz suprotno za Vražalića i Ovčinu, pogotovo ovog drugog.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 19 jan 2015, 19:42

andro234 je napisao/la:
Effenberg je napisao/la:Pa cak i ako dobije Tunis Austriju mislim da nije gotovo ako mi njih tresnemo i ako nas ne ubije Hrvatska prevelikim hendikepom. Mislim dakle nadam se. :)
nebitna je Hrvatska ako i s dovoljnom razlikom dobijete Tunis mozete cak 3. zavrstit ukoliko oni dobiju Austriju a vi njih
Tunis zadnju igra protiv Irana..znaci da ce imati 6 poena, a mi 4.
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 19 jan 2015, 19:44

Vedad87 je napisao/la:
andro234 je napisao/la:

Vedade Tunis ako pobjedi danas ima 2, pobjede Irana onda imaju 4, mi imamo 2 pobjedimo Tunis i imamo 4 i idemo dalje. Nemoze Tunis nikako imati 6, jedino ako nas pobjede. Zato pobjeda protiv Tunisa je prolaz dalje.Jos nama ostaje tekma sa Hrvatskom znaci da mozemo do 6 poena i treceg mjesta ako Makedonija pobjedi Austriju i onda Austrija ostaje na 4 posto ce dobiti Iran.
Zadnja izmjena: muhamedkonjic, dana/u 19 jan 2015, 19:47, ukupno mijenjano 2 puta.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 19 jan 2015, 19:44

FaraonTM je napisao/la:Treća stvar, ja ne znam što će nama krila u fazi napada, prvo što ne možemo odigrati akciju za njih kad smo 6 na 6 al' ti brate ne možeš stvoriti višak na krilu kad imaš igrača više, ja to jednostavno ne mogu da vjerujem.
Ovdje je sve receno. Bez da imas krila koja znaju istrcati kontre i imaju potreban kvalitet i brzinu ( istina ima tu malo i do onih koji dodaju loptu ) nema teorije da napravis neki rezultat. Jedino je moguce da iznenadis kakvu Austriju ili Tunis i budes cetvrti u grupi i tu se prica zavrsava. Najvise mi je zao onih momaka i selektora koji su stvarno dali sve od sebe i koji su odigrali jako dobro a takvih je bar pola momcadi.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 19 jan 2015, 19:45

Vedad87 je napisao/la:
andro234 je napisao/la:
Imat će isto kao mi, pobjeda protiv Austrije i pobjeda protiv Irana, a mi pobjeda protiv njih i pobjeda protiv Irana.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 19 jan 2015, 19:46

Šteta, Makedonija se nudila isto k'o i Austrija prošlo kolo nismo uspjeli nema veze protiv Tunisa se pobiti za pobjedu, a protiv Hrvata šta bude bice, utakmica je odlucena kod rezultata 18-18 kada nismo dali gol sa dva igraca više. Gdje su oni što su pljuvali burica pa sam ih citirao i rekao da pogledaju utakmicu protiv Islanda na Islandu a evo nek pogledaju i ovu protiv Makedonije pa nek onda nešto pišu.Kako bi nam odgovarao ovakav Buric protiv Tunisa siguran sam da bi tad pobjedili ali i sam plasam na SP je uspjeh sve ostalo je bonus zato necu nikog da kritikujem a neki igraci su to zasluzili..
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 jan 2015, 19:47

alan_kardec je napisao/la:Rola onog malog Perića za svaku pohvalu. :clap: :clap: Skroz suprotno za Vražalića i Ovčinu, pogotovo ovog drugog.
mali se loži na ivana, vidi se iz aviona, njegove finte, dodavanja na pivota čak i finta šuta :mrgreen:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.