Manchester City FC
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Manchester City FC
Navas je u ofanzivi Messi za Milnera.
Samo izgleda tebi nije jasno.BigBigBang je napisao/la:Navas nije bolji igrac od Milnera to je svakoj budali jasno, to sto bolje dribla nikad nije bilo mjerilo jel neko bolji ili nije, Milner je u defanzivi i trci dosta jaci od Navasa a i prema naprijed zna odigrati solidno, kompletniji igrac od Navasa u svakom smislu.

Kompletniji ..

Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Pa ,to ti izadje na nekih 25 miliona Eura,mozda i koji euro vise . Sam predsjednik Seville je izjavio da se nisu nadali da ce uzeti tolikoBigBigBang je napisao/la:Dobro ta cijena dosta bolje izgleda nego sto se govorilo. Ne mogu da vjerujem da je neko procjenjivao ovu krampu od Navasa na 30 miliona
Navas nije bolji igrac od Milnera to je svakoj budali jasno, to sto bolje dribla nikad nije bilo mjerilo jel neko bolji ili nije, Milner je u defanzivi i trci dosta jaci od Navasa a i prema naprijed zna odigrati solidno, kompletniji igrac od Navasa u svakom smislu.

Hajde u ove zadnje dvije sezone jeste malo stagnirao ,kao i sam klub Sevilla koji je otisala u totalni prosjek,ali Navasa ko malo bolje poznaje ,zna kakva je on cuda radio prije koju sezonu . Prakticno nije postojao igrac koji ga je mogao zaustaviti u Primeri. Eto taj Marcelo koji vazi za najboljeg ljevog beka na svijetu,nista nije mogao kada su imali medjusobne dvoboje.
Dalje. Navas je klasicno krilo i kao takvog i nije ga pametno porediti s igracem tipa Milner koji nije klasicno krilo vec moze igrati i kao centralni vezni (

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
A jest mu teško bolji bit od Milnera, a i on je sad preplaćen kao i Milner 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Navas je upgrade verzija Lollcota.
Zna iskoristiti brzinu za razliku od onog Engleskog hadalja.
Odlican igrac, obecavao je jedno vrijeme mnogo vise ali i ovako mislim da ce ga Pelle vratiti u strasnu formu
Odlican igrac, obecavao je jedno vrijeme mnogo vise ali i ovako mislim da ce ga Pelle vratiti u strasnu formu

Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Pa i ne baš. Walcott, za razliku od Navasa, može igrati u samom špicu i ima x puta bolju završnicu od Španca. Nisam neki ljubitelj Walcotta, ali treba biti iskren i reći kako je isti bolji igrač od Navasa. Nije u pitanju neka velika razlika, ali je bolji. Ako ništa onda zbog same činjenice da može igrati i poziciju napadača.Johny je napisao/la:Navas je upgrade verzija Lollcota.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Za @SamoŽelju, updejtovana nova lista, City prešišao i Reala i Barcu

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Rockefeller
- Kontakt:
Ma i Milner i Navas su margina svjetskog fudbala. Svako racionalniji sa osrednjim budžetom može dovesti bolje krilo od ovog što je City doveo.
I za Fernandinha manje-više isto važi. Eto, računam da je to možda neki plan, al' da će biti šlag ili jesu i neće baš.
Jedino što mi se svidja je to što City više ne dovodi igrače koji je zadnju polusezonu imao dobru.
Sem toga, kome je brzina pola fudbala tom se fudbalska načela kose sa modernim fudbalskim shvatanjima. Brzina igre i brzina igrača nije jedno te isto, za prvo trebaš dobru tehniku, za drugo brze noge. To prvo i kondicija su temelji današnjeg fudbala. Kondicija je pak nešto drugo, nije brzina.
I za Fernandinha manje-više isto važi. Eto, računam da je to možda neki plan, al' da će biti šlag ili jesu i neće baš.
Jedino što mi se svidja je to što City više ne dovodi igrače koji je zadnju polusezonu imao dobru.
Sem toga, kome je brzina pola fudbala tom se fudbalska načela kose sa modernim fudbalskim shvatanjima. Brzina igre i brzina igrača nije jedno te isto, za prvo trebaš dobru tehniku, za drugo brze noge. To prvo i kondicija su temelji današnjeg fudbala. Kondicija je pak nešto drugo, nije brzina.
Ovo je bas brzo islo.rio_Ferdy88 je napisao/la:Za @SamoŽelju, updejtovana nova lista, City prešišao i Reala i Barcu![]()

Ja se sjecam da sam ne bas tako davno gledao i da City nije bio medju top5 i na osnovu toga sam rekao ono sto sam rekao i kad si postavio noviju listu, vidim da nisam bio u pravu.
Sta bi bilo da sam komentarisao koji dan kasnije ili da su oni napravili update ranije, ispalo bi da nisam bio u pravu cak ni za Real i Barcu.

Bas su brzo napredovali sa platama.

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Morat će malo usporiti žele li se uskladiti sa FFP-om, kako ovim Platinievim, tako i ovim SC za PremSamoZeljo je napisao/la:

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ma, ovo je malo i cudno. Barca spade sa prvog mjesta cak na cetvrto a ja ne znam da su im otisli neki sa velikim platama? Niti su kome smanjili platu. Ni Chelsea mi nije jasan, pad sa prosjekom a ne znam ko je otisao?rio_Ferdy88 je napisao/la:Morat će malo usporiti žele li se uskladiti sa FFP-om, kako ovim Platinievim, tako i ovim SC za PremSamoZeljo je napisao/la:
Vrlo moguce da neki novi, mladi igraci smanjuju prosjek.
Svejedno, City se puno zajeb@je.

prica kako napadaju naslov prvaka engleske i lige prvaka a pojacanje navas, koja kontradikcija 

Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Sa ovim pojacanjima, tim za titulu lagano, njima je i falilo brze krilo i dobili su ga u Navasu. Nije bitna klasa jednog igraca, vec sistem koji igra zahteva, sa ovim imas trojku iza Aguera Navas, Silva, Nasri/ili neko drugi, a iza te trojke Yaya i Fernandinho. Sada se nece patiti sa Milnerom koji je toliko limitiran da je to zlo za gledanje, iako trci 20km, ne vredi, od toga City nema nista. Kapiram da kad bi se prekomandovao na beka, covek bi bio jaci igrac jer je za to stvoren.LenBias je napisao/la:prica kako napadaju naslov prvaka engleske i lige prvaka a pojacanje navas, koja kontradikcija
Pricam odavno da ako dovedu jos jednu klasu u veznom redu umesto Barrya da igra, konkurent za titulu prvi i evo ga. Iako je placen papreno, isplati ce se sigurno, a kapiram da ce konacno dobiti poziv za repku iako je Scolari idiJot, ovaj je verovatno najbolji BTB veznjak Brazila trenutno i jedan od najboljih u Evropi na svojoj poziciji. Samo ne gledaju Brazilci dalje od nosa...
Zna se da ce Chelsea sa Mouom i City klati za titulu, nema ko drugi da im se pridruzi, i ako neko pomene Utd, taj tim sada krece u polaku tranziciju, i adaptaciju na potpuno novu licnost u klubu, a to nikome nije lako i niko preko noci to nije resio. Ova ostala druzina za top4...
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
United je već odavno krenuo u tranziciju koja je skoro pa završena, Giggs i Scholes su već u penziji, njih su zamijenili mlađi, Fergie je obavio ogroman dio posla na tom planu i rekao je jasno da ostavlja tim u nejboljem mogućem trenutku, dakle ostavlja ih kao šampione koji su titulu osvojili dva mejseca prije krajaParadajz je napisao/la: Zna se da ce Chelsea sa Mouom i City klati za titulu, nema ko drugi da im se pridruzi, i ako neko pomene Utd, taj tim sada krece u polaku tranziciju, i adaptaciju na potpuno novu licnost u klubu, a to nikome nije lako i niko preko noci to nije resio. Ova ostala druzina za top4...

Jedino se još čeka pojačanje na toj CM poziciji, koje će sigurno doći u ovom prijelaznom roku, tako da Unite može biti samo jači na početku ove sezone, pogotovo negoli na početku prošle, kada su mu davane još manje šanse za naslov, a znamo kako je sezona završila

Moyes je Britanac (Škot) što je prednost za Prem, a također vrlo dobro poznaje sve u Unitedu, posebno Fergia koji će opet biti tu u sjeni, i pripomoće uvijek kada zatreba sa savjetom, a posebno dobro poznaje Prem i sve protivnike, jer ima iza sebe 10 godina u Evertonu sa kojim je izvlačio maksimum uz minimalna finansijska ulaganja

A pored toga i City i Chelsea kreću u sezonu sa novim menadžerima (City posebno), kao i United, tako da je i tu opet situacija poprilično izjednačena

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
City-u kao ni Chelseau nisu potrebna mnoga pojacanja. Odlicna ekipa. Najjace pojacanje kod Citya jeste sto su dali otkaz Velikom Manciniu a Chelsea sto je vratio Mourinha na mjesto trenera.
- Ponos Torina
- Kontakt:
eto Pelegrini i zvanicno 

usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Tesko da ce biti gori od Mancinija. Ali ko zna, niko nista ne zna, krhko je znanje.
[youtube][/youtube]
A moglo bi i biti, kako u Nadrealistima rekose, krkacina, taslacina, tarabljene.
[youtube][/youtube]
A moglo bi i biti, kako u Nadrealistima rekose, krkacina, taslacina, tarabljene.
rio_Ferdy88 je napisao/la:United je već odavno krenuo u tranziciju koja je skoro pa završena, Giggs i Scholes su već u penziji, njih su zamijenili mlađi, Fergie je obavio ogroman dio posla na tom planu i rekao je jasno da ostavlja tim u nejboljem mogućem trenutku, dakle ostavlja ih kao šampione koji su titulu osvojili dva mejseca prije krajaParadajz je napisao/la: Zna se da ce Chelsea sa Mouom i City klati za titulu, nema ko drugi da im se pridruzi, i ako neko pomene Utd, taj tim sada krece u polaku tranziciju, i adaptaciju na potpuno novu licnost u klubu, a to nikome nije lako i niko preko noci to nije resio. Ova ostala druzina za top4..., a ne kao tim u tranziciji
![]()
Jedino se još čeka pojačanje na toj CM poziciji, koje će sigurno doći u ovom prijelaznom roku, tako da Unite može biti samo jači na početku ove sezone, pogotovo negoli na početku prošle, kada su mu davane još manje šanse za naslov, a znamo kako je sezona završila![]()
Moyes je Britanac (Škot) što je prednost za Prem, a također vrlo dobro poznaje sve u Unitedu, posebno Fergia koji će opet biti tu u sjeni, i pripomoće uvijek kada zatreba sa savjetom, a posebno dobro poznaje Prem i sve protivnike, jer ima iza sebe 10 godina u Evertonu sa kojim je izvlačio maksimum uz minimalna finansijska ulaganja![]()
A pored toga i City i Chelsea kreću u sezonu sa novim menadžerima (City posebno), kao i United, tako da je i tu opet situacija poprilično izjednačena
Pa to nije bila tranzicija, vec otaljavanje posla sa igracima koji su pri kraju karijere, koji sada kada odlaze i koji nisu imali cak veliku ulogu u klubu, sada krece tranzicija i to ona prava. Ne moze biti zavrsena kada je legenda kluba koji je drzao klub tu gde jeste otisla sa mesta menadzera, na koju dolazi Moyes koga jako cenim, ali cak i da je Mou dosao licno u Utd, opet bi debelo sumnjao u sledecu sezonu, jer jednostavno to je velika promena koju ce Utd morati da istrpi bar godinu, dve. Ne kapiram kako moze biti zavrsena, i nisam siguran znas li sta je tranzicija uopste. Ne moze tim biti u tranziciji kada i dalje osvaja trofeje, tranzicija je kada klub sa nekog visokog nivoa promeni generaciju ili padne u rebulding novog sistema, ili promeni toliko dugogodisnjeg menadzera, to je veliki udar na klub. Ostavlja ih kao sampione koji ce krenuti u tranziciju, to je poenta.
City i Chelsea se nmg porediti, pogotovo City koji nije imao sistem i ocajnog menadzera, umesto koga dolazi jedan vrhunski. Chelsea takodje nema dugorocnog menadzera i oni su ih menjali ko na traci, a posto dolazi staro lice, jos lakse ce se igraci adaptirati. Zato Utd ne vidim u trci za tituli, pogotovo ako ne dovedu pojacanja na nekim pozicijama...
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
olaksavajuca okolnost je dolazak Pelegrinija inace bi Navas bio novi Nasri.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Isco nije nista bolji od Nasrija dosta su slicni ali opet Isco bi bio bolji pod palicom Pellegerinija nego Nasri jer ga poznaje tako da sad ocekujem da CIty kupi Isca a Nasri ce vjerovatno biti prodan