NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

amerosm
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la amerosm » 21 jan 2013, 17:29

Moramo razlikovati Brady-a prije nego li je upoznao brazilsku foku, i Brady-a nakon upoznavanja sa istom.
Prijasnji Brady je bio hladnokrvni ubica na terenu, dok je sadasnji jedna velika pic.kica u odlucujucim momentima.

Samo pogledajte film The Brady 6 i izjavu Aarona Shea-e koji je rekao da je po pogledu Brady-a znao da je utakmica gotova i da Chargersi nemaju sanse.

Brady je klasican primjer kako te zena moze pokvariti...

Edit: Gledam sada konferenciju BB-a i ako sam dobro razumio isti je izjavio da ne zna hoce li u sezoni 2014 biti trener Patriotsa i da nakon zavrsetka naredne sezone moraju pregovarati.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 jan 2013, 17:42

amerosm je napisao/la:
Edit: Gledam sada konferenciju BB-a i ako sam dobro razumio isti je izjavio da ne zna hoce li u sezoni 2014 biti trener Patriotsa i da nakon zavrsetka naredne sezone moraju pregovarati.
Potvrdio je ostaje dok Kraft ne kaže drukčije ;)
"I'll be here," Belichick said Monday morning. "Until I'm told otherwise, I plan on being here."
:D

A Tomica želi Welkera u timu i iduće sezone, mada mi tih 11,4 mil izgledaju puno za njega, a ne znam koga bi mogli potpisati da bi nadoknadio njegov gubitak, tako da je baš teška odluka na FO ;)
Patriots quarterback Tom Brady made it clear Monday morning that he wants impending free agent Wes Welker back in New England next season, but he said again that he does not have input on personnel decisions.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 jan 2013, 17:49

Super je to sto se BB-a tice, i nadam se da ce isti smijeniti par osoba kada je odbrana u pitanju...
Prioritet mora lezati u tome da se podigne kvalitet odbrane (posebno secondary) i da se dovede jedan visok i atletski gradjen WR...

Ukoliko ne podignemo kvalitet odbrane mogli bi ostati bez PO-a s obzirom na nas raspored naredne sezone.

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 21 jan 2013, 17:53

amerosm je napisao/la:Super je to sto se BB-a tice, i nadam se da ce isti smijeniti par osoba kada je odbrana u pitanju...
Prioritet mora lezati u tome da se podigne kvalitet odbrane (posebno secondary) i da se dovede jedan visok i atletski gradjen WR...

Ukoliko ne podignemo kvalitet odbrane mogli bi ostati bez PO-a s obzirom na nas raspored naredne sezone.
Koliko god da smo losi, play off nas nece zaobici zbog granitne divizije. :lol:
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 21 jan 2013, 18:18

rio_Ferdy88 je napisao/la:Pa Peyton i Broncosi su imali jaču odbranu od Bradya pa je opet izgubio od Ravensa ;)

Uzimaju se selektivno podaci od 2009, a oni prije svjesno se zanemaruju ;)

Ne igra Brady u NFL-u od 2009, već od 2000, tako da ne vidim zašto se ne bi uzeli podaci za sve sezone i iz toga zaključili da je QB sa najviše pobjeda u PO u historiji, i da je i ove i prošle sezone doveo Patse skoro do samog kraja, iako su ih svi otpisivali iz te borbe zbog odbrane, i govorilo se da neće ni ući u PO, pogotovo nakon početka sezone ;)

I Texansi su pravo dobra odbrana pa su izgubili oba puta, a sinoć jednostavno nije bila noć Patsa, počev od prošle tekme i povrede Gronka, zatim Edelmana prije toga, pa onda sinoć Talib, Jones itd.. što je sve dodatno olakšalo posao Ravensima, koji su zasluženo prošli u SB :(

I naravno da je njegov doprinos u tim osvojenim titulama bio najveći, zato je i bio 2 puta SB MVP i 2 puta MVP reg sezone, a treći put je sam pobjedio Steelerse u AFC finalu i u SB je odveo Patse do titule ;)

Ne tvrdim da je nabolji QB svih vremena, jer za takve tvrdnje treba pričekati da završi sa karijerom i da se sve sumira da bi se dala konačna ocjena, ali isto tako treba mu odati i priznanje na svemu što je uradio za Patse tokom svih ovih godina ;)
@rio_Ferdy, jeste odbrana Broncosa bolja od odbrane Patsa, ali je odbrana Ravensa još bolja, a uz to se i napad pokazo odličnim. Međutim da je odbrana bila lošija teško da bi napad izvuko tekmu protiv Broncosa. Vjerujem da kontaš šta hoću reći. Odbrana stvara prostor napadu za pobjede i osvajanje titula, a ne obrnuto. Što se odbrane Texansa koju pominješ tiče oni su bili pravo dobri do povrjede Cushinga, a nakon toga su skroz pali, nešto poput Ravensa sa i bez Lewisa.
U vezi Bradyja pomenuti podaci jesu selektivni, ali to su sa ciljem potcrtavanja poenti - 1. da često nije tako ubjedljiv kada igra protiv elitnih odbrana (stats protiv Ravensa, a i protiv Giantsa), 2. da je osvajo titule dok je imo bolju odbranu čija je zasluga bila velika, ergo da nije čudotvorac koji sam pobjeđuje.
I razlika u generalnom pogledu u poređenju njaga sa Manningom: Bradyjeve greške se minimiziraju u odnosu na Manningove. Konkretan primjer su ovi porazi Broncosa i Patsa od Ravensa. Brady je odigro loše, i lošije nego Manning, ali je manje kritiziran.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 21 jan 2013, 18:32

A i tačno je ovo što @amerosm kaže da je razlika u samom Bradyju u odnosu na ranije. Sad koliko utjecaja na to ima njegova hanuma, to ne bih mogo reći jer nisam kompetentan to procjenjivati ;)
U vezi Ray Lewisa i tzv. mrlje na njegovoj karijeri mora se reći da se radi o skroz nerazjašnjenim okolnostima i da je vjerovatno njegova najveća greška u svemu bila što je htio zaštiti jatane koji su možda počinili ubistvo.
Na tom derneku gdje su dva mladića izbodena izbila je tuča odjednom na više strana, izmešu ostalog i oko Lewisove raje. Da li su ovi njegovi izboli tu dvojicu ili ne to se nikada nije saznalo. Prvo Ray, a onda i jarani oslobođeni su optužbi, a on je dobio uslovnu kaznu od godinu dana i NFL ga kaznila sa 250 000 dolara zato što je u prvom iskazu braneći jarane policiju pokušo odvesti malo u stranu.
Sa obje porodice ubijenih je kasnije napravio sporazum po kome im je isplatio milionske iznose u znak sažaljenja.
Osim toga osnivač je desetina dobrotvornih fondova zbog čega je izuzetno popularan.
Nije ovo sada pokušaj da ga ja saperem od nekih optužbi, samo hoću istaći da je njegova merhmametli-strana ličnosti izuzetno velika, i veća od tih navodnih sumnji u upetljanost u pomenuta ubistva.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 jan 2013, 18:38

Taktičar je napisao/la: @rio_Ferdy, jeste odbrana Broncosa bolja od odbrane Patsa, ali je odbrana Ravensa još bolja, a uz to se i napad pokazo odličnim. Međutim da je odbrana bila lošija teško da bi napad izvuko tekmu protiv Broncosa. Vjerujem da kontaš šta hoću reći. Odbrana stvara prostor napadu za pobjede i osvajanje titula, a ne obrnuto. Što se odbrane
I razlika u generalnom pogledu u poređenju njaga sa Manningom: Bradyjeve greške se minimiziraju u odnosu na Texansa koju pominješ tiče oni su bili pravo dobri do povrjede Cushinga, a nakon toga su skroz pali, nešto poput Ravensa sa i bez Lewisa.
U vezi Bradyja pomenuti podaci jesu selektivni, ali to su sa ciljem potcrtavanja poenti - 1. da često nije tako ubjedljiv kada igra protiv elitnih odbrana (stats protiv Ravensa, a i protiv Giantsa), 2. da je osvajo titule dok je imo bolju odbranu čija je zasluga bila velika, ergo da nije čudotvorac koji sam pobjeđuje.Manningove. Konkretan primjer su ovi porazi Broncosa i Patsa od Ravensa. Brady je odigro loše, i lošije nego Manning, ali je manje kritiziran.
Pa normalno da ću ga manje kritizirati jer kao što sam rekao, imao je odbranu slabiju za dvije klase od Peytonove (kroz cijelu sezonu, iako se stabilizovala dolaskom Taliba), i to ne čitavu odbranu, zbog povreda Taliba i Jonesa, zatim imao je napad kojemu je glavna karika nedostajala, a to je Gronk, koji je mismatch za sve odbrane u NFL-u, nije bilo Edelmana, Woodheada, tako da nije imao na rapolaganju čitav tim kao Peyton kojemu je jedino nedostajao Mcgahee u run igri ;)

Vjerujem da si razumio ono šta hoću da kažem ;)

Ta odbrana Texansa i dalje je bila jedna od boljih u NFL-u iako sigurno ne kao sa Cushingom, ali su bez njega igrali od početka 10 mjeseca ;)

Brady je pokazao i prije da je zaslužan za te SB titule, jer ne bi dobio SB MVP nagradu 2 puta da nije zaslužio istu, a naravno nije ni on savršen jer ne postoji QB koji ima savršen skor protiv svih elitnih odbrana i koji je svaki PO i svaku tekmu savršeno odigrao ;)

Ne bih rekao da se njegove greške minimiziraju, jer znam da on nije odigrao savršeno, i da je to moglo bolje, ali isto tako neću nikad reći da je sva krivica na njemu, već je to mnogo različitih faktora koji kada se sumiraju daju odgovor na pitanje zašto su Patsi odigrali loše kao tim sinoć ;)

Edit: Što se tiče Ray-a i te mrlje, on je superstar, i pitanje je što je bilo i kakav deal je izvukao, dovoljno da je njegovo odijelo nestalo preko noći, da su ljudi svjedočili da ih je ušutkavao itd.. sve to od velikog Raya, motivatora, ljubitelja istine koji tvrdi da je božji poslanik na zemlji, otkud mu muda pričat o "stepping up", izlascima iz svoje comfort zone i sličnih sranja. :roll:

Da je nevin u tome onda ne bi ovako postupio, spalio odijelo, pobjegao s mjesta nesreće, izvukao se na nekakve dealove i proceduralne šeme, a ne jer je potpuno nevin u tome. Sutra da netko bude ubijen pred mojim očima, ako već nisam mogao to zaustavit, onda bih otišao na murju i ispričao SVE, ali SVE. I ne, ne bih štitio frenda da ubije nekog, jer to mi nije frend, to je nečovjek ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 21 jan 2013, 19:07

amerosm je napisao/la:Super je to sto se BB-a tice, i nadam se da ce isti smijeniti par osoba kada je odbrana u pitanju...

Kakav je raspored, možeš li ga objaviti?
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 jan 2013, 19:13

Sportfanatik je napisao/la:

Kakav je raspored, možeš li ga objaviti?
2013 New England Patriots Opponents

Home: Buffalo, Miami, N.Y. Jets, Cleveland, Pittsburgh, New Orleans, Tampa Bay, Denver
Away: Buffalo, Miami, N.Y. Jets, Baltimore, Cincinnati, Atlanta, Carolina, Houston

Istina ocekujem slabije Ravense naredne sezone zbog godina i zbog odlaska Lewisa, ali isto tako ocekujem jace Steelerse i Saintse...Moja prognoza da cemo na kraju biti na omjeru 11:5 ili 12:4.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 jan 2013, 20:44

Proud of my husband and the Pats. By the way, if anyone is bored, please go to Ray Lewis' Wikipedia page. 6 kids, 4 wives. Acquitted for murder. Paid a family off. Yay! What a hall of fame player! A true role model!
http://www.boston.com/sports/blogs/offt ... story.html

A mozda bi bolje bilo da kazes svom muzu kako da uhvati hebenu loptu, jer da je to u stanju mozda bi imali vec osvojen SB i ponovo igrali u istom... :? :?

Prosle godine ona Brady-jeva foka, ove godine Welker-ova. Poraz treba podnijeti dzentelmenski i krivce traziti u vlastitim redovima, a ne se mijesati u neciji privatni zivot.

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 21 jan 2013, 22:49

@rio_Ferdy, vidim šta hoćeš reći, ali se jednostavno ne slažem sa većinom stvari ;)
U vezi Raya Lewisa - moram opet reći da ga ne mogu braniti jer to je ozbiljna stvar u vezi koje nemam dovoljno činjenica da bih mogo nešto prosuditi, ali on je u svakom slučaju oslobođen optužbi. Nije u vrijeme tih događaja bio tolika zvijezda, nego igrač u usponu, tako da teško da je mogo potkupiti pravni sistem, a ipak je bio dovljno poznat da bi prošlo nezapaženo da je zaista bio uključen u kandžijanje. Naravno, ostaje to da nije trebo nastojati zaštiti te jarane prilikom istrage, to se ne može ničime opravdati. Što se tiče njegovog načina motiviranja, to je nešto što jednostavno pali. Šta on tu priča je manje važno. Najvažnije je da su njegovi saigrači uz njega i za njega, a koliko značaja to ima vidi se evo sada njegovim povratkom.
U vezi Bradyja - u pokušaju odbrane njega nemoj puno skretati razloge ka lošoj odbrani Patsa. Ne vidim logiku u tome da se Brady manje kritizira jer je odbrana njegovog tima lošija od Manningove kada je on sam protiv Ravensa odradio svoj poso lošije od Manninga. Ako on mora imati najboljeg TE lige da bi odigro dobro (ili najboljeg WR-a poput Mossa prije nekoliko sezona) onda se i iz te perspektive mora preispitati njegov značaj i vrijednost. Znači kada dobro odigra i Patsi pobijede on je zvijezda koja se hvali na sva usta, a kada odigra loše ko sinoć onda nije među najvećim krivcima, iako bi trebo da je on vođa ekipe i neko o kome napad uveliko ovisi. I Stafford izgleda dobro kada ima Megatrona. Ne podižem sada Stafforda na nivo Bradyja, ali mislim da se može povući ovakva paralela koja daje malo realniju sliku Bradyja i koja po meni nije sjajnija od Manningove. Ja inače od QB-a najviše volim Breesa, a i u vrjednovanju ga stavljam uz rame ovoj dvojici.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 21 jan 2013, 23:15

http://espn.go.com/blog/boston/new-engl ... -cap-space" onclick="window.open(this.href);return false;
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 jan 2013, 23:39

Taktičar je napisao/la: U vezi Bradyja - u pokušaju odbrane njega nemoj puno skretati razloge ka lošoj odbrani Patsa. Ne vidim logiku u tome da se Brady manje kritizira jer je odbrana njegovog tima lošija od Manningove kada je on sam protiv Ravensa odradio svoj poso lošije od Manninga. Ako on mora imati najboljeg TE lige da bi odigro dobro (ili najboljeg WR-a poput Mossa prije nekoliko sezona) onda se i iz te perspektive mora preispitati njegov značaj i vrijednost. Znači kada dobro odigra i Patsi pobijede on je zvijezda koja se hvali na sva usta, a kada odigra loše ko sinoć onda nije među najvećim krivcima, iako bi trebo da je on vođa ekipe i neko o kome napad uveliko ovisi. I Stafford izgleda dobro kada ima Megatrona. Ne podižem sada Stafforda na nivo Bradyja, ali mislim da se može povući ovakva paralela koja daje malo realniju sliku Bradyja i koja po meni nije sjajnija od Manningove. Ja inače od QB-a najviše volim Breesa, a i u vrjednovanju ga stavljam uz rame ovoj dvojici.
Pa nije najveći krivac i to ću uvijek reći ;)

Ja sam ti naveo razloge zbog kojih nije samo njegova krivica, već krivica cijelog tima, dakle u jednakoj mjeri i njegova i ostatka tima ;)

Prevelik značaj ima Gronk za naš sistem da bi se njegov nedostatak u ovakvoj tekmi mogao nadomjestiti ;)

Još kad najbolji igrač naše odbrane, ili da budem precizniji secondarya se povrijedi u prvom pol ovakve tekme, nema potrebe govoriti koliko je to utjecalo na ostatak ekipe, jer jednostavno ti igrači koji su su uskoćili na njihovo mjesto nisi dovoljno kvalitetni za ovakve razine, a to nije Bradyeva krivica ;)

Naravno da on može pobijediti i bez Gronka (dokaz za to je u reg sezoni), ali na ovakvoj razini i protiv ovakvog protivnika moraš imati čitavu ekipu na rapolaganju, a i pored toga ne raditi prevelike greške, jer jednostavno svaka i najmanja sitnica se na kraju može pokazati kao odlučujuća, tako i onaj drop pass Welkera ;)

Ne bih rekao da je Brady odradio lošiji posao od Peytona (u tekmi protiv Ravensa) jer ni jedan ni drugi nisu briljirali, ali Peytonu je dosta pomoglo to što su ST imali 2 TD protiv Ravensa, i plus Broncosi nisu imali toliko povrijeđenih igrača kao Patsi ;) Ja nisam očekivao od Bradya da napravi čudo, jer kada je protivnik na tako visokoj razini i kada pored toga i ostale stvari ne idu na tvoju ruku, teško je očekivati da sam Brady može tu napraviti razliku, jer je za tekmu na ovakvoj razini potrebno dosta više od toga, a to Patsi kao tim u ovom trenutku jednostavno nemaju ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 22 jan 2013, 09:43

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Taktičar je napisao/la: U vezi Bradyja - u pokušaju odbrane njega nemoj puno skretati razloge ka lošoj odbrani Patsa. Ne vidim logiku u tome da se Brady manje kritizira jer je odbrana njegovog tima lošija od Manningove kada je on sam protiv Ravensa odradio svoj poso lošije od Manninga. Ako on mora imati najboljeg TE lige da bi odigro dobro (ili najboljeg WR-a poput Mossa prije nekoliko sezona) onda se i iz te perspektive mora preispitati njegov značaj i vrijednost. Znači kada dobro odigra i Patsi pobijede on je zvijezda koja se hvali na sva usta, a kada odigra loše ko sinoć onda nije među najvećim krivcima, iako bi trebo da je on vođa ekipe i neko o kome napad uveliko ovisi. I Stafford izgleda dobro kada ima Megatrona. Ne podižem sada Stafforda na nivo Bradyja, ali mislim da se može povući ovakva paralela koja daje malo realniju sliku Bradyja i koja po meni nije sjajnija od Manningove. Ja inače od QB-a najviše volim Breesa, a i u vrjednovanju ga stavljam uz rame ovoj dvojici.
Pa nije najveći krivac i to ću uvijek reći ;)

Ja sam ti naveo razloge zbog kojih nije samo njegova krivica, već krivica cijelog tima, dakle u jednakoj mjeri i njegova i ostatka tima ;)

Prevelik značaj ima Gronk za naš sistem da bi se njegov nedostatak u ovakvoj tekmi mogao nadomjestiti ;)

Još kad najbolji igrač naše odbrane, ili da budem precizniji secondarya se povrijedi u prvom pol ovakve tekme, nema potrebe govoriti koliko je to utjecalo na ostatak ekipe, jer jednostavno ti igrači koji su su uskoćili na njihovo mjesto nisi dovoljno kvalitetni za ovakve razine, a to nije Bradyeva krivica ;)

Naravno da on može pobijediti i bez Gronka (dokaz za to je u reg sezoni), ali na ovakvoj razini i protiv ovakvog protivnika moraš imati čitavu ekipu na rapolaganju, a i pored toga ne raditi prevelike greške, jer jednostavno svaka i najmanja sitnica se na kraju može pokazati kao odlučujuća, tako i onaj drop pass Welkera ;)

Ne bih rekao da je Brady odradio lošiji posao od Peytona (u tekmi protiv Ravensa) jer ni jedan ni drugi nisu briljirali, ali Peytonu je dosta pomoglo to što su ST imali 2 TD protiv Ravensa, i plus Broncosi nisu imali toliko povrijeđenih igrača kao Patsi ;) Ja nisam očekivao od Bradya da napravi čudo, jer kada je protivnik na tako visokoj razini i kada pored toga i ostale stvari ne idu na tvoju ruku, teško je očekivati da sam Brady može tu napraviti razliku, jer je za tekmu na ovakvoj razini potrebno dosta više od toga, a to Patsi kao tim u ovom trenutku jednostavno nemaju ;)
Hehe, opet se mimoilazimo iako usput pominješ par stvari sa kojima se skroz slažem ;)
Ovo je naravno timski sport, i to veoma, veoma kompleksan, tako da nikada ne treba kriviti jednog čovjeka za poraz. Dakle Brady nije isključivi krivac, jednostavno cijela ekipa je bila loša. To nije sporno.
Ali ono želim istaći je da Brady takođe nije jedini koji je zaslužan za uspjehe. Ali ipak kada Patse ide onda se on uzdiže na pijedestal i čini se ko da on sam igra. Ok, QB jeste najvažnija pozicija u ovom sportu i najčešće su ti igrači i najvažniji svojoj ekipi. Ali ako je QB (ili ovdje Brady) često MVP utakmice u slučaju poraza, onda je i logično i u slučaju poraza često najodgovorniji.
Opet da se vratimo na konkretne situacije. Brady je odigro loše prekjuče. Nije bio precizan, nije uspostavio nikakav ritam u napadu, imo je grešaka u kontroliranju vremena... Falio mu Gronk. Ok, ali i bez njega Patsi imaju solidan korpus hvatača. Brady ih nije uspio nalaziti, iako na njemu nije bio pravljen tako veliki pritisak kako se očekivalo. I to uopšte nema veze sa povrjedom Taliba.
Poenta je da Brady jeste među najboljim QB-ima, u to nema sumnje, ali je malo nepravedno da mu se dodjeljuje ordenje u pobjedama, ali ga se ne stavlja oštro pred sud u slučaju poraza (amerosm je, opet da kažem, među rijetkim izuzecima ;)). Veoma slične situacije su bile i u porazima od Giantsa u 2 SB-a. Nastoji ga se glorificirati i ne dozvoljava se da takva slika izblijedi usljed grešaka. To je iritirajuće za one koji misle da ima igrača koji su u najmanju ruku na njegovom kvalitativnom nivou, ali se u njihovom procjenjivanju primjenjuju malo "realniji" aršini.
Drugim riječima - Drew Brees je Nr. 1 :) ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 jan 2013, 11:00

Taktičar je napisao/la: Hehe, opet se mimoilazimo iako usput pominješ par stvari sa kojima se skroz slažem ;)
Ovo je naravno timski sport, i to veoma, veoma kompleksan, tako da nikada ne treba kriviti jednog čovjeka za poraz. Dakle Brady nije isključivi krivac, jednostavno cijela ekipa je bila loša. To nije sporno.
Ali ono želim istaći je da Brady takođe nije jedini koji je zaslužan za uspjehe. Ali ipak kada Patse ide onda se on uzdiže na pijedestal i čini se ko da on sam igra. Ok, QB jeste najvažnija pozicija u ovom sportu i najčešće su ti igrači i najvažniji svojoj ekipi. Ali ako je QB (ili ovdje Brady) često MVP utakmice u slučaju poraza, onda je i logično i u slučaju poraza često najodgovorniji.
Opet da se vratimo na konkretne situacije. Brady je odigro loše prekjuče. Nije bio precizan, nije uspostavio nikakav ritam u napadu, imo je grešaka u kontroliranju vremena... Falio mu Gronk. Ok, ali i bez njega Patsi imaju solidan korpus hvatača. Brady ih nije uspio nalaziti, iako na njemu nije bio pravljen tako veliki pritisak kako se očekivalo. I to uopšte nema veze sa povrjedom Taliba.
Poenta je da Brady jeste među najboljim QB-ima, u to nema sumnje, ali je malo nepravedno da mu se dodjeljuje ordenje u pobjedama, ali ga se ne stavlja oštro pred sud u slučaju poraza (amerosm je, opet da kažem, među rijetkim izuzecima ;)). Veoma slične situacije su bile i u porazima od Giantsa u 2 SB-a. Nastoji ga se glorificirati i ne dozvoljava se da takva slika izblijedi usljed grešaka. To je iritirajuće za one koji misle da ima igrača koji su u najmanju ruku na njegovom kvalitativnom nivou, ali se u njihovom procjenjivanju primjenjuju malo "realniji" aršini.
Drugim riječima - Drew Brees je Nr. 1 :) ;)
Dobro očito da se nećemo složiti oko ovoga, za tebe je Brees br 1, za mene Brady, za nekog Peyton itd..

Ja opet kažem da nije uredu izdvojiti ga kao jedinog krivca za poraz, bilo to onaj u nedjelju, prošle godine u SB ili neki prije toga, jer ovo nije individualni sport, već timski i ako ekipu ne ide, teško jedan čovjek može riješiti te probleme ;)

To smo vidjeli i na primjeru Breesa ove godine, kada nije imao Peytona na klupi, odbranu suspendovanu itd, zatim na primjeru Peytona koji protiv vas nije briljirao, opet odbrana nije izdržala i napravili su grešku u zadnjem driveu i vratili Ravense u tekmu, odluka da se ne ide u napad onih 20-30 sekundi, pa je onda i on napravio grešku u OT, tako da se tu radi o kombinaciji pogrešaka i nesretnih okolnosti, ne jednog čovjeka već čitavog tima, ali s druge strane i igri drugog tima od koje također zavisi taj ishod.
U ova dva slučaja igra Ravensa kao tima je bila na izuzetno visokoj razini i nisu radili te pogreške koje sam gore navodio, već su jednim dijelom utjecali da njihovi protivnici naprave te greške, što je odlika koja razlikuje Ravense kao i Ninerse u PO ove godine od timova koje su pobijedili ;)

Sasvim je opravdano i prirodno da neko dobije tu nagradu za najboljeg igrača u SB ili reg sezoni, ali ista ta nagrada nije samo rezultat njegovog učinka i igre (jer ni Brady ni Peyton ni Brees nisu u stanju bez ostatka ekipe raditi ono inače rade), već i igre cijelog tima, koji je omogućio tom pojedincu, odnosno igraču, u ovom slučaju QB da svoj posao uradi uz najmanju mogućnost pogreške ;)

Isto kao što je ta nagrada za MVP-a jednim dijelom rezultat učinka cijelog tima, kao što sam gore naveo, tako je i poraz i loša igra rezultat učinka cijelog tima (odnosno kombinacija više faktora koje sam spominjao), a ne samo jednog pojedinca, kao što se najčešće potencira ;)

Te nagrade koje sam spominjao za Bradya, sam spomenuo čisto zbog priče o njegovoj cijeloj karijeri i učinku u tekmama koje su bili odlučujuće, kao što su SB ili PO tekme ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 22 jan 2013, 11:48

Ove sezone Ravensi su zaustavili i napad Coltsa i Patriotsa, koji su imali 9 odnosno 13 poena, dakle Brady s takvim napadom samo 13 poena i uzasna statistika, dok je Manning dosao do 35 poena i opet je on vise kriv nego Brady :lol:

Isto tako je bilo prije 2 sezone protiv Jetsa, gdje je Manning odlicno odigrao, i oni uzeli na FG, dok su Bradya rasturili 3 posjeda prednosti, i opet Manning kriv naravno :mrgreen:

Jos pominje covjek odbranu Broncosa, pa jesil' ti gled'o tekmu protiv Ravensa? :roll: Istina da je imao jacu odbranu u regularnoj sezoni, al' daleko najslabiju u PO. Texansi i odbrana ne idu u istu recenicu od weeka 7, ne znam kakva je tu prica, ljudi su katastrofa u odbrana, Jaksonville 35+ prebacio... Izuzetak je Watt.

Tako da ako Manning uzme MVP nece vise biti price o najboljem. Covjek je konstantan pored svih problema koje je imao sa timovima i sa povredama isl.

Dok je Brady uzeo 3 SB-a, sa jednim od najboljih rostera svih vremena i to na samom pocetku karijere, a od 2004. nista nije napravio po tom planu, sta vise zbog njega su i gubili SB od Giantsa i ostale bitne tekme u PO.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 jan 2013, 12:49

Najbolji, a PO rekord negativan :oops: :mrgreen:

Ne gleda se samo reg sezona, pročitaj malo šta stručnjaci i ljudi koji se bave ovim sportom kažu i koga smatraju rame uz rame sa Monatanom i Bradshawom ;)

Iste je probleme sa povredama imao i Brady, i odbranu 3 puta lošiju, i run game također pa je opet došao dalje od Peytona, i naravno da nije samo njegova krivica za poraz od Ravensa, već cijelog tima, isto kao što je slučaj sa Broncosima, nije Peyton sam kriv već čitav tim, kao što sam u prethodnim postovima napisao ;)

Patsi zbog Bradya nisu izgubili dva SB, već zbog grešaka cijelog tima (ne isključujući Bradya), ponajviše odbrane, Welkera, itd, ali su i došli u priliku da se bore za SB zbg dobre igre cijelog tima, ne samo Toma, kao što sam rekao ;)

Ne želim sa tobom diskutovati jer znam tvoj stav, a nigdje nisam rekao da je Peyton isključivi krivac ili daje više kriv nego Brady za poraz, već čitava ekipa, kao i Patsi, tako da nema potrebe da izvrćeš moje riječi ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Glodar
Kontakt:

Post Postao/la Glodar » 22 jan 2013, 13:15

rio_Ferdy88 je napisao/la: Sutra da netko bude ubijen pred mojim očima, ako već nisam mogao to zaustavit, onda bih otišao na murju i ispričao SVE, ali SVE. I ne, ne bih štitio frenda da ubije nekog, jer to mi nije frend, to je nečovjek ;)
Logično da bi ispričao sve kada nemaš prijatelja, spavaš na forumu, šta ti znaš o prijateljstvu, no-liferu :mrgreen:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 jan 2013, 14:00

Da se razumjemo ja i dalje Brady-a iza Montane smatram najboljim QB-om svih vremena i njemu je potrebna jos jedna titula da bi istog prestigao na toj listi...

Ali isto tako smtram da je Brady glavni krivac za poraz protiv Ravensa (naravno pored Welkera), jer mu je odbrana u prvom poluvremenu omogucila u cetiri navrata da napravi vecu prednost, isto kao i na pocetku drugog poluvremena...

I dalje stojim pri svojoj cinjenici ukoliko koja je mozda arogantna i prepotentna, ali ukoliko BB dovede dvojcu kvalitetnih igraca u secondary-ju i kvalitetnog DC (opet da ponovim dva imena Cernnel ili Smith) onda Americki fudbal vise nece biti zanimljiv s obzirom koji potencijal ova ekipa ima.

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 22 jan 2013, 14:26

Hehe, nemojte se uzbuđivati. Ovo o čemu mi ovdje diskutiramo (najbolji QB) je vječna tema za diskusije u svim slojevima NFL fans - populacije, od laika do eksperata ;) Na ESPN-u se o tome priča svaki drugi dan.
Ovdje sada imamo različite poglede na vrijednosti ovih najboljih QB-a, ali nije to srž ove problematike, nego osjećaj da se neki (Brady) nekada favoriziraju i štite, ovisno o situaciji.
fio_Ferdy, ja sam reko ono što si i ti ponovio - ovo je timska i veoma kompleksna igra u kojoj pobjeđuje i gubi ekipa, a igrači individualno mogu biti odlučujući faktori, pozitivno ili negativno. Kada je Brady pozitivno odlučujući igrač onda se toliko uzdiže ko da je sam odigro sve pozicije, dok kada odigra loše onda se puno više fokusira na sve druge aspekte igre. U slučaju Manninga je npr. nešto drugačije jer njega u porazima uvijek "sataru" kritikama.
A činjenica je da je tokom karijere Manning imo lošije ekipe od Bradyja. Prilikom osvajanja 3 SB-a bili su veoma kompletna ekipa. Da ne govorim o ekipi iz 2008. koja se smatra najboljom ekipom ikada. Kažu da sa ovim pravilima o salary capu i free agency nije bilo moguće sastaviti jaču ekipu. Znači skoro perfektna ekipa pod datim uslovima. I na kraju su ipak sve više pucali, da bi na kraju skroz pukli, a u SB-u je Brady bio samo osrednji QB. Isto ko i u prošlogodišnjem SB-u i ko i prekjuče. Zar mu to ne bi trebalo malo narušiti reputaciju jer to su neke od najvažnijih i najvećih utakmica, baš poput onih kada je dva puta bio Super Bowl MVP?
Budući Hall of Famer i jedan od najboljih QB-ova ikada, u to nema sumnje, ali uz to ipak u jednoj mjeri i precjenjen.
To je moj sud, bez obzira koliko neko mome skromnom mišljenju pridavo značenja i slago se sa njima ili ne ;)

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []