Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Marvin
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Marvin » 09 sep 2016, 20:51

Paaa na papiru to jeste tako,medjutim jedina stvarna prednost ovog Juventusa je sira klupa. Sredina je definitivno slabija. Bekovi bolji. Ostalo je velika nepoznanica. Ekipa ako "klikne" i ako se sve poslozi i ispadne onako kako mi to zamisljamo je vrhunska.
Onaj Juve je apsolutno zasluzeno igrao finale LP,potcijenjena ekipa prvo od nas koji nismo znali sta sve mogu,pa i svih ostalih, dok je ova bojim se malo precjenjena. Krecuci od Higuaina u kog ja licno nemam povjerenja,narocito kada je LP u pitanju.
Ako se ova ekipa uigra i ostvari svoj puni potencijal to ce biti strasan tim,polufinale LP minimum mora dobaciti,do tada ova ekipa tek mora dokuciti nivo uspjeha one gore sa slike.
Najvise se uzdam u Alegrija da nastavi takticki nadmudrivati protivnika i iskoristi ovu sirinu koju ima na raspolaganju u ekipi.

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 10 sep 2016, 00:06

IlCapitano je napisao/la:
Marvin je napisao/la:Da se morate kladiti u zivot,kojem Juventusu bi dali zivot u ruke, trenutnom ili ovom slika ? :mrgreen:
Ovom kad se uigra 10/10 puta.

Više je samopuzdanja u čitavom klubu da se može do kraja nego tad. Tad je bilo malo čudo što smo došli do finala, sad je realan cilj za ovu sezonu.

Ako ćemo igrače individualno porediti:

Buffon je Buffon. Giorgio i Licht isto. Bonucci je sad duplo bolji i sigurniji nego tad. Sandro bolji od Evre, Pjanić od Pirla, Dybala je tu negdje sa Tevezom mada mi je bolji Paulo jer puno više učestvuje i kreira igru, Tevez je samo trpao, sad imamo Higuaina za to koji je bolji od Morate. Pogba je bio u užasnoj formi u toj završnici jer se tek vratio od ozljede, a Vidal isto ni blizu svom pravom nivou zbog povrede iako opet odličan. Khedira je trenutno u boljoj formi od obojice iako su oni kvalitetniji igrači. Marchisia ćemo tek vidjeti kad se vrati, mada ne sumnjam da će biti odličan.

Klupu da ne spominjem. Tad nam je sa klupe bio vrhunac Pereyra, polumrtvi Llorente i zeleni Sturaro, a sad imaš Mandžukića, Cuadrada, Alves/Licht desno i Sandro/Evra lijevo, Benatia i Rugani umjesto Ogbonne u odbrani, Lemina/Asamoah/Pjaca/ umjesto Sturara, Pereyre i Comana i aBd još jedan vezni u Januaru.
Ma tu treba gledat imena i mogucnosti igraca a formu ostavit po strani, meni se iskreno tesko odlucit jer ona ekipa je imala bolju sredinu realno jacu od ove a ova ima bolji napad i bolju odbranu. Razlika koju bi pravila ta sredina i koju ce nadam se pravit ovaj napad je mala ali ipak ide u korist ovoj trenutnoj ekipi tako da sveukupno mislim da smo trenutno jaci nego tad.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 10 sep 2016, 10:06

Odbrana je ista,pustimo klupu,govorimo npr o 11 na 11 tj kojih 11 bi pruzilo veci otpor recimo toj barcu u finalu.
Dakle,po meni,odbrana je ista,veza je bolja ona,a napad sa onakvim tevezom i moratom koji je svaku utakmicu u ls dao gol je bio produktivniji(ali ova hipoteza je nefer jer jos nismo vidjeli sta mogu dybala i higuain na bazi jedne cijele sezone!)
Dakle bez sbb kbb,ja bih onih 11 pozvao u rat,jer pogba,vidal,pirlo,tevez su jaci nego dybala,pjanic i higuain (ostali se skrate ko razlomak).

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 10 sep 2016, 11:11

Prava poredjenja cemo moci praviti tek na kraju sezone. Do tada mozemo nagadjati. Pjanic i Higuain vs Pogba i Morata? U LP bez razmisljanja bi uzeo prvu dvojicu i vjerujem da svako sa par zivih mozdanih celija bi uradio isto.
U Seriji A bi drugu dvojicu. Ako cemo gledati dosadasnji ucinak u oba takmicenja. Mada to ne mora biti neki bitan pokazatelj ali nije ni zanemariv.
Utakmice LP su bitnije,teze,veci je pritisak,a znamo da u takvim i Pjanic i Pipita nestanu,pa Alex da je malo srece imao je mogao u sezoni LP zabiti vise golova od Higuaina u karijeri. :)

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 10 sep 2016, 12:14

dinoo je napisao/la:Odbrana je ista,pustimo klupu,govorimo npr o 11 na 11 tj kojih 11 bi pruzilo veci otpor recimo toj barcu u finalu.
Dakle,po meni,odbrana je ista,veza je bolja ona,a napad sa onakvim tevezom i moratom koji je svaku utakmicu u ls dao gol je bio produktivniji(ali ova hipoteza je nefer jer jos nismo vidjeli sta mogu dybala i higuain na bazi jedne cijele sezone!)
Dakle bez sbb kbb,ja bih onih 11 pozvao u rat,jer pogba,vidal,pirlo,tevez su jaci nego dybala,pjanic i higuain (ostali se skrate ko razlomak).
Alves i Sandro su prvi izbor u odnosu Lichteinera i Evre zato sam rekao generalno odbrana misleci prvenstveno na ove igrace. Ali eto slazem se sve cemo vidjeti na terenu.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 10 sep 2016, 15:35

Gledao sam sve 4 tekme Utd-a (generalno ih stalno pratim, a posebno sada). Pogba je zvijer, ne trebas biti pametan da zakljucis takvu stvar, al cinjenica je da on ima svoju cijenu. Iako je odradio vrlo dobru tekmu, drzao loptu, iznosio, razigravao, ali to nije dovoljno za "najboljeg" igraca u ovakvoj derbi utakmici. On je i u ovoj utakmici imao par genijalnih poteza, ali ti potezi su na sredini terena ili mahom na svojoj polovici. Higuainu je dovoljan 1 genijalan potez i to je gol. Jasno ko dan. Koliko god da on bio dobar, u najjacim utakmicama on nikad nece biti lider niti igrac poteza. I sa tog stanovista je Juventus daleko daleko jaci nego prethodnih godina. Sada je kvalitet i snaga u gornjoj liniji. Jos samo da Pjanic pocne igrati, pa da shvatimo da smo dobili novog Pirla i da je Pogba u sustini adekvatno zamijenjen i na tom centralnom dijelu.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 10 sep 2016, 16:01

Pirlo - Pogba - Vidal - Marchsio uvijek! :cool:
Moćnije od toga ne može ni na ML
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 10 sep 2016, 17:11

BlueBosnian je napisao/la:Pirlo - Pogba - Vidal - Marchsio uvijek! :cool:
Da, kad bi uzeli svakog pojedinacno u najboljoj formi. Tad kad su igrali sva 4 u isto vrijeme Pirlo je bio pred penzijom, Vidal i Pogba trazili formu poslije teskih povreda i Marchisio jedini koji je igrao u zivotnoj formi.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 10 sep 2016, 23:05

IlCapitano je napisao/la:
BlueBosnian je napisao/la:Pirlo - Pogba - Vidal - Marchsio uvijek! :cool:
Da, kad bi uzeli svakog pojedinacno u najboljoj formi. Tad kad su igrali sva 4 u isto vrijeme Pirlo je bio pred penzijom, Vidal i Pogba trazili formu poslije teskih povreda i Marchisio jedini koji je igrao u zivotnoj formi.
;)
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 11 sep 2016, 08:52

Pereyra opet izdominiro juce. Strasno koliko mu lezi EPL.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

bianconeros
Kontakt:

Post Postao/la bianconeros » 11 sep 2016, 09:24

Benatia :bow:

Pjanic :bow:

Higuain :bow: :bow:

Pogodi marotta opet ... **** ekipu imamo. Samo da se jos neke sitnice slegnu i bit ce to extra.

Al koja ubica je Higuain.. :opaopa:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Forza Juventus ohhhhh..

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 11 sep 2016, 11:07

Higuain WC striker.
Aljegri, out!

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 11 sep 2016, 12:29

slika
Kako su ti Napolitanci samo pronicljivi ljudi....

A sto je najbolje.... beskorisna bukova gradja, zvana Mandžukić, ce biti zakucana za klupu.... vidjelo se jučer kad je pipita u polju koliko je bolja igra....
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 11 sep 2016, 13:25

Pipita radi ono za sta je doveden, a to je da trpa nemilice..sjajan potencijal u napadu sa argentinskim duom, ru su i cuadrado i pjaca koji uvijek mogu da promijene tok meca jednim potezom..

Veliko zadovoljstvo je bilo viditi kako poslije 3-0 i dalje napadamo i trazimo jos koji gol..ladno smo mogli zabiti jos 3-4.

Sent from my Nokia 3310
#ALLEGRIOUT

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 11 sep 2016, 13:40

jako dobro izgleda na terenu

Lemina ako nastavi u ovom ritmu onda nam fali samo jedan TOP Class veznjak i to je to.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 11 sep 2016, 19:32

Pohvale i Benatiji, jučer je dominirao u oba smjera, šteta za Rugania, ali realno, Benatia u top formi ima mjesto u prvih 11 svake ekipe u europi, nije bez veze prije 3 sezone proglašen najboljim stoperom Serie A, ispred našeg trojca...

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 11 sep 2016, 20:14

Rugani ce izboriti mjesto u prvih 11 kad tad ako nastavi da napreduje. Trenutno na ovom nivou nije za prve postave svakako.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 11 sep 2016, 20:31

L'Avvocato je napisao/la:Rugani ce izboriti mjesto u prvih 11 kad tad ako nastavi da napreduje. Trenutno na ovom nivou nije za prve postave svakako.
Istina, ali znaš ono, mlad, talijan, naša škola, tko nebi volio da igra u prvoj postavi? :D
Po mom mišljenju on nikad neće biti na razini jednog Barzaglia ili Chiellinia, ali tko zna, nadamo se da hoće :thumbup:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 11 sep 2016, 22:26

...u prijevodu?

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.